Thomas födelsedag!

Idag fick min babe uppleva hur det känns att fylla 29! Han fick sina presenter i sängen, en halskedja i silver och en parfym - Davidoff - cool  water. Heter den iaf för tjejer, men den hette väl samma för killar också väl? Han verkade bli nöjd över det iaf och sedan klev vi upp ur sängen och käkade lite frukost och jag bakade chokladbollar! Eftersom det är sommar och så varmt så serverade jag cheesecake tillsammans med massa melonklyftor och jordgubbar, hoppade över den vanliga gräddtårtan denna gång. Klockan fyra kom mamma, pappa, Mikael, Helene och Rio. Inger kom en sväng också men hon var här lite före de andra. Det var för varmt att sitta ute på balkongen som jag hade tänkt så alla samlades runt om i soffan! Aningen klibbiga blev vi alla p.g.a skinnsoffan, trots att jag försökte ha varenda dörr och fönster öppna för att få lite korsdrag (som inte funkade). Blev sittandes här i ungefär tre timmar, fram tills Thomas började plocka fram fotbollskläder för att visa dem att de inte var välkomna längre ;P haha..

Så vid åtta hade vi planerat fotboll, men vi drog ned redan vid halv för att skjuta lite på mål och värma upp.
De andra kom som planerat och denna dag var vi lite fler än vad vi brukar.. kul! =) Jag, Thomas, Henrik, Rebecka, Erik Östergren, Simon, Dennis Lehn, Stefan Söderberg och Viggen. Var riktigt kul att vi fick ihop fem i varje lag!
Måste man klaga på värmen så är det ganska bra tillfälle att göra det nu - när det är 30 grader och man springer runt som en tok! Det var precis som att alla hade hoppat i sjön med kläderna på! Men så det ska vara! ;D
Kändes som det gick lite bättre idag också, jag var delaktig i ett snyggt mål (vilket tyvärr inte händer allt för ofta då jag brukar hålla mig på min traditionella backposition) och jag vågade gå på lite mer på grabbarna (tror jag iaf, kändes som det.. ) 2 timmars spelande blev det och det var riktigt kanonkul! Fick inte sådär jätteont i låret utan kunde vara med hela matchen ut! Och satte 2/3 straffar på slutet då vi körde lite sådana =)

Nu blir det bara lugnt, Thomas fixar lite käk. Jag är så trött i benen så orkar knappt göra någonting. Ont i fötterna! Nu blir det att ladda om inför imorgon då vi ska ut på Rix fm i Karlstad tillsammans med Simon och Rebecka! Kommer bli en kanonkväll är jag helt säker på och vi kommer ha det så kul! Kommer bli underbart att sätta sig på uteservering och ta ett glas! =) Mumma!
Ska hinna med ett dopp också tänkte jag och sola kroppen lite!

Hoppas du fick en bra födelsedag älskling!

En heldag ute i det sköna vädret!

Dagen började med att käka frukost som vanligt ute på balkongen och sedan hoppa in i duschen innan jag, Thomas och Henrik drog in till stan till min bokade klipptid! Sanna inne på Aqua var tjejen som klippte mig och hon är jättebra. Kommer med sina synpunkter på hur det borde se ut och oftast har vi exakt samma synsätt! Och jag blev helnöjd med klippningen. Har dock ingen bildupdate på detta då jag inte orkat bry mig att vara egenkär idag.. ;D Kanske kommer det i veckan, den som lever får se!
Fick mig några shorts på rea på H&M innan vi drog oss hemåt i värmen! Thomas hade shoppat en snygg skjorta =)

Hann knappt göra mer än att komma hem förrän Camilla hörde av sig och frågade om jag ville med till Lassehall med henne och Smurf =) Det var verkligen behövligt efter att ha åkt bil till och från Karlstad med trasig ac! Blev lite solande, snackande och två dopp innan vi drog oss hemåt igen ca klockan sju.


(syns inte så väl, men det är camilla där ute i vattnet ;P)

Redan tidigare under dagen hade jag och Thomas planerat att dra ihop ett gäng till fotboll, och så fort jag kom hem efter Lassehall så drog vi bort till Grönberg, avkyld och skön...tyvärr höll det inte i sig mer än någon minut ;P Vi trixade lite grann innan allt folk kom - tänkte träna upp låret lite så jag inte skulle sträcka mig.
Vi blev inte sådär jättemånga men vi klarade allt av att dela upp oss i två lag och spela ca 1½ timme ändå.. Dock blev det i ganska lugnt tempo då det var alldeles för varmt och vi var ganska få på planen. Men skönt var det, om än svettigt! Kändes som alla flugor i hela skogen lockades till oss!
Hade snackat med Rebecka redan innan om att vi skulle dra och bada efter fotbollen, och hon var på redan ifrån början.. när vi frågade alla de andra sa de flesta nej ifrån början men efter lite övertalning av mig så hakade de flesta allt på till slut! =) SÅ det blev en skön avkylning tillsammans med Thomas, Rebecka, Erik och Simon! Även denna gång vid Lassehall!
Nu var klockan halv tio och vattnet var varmare än luften, riktigt skönt.. frös dock lite när vi drog oss uppåt igen!

Så nu sitter man här trött och lite sliten. Man blir trött av värmen, bad och fotboll! Lite ont har jag i höger lår ändå..vet inte om det är sträckningen som kommit upp igen eller om det beror på den hårda bollen som Thomas sköt mot mig, som träffade låret , när jag stod i mål. Men en räddning blev det iaf ;D
Men en underbar första dag har jag haft på min semester! Får se om det blir fotboll imorn med, om vi inte har allt för mycket kramper! ;D Isf tycker jag allt att Camilla får haka på!  - Och dra med dig Putte eller nån vettja! =)

Just det ja.. förra veckans träning... den blev inte sådär jättebra - mkt p.g.a vädret.. Har försökt träna upp låret mest..

Måndag: Vila
Tisdag: Styrketräning - biceps och triceps + gått 2.5 km
Onsdag: Styrketräning - mage och lår
Torsdag: Styrketräning - framsida lår
Fredag: Vila
Lördag: Styrketräning - framsida lår
Söndag: Vila

Bad- och fisketur!

Vi hoppade fotbollen idag, det var för varmt!
Istället drog jag och Thomas bort till stugan och tog ekan ut till Såtsand för att bada och sedan fiska. Det var hela 25 grader i vattnet! Helt underbart!



Thomas är väl inte allt för mycket för sol och bad så han stannade kvar i ekan medan jag simmade runt som en galning! När det är så här varmt kan jag inte bara sitta inne eller avstå från att bada, så det kommer nog fortsätta med något liknande flera dagar framöver! =)



Det blev lite molnigt under tiden vi var på sjön, men det gjorde inget, det var skit varmt ändå! =)

Varmt.. and I löööövve it!

Varenda dag denna vecka har jag kunnat gått ut på balkongen och sätta mig för att äta frukost! Det är så himla underbart! Just nu är klockan 09.45 och det är 26 grader här i skuggan.. Antar att detta kommer bli ytterligare en otroligt varm dag! Har tagit ut Snuttan lite så hon också ska få lite luft och värme, dock tror jag hon verkar trivas bättre inomhus där det är svalare..

Så vad bär denna dagen med sig då tro?
Jag vet i alla fall att jag ska åka till mamma och pappa idag igen när jag känner mig klar och redo. Ska dit och få mig lite mat och sitta i skuggan och tjöta med dem, kanske tar jag med mig mamma på ett dopp också!
Thomas slutar 18.00 idag och vi har pratat om att spela fotboll (om nu någon orkar i denna värmen). Jag är ganska tveksam faktiskt, men om vi tar det runt åtta kanske det har hunnit svalna lite (tveksamt igen). Om inte annat så har iaf jag planerat att åka och bada efteråt och då kanske fler hakar på =) Vem kan undvika ett skönt dopp nu? Det kan väl inte bli så mycket skönare än att spela fotbolll och ha kul för att sedan dra iväg och slänga sig i vattnet? Det är ju bara så perfekt det kan bli!

Yeah, vi får se vad det blir av denna dag, uppdatering kanske kommer till kvällen!

RIP Michael Jackson!

Fick nästan en chock idag när jag fick höra att "the king of pop" hade gått bort under natten. Eftersom det inte var något man anade ens en smula tidigare så tyckte man det kändes så konstigt...tungt på något vis.
Michael har ju alltid varit en av mina största idioler och han var ju en jäkel på att både dansa och sjunga! En riktig entertainer kan man ju kalla honom då hans shower var fullspäckade av en massa överraskningar. Det är inte bara hans musik som fängslat mig utan även det mesta kring hela hans liv. Allt som har skrivits om hans Neverland, allt han fick gå igenom med sin familj när han var yngre, hans apa Bubbles och allt om hans s.k. hudsjukdom vitiligo.
Visst har mycket han har gjort varit skumt och knepigt och mycket vet man inte vad man ska tro om.. Men jag har alltid sett honom som en stor stjärna, ja lika stor som Elvis faktiskt.
Ännu ett hårt slag mot musikindustrin då någon så stor bara går bort. Men jag är helt hundra på att hans musik kommer leva vidare som aldrig förr. Jag kommer då absolut inte sluta spela hans musik hemma i högtalarna, och jag kommer definitivt berätta om honom för kommande barn och låta dem lyssna på vilken stjärna han faktiskt var.
Har man tyckt om honom ända sedan mellanstadiet så är det inget man kommer sluta att göra nu, trots att han är borta!


Rest in peace!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För övrigt har jag idag haft en underbar dag - igen! Nu har min semester äntligen börjat och nu kan jag börja njuta till max! Detta påbörjade jag bra då Camilla hängde med mig idag igen bort till Lassehall på ett dopp. Jätteskönt i vattnet och sedan låg vi och torkade i solen. Insåg nu att jag kanske hade luggit lite för länge då baksidan av mina ben är illröda och även så min rygg! Så imorgon får det bli solning av framsida kroppen skulle jag tro! ;D Konstigt att man aldrig märker av brännan någonting under tiden man ligger där utan först efteråt på kvällen när man känner hur det börjar svida och se det röda uppkomma.. Yeah yeah, vad gör man inte för lite sol? =)

En härlig toppendag!

Jag snor nästan Camillas rubrik där, men faktum är att jag tänkte den redan innan jag satte mig här vid datorn! För sanningen är så, det har verkligen varit en härlig toppendag! Solen har skinit hela tiden, inte ett moln så långt ögat kunde nå, och jag har haft trevligt sällskap och äntligen - efter många veckors väntan - fått bada igen!

Dagen började skön med att jag fick hjälp på jobbet av tjejen "E". Vi kallar henne så då hon är från Thailand och egentligen hette Nan Yong eller nåt, men alla andra kallade henne E så lika bra att göra samma. Hon ska städa nästa vecka då jag ska ha semester så hon fick gå med och kolla in området och ska även göra så imorgon. En riktigt ambitiös tjej som ville göra allting själv i princip... Usch va jag tycker sånt är jobbigt, men ändå tacksamt med det här varma vädret.. Skönt att inte arbete och svettas om man kan undvika det ;D Men aj så lett jag tycker det känns att stå bredvid och kolla på medan hon städar åt alla håll. Även om hennes svenska inte var så bra och inte heller förstod riktigt allt vad jag sa så var det trevligt med sällskap!

När jag kom hem fick Thomas en puss och lite kärlek innan han drog till jobbet tio minuter senare och jag bytte om från mina jobbkläder till mer svala och bekväma shorts och ett linne och drog mig sedan direkt bort till mami, papi och brodi! Helt otroligt varmt att sitta på deras framsida, men är det sol så är det och har jag saknat den så mycket som jag sagt så ska jag ta mig tusan sitta där ;P Käkade lite mat och sedan drog jag och mamma bort till Trulsen. Blåste skönt där. Isande kallt vatten dock! Trodde inte att ett dopp skulle bli av, men jag gav mig tusan på det! Och blöt blev jag! =)

Precis när jag och mamma var tillbaka så ringde Camilla. Då var hon badsugen så jag åkte hem till henne, hämtade henne och så drog vi bort till Lassehall. Eftersom jag tyckte vattnet vid Trulsen var svinkallt så brydde jag mig inte om att ta med bikinin igen. Och gissa om jag ångrade mig när jag kom fram! Vattnet där var ju flera grader varmare och solen låg på prefekt där vid strandkanten! Blev avundsjuk på Camilla som fick sig ett sådant gott dopp medan jag stod med vattnet upp till shortskanten. Men hade hon hoppat i en gång till igen så kan jag lova att jag hade struntat i mina shorts och hoppat i ändå! Vi skulle ju ändå hem till mig efteråt!

Satt där ett tag innan vi kom hit. Hon fick kolla in lägenheten och sedan satt vi ute i solen på balkongen och pratade bort någon timme =) Det blev glass och kall cola och en riktigt trevlig stund! Synd att klockan drog iväg så mycket och att man har ett jobb att passa imorgon! Det var ändå inte dåligt att vi sågs till 21.30! =)
Tänk vilket minne man har egentligen..många härliga minnen (och vissa nästan tragiska) som dök upp när vi satt där och pratade. Vi kom fram till att jag kanske mer mindes "roliga ögonblick" , som Camilla sa, medan hon mer kom ihåg saker som att det fanns en communitysida som Banana Island! Den hade jag totalt glömt bort, men när hon nämde det hade jag allt för mig att det var en liten gul banan där som blinkade när man fick gb eller något sådant. En riktigt somrig sida om jag inte minns fel.. ;D

Jaja, iaf, skit i den sidan nu... ;P Jag tycker verkligen vi hade jättetrevligt iaf och det får göras om snart igen! Kanske redan i helgen om det finns tid för det =) Det ska ju vara skitvarmt så ett eller annat  dopp kan man ju försöka sig på.
Om inte annat kanske Camilla hänger med på lite fotboll på söndag om det blir folk till det! ;D.. eller? ;D

Inte lång tid kvar till semester - thank you God!

Det känns som semestern inte kan komma mer lägligt. Jag är trött på morgonen, trött på att städa och diska, trött på alla rutiner och trött på en del folk som finns runtomkring! Det ska bli så underbart skönt att få vara hemma och bara vara! Under de här två veckorna som jag ska ha semester ska jag ta vara på vartenda ögonblick! Jag ska se positivt på allt och ta alla motgångar med en klackspark (om det nu kommer några sådana). Det ska kvitta om vädret är bajs eller inte, allt hänger trots allt inte på det, trots att man njuter mer av vardagen med sol och värme och sköna uteserveringar!

Vad har jag för planer då...? Jo, egentligen har jag inget enormt inplanerat alls, bara sådana där skönt spontana småsaker som man kan göra när andan faller på. Vi ska åka till kusten, kanske redan nästa vecka eftersom det ser ut som att det fina vädret ska hålla i sig! Hade varit så perfekt om vi hade varit ute i bättre tid så vi hade haft chansen att få en Billerud-stuga, men istället får vi nöja oss med att hyra något ställe över natten eller sova i bilen eller nåt ;D En dag vill jag ju inte bara vara där. För mig är kusten ett måste för sommaren och då blir en dag alldeles för lite för att hinna njuta!

Övernattningar i sommarstugan kommer det bli en hel del också förhoppningsvis, kanske även det redan nästa vecka. Nu när vi båda kommer vara lediga behöver vi ju inte anpassa oss efter en helg eller något utan det är bara att dra när man vill. Ta med sig något gott att grilla, åka ut och fiska mot kvällen och ta sig ett kvällsdopp tillsammans med sin älskling. Kan det inte bli mysigare? (Jag är ledsen Tilda..läste ditt inlägg förut om att du iaf brukade tycka att romantik var skit, men du vet hur jag är...en hopplös romantiker!) ;D

Utöver detta kommer det nog bli en massa mer roligt skoj, fast inget som man behöver planera alls. Spontana tripper till Karlstads uteserveringar, besök och solning med vänner, fester, kalla drinkar och en massa annat som hör sommaren till! Garanterat kan jag lova en hel del fotbollsmatcher också, oavsett om jag är bra i benet eller inte. Det är något jag ger mig själva fan på, och då kommer det gå! Jag är vrång och envis, fråga Thomas, han säger det jämt! =)

Och just det ja..Göteborg och Liseberg är ju inte att glömma! Även om jag inte är ett rollarcoaster-fan!

Presentjakt i Karlstad

Nyss hemkommen efter många timmars rännande i Karlstad tillsammans med min moder!
Vi kom in strax efter halv tre och var hemma igen klockan sju ungefär. Anledningen till denna tripp var att i första hand leta upp födelsedagspresent till Thomas som fyller år nästa tisdag. Jag hittade det jag sökte (nämner det dock inte här än eftersom  man aldrig vet om han klickar sig in på min sida), men jag hoppas att han blir nöjd iaf!
Tänkte att någonting kunde man ju försöka hitta till sig själv och sprang runt för att leta upp några snygga sommarskor, helst vita eller i någon annan färg med liten klack eller stilettklack. Jag är ganska kräsen när det gäller skor och har väl inte allra bästa fotmodellen för att få dem att sitta som smeck, så det gick åt skogen.. fick inte med mig några skor hem =( Ville ha några snygga till min nya vita klänning.. Men på måndag nästa vecka har jag bokat tid för klippning i stan så kanske får Thomas följa med mig och kolla efter lite skor då ;D

Blev helt slut i fötterna efter ett tag och hungrig i lilla magen så jag och mamma drog bort till Café Royals uteservering. Mamma gottade sig med en bakelse medan jag åt en underbart god varm panini med gorgonzola, skinka och tomat, liggandes på en jättegod  och fräsch sallad! Detta med ett glas kall cola i solen var underbart! Gissa om jag ska ta med mig Thomas på uteservering till veckan!? =D

Innan vi drog oss hemåt till Grums igen svängde vi in på Plantagen för jag var tvungen att köpa mig nya uteblommor! Har dock ingen ork till att plantera dem idag då jag känner mig dåsig av min förkylning och känns som jag har en liten benhinneinflammation efter all promenering i allt för platta skor.. så det får bli mitt projekt inför morgondagen!


Säger bara en sak: Fan va skönt att ha semester snart! Jag är så himla förbannat trött på allt nu!

Krille 19 år!

Nyss varit hemma hos Krille på lite tårta. Idag blev han nämligen gammal - hela 19 år! Tänk..det känns som det var en evighet sedan man själv var det, men egentligen är det inte längesedan alls.
Fick Helenes jättegoda marängtårta med hallon!! Mmm, så smaskigt! Tur att jag fick receptet av henne förra veckan så man kan pröva sig  på att göra några själv nu under sommaren! Thomas fyller ju snart år nu så kanske blir det en då, om jag inte komponerar ihop någon ny sort!

Det måste vara något speciellt med Berglundsläkten och månaden juni alltså. När Thomas pappa Harald levde så hade han sin födelsedag 10:e, Johnny och Sandras dotter blev detta år född samma datum, Krille fyller år idag (21:e), Helene fyller 25:e och Thomas 30:e.. Man kan nästan undra om det ligger någon plan bakom detta ;P Kanske ska man börja planera inför framtiden? ;D hehe


Tog världens sötaste kort förut på Thomas och hans mammas hund Rocky! Han är den snällaste schäfer som finns och är hur kelig som helst...tyvärr har han alltid haft problem med magen och han blir aldrig bättre så nu funderar Inger på att ta bort honom. Så himla synd på en så go hund! =(



Veckans träning:
Måndag: Styrketräning - bröst, ben och mage + fotboll 2 h
Tisdag: Styrketräning - rygg och triceps + promenad 2.5 km
Onsdag: Promenad 2 km
Torsdag: Styrketräning - biceps och mage
Fredag: Promenad 5 km
Lördag: Tränat mage
Söndag: Promenad 4 km + (förhoppningsvis lite fotboll senare)

En midsommar med bajsväder..


Ja, det började ju bra som så ofta annars, med solsken på morgonen. Men så fort vi kom upp till Floran på midsommar middag så mulnade det på och det började droppa. "Samma gamla vanliga midsommarväder" tänkte man då.




Efter vi käkat och tagit efterrätt bestående av jordgubbar drog vi till Liljedal och kollade läget. Träffade lite släkt vid dansbanan och just som vi stod där så var det faktiskt uppehåll. Var inte där länge eftersom det inte fanns så mycket vettigt att göra, så en halvtimme senare promenerade vi tillbaka till vår sommarstuga.. Och då kom det - regnet! Det öste ned hela tiden, i massor! Jag som  så gärna hade velat sitta ute i trädgården och käka jordgubbstårta.. Men vi fick tränga in oss allihop i sommarstugan istället och fika där. Själva stugan är inte mycker större än vårt vardagsrum och studion ihop eller något så det blev ganska tight med mamma, pappa, bror, farmor, farfar, jag och Thomas. Men det gick allt bra ändå!


Det blev ett litet uppehåll med regnet i kanske 20 minuter och då passade jag och babe på att gå ut och få luft och kasta lite pil... Tvärr hann vi inte avsluta den avgörande omgången innan störtskurarna kom på nytt! Mellan ca klockan 16-20 satt vi inne i stugan och drack lite och spelade kort. (jag höll mig till cola då jag fick vara chauförren). Utanför fönstret dånade det utav regnet och det blev inget avbrott på dropparna på hela kvällen... Gud vilket lyckat midsommarväder! Alla andra dagar brukar det klarna upp på kvällen, men inte denna då man bara vill ut och ha roligt!

Kanske var vi på fel ställe vid fel tidpunkt eftersom andra som jag pratade med som befann sig vid Karlstadtrakten hade haft fint hela tiden.. Lite trist så..

Eftersom jag var sjuk och dålig i halsen så blev det sedan lugnt. Följde med mamma, pappa och bror hem till dem på lite dricka och kexätande och mer kortspel. Jag tog mig lite vin och mamma bjöd på drink, så det fick bli en  kvällspromenad hem till Östermalm klockan halv två i duggregnet.



(OBS! Det ser ut att ha varit helt okej väder, men faktum är att korten är tagna de få tillfällen det var någon minuts uppehåll!)

Sjuk...

...lagom till midsommar! Perfekt! Haft så ont i halsen i natt och hostat som en dåre så jag knappt kunnat sova alls. Och allt började så plötsligt - kände av det lite smått efter jobbet igår och sedan bara small det...
Tur att man inte planerat in världens största planer för denna dag. Det får bli som det blir!

Sommarbilder

Jag och Thomas passade på att dra ut nu ikväll och ta några fina sommarbilder när solen dök upp! Denna tiden på året är ju allra finast med alla lupiner och hundkex som blommar överallt... och alla dessa rododendron buskar - hur fina är inte de!? Tyvärr fick jag dock inget kort på de men kanske ska försöka ta några imorn när vi drar hem till mamma, pappa och brorsan på midsommar middag! =)







Någon som kan gissa vart vi är? ;D



Sommarklänning

Var in till stan med älsklingen nyss och shoppade lite smått. Kollade efter en sommarklänning och hittade till slut en vit på JC. Verkar inte som det blir fint väder på midsommar så får nog skippa den då tyvärr =( Men till veckan lovar de varmare så kanske blir det premiär av den då! Riktigt nöjd blev jag iaf!



Tre somriga trosor fick också följa med hem, liksom en hantel. Badhuset stänger ju nu snart och inte kan man slappa med styrkan under sex veckor eller mer..då försvinner ju allting som man kämpat med så!

Trist upptäckt!

Som om dagen igår inte var tillräckligt jobbig.. imorse när jag skulle till jobbet upptäckte jag en sak som troligtvis hände igår, men som jag inte hade sett.. Någon idiot hade backat in i min bil!
Det måste ha hänt när jag var och handlade på Orrby igår, för annars vet jag inte när det kan ha inträffat. Sannolikheten är inte stor att det ska ha hänt här hemma på parkeringen, för då hoppas jag verkligen grannarna skulle varit så pass schyssta och kommit och erkänt detta.
Har en skada där bak sedan tidigare..en gång då jag klantade mig.. På vänster sida. Men denna gång är det på höger, fast på ungefär samma ställe.. Inte värst snyggt om man säger så. Det är ju inte bara en buckla och intryckt eller så utan det är verkligen trasigt med sprickor och så. Många sprickor, nästan så det har blivit massa flis som sticker ut. Väldigt snyggt om dessa lossnar och hålen verkligen syns! Så mja...denna dagen kunde även den ha börjat bättre!


När jag kom till dagiset så var det en liten tjej där som gav alla lärare en varsin midsommarblomma. Jag vet inte om hon kanske skulle ta sommarlov och sluta för terminen.. Och när jag stod och städade kom hon bort med en till mig! Så himla söt var hon! Klart att städerskan också ska ha! ;D Så nu står den på vardagsrumsbordet och ger oss lite stämning i detta trista väder!


A fucked up day

Den här dagen har verkligen inte varit med mig. I princip allt har varit irriterande från början till fram på eftermiddagen!

Hade min sovmorgon idag och hade ställt klockan på tio. För andra gången denna vecka väcktes jag av att telefonen ringde, båda gångerna runt åtta-halv nio. Det är alla nissarna som Thomas jobbar med inom musiken som har fått för sig att varenda människa har ett 7-16 jobb och ska vara vakna vid den tiden! Men imorse fick jag faktiskt nog efter att det först ringde två gånger på hans mobil (han svarade ej), sedan en gång på hemtelefonen och direkt efter på mobilen igen. Jag fick ryck och kunde inte somna om.. Så var det med den sovmorgonen.

Sedan kom smäll nummer två när jag kom bort till jobbet... då var inte Annbritt där..SOM VANLIGT! Tanten kommer aldrig tillbaka, och det är himla irriterande när man tror att hon ska ha varit där och städat och så har hon inte varit det.. Då får jag istället göra extra arbete under den korta tiden jag är där för att barnen ska få rent över huvud taget.
Eva skulle ha väldigt god kontakt med mig nu sa hon ang. henne och ringa så fort jag skulle ut extra och så.. men inte ringde hon något igår - och det betyder att jag börjar 11. Och vid den tidpunkten ringde hon mig då istället till jobbet och sa det som jag redan hade sett - att Annbritt inte var där.
"-Kan du ta städen efter du varit i köket idag då tror du?"
"-Jag kan ta det allra viktigaste, typ toaletter, men sedan har jag faktiskt annat inplanerat". (tänker inte ändra mina planer för att hon inte har koll på läget)
Ja..så det var andra dagen denna vecka som de inte fick städat..andra dagen utav tre! Pga henne! Och vad säger Eva då? Jo att hon har försökt ringa mig hela morgonen för att hon ville jag skulle dra ut tidigt och städa..men kunde hon inte höra av sig igår utan ska ringa mig 07 på morgonen... då får hon skylla sig själv om mobilen inte är på. Sådant ska man få reda på i förväg!

Iaf så var det fullt upp på jobbet. Jag ställde mig och skärde en massa grönsaker (rev minst 20 morötter!) plus skärde en massa gurka och grejer och skulle sedan hinna med att lägga upp all mat i alla bunkar innan de skulle äta 20 minuter senare.. och det var stressigt som as!
Sedan blir det inte bättre av att det finns idioter som ska påpeka fler saker jag ska göra mitt i all stress!
"-Det vore bra om du packade in våra varor och la in yoghurten i kylskåpet, annars blir den dålig!"
"-Jo, men du får faktiskt ursäkta mig lite granna men jag har inte hunnit! Har haft skit mycket att göra!"
"-Jo, men den blir ju dålig!"
Tänker: fixa den jävla yoghurten själv då och säger "-Jag har stressat som tusan för att hinna fixa all mat åt er i rätt tid nu så det får faktiskt vänta. Jag hinner inte göra allt på en gång!" och bara känner hur det pulserar i mig..

Jag blev så jävla stressad av allting, och när jag blir det så känns det som jag ska svimma av.. Allt skulle jag göra på en gång och hade hållit igång hela tiden, och så strir hon om fler grejer som hon lika gärna kan göra själv som står bredvid! Nej fan va arg jag blev! Höll på att gå åt!

Blir så irriterad när man får skit fast man är så snäll och jobbar extra och städar lite åt dem som jag egentligen inte skulle ha gjort. Hon skulle bara vara nöjd. Annars kan hon göra det själv! De ska vara glada att jag orkat med alla turer fram och tillbaka med denna Annbritt istället och så mycket som jag ställt upp i sista minuten...
Nej, ibland blir man bara så jävla trött på folk!

Jag har insett vad för sorts folk jag avskyr allra mest: Uppsnosiga som tror de kan säga vad som helst till folk och som tycker de står högt över alla andra!

Värmskog - here we come..

..for practice!
Rebecka hade ringt till Värmskogs damlag och kollat om det fanns möjlighet att börja hos dem. Jag sa till Rebecka att det vore skitkul att vara med i laget men samtidigt ska man ha orken att dra sig dit bort tre gånger i veckan typ och då när det kanske är spöregn eller 30 grader varmt! Men lovade henne att om hon ringde och kollade upp tider så skulle jag följa med henne på en träning, mest för skojs skull. Vi spelar ju så himla mycket annars här borta vid Karlberg med vårt gäng så det kanske inte behövs så mycket mer fotboll för min del.. Sedan sträcker jag mig ju bara hela tiden i höger lår så då blir det inte mycket av någonting för min del på planen. Vem vill värva en skadad person till ett lag?
På måndag skulle de iaf ha träning kl 19. Kanske har de något bra förslag till hur jag ska göra med mitt lår..kanske kan ge mig tips..
Time will tell!

Ändrade planer

En tur på sjön var det tänkt idag...innan det blev bajsväder av alltihop! Dret!
Imorse var det klarblå himmel och ganska så lugnt vindmässigt, men nu har allt vänt åt andra hållet, inget ovanligt?

Istället fick det då bli storstädning och tvätt av Thomas bil och sedan en välförtjänt glass borta vid Karlbergskiosken. Jag hade tagit på mig mina nya vita trekvartbyxor och gjort mig lite sommarfin (dock inget spec med hår eller smink eftersom det ändå blåste som fan), men det slutade ju ändå med att man blev inne.. jag som ville försöka få lite färg på benen!

Vi bestämde oss därför för att vi ska ha en lugn dag. Jag har inte hört något ang. jobbet så därför har jag alltså sovmorgon till tio imorgon, så då kan vi sitta uppe och kolla film och så hur länge som helst =) Ska försöka mig på en storstädning här i lägenheten också hade jag tänkt... en tvättning av fönstren hade verkligen behövts men usch..det är så tråkigt! Aldrig någonsin ska jag skaffa ett as stort hus med massvis med fönster iaf! Även om det är fint och skönt med ljuset.

Så mja.. det kommer inte gå i många knop idag.. Imorgon blir det kanske båttur istället och fotboll (om jag orkar). Kunde knappt stå på benen igår efter jag hade käkat kvällsmat så får se om jag är utvilad ordentligt imorn eller inte.. Och torsdag, då det tydligen ska vara skitväder, så blir det nog en tur till stan för att kolla läget i butikerna!

Fotbollsmatch - med målkungen Rebecka!

"Jasså, du kommer ensam idag igen du stackare", var de första orden jag fick höra idag när jag kom till jobbet.
Betyder: Annbritt hade inte kommit idag heller och ska inte göra det även imorn så då blir det att slänga sig på städningen ändå... roligt när det går mag- och spysjuka så man kan bli smittade lagom till midsommar.. =/ Verkar vara en ganska allvarligt spridning också eftersom barn efter barn ringt och sjukanmält sig, minst 5-6 varje dag nu..


Jaja, sitter iaf äntligen hemma i soffan nu och tar det lugnt som tusan! Har varit iväg och kört en fotbollsmatch igen! Var svinkul som vanligt och spelade i över 2 h. Idag hade vi med oss Rebecka, Krille, Nattis, Simon, Magnus och en liten stund hade vi även Emil och Bebben som hakade på.
Rebecka har ju blivit värsta kungen hon! Jäklar vad många bollar hon nätade! Riktig stjärnspelare där måste jag säga!
Jag sträckte mig som vanligt redan när jag fick första målchansen och skulle skjuta..Jag fattar inte vad det är med mig.. ändå sprang jag ett varv på elljusspåret igår och gick ett bara för att jag tänkte att jag skulle värma upp inför idag.. men inte hjälpte det. Jag till och med styrketränade benen (och spec låren) när jag var bort till badhuset förut!
Borde kanske kolla upp detta för man känner sig verkligen värdelös på planen när man inte kan skjuta.. Vissa passningar går bra om jag försöker mig på tåfisar, men en bredsida är inte att tänka på.
Tur att jag har en underbar  sambo som masserade in mitt lår med olja nu när vi kom hem för att det skulle kännas bättre.. Nu är det bara röven som är enda problemet (ja, jag sträckte mig där också, i ena skinkan). Gissa om det var svårt när jag stod i duschen och skulle göra mig iordning...

Nej nu får det bli vila med motionen..fram till i övermorgon (onsdag). ;P


Fan också..blev bjudna på grillning hos Rebecka och Fredrik nästa lördag men då jobbar Thomas sin långvecka! =( Typiskt då eftersom han går på semestern två dagar senare..men vi får väl hoppas att de ger oss en ny chans vid ett annat tillfälle =)

Efterlängtad vecka

Thomas är på jobbet nu och gör sin 12-timmare innan han går på ledighetsveckan! =) Ska bli så fruktansvärt skönt att ha honom hemma en hel vecka och få lägga sig tillsammans med honom och bara hitta massa roligt under dagarna! Om det blir som det är tänkt ska jag bara jobba mellan 11-13 fram till midsommar så jag kommer få den efterlängtade sovmorgonen! Det är ifall chefen inte ringer till morgonen då vill säga, och säger att Annbritt inte kommer så jag får masa mig upp ändå. Vi får väl se hur det blir!

Idag kom den saknade solen äntligen fram! Vad passade inte bättre än att dra två varv på elljusspåret på morgonen för att sedan lägga sig ute i solen på balkongen och få lite färg! =) Blåste som inni hundan men på balkongen blev det sådant lä så det rörde mig inte i ryggen! Jag bara låg och njöt och drömde mig bort till fjärran land.

Imorgon efter jobbet drar vi till stugan en sväng för att lägga i båten. Thomas har frågat folk om fotboll senare på dagen så blir det av kommer vi troligen inte hinna med något fiske..men då får vi ta det på tisdagen eller nåt istället =) Fotboll säger jag inte nej till!


Veckans träning:

Måndag:  promenad 2 km
Tisdag: Styrketräning - mage, ben och bröst
Onsdag: vila
Torsdag: Styrketräning - triceps, rumpa och mage + sprang 2.5 km
Fredag: Styrketräning - biceps och rygg
Lördag: vila
Söndag: Sprang 3 km + promenerat 2 km

Våran lilla Snutta!



Jag tror att Snuttan äntligen börjar släppa loss lite här hemma hos oss... Och ja, det är väl kanske på tiden, i slutet på augusti har vi haft henne i ett år!
När vi hämtade hem henne var hon otroligt skygg och det är hon även nu, men jag tror hon börjar coola ned. Hon sitter för det mesta ihoptryckt i ett hörn och tar man ned handen för att klappa henne drar hon ihop sig till en liten boll. Det var först förra veckan som hon för första gången åt lite knäckebröd ur min hand!
Men även om hon är skygg så är hon våran lilla goding. Hon sprattlar ju ingenting när man tar upp henne ur buren och bär henne och hon har aldrig bitit.
När vi köpte henne sa de att hon hade varit lite mobbad av de andra kaninerna tidigare och hade haft någon annan ägare som bytte tillbaka henne igen osv, så det är nog mycket därför hon är så rädd för allt.

Men som sagt har det börjat avta lite på sistone. Nu lägger hon sig ned som en liten limpa och slappnar av och reser sig inte så fort man går förbi henne för att hon tror att man ska göra något med henne.
Sedan är hon fruktansvärt söt när man gett henne nytt hö och hon ska börja böka med detta och huvudet går åt alla håll!


Nej, även om hon är lite skum så är hon ändå vårt lilla gullebarn! =)

Sommarvärmen på G?

Jag kollade nyss i NWT och där visar de att det ska vända och bli fint väder - redan imorgon! Inget man kan lita på i förväg men om det blir så kan jag bara säga att det är på tiden!

I Sverige har vi tre månader sommar och alltid kan man räkna bort en p.g.a dåligt väder.. Vi börjar närma oss det nu. Visst  kan det vara fint i Maj, men då är det inga badtemperaturer, och knappt är det några i Juni heller (var allt bra konstigt att jag lyckades doppa mig redan första juni i år).
Det är så synd för det är bara fram till midsommar som det är ljust ute så länge, sedan vänder det, så det är ju nu man vill ha as varmt så man kan vara ute länge i ljuset och bada på kvällarna innan det blir kolsvart.
Juli och Augusti brukar vara ganska fina månader, men är det någon av dem som blir dålig så har man helt plötsligt knappt någon chans alls till att bada..och jag som älskar det så mycket...
Här vänder temperaturerna så fort också så blir det varmt några dagar så tar det lite tid innan vattnet får värme, och när det väl fått det, ja då kanske det vänder och blir regn i en hel vecka..

Så nja, helst skulle jag faktiskt vilja bo någon annanstans.. söderut. Ni alla som känner mig vet ju att jag är svag för Spanien så det vore faktiskt min idealplats att bo på. Varmt även på vintrarna ibland och tänk bara tanken att slippa skotta snö, att slippa pulsa ut till bilen i kylan i mössa och vantar och slippa att skrapa denna nedrans bilen. Och tänk sedan vad mycket mindre garderob man skulle behöva! Man kunde bara satsa på svala och sköna kläder och slippa allt annat bök.

Visst är Sverige jättefint på sommaren, men då krävs det också att det ska vara en perfekt sommar..och inte som vi har haft det nu de senaste två veckorna!

Nightwish - klipp




Jag har lyssnat på Nightwish i många, många år och jag tycker fortfarande att de är as grymma!
Kombinationen mellan hårdrocken och killens röst tillsammans med hennes opera röst ger en sådan mäktig känsla! Oftast handlar deras texter om mörker och mystik och jag tror det är därför det blir så intressant. Oftast är låttexterna som en saga eller berättelse från början till slut (vilket kanske de flesta texter brukar vara) men ibland finns undantag

Ifrån början kan musiken i en låt vara skitbra, men när man lägger på texten och får höra hela handlingen så blir den så mycket mer! Är det något ord man inte fattar (vilket kan hända ganska ofta i Nightwish texter) så bara måste man kolla upp det för man vill veta vad som menas med allt. Så brukar jag till och med göra på spanska låtar ibland, bara för att få veta liksom.. Inte för att det är alls lika simpelt men.. är man vrång och envis så är man! =)


"Deep into a dying day
I took a step outside an innocent heart
Prepare to hate me fall when I may
This night will hurt you like never before

Old loves they die hard
Old lies they die harder
I wish I had an angel
For one moment of love
I wish I had your angel
Your Virgin Mary undone
I'm in love with my lust
Burning angel wings to dust
I wish I had your angel tonight"


Studentfirande!



Här har vi det fina studentparet ..(om de ändå kunde se lite glada ut för att äntligen sluta skolan också så skulle det kanske varit ett plus... ;D )

Nyss hemkommen efter studentfirande för Nattis och Krille! Eftersom jag jobbade till klockan ett hann vi inte dra in till Karlstad och kolla på dem, så vi tog oss hem till dem i deras hus istället och firade dem där ihop med släkten.
Mikael och Christer hade bilat hit från Göteborg också så det var kul att se dem. Träffade även Thomas kusin och hans familj (vilket inte hänt många gånger) och Gud vilken bedårande unge de har! Världens goaste lilla pussunge! Och glad hela tiden..
Skämtade med de andra och sa att exakt en sådan liten go kille skulle jag vilja ha som är glad och go hela tiden, annars kunde man sälja bort den till Madonna eller Angelina Jolie om det skulle vara ett bråkbarn.. ;D De tycker ju om att adoptera! Man skulle kunna ha en budgivning så kunde man bli rik på kuppen! =D
Haha nej då, så grym jag är. En sådan sak skulle jag aldrig göra.. men det var lite roligt att skämta om saken, speciellt när Christer och Mikael har världens sjukaste skämt om allting ;P

Men iaf så hade vi trevligt. Det bjöds på både smörgås- och marängtårta, men det fick endast bli det sistnämda för mig. Mer orkar jag inte!

Under natten som var blev Sandra och Johnny föräldrar också (Johnny för andra gången). Så de såg man inte till på kalaset eftersom de fortfarande är kvar på sjukhuset. Förlossningen hade tydligen gått fort, fast det hade varit kämpigt ändå.

Är det bara jag, eller längtar man något otroligt efter barn när man ser att alla andra får? Och spec när de är så söta som kusinbarnet Adam och går runt och ler och pussar på alla hela tiden =) Mjjaa..time will tell.. ;D

Cherie på besök

När jobbet var slut (jobbade en liten stund extra idag) så drog jag snabbt iväg till badhuset på ett styrkepass. Tydligen hade många tänkt sig samma sak denna dag för det var ganska mycket folk.. men ändå bestämde jag mig för att köra på där det var ledigt och bli klar så man fick komma hem i skaplig tid. Hade nämligen bestämt med Cherie att hon skulle komma runt tre.
Hann precis slänga mig in i duschen och ta en matbit innan hon knackade på dörren!
Satt ute på balkongen i solen och pratade om allt nytt som hänt sedan sist och käkade lite glass m. chokladsås! Synd att Cherie inte är bra än och fortfarande håller på med behandlingen (och ska göra det ett bra tag framöver också) för annars hade vi kunnat dra iväg någonstans och solat eller så.. Det är nämligen så att hon inte får vara i solen under tiden som hon tar cellgifterna. =( Tycker så synd om henne.. Snart börjar strålningen också och då får hon inte bada eller något heller.. och så kommer det troligen förbli under hela sommaren! Kanske blir hon bra någon gång i augusti men eftersom vi ska låta bli att riskera något så får hon nog hålla sig ifrån det under årets sommar iaf.. Stackare =(
Men även om hon satt halvt i skuggan så var det ändå ganska varmt där ändå, som tur var =)

Sedan började det mulna på och då drog vi oss in, kollade lite grejer på datorn och så..och fortsatte prata.

Hade väldigt trevliga timmar iaf en sådan här skön och solig tisdags eftermiddag! Det får göras om snart igen tjejen!

Träning!

Nyss hemkommen efter 2½ timmes fotbollsspelande! =) Jäklar vad kul vi har, även om det dock kan bli lite irriterat från stund till stund.. ;P Men jag tycker det är kanon iaf, fick jag välja skulle vi väl aldrig sluta.. =D Skulle vara p.g.a mina jäkla sträckningar jag får i höger låret då isf..

Annars har jag hållit igång ganska så okej de två senaste veckorna!

Förra veckan:
Styrketräning 3 dagar, Crosstrainer 1 dag och promenader på ca 4-5 km två dagar.

Denna vecka:

Måndag: Styrketräning - mage
Tisdag: Styrketräning - triceps, rumpa, bröst + promenad 2 km
Onsdag:Styrketräning - mage + promenad 4 km + sprang 2.5 km
Torsdag: Styrketräning - biceps och rygg
Fredag: Vila
Lördag: Inlines (liten bit) + sprang 2.5 km
Söndag: Fotboll 2½ h

Dricka med vänner till en usel fotbollsmatch!

Solen kom fram på kvällen och himlen blev nästan klarblå! Det var perfekt!
Rebecka och Fredrik kom vid fem och grillen sattes på direkt! Jag hade förberett en stor sallad till det grillade och jag fixade även ihop en potatisgratäng som jag slängde in i ugnen! Rebecka o Fredrik fick grilla sitt först, de var ju ändå gästerna ;D Så medan deras kött låg på så satt vi ute på balkongen och drack somriga cider och vin =)



Vi såg vårt älskade lilla rådjur som bor i skogen här utanför och med sig hade hon sina tre nyfödda kid! Guud så söta! Har aldrig sett sådana småttingar tidigare! Förra veckan såg vi en liten skymt av dem bara när de gömde sig i det höga gräset, men igår fick vi en bra titt =) Och titta! Hon lipar åt oss!





En halvtimme senare var det dags för vårt kött, och gud så hungrig jag var! Och ack så gott det blev!
Då kom Henka förbi och vid halv åtta kom Simon, lagom till sändningen utav fotbollsmatchen!
Matchen var dock inget att hurra för.. Sverige var ju tvugna att ge allt denna match, men inte visade de någon glöd tyckte jag. 2:an - Nilsson - gjorde ett självmål kan man säga och Henke Larsson presterade inte ett skit. Inte heller Zlatan gjorde någon stor insats (vilket inte alls är ovanligt när han spelar för Sverige). Konstigt att han kan vara så mycket bättre för Inter!

Matchen slutade med 1-0 till Danmark och nu måste Sverige vinna alla andra matcher för att ha en chans att ta sig till VM. Tror inte den chansen är stor alls men...
Eftersom vi då förlorade så gjorde jag snabbt iordning en kladdkaka som vi kunde tröstäta för att sörja förlusten.. Rebecka var inte sen på att hugga in!



Efteråt blev det lite Texas Hold'em innan kvällen avslutades för denna gång! Det var väl kanske ingen skräll att Thomas vann? Men vi andra skyllde ju det på att vi iallafall vågade gambla lite och därför våra marker tog slut snabbare.. ;)

Förövrigt så pratade jag och Rebecka på att vi skulle börja med fotboll! Både hon och jag har spelat när vi var små och vi båda är fruktansvärt sugna på att börja igen! Grums är det ju ingen idé med eftersom de bara har sitt damlag och där platsar man ju inte för fem öre... Sedan har de ju Slottsbron också men de var tydligen också i en ganska bra division.. Så då kom Rebecka fram till Värmskog. De har ett damlag som behöver ta sig uppåt, och kanske skulle vi kunna börja träna och bli tillräckligt bra så vi skulle kunna hjälpa dem uppåt på traven.. ;D Iofs är det väl inte sådär jättekul att ta sig till Värmskog varje gång det är träning..men man kan ju pröva och komma på en träning för att se hur det känns.. Jag är ju så sugen så jag typ är beredd på allt..
Och jag som mobbade Simon bara några timmar tidigare för att han börjat spela med Värmskog ;P Skäms på mig! =)

Förmiddag med full flås!

Ja, faktiskt så vaknade jag och var ganska pigg imorse.
Var jättesugen på att dra iväg och testa mina nya inlines och så fick det bli! Thomas följde med mig bort mot Gruvönhållet så jag fick teståka dem! Var ju ett år sedan jag åkte typ och inte ens då var jag någon stjärna!
Jäklar vilket glid det var jämfört med mina gamla! Behövde inte anstränga mig alls så mycket! Riktigt skönt!

Det blev inte en sådan jättelång bit vi åkte och jag var fortfarande sugen på mer konditionsträning! Därför drog jag till elljusspåret och tog mig en runda där själv. Måste komma igång med löpningen ordentligt nu inför sommaren, så lika bra att masa sig iväg när man känner att orken finns =)

Vid fem kommer Rebecka och Fredrik över på grillning. Simon kommer också, men vet inte när. Får se om han får med sig Åslund eller inte... (om han får lov).

Shopping till tusen!

Nyss hemkommen efter en runda i Karlstad tillsammans med älsklingen - och usch säger jag bara! Egentligen var det tänkt att vi skulle dragit in igår men vi båda var sega och trötta så vi sköt på det tills idag..kanske skulle vi inte gjort det?
GUD va folk säger jag bara! Det var precis som om det vore lönehelg och snart julafton eller nåt! (tur att så inte är fallet och att vi är långt ifrån den hemska vintern).

Det syntes redan när vi drog in mot stan att det skulle bli mycket folk, och när vi först skulle bege oss till Wåxnäs var det nästan bilkö hela vägen fram..Om inte annat gick det hemskt långsamt!
Först blev det Rusta för att köpa oss en ny matta till vardagsrummet. Thomas har pratat länge på att han skulle vilja ha en till som man kan byta med ibland. Så så fick det bli. Hittade en som var riktigt cool faktiskt =)
Sedan hamnade vi även på Jysk där vi köpte två utestolar till balkongen. De vi tänkte köpa först var slut på lagret så vi fick köpa några andra (som faktiskt var lite snyggare) fast de kostade lite mer då.. Men riktigt nöjd blev jag ändå. Skönt med några riktiga utemöbler nu faktiskt!

Stopp tre var Bergvik. Vi tog oss direkt bort till Stadium där jag skulle köpa mig nya inlines! Thomas gav mig presentkort när jag fyllde år, just för att han tänkte sig att jag skulle köpa mig ett par. Fick hjälp av en jättetrevlig kille och vips så var jag ett par inlines rikare! =) Har inte åkt så mycket tidigare, försökte mig mest på det ett tiotal gånger förra sommaren, men eftersom jag inte hade några som var vidare bra så var det inte så motiverande. Jag fick ta i som en idiot för att ens rulla framåt, medan Thomas åkte förbi mig snabbt som ögat, trots att han inte ens försökte! Jag fick i princip trycka på med fötterna hela tiden för att jag inte hade något glid alls i hjulen. Rullade jag en meter, rullade Thomas tio med sina.. Hur motiverande var det att alltid ligga flera hundra meter bakom honom liksom? ;P

Sedan kom vi till det som verkligen gjorde mig helt slut om jag inte redan var det innan: Mathandlandet på Maxi!
Folk överallt som inte ser sig för alls vart de kör med sina vagnar och som ska ha barn som ränner överallt. Jag höll på att bli knäpp. Aldrig mer storhandling på Maxi en fredag iaf, det säger jag bara!

Slutetappen blev systembolaget här i Grums där jag införskaffade mig lite cider inför morgondagen! Diana stod där och plockade och rekommenderade starkt en ny sommarcider som de hade fått in med smak av jordgubb och rabarber. Ja, varför inte tänkte jag och plockade på mig en testburk. Säger hon att det är gott får man väl lita på henne ;D Helt fel tycker jag inte att hon kan ha!



Så nu är vi helt slut och ska ta det lugnt resten utav kvällen. Hyrde "Vi hade iaf tur med vädret" - ettan nu alltså. Jag har ju redan sett den men det ska bli roligt att se vad Thomas tycker om den här..om den är bättre än tvåan eller inte!

Jo! Förutom detta kan jag meddela att jag jobbar som vanligt de sista veckorna fram till midsommar! Eftersom Annbritt inte kommer tillbaka så får jag fortsätta och ska därför inte hoppa bort till Åshammar några dagar som det var tänkt. Utan jag kör på som vanligt. Ganska skönt ändå, då vet jag ju vart jag hamnar!

Nej....Puss! =)

Resefunderingar!

Vi ska ju åka bort till hösten...och jag har kollat runt på nätet efter olika hotell. Nu är bara grejen den att jag inte kan bestämma mig för vilket. Jag har ett bra alternativ på varje resebyrå - Ving, Apollo och Fritidsresor. Men vilket ska man ta? Det är inte lyxen och snyggheten jag går på, inte alls. Utan mer hur nära centrum och havet de ligger. Semestern är ändå till för att vara utomhus eller hur, inte för att sitta inne på hotellet. Då kan man lika gärna stanna hemma ;D



Cazerio Azul



Farilaga



Koka


Nästan så jag funderar på det sista bara p.g.a namnet! =D

Trist väder = seg kropp!

Ja usch, det var längesedan som jag kände mig så här trött!
Har inte haft ork för mycket alls idag. Jobbade mellan 06-13 och sedan tränade jag 45 minuter efteråt. Förutom det så har det inte gått i många knop alls här.
Jag får hålla med killen på Karlbergskiosken - sånt här trist väder gör en verkligen seg i hela kroppen, och såå trött!

Vi har nyss kollat en film. Var och hyrde "Vi hade iaf tur med vädret igen" (som mitt inlägg igår också hette förövrigt ;P). Jag hade redan sett ettan men det hade inte Thomas, men det gjorde inget för det var inte en sådan film som man var tvungen att ha sett första delen innan. Men filmen var väl sådär. Började ganska roligt men sedan försvann humorn lite faktiskt och betyget på den sjönk då en aning.

Det blir väl en fortsatt kväll framför tvn nu med min älskling, kanske "Dodgeball" som går nu på sexan...finns inte så mycket bättre.

Vi hade iaf tur med vädret =D

Träffade Camilla en stund idag igen! Lika trevligt denna gång! =)
Åkte hem till henne och så tog vi en promenad därifrån tillsammans med hennes söta lilla vovve Smurf!
Denna gång hade vi tur med vädret iaf, bättre än sist kan jag lova. Det blåste lite kallt då och då och det kom jämt några droppar, men det var inte i närheten av ösregnet som var sist! Så det var mycket trevligare!
Det blev en bra bit denna gång med, säkert 4 km iaf innan vi var tillbaka vid hennes hus igen.
Gick in, snackade och drack lite té innan det bar av hem till lägenheten för lite kvällsmat.


Undrar varför det känns som det händer en massa saker (dumma saker) med folk runtom kring en senaste tiden.
Camillas mamma är ju sjuk (har varit det en längre tid) och jag mår verkligen dåligt med henne. Men jag hoppas och tror att allting löser sig snart och allt kommer bli bra! Hoppas bara det blir av snart!
Finns här för dig tjejen om du behöver snacka av dig eller bara tänka på nåt annat!


Nostalgi - jag och Camilla + klassföreståndare på examen i nian!


Har för övrigt varit ganska hurtig idag. Den där löprundan jag pratade om tidigare blev av  - mellan regnskurarna. Hamnade på 2.5 km rundan på elljusspåret. Att jag sedan även orkade promenera med Camilla de där 4 km efteråt tycker jag faktiskt var riktigt duktigt... Ska jag skryta ytterligare kan jag säga att jag även tränade mage under tiden som jag hade i mp3 i datorn och förde över låtar.. Vad ska man annars göra? Tidsfördriv liksom =)

Orkanväder!

Sitter här i lägenheten och är träningssugen! Thomas har lovat mig att följa med till elljusspåret och springa, men kollar jag utanför fönstret just nu så är det verkligen inte lockande för ögonblicket.
Det blåser till tusen och precis nu startade världens regn och hagelväder! Tur att jag hade problem med min mp3 och ville fixa alla låtar till den innan vi skulle dra iväg, annars hade vi varit ute i denna skiten nu.. Kan det inte bara ge sig någon gång? Det är knappast något badväder längre iaf.. =( Tyvärr.

Hoppas det har klarnat upp till klockan sex för då är det tänkt att jag ska promenera med Camilla.
-"Det kan ju knappast bli sämre väder än sist, eller hur?" skrev hon i sitt sms förut.. ;P
Hehe, man ska aldrig säga aldrig. Just nu ser det inte bättre ut! :P

Premiärdoppet!

1 Juni blev datumet för mitt premiärdopp detta år!
Blev fruktansvärt sugen på att bada när jag satt i värmen på balkongen, så Thomas följde med mig bort till sommarstugan! Pappa var där och hade klippt gräset och trimmat så han satt i skuggan och pustade ut.
Thomas doppade handen och tyckte faktiskt att det var varmt, så därför var jag ju tvungen att hämta termometern! Och ja, det VAR varmt! Den visade på 19.5 grader! Jag var ju bara tvungen att doppa mig då ju! Och så blidde det! =)
För er som inte tror mig kommer bildbevis här:

3-dagar update!

Fredag:
Denna dag var en speciell dag, det var faktiskt min och Thomas ett årsdag när det kommer till förlovningen =)
Därför begav vi oss in till stan på bio, vilket jag redan nämt ;D Sedan avslutades kvällen med film-mys här hemma.. =)
Blommor fick jag också!



Lördag:
Då hade vi istället vår månadsdag hehe.. ;D Eftersom det var så fruktansvärt varmt så satt jag ute på balkongen en del och lapade sol och senare på kvällen kom Helene och Rio hit på dricka och mys ute på balkongen!
Jag är så himla glad över att vi har vår balkong i solen hela dagen och därför blir det ju  så varmt och skönt på kvällarna där! Kan inte vara bättre läge på den faktiskt! Vi satt faktiskt ute i kortbyxor och klänningar fram tills klockan blev elva. Solen hade precis gått ned då och det började bli lite kallt, men det var ändå inte så farligt.
Måste säga att det var fruktansvärt gott med cider en varm och skön dag som denna! =)





Söndag:
Lika varmt denna dag! Men ack så underbart! Jag klagar då INTE!
Drog till Inger en snabbis eftersom det då var Mors dag! Där stannade vi dock inte så himla länge, för tanken var att vi skulle vidare till Thomas mormor sen - Gulli. Men det blev inte så när vi såg vad mycket bilar hon redan hade på besök. Populär var hon!  Istället drog vi hem så jag fick fixa iordning lite mat - min underbart goda ris-&kycklinggratäng som sedan fick avnjutas ute på balkongen!

Efteråt bar det hem till mamsen, där hon blev jätteglad över sin morsdags-present. Ljusdekorationen:






Där blev det fika i skuggan på framsidan innan vi drog hem för att ta det lugnt i solen igen. Försökte få med mig Thomas på en promenad men han tyckte det var för varmt, så då beslutade jag också för att stanna hemma.


Förresten! Jag tror inte jag och Thomas ska vara ute på vägarna med bilen längre! På kvällen igår så skulle vi till Pizzahouse för att köpa något gottigt. När vi hade varit där och skulle åka vidare genom grums för att kolla läget och vänta på att pizzorna skulle bli färdiga så mötte vi en galning i bilen.. (vet förövrigt vilken gubben var). Vi åkte ut från pizzerian som sagt och då kommer han vid Swedbank och bara kör över på vår sida av vägen och kollar åt ett helt annat håll...och ja..där kommer ju vi! Han skulle nämligen till pizzerian han också och svängde över på motsatt sida alldeles för tidigt! Och kollade inte alls om det kom någon i andra fältet!
Vi var nära en frontalkrock! han upptäckte sitt misstag i sista sekund om man säger så! Jävla dårar vettni!

Och i fredags var det någon idiot som skulle svänga ut från OK (där vi också befann oss).. Och när han stod vid utfarten så gick han helt plötsligt ur bilen och bak till den som stod bakom han och började prata med denne. Sedan klev även frun hans ut och började prata. Körde fram så nära dem jag kunde för att visa att jag ville ut...och då vaknade de till och insåg att de stod mitt i utfarten...vilka klappträn liksom! Vissa ska inte ha körkort!
RSS 2.0