Värsta babyboomen!

Denna veckan har varit helt otrolig när det gäller små bebisar som pluppat ut!
Först på tur var min gamla brevkompis (sedan typ 10 år tillbaka, då jag skrev brev som aldrig förr) ;P Vi hittade varandra på Facebook och har varit vänner där kanske 1.5-2 år. Hon fick iaf en dotter i måndags, eller om det kanske var söndags... ja, något sådant var det iaf.
Näst på tur var David, gammal kompis som man hängde lite med förr i tiden när man var hem till Camilla och Putte. Spelade bland annat lite fotboll, badade en del osv osv. Han fick en liten dotter.
Tredje man på tur var Putte himself. Camilla skickade sms imorse om att han nu hade blivit pappa. Hon blev alltså faster på nytt och det är ju aldrig fel! :) Putte var den enda som bröt den här tjej-trenden som verkar sitta i som tusan i år. Han fick med andra ord en liten pojke. Av bilden jag fick av Camilla att döma tyckte jag redan att han verkade ha lite av Puttes utseende (annars brukar det vara väldigt svårt att se så tidigt).
Och nu..sist på tur... ja, denna vecka iaf hoppas jag... (;P) är lilla goa Rebecka som äntligen fick sin efterlängtade lilla Amanda. Efter en tung och jobbig förlossning kom hon äntligen ut. Hoppas du får en underbar tid framför dig nu tjejen, det är du verkligen värd efter allt illamående och alla värkar!
Lyckönskningar ger jag er alla iaf! Ni har en mysig tid framför er!


Annars då...så fick jag se en rolig sak idag som jag nog inte kommer få se något mer för detta året iaf. Thomas var i och doppade sig vid stugan förut! Det krävdes en hel del övertalning av både mig och mamma, men till slut gick det. Det såg ganska plågsamt ut för honom och jag kan ju inte direkt säga att han njöt, men i kom han iaf! Bildbevis finns också faktiskt, men det kommer längre fram när jag har ork att lägga in bilderna i datorn.
Mamma och Mikael var vid stugan också så vi tog oss dopp vi med. Jag tyckte det var riktigt skönt faktiskt, mamma mätte upp det till 23 grader, så inte illa. Hoppas att vädret och värmen kan hålla i sig några dagar till nu då!

Vi var bort till Systemet tidigare idag och blev tipsade av Diana om lite viner som ska prövas på nu under helgen innan det bär av till Skruvstadsparken, så då vore det ju inte fel om det höll uppe med regnet iaf :)

Nej, nu måste jag fortsätta städa lite. Thomas musikpartner Agneta kommer imorn med sin gubbe och hälsar på. De har åkt ända från Skåne för att komma hit så det ska bli kul att få dem på besök!

C ya!

En härlig dag på stranden.

Idag har det varit fint väder, och självklart passade jag på att både sola och bada då. Thomas åkte ut på sjön med Matti och fiskade så då frågade jag mamma om hon ville med till Trulsen en sväng. Blev där några timmar och det var hur mysigt som helst. Lillan trivdes och var glad och go, hon kände lite på vattnet med fötterna och sov en liten stund sedan.
Vid sju var det dags för lite fotboll så efter att ha latat sig på stranden ett tag var det skönt att komma iväg och springa av sig lite. Varmt och härligt, med andra ord underbart väder. Så här får det gärna vara lite oftare! :)







<3 Vår älskade lilla sötnos!! <3

Mysbilder.









Härlig dag med familjen!

Under natten som var slog lillan till med nytt sovrekord! Hon somnade igår kväll innan elva-tiden och vaknade först 07.15 imorse! Med andra ord fick vi sova hela natten igenom och det var verkligen hur skönt som helst. Det som var ännu skönare för min del var att det var Thomas tur att gå upp först så jag behövde inte upp och mata henne förrän hon vaknade nästa gång klockan elva. Då var jag iofs redan lite vaken också, så jag hade en hur enkel natt som helst! Hon bättrar sig för var natt vår lilla goding! Verkar även som hon blivit lite bättre i magen för nu har hon bajsat utan problem senaste dagarna, till skillnad mot tidigare då hon varit lite trögare (förmodligen pga ersättningen). Inte världens roligaste info tänker ni säkert, men ni mammor som läser detta vet hur det är ;)

Idag har jag för övrigt haft en helt underbar dag med familjen! Efter klockan tolv drog vi till stan och Mariebergsskogen där vi vandrade runt i soldiset och kollade på djuren och myste. Tyvärr är ju inte lillan tillräckligt stor för att kunna se något än, men det var mysigt ändå, om inte annat tyckte iaf jag att det var kul att se lite djur ;) Kommer bli roligare nästa år när hon är mer med och kan kolla på djuren själv och förstå vad det verkligen är hon ser. Nu låg hon ju i vagnen och kunde bara kolla upp på himlen stackarn ;P
Senare satte vi oss på gräset vid stranden och fikade lite. Hade köpt såna där goda chokladflarn som vi åt och drack även vår favvo-LOKA (päron).
Kvalitetstid med familjen är verkligen uppskattat, så underbart att bara vara och ha mysigt med de man älskar mest :)

Thomas fick för sig att vi skulle åka till Ilanda när vi var klara vid Mariebergsskogen. Gick in på Babyproffsen och handlade lite saker till lillan innan det bar hemöver då det blev dags för lite käk innan vi skulle springa av oss det igen på fotbollsplanerna. Vi var inte så många idag (8), men det var skoj ändå. Vi fick hålla oss till de mindre planerna så gick det allt bra. Huvudsaken var att vara ute i solen och njuta av de få fina sommarkvällarna som vi haft hittills i sommar.

Men förresten! Jag ser en ljusning! (Om man nu vågar tro prognoserna en lång tid framöver). Väderorakel som jag är så har jag sett att de lovar en bättring till nästa vecka. Nu ska det typ regna veckan ut, hela helgen och allt. Men till måndagen och sedan fram till torsdag så visar de växlande väder med 20-24 grader. Hade varit skönt för omväxlings skull. Är trött på att det bara är Stockholmarna som har fint väder hela tiden, bratsen kan allt få lite regn de med ;P

Bilder från Mariebergsskogen kommer!

Borgvik.

Förra veckan var vi en tur till Borgvik och strosade runt lite. Kollade kvarnen och hamnen, och självklart fick det bli en matpaus med lillan också! :)





En nyvaken liten tjej!



Tack vännen!

För att du finns till och att man alltid kan prata med dig om allt. Promenaden idag gjorde susen! <3

Allt och inget.

Under veckan som varit så har vi varit upp med lillan till BVC så hon fick sina första vaccinationssprutor. Man har hört att det berättats mycket om vad dåliga barnen kan bli efteråt, med feber och värk i benen på dem, men lillan verkar ha klarat sig utomordentligt bra! Vi kunde inte vara mer stolta över vår lilla gumma än vad vi är nu :) Hon har verkat helt oberörd faktiskt, ingen feber och det har inte verkat som hon haft ont någonstans heller. Jag var ju orolig först att vi skulle få en jobbig natt där hon skulle få sova lite osv, men icke! Nu kan man ju hoppas att det går lika smärtfritt när hon ska tillbaka och få sina fem-månaders-vaccinationer i september.

Idag har det varit en piss-dag, vädermässigt då. Regnet har öst ned (förutom imorse då vi passade på att ta en liten promenad med lillan i vagnen). När det var dags för mat hade Thomas två alternativ att välja mellan, jag hade köpt hem kyckling och kött inför helgen. Men han var inte sugen på något av det. Han hade därför ett förslag: att han skulle komma med matförslag och skriva på lappar och så skulle jag sedan dra en lapp. Dock kan man ju räkna ut med röven att det inte direkt var några nyttiga alternativ han hade på lapparna. Det stod endra mellan pizza, kebabrulle, nuggets eller kebab med bröd ;P (skräll när killarna ska få välja maten). Och ja, jag hade ju inget val utan fick ta snabbmat, trots att jag egentligen inte ville. Men det är ju trots allt söndag, då får man gotta sig lite ;)
Imorgon däremot så kommer han få endra kött eller kyckling, vare sig han vill eller inte ;P

Nu är Thomas bror från Göteborg här. Han ringde nyss och frågade vad vi hade för oss så han, Helene och Rio kommer bort en sväng sedan och hälsar på oss. Lillan ligger och sussar så gott i sin säng i sovrummet så vi ville gärna inte väcka henne och flaxa iväg någonstans så det är bra att de kunde komma hit istället :). Inte ofta alls som man träffar Mikael så det är alltid trevligt när han kommer på besök! Blir väl lite spel och så under kvällen nu då antar jag, och kanske att jag livar upp denna trista, gråa, regniga dag med en liten cider! Har trots allt en liten en som stått i kylskåpet ett tag nu och lockat på mig, så varför inte ta den så man får bort den!


För några veckor sedan var jag till ÖB med Madde och köpte där en svart fotobok (en sådan som man klistrar in bilderna själv i, utan plastfickor och sånt). Köpte även lite scrap-booking ark i rosa + söta klistermärken. Tänkte att när orken infinner sig så ska jag börja på en liten bok till Felicia. Om allt från födseln till när hon första gången sov i sin egna säng, till när hon första gången log och "pratade" osv. Tror det kommer bli jättefint! Mysigt att sitta och hålla på med bilder på lillan och göra något som hon kan ha när hon blir äldre att titta i. Tycker alltid det är kul att pyssla lite och lägga ned lite energi på något än att bara sätta in i album och så är det klart. En dag som denna skulle det passat perfekt att greja lite med detta, men det har bara inte blivit av än. Thomas har velat haft mig i sängen där vi kollat film under dagen och sedan kom mamma och pappa över snabbt på fika. Ibland känns det som man inte har så mycket för sig men ändå känns det som man gör något hela tiden och tiden inte riktigt räcker till. Konstigt det där.

Nee.. kanske göra sig iordning liiite nu inför vårt kommande besök! Tjo!

Det vackraste.



"Det vackraste jag vet är att se dig när du sover
Här råder stilla frid och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig
Så sagolikt det är att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr och att se hur dagen åter gryr
En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet
Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till
Stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka att bara ha varann"

2011-07-13

Idag har jag tagit fjärde doppet för i år, det börjar ta sig! Jag och min goa familj var bort till stugan. Thomas åkte ut en sväng på sjön för att fiska och jag solade medan lillan tog sin lilla eftermiddags siesta. Bestämde mig sedan för att göra lite snyggt och klippa gräset så jag kunde bli lite varm och sugen på ett dopp. Och det blev jag! I böljan den blå for jag och skönt som tusan var det. Ville egentligen inte upp över huvud taget, men jag hade en badkruka till sambo som stod uppe och väntade på att vi kunde dra oss hemöver ;P.

Imorgon ska vi upp med Felicia till BVC så hon kan få sina första vaccinationssprutor. Stackars lilla gumman, kommer bli ledsen själv när de ska sticka henne och hon kommer börja gråta. (2 stycken ska hon ha också!) Får hoppas att det går bra efteråt bara så hon inte blir dålig och får feber och såna grejer. Det brukar ju vara ganska vanligt att det blir så tydligen. Men vi får hålla tummarna.

Husvisningen på det där huset vi var och kollade på förra måndagen är imorgon igen. Vi tänkte ju ta med pappa dit denna gång så han fick kolla på det, men nu vet vi inte hur vi ska göra. Egentligen känns det som det inte kommer bli det huset oavsett, men jag tycker ändå det känns bra att gå och kolla en gång till så man kan utesluta det helt istället för att man ska gå och grubbla och sedan ångra sig för att man inte var med och la något bud på det. Såg ett grymt snyggt i Slottsbron också btw...men det var ju som sagt Slottsbron. Det säger väl det mesta kanske. Där vill vi inte riktigt bo. Dock var det i ett hyfsat område så jag skulle nog inte vara helt omöjlig på det... största nackdelen var istället att det bara fanns 4 rum och vi är i behov av ett hus med minst 5. Det fanns inget rum som var direkt stort som man kunde smälla upp en vägg i heller så man fick ett extra... synd synd. Ibland är det de där små detaljerna som är så svåra att få att passa när det gäller hus =/

Förresten.. behöver ni en bil - köp min! :) http://www.blocket.se/vi/34902171.htm

Stort grattis!

Säger vi till goa Camilla Nilsson som idag blir 24 år! :)

Mina sötnosar!

Dagens goda gärningar.

Då har jag passat på att vara hurtig då och tagit två varv på elljusspåret! Första sprang jag och det andra coolade jag ner mig med genom att köra en powerwalk istället.
Jag vet att jag klagar mycket på vädret men just nu är det ju idealt när det kommer till att motionera! Konstigt nog så mötte jag inte en människa på hela tiden och jag var ju ändå där ca 45 min.

Snart ska vi hem till mamma och pappa och göra dagens andra goda gärning. De håller på att brädfodra om där hemma och gör stående/liggande. Och då hela huset är av trä och är ganska stort kan det vara skönt för dem att få lite hjälp med målningen. De har ju gjort det mesta själva redan men lite hjälp i slutet kan ju vara skönt att få.

Bilder ifrån midsommarhelgen!

Som jag berättat tidigare firades midsommar i stugan i Liljedal. Felicia var klädd i sin fina vita klänning och redo för dagen! :)






Vi passade på att ta ett "4 generationers-kort" när vi ändå var skapligt finklädda. Lillan, jag, pappa och farmor.


Utsikten ifrån köket i sommarstugan. Regnet piskade i vattnet...


Under kvällen åkte vi upp till min moster, som bor i Liljedal, och fick oss en mysig pratstund och god kvällsmat. Det syns ganska väl att de är syskon va? ;P


Älsklingen, ibland vill man nästan äta upp dig ;)



Dagen efter var det kalas hemma hos fam. Souidi då både Krille (på bild ovan ;P) och Helene hade fyllt år. Detta firades med hela tjocka släkten och några goda och somriga pajer :) Lillan verkade trivas fint!

Löparrundan tog knäcken på mig.

Jajjemän, jag tog min löparrunda idag! Orkade med 3.5 km innan kroppen sa ifrån. Ganska nöjd ändå med tanke på att jag inte sprungit sådär på ungefär ett år nu. Har ju spelat fotboll några gånger i år och tagit en del promenader, men det är ju i stort sett allt. Det var väl ungefär innan julen som jag la ned träningen helt (den på gymmet då) så med tanke på att jag varit grymt otränad på sistone så får 3.5 km duga för en första runda.
Vädret var på min sida iaf (eller ja, vår, för hade faktiskt lyckats få med mig Thomas också). Regnet hängde i luften kändes det som och temperaturen låg på 21 grader. När vi sedan kom tillbaka och hade duschat så klarnade det faktiskt upp och solen kom fram, riktigt härligt.
Nu sitter jag hemma i soffan och mår som jag förtjänar efter en sådan här runda. Min mage är helt öm, känns precis som jag har blåmärken överallt, och benen vill vika sig när jag går. Även om jag känner mig halvt blåslagen så känns det faktiskt bra, jag känner att jag uträttat något bra.

Idag har jag faktiskt sett min första 3D film också! Älskling och jag var och såg Transformers medan mamma passade lillan. Filmen var riktigt bra, gillar verkligen de filmerna, dock lite drygt när de kommer upp i över 2h 30 min. 3D var iallafall ganska häftigt, men ändå inte riktigt så coolt som jag trodde det skulle vara. Efter halva filmen började de stygga, plastiga glasögonen klämma bakom öronen så jag fick ont, men annars ska jag inte klaga ;) Jäkligt snygg kände jag mig där jag satt med dem på iaf!

Det ligger en tårtbit kvar i kylskåpet och skriker på mig efter gårdagens kalas. Den ser verkligen lockande ut med en massa massa jordgubbar på och det är faktiskt synd att kasta den, så det får nog bli en liten godbit som avslut på dagen. Mitt samvete säger ifrån, men nog måste man fira att det är sommar ändå och få i sig lite bubbar :) Jag får väl tänka på hur duktigt jag skötte mig med godisätandet på bion istället så mår mitt samvete bättre igen!

Ny månad, nya tag!

Nu har jag känt mig lat ett bra tag, så nu är det dags för förändring! Bara den grejen att vi inte spelat fotboll sedan midsommar känns faktiskt ganska illa... även om det bara är en vecka sedan som midsommar var ;P

Med juli kommer även en ny inställning hos mig. Gravidmagen ska bort, och någon gång måste man ju börja, right? ;) Så jag har faktiskt tänkt mig en runda (eller närmre bestämt två) på elljusspåret sen, så fort jag har hunnit vakna till. Nu när Thomas är hemma och är pappaledig är det ju perfekt att passa på då han kan passa lillan den korta stund som jag är borta. När han sedan börjar jobba igen och jag ska försöka börja styrketräna på badhuset så får jag anpassa mig till hans skiftgång, eller så kan ju mamma vara barnvakt eftersom jag ändå brukar åka upp där och käka ibland när han jobbar.

Efter min fina frukost hoppas jag på att få mycket energi (två grova mackor med ost och tomat + ett glad juice). Just nu känns ju inte energin sådär megahög, men det har nog att göra med att jag fortfarande ligger kvar i sängen. But don´t worry, jag ska upp och kolla om det finns tvättid snart, så upp kommer jag :)

Har fortfarande inte planerat in någon dag för kustentrippen faktiskt. Börjar nästan få lite smått panik. Thomas är visserligen ledig i fyra veckor till,  men jag vet hur fort den tiden kan gå under sommaren. Och nu när man inte bokat in nåt än så känns det inte som det kommer bli av. Vi får helt enkelt sätta oss ikväll och kolla upp vilken sorts stuga vi vill ha och sedan ringa och höra om det finns ledigt. Vi vet fortfarande inte riktigt om vi ska ha med oss några, och isf vilka det ska bli, men det ska vi allt hitta en lösning på också!

På måndag ska vi på husvisning btw! Kommer bli så intressant. Det är ett hus som jag verkligen är intresserad av. Dock är det ganska stort och kan tänka mig att elen kan bli grymt dyr under vinterhalvåret, så det tåls att tänkas på. Hade varit så grymt skönt att ha ett eget ställe, ett där lillan kunde få ett eget rum och där vi kunde göra som vi själva ville. Ja, det tåls att se :)

Lägger upp en bild på det vackraste vi har :)

RSS 2.0