Oljud.

Har ni tänkt på hur mycket det låter överallt när man egentligen vill ha det så tyst det bara går?
Detta var något jag la märke till igår när jag var ute på morgonpromenad med Felicia.
Hon var trött och ville sova, hon behövde sova... Och så fort som vi kom till Östermalmsbron så kom en moped i full fräs, precis när hon hade slutit ögonen. Vaknade då till och somnade igen vid backen till badhuset.. vad kommer då, om inte en buss. Då vaknade hon igen.
När vi väl var uppe för backen och förbi badhuset så somnade hon till hårt och fick sova ca 20 minuter...ända tills en fyrhjuling åkte förbi och gasade som aldrig förr. Så grymt onödigt! Och då ska ni veta att denna gubbe som satt på är 50 + också.. Stort tecken på åldersnoja? Jajjemän!

Imorse tog vi också en promenad, tillsammans med Paula och Rebecka. Då fick hon sova tio minuter, fram tills dess att vi mötte upp dem och hon då vaknade utav vårt prat. Aningen grinigt blev det senare då hon var så trött och vägrade sova.

Men nu sover hon äntligen gullet, och jag har några sekunder att pusta ut på då innan jag ska ner till tvättstugan och  hämta sista tvätten och innan det bär iväg till affären och jobbet!

Beach 2012.

Ända sedan år 2012 började så har jag sagt till mig själv att jag ska ta tag i träningen.. Detta har inte blivit av förrens nu, rättare sagt i onsdags. MEN, bättre sent än aldrig, eller hur? Att jag sedan missat de första dagarna utav året gör faktiskt inte så mycket.
Tidigare har jag försökt mig på att köra crosstrainer varannan dag, 30 min. Men efter att ha insett att Felicia blir grymt uttråkad i gåstolen efter 15-20 minuter så har jag insett att detta inte funkar. Även innan hon blir uttråkad så blir hon så nyfiken på crosstrainern så hon går fram till den och står ivägen för pedalerna (kallas det pedaler? Ja, ni vet vad jag menar!) Så ja, då blir det inte så lätt att köra över huvud taget. Men nu så har jag kommit på hur jag ska göra!
Iatället för 30 min varannan dag så kan jag köra 15 min varje dag istället. Då hinner inte hon bli uttråkad! Har jag tid kan jag köra längre också (som igår när hon hade lagt sig och jag hade lite tid för mig själv). :)

Vi får se hur länge detta kommer funka, hur länge jag har motivationen. Men så länge det bara är 15 minuter per dag så ska det inte vara så jobbigt. Man är ju klar nästan innan man hunnit börja! Men jag tror faktiskt att 15 snabba minuter varje dag kan göra ganska mycket. Räkna sedan med alla kvällar då man dansar Felicia till sömns också, så blir det ganska mycket rörelse på en dag ;P

Jag ska även försöka mig på lite magövningar flera gånger i veckan. Körde ett i onsdags så jag tänkte jag skulle passa på att köra nu igen innan jag lägger mig. Jag har fortfarande träningsvärk sedan sist, men det är bara skönt! Då vet jag att jag gjort något!

Ska försöka masa mig till gymmet till veckan också, iaf försöka styrketräna två gånger där. Man blir bara så lätt bekväm när man kan köra så mycket här hemma. Kondition iaf. Men måste ju bygga upp lite muskler så jag blir lite biff också haha.

Beach 2012, bättre sent än aldrig, här kommer jag! :D

Inredning.

Varje kväll de senaste veckorna, när Felicia har somnat, så har jag och Thomas suttit och kollat inredning på nätet. Vi har kollat runt vad vi vill köpa, vad vi behöver köpa, vad vi vill ha någon gång i framtiden men som kanske inte är aktuellt just precis nu. Jag tänker mig in i rummen och ser framför mig hur vi ska möblera och dekorera. Sedan att huset har samma planlösning som mamma och pappas hus gör det bara ännu enklare att planera. Man kan husets vinklar och vrår inifrån och ut liksom. Däremot finns det inget som säger att jag ska härma efter dem, tvärtom! Jag ska försöka göra så olikt jag bara kan, just för att det inte ska kännas som att man kommer in i samma hus!
Något jag vill ta tag i direkt är hallen. Där sitter det just nu bröstpanel i furu, kanske inte det allra snyggaste om ni frågar mig, men det är heller inte apstyggt så jag inte kan stå ut med det ett litet tag. Men eftersom man gärna vill göra om och man vill få personlig prägel på det hela, så är jag ganska fast besluten på att jag inom en snart framtid ska måla denna panel vit. Helst skulle jag vilja göra det direkt, men det är lite jobb med det och det tar lite tid, tid som jag kanske inte har direkt i flytten då man samtidigt ska ta hand om en liten 9-månaders tjej med. Jag vill ju få det snyggt så det är inget jag tänker stressmåla bara för att få det gjort. Först måste jag ha på kvistlack, och därefter måla minst två omgångar med färg. Som sagt, jag hade klarat det ganska fort egentligen, men med Felicia fast i hälarna på mig är det enklare sagt än gjort ;) men klart att vår lilla busunge ska vara med hon med! :) Fick Thomas bestämma hade vi kanske tagit bort panelen helt, men efter att ha visat honom bilder på hur snyggt det kan bli om man målar den vit, så har han börjat mjukna vid själva tanken utav det tror jag. Så jag kommer nog få som jag vill vad gäller den saken iaf ;)

Sedan är det såklart tapeter som vi vill byta i typ alla rum, men de är inte så hemska så det får bli en senare fråga. Jag ska nog satsa på panelen först iaf!

Åhh, kan det inte få bli 1:a mars snart! Jag är så grymt sugen på att flytta in i vårt hus och få vårt egna hem med egen trädgård! Och tänk när sommaren kommer då man kan fylla alla krukor med blommor etc.. MYS! :)

Vi har blivit med hus!

Jajjemän!
Jag skrev ju härom  dagen att det var mycket som hände för oss nu.. och det jag menade med det var att vi hade lagt bud på ett hus! Vi trodde så klart att vi skulle behöva buda med andra par, men som tur var så var vi ensamna just vid detta tillfället då de par som varit intresserad tidigare hade sagt av sig intresset! Så det var skönt!

Vi skrev på papperen idag på banken så nu är allting klart! Jag har längtat efter hus så länge och det ska bli så otroligt skönt att få eget! Jag har redan en massa inredningsplaner, men eftersom huset är i bra skick och inflyttningsklart så får det vara som det är nu till en början, och så kan man göra om lite längre fram när vi bott in oss lite och sett hur mycket själva boendet faktiskt kostar under första året.

1 mars är det dags! Då är det inget Radhusgatan för oss som gäller längre, då är det enplansvillan på Vallmostigen! Jag ser fram emot att sitta på den inglasade altanen på sommarkvällarna och bara njuta, och ser fram emot att faktiskt ha en egen liten trädgård att greja en massa i. Allt kommer bli så mysigt! :)

Ahh, jag är glad! :D

Nyår 2011

Nyårsaftonen blev lugn för vår del. Ifrån början hade vi tänkt bjuda över lite folk hit, bara ta det lugnt och äta lite mat och så, men eftersom allt blev sent påtänkt och det kändes lite osäkert med folk beslutade vi att fira med mat på Floran åter igen. Felicia blev dessutom sjuk natten till nyår så vi hade inte kunnat ha något oavsett. Det var ganska mysigt att bara vara med familjen också, trots att det var lite gnälligt och så emellanåt ;P

Men som sagt, middag på Floran. Farmor och farfar kom även de dit och firade. God mat, som vanligt när mamma lagar ;) och lugn dag. Jag och Thomas passade även på att powernapa lite däremellan för all den tid vi missat under natten som varit. Vid nio skjutsade vi hem farmor och farfar till Segmon innan vi själva åkte hem. Vi tänkte att vi skulle lägga Felicia i god tid innan de började skjuta rakteter för då kanske hon skulle sova sig igenom det.. Men så blev det inte. Hon var pigg den lilla donnan! Kvart i tolv somnade hon men vaknade två minuter senare av rakterna. Sedan fick vi inte henne att somna förrän klockan blev ett ;P Vi släckte alla lampor i lägenheten och kollade ut genom fönstren vid balkongen vid tolvslaget, och det som är riktigt mysigt med vår lägenhet är att man verkligen ser raketerna över hela Grums. Ända upp till Orrby. Så det var en fin föreställning vi bjöds på :)

Det var skönt att ta det lugnt och fira nyår med Felicia första året. Men nästa år får vi försöka dra på stort ;)

Julen 2011

Julaftonen 2011 firades hemma hos mina föräldrar på Floravägen.
Thomas skulle egentligen ha jobbat eftermiddag men eftersom han ville vara med och fira Felicias första jul så tog han ut en pappadag! För att inte stressa runt till alla och en var så firade vi på Floran denna dag och valde att fira med Thomas sida i mellandagarna.

Kvällen innan jul kom Sandra hit med julklapp ifrån Pontus och Kimberly, den var uppskattad! :)

På morgonen öppnade Felicia några utav sina julklappar, bland annat den från farmor Inger, som bestod av en jättefin, rosa Bobbycar med dansande prinsessor på! Den var väldigt populär, dock var hon lite för liten för att använda den just nu, men när vi tog bort den ifrån hennes syn blev hon rasande förbannad! ;P
Senare kom Camilla med fler julklappar, bland annat en bok som blev väldigt populär och bara några timmar senare en aning söndertuggad ;P Tur att hon även fick ett pussel som än så länge fått vara intakt! :)

Senare fick hon sig ett litet julbad innan det blev påklädning och det bar upp till Floran på julmiddag. Gud så skönt det är att åka på mat hos folk och slippa laga till den själv! Man känner sig bra bortskämd! Och gott är det med! :)
Sedan blev det paketöppning! Felicia fick bland annat en helt ny bilbarnstol från alla i familjen Johansson, inkl gammelfarmor o gammelfarfar. Hon fick även lite pengar, kläder och leksaker. Till mig och Thomas blev det en fönsterlampa, pengar och presentkort på IKEA som blev väldigt uppskattat! :)

På kvällen åkte Thomas hem till den tomma lägenheten för att sova då han skulle upp tidigt och jobba 12-timmarn, medan jag och Felicia stannade kvar uppe på Floran. Jag kände att det inte var så kul att åka med Thomas hem klockan nio på julafton för att han skulle lägga sig o sova och sedan ändå lämna oss fem på morgonen. Lite mysigt var det att åter installera sig i sitt gamla sovrum i sin gamla säng och sova där. Jag var orolig att Felicia inte skulle sova bra utan hon skulle känna av att hon inte var hemma hos sig, men det gick kanon faktiskt :)

Jag kan säga att det var väldigt skönt att vakna morgonen därpå och sätta sig och äta frukost bestående av en god kopp thé, tekaka och mammas goda julskinka :)


Felicia med sin julklapp ifrån Pontus och Kimberly!




Mormor och morfars lilla julnissa! :)


Familjen Johansson/Berglund!




En utav julklapparna! :)
RSS 2.0