Motion och arbete.

Veckan har börjat bra när det kommer till träningen!

Igår ryckte Simon med mig på ett pass på gymmet där det bland annat styrketränades mage, triceps och bröst. Därefter tog vi oss en powerwalk genom Grums på ca 4 km innan det bar hemöver och iväg på jobb.
Idag hade jag ett arbetspass både på morgonen och under dagen så däremellan passade jag på att träffa Madeleine och ta en löprunda Trulsen - Lassehall. Orkade mer än jag trodde faktiskt. Trodde inte jag skulle orka ett steg i Lassehallsbacken, men nog tusan klarade vi oss uppför en tredjedel iaf! Madde hade säkert klarat hela vägen om jag inte hade sackat ner tempot. Väl upp för backen så löpte vi på igen, hela vägen hem till min lilla mor. Så jag kände mig riktigt duktig faktiskt.
Utöver detta gick jag även några kilometer för att försöka få Felicia och sova innan min löprunda - förgäves.

Snart är det bara två veckor kvar tills skolavslutningarna. Det innebär även två veckor kvar på mitt fasta område på jobbet. Lite surt känns det ju att det enda som jag haft "safe" försvinner, men jag får helt enkelt hoppas på att jag får andra utringningar istället nu. Två veckor är bokade under sommaren, sedan ska de använda mig som någon slags "kasta in Anna om någon annan vikarie är sjuk - person". Vi får helt enkelt se hur det går! ;P

Om det går som jag tror, att jobben inte direkt kommer trilla in med stormsteg, så har jag faktiskt sökt två andra jobb de senaste dagarna. Deltidsjobb då såklart så jag fortfarande ska kunna stå skriven på kommunen och för att jag fortfarande har Felicia hemma och inte kan jobba hur som helst. Ska bli spännande att se om de hör av sig eller inte! Var längesedan som jag sökte andra jobb nu, men tycker jag har goda kvalifikationer till de platser jag sökt så vore ju grymt tråkigt (och konstigt) om jag inte ens tog mig till en arbetsintervju (om de ens kör med sånt). Kommer inte ihåg när sista ansökningsdatum var på dem heller så vet inte när jag kan tänkas få ett svar.

Pratade med en lärare på reparationsgymnasiet idag och han tyckte jag skulle ta ut svängarna lite... söka jobb som brandman eller lastbilschaffis! Nja.. kanske inte riktigt min grej men jag förstår vad han menade. Klart att man inte ska vara rädd för att pröva nya grejer, jag kan  inte sitta fast i mitt städjobb hela livet (eller kan jag det?). Men ärligt talat så är jag inte rädd för att pröva andra grejer, men man ska ha kvalifikationer till det också. Står det att man ska kunna det ena eller andra och man inte kan det, då är det ju ingen idé att ens söka. För nog tusan finns det någon annan som har de egenskaperna istället.

MEN, är det någon där ute som vet ett jobb som är ledigt och som skulle passa mig, hör av er vettja! :)


Sommar.



2012-05-22

Tanden är borta och det var inte farligt alls! Gud så skönt att det är över så man inte behöver oroa sig mer nu iaf. Kan meddela alla att det gjorde inte ont, inte ens när de satte bedövningen. Och när bedövningen sedan gick ur så hade jag inte direkt ont heller. Och pappa som har skrämt upp mig med alla sina tandläkarhistorier! ;P

Sommaren har kommit till de värmländska skogarna också, underbart! Enligt klart.se visar de likadant väder minst en vecka till iaf! Blir härligt på torsdag då vi planerat in att lira fotboll, och så som det ser ut så verkar vi bli många!
Om man ska peka på något mindre roligt så har jag fått en solbränna de lux som är ganska jobbig, men hade jag inte varit så känslig för solen så hade jag inte klagat alls i detta läge, sommaren är mer än gärna välkommen! :)

Imorse tog jag och Felicia oss en promenad ner till babycaféet tillsammans med Paula och Beckis. Där träffade vi på lite mammor och barn, bland annat Camilla och Lisa, som jag hade följe med hem senare. Det fick bli lite bebismys, vatten och prat på Lisas altan innan jag gick de två husen bort hem till mig och började med maten.


Fan att Felicia somnar så tidigt alltså! Det hade varit så skönt att vara ute hela kvällen nu, gå på promenader och allt. Men måste stanna inne och ha koll på godingen som snosar kudde.

Det har varit väldigt varmt och slitsamt för vår lilla gumma idag. Hon var så trött och somnade nästan direkt när Thomas la henne, hoppas hon sover hela natten nu! :)

Tack Maddie för de fina bilderna! :D









Problem med munnen är skit!

Var på ett besök hos tandläkaren idag. Var inga konstigheter med det och jag har ingen direkt tandläkarskräck heller. Men när jag fick reda på att jag har ett hål i min ena visdomstand och ska behöva rycka ut den.. ja, då blev jag mindre glad! Aldrig dragit ut någon tand tidigare så visst är man lite nervös, men det är heller ingen idé att laga det eftersom min visdomstand sitter så långt bakåt så den kommer nog vara svår att hålla rent och få hål i den igen. Som tur var så hade de ett återbud så jag ska få tanden utdragen redan till måndagen. Vill helst få det gjort så snabbt som möjligt! Hade inte det återbudet funnits hade jag fått göra det i mitten av juni... roligt när midsommar och allt närmar sig.

Förutom det där med tandläkarbesöket så har jag haft problem med min mun de två senaste dygnen, eller snarare min tunga! Det svider något så enormt på den och jag kan knappt äta eller något. Det svider precis som att man har bränt sig på skållhett té eller kaffe, men så är inte fallet. Jag funderar på om det kan vara någon allergisk reaktion. Häromdagen prövade jag en ny yoghurt - hallon och rabarber. Och rabarber i sig kan ju vara ganska surt så jag funderar på om det var därifrån jag kan ha fått det. Har ju inte varit allergisk mot rabarber tidigare, men i samband med den yoghurten så kanske den inte var något för mig.. Anledningen till att jag tror att det är den är för att det började svida lite smått efter att jag hade ätit det, och eftersom jag aldrig hade testat den yoghurten tidigare så verkar det ju sannolikt att det kan vara just den.
Hoppas bara det ger sig snart för det är verkligen hemskt. Under natten som var orkade jag knappt sova för att det sved så hela tiden. Det svider och "kryper" i den liksom. Fy fan.

Så problem med käften är ett helvete. Ont gör det, jobbigt område att få det fixat på är det och kostar gör det också om man drar till tandis. 800:- idag och som minst 949:- på måndag. Och jag som har sååå mycket pengar just nu. NOT. Yippie!

Köss.

Gött!

En löprunda och två långpromenader avklarade denna dag i det soliga men otroligt blåsiga vädret!
Nu är jag på G!

Gymmet till morgonen!
Förutsatt att jag inte blir utringd på jobb då vill säga! :)

Alltså, fy fan!

Såg nyss ett klipp på Youtube som säkert flera av er också sett. Det cirkulerar runt lite överallt på nätet just nu. En asiatisk kvinna som misshandlar sitt lilla barn något så otroligt! Barnet bara ligger i sängen och gör ingenting! Så fort som barnet lugnar sig lite eller reser på huvudet så slår hon med kudden i huvudet på han så han ramlar ner igen, eller så daskar hon till honom i ansiktet med handflatan eller sparkar med benen över hans kropp! Fyyy faaaan så vidrigt! Och barnet bara skriker och gråter hela tiden :(
Nu i efterhand önskar jag att jag inte hade sett det för det var verkligen vidrigt. Bara tanken på att veta att det lilla barnet finns hos sin mamma där ute någonstans och blir misshandlad så är hjärtskärande!
Nu pratar vi om ett litet barn som inte ens kan yttra sig, som inte ens kan gå själv. Vad kan den vara, ett halvår max? Fy fan.

Grät i allafall floder när jag såg klippet. Det var så hemskt så jag kunde inte hålla tillbaka det.

Om något hände Felicia vet jag inte vad jag skulle göra!

Den kvinnan borde ju gripas, bli satt i fängelse och misshandlad själv ett bra tag så KANSKE det dyker upp något vett i hennes skalle! Men bara KANSKE.

Ibland....

.. kan man ju börja fundera.

Löprunda.

Kvällens väder var perfekt för en löprunda!
Ända sedan jag vaknade imorse hade jag bestämt mig för att jag idag skulle ta tag i löpningen och försöka mig på att förbättra min kondition. När klockan var 20.00 och Felicia för en gångs skull vägrade att sova (trots en massa dansande med henne med förhoppning om att hon skulle somna snabbt) trodde jag inte att löpningen skulle bli av, men tacka vet jag min inställning och envishet!
Hade jag tidigare sagt att jag skulle ut så skulle det bli så!

Så vid halv nio var jag ut i 30 minuter!


Jag har kommit på en sak som man verkligen inte ska göra, och om man gör det ska man inte göra det tidigt, nämligen: stanna upp och promenera en bit. Det blir ju bara såå mycket jobbigare när man ska igång igen. Idag sprang jag oavbrutet men sist gjorde jag tabben att promenera några hundra meter då jag kände av lite håll, och shit vad mycket jobbigare det blev då.
Idag var en bra dag, det gick riktigt bra, även om jag inte har tempo som en elitidrottare men ;P

Fortsätter det att vara så här härliga kvällar så ska det bli löpning flera gånger i veckan. Det är faktiskt riktigt skönt när Felicia har somnat att bege sig ut, få lite luft, egentid och tid till att tänka.

Dessutom har det blivit två promenader idag också á 2.5 km, så nog har jag rört på mig alltid! :)
RSS 2.0