En helt underbar sommardag!

Solbrännan har satt sig på bröst och axlar och lagom till kvällen kliar det nåt så djävulskt! Men jag kan ta det, det har ju varit en helt fantastisk och underbar dag! Solen har lyst hela tiden och temperaturen har legat runt 20-strecket.

Började dagen med att åka till Backvägen för att arbeta. När jag sedan kom hem blev det kortbyxor på och ett mellanmål på balkongen innan jag och Thomas åkte iväg till Mona och Sten en sväng på fika! Var egentligen inte tänkt att vi skulle bli där så länge, utan mest lämna en skiva som Thomas hade bränt till dem. Men när de erbjöd oss fika kunde vi ju inte säga nej! ;D

Klockan sex var det dags för fotboll, och jisses vad skönt vi hade det! (dock ganska svettigt kan jag lova ;P) Men det var mycket roligt som hände idag, sådana där dumma grejer som man bara skulle velat haft på film! Inte var det bara kondition man tränade där inte, utan även skratt - och dess magmuskler! Görs hemskt gärna om snart igen!

Grillspett ligger framme på bordet, nygrillade, och bara skriker efter mig! Får bli att greppa tag om dem nu! Thomas har fixat dem medan jag bytt gardiner i kök och sängkammare, så vi har varit duktiga båda två!

Men som sagt, en hemskt härlig och underbar dag - hoppas hela veckan fortsätter likadant! (och gärna ännu längre!)

Grums - mest folktomt en fredagskväll?

Åkte nyss hem ifrån mamma och pappa där kvällen spenderats framför en bra rulle. Och jisses, jag säger bara det... Grums måste denna natt ha varit den mest döda ort/kommun/stad/by som finns i detta avlånga land! Inte en enda bil mötte jag på vägen hem, och inte en enda människa såg jag!
Eller jo, ta mig tusan, såg ju en gubbe i jeansjacka utanför Cheers..! Kanske är inte Grums den mest döda orten ändå.. men bra nära! ;P

Sitter och funderar över vad man ska köpa till sin älskling som snart blir 30 också! Har ni några förslag så dela gäääärna med er! Min fantasi är så kass nu så det är inte sant. Vill ju köpa något mer speciellt än vad jag vanligtvis brukar göra, det är ju trots allt en stor dag! ;D Får kolla runt på nätet och se om jag kommer på något!

Nighty-night!

Spanska på kvällskvisten!

Spaniens bidrag till ESC



Låten är inte skitbra, men måste säga att refrängen är ganska härlig. Lyssna några gånger så kanske den fastnar för er också! Om inte annat så vet de flesta utav er att jag är ganska svag för spanska.. så kanske har det med det att göra ;D

HAHA! Banan!

*uttryck som man körde en del med när man var yngre ;P

Haha! Tycker faktiskt det var otroligt skönt att Sverige inte gick vidare i ESC! Gillade aldrig låten och visste att den inte skulle hålla i Europa. Hoppas Björkman inser nu vilket fiasko han ställer till med och hur illa han egentligen är på att ta ut rätt låtar. "AVGÅ!", säger jag bara.

Blir så otroligt irriterad att de inte kan skicka in bättre låtar när jag har en babe som skriver hur många bra låtar som helst! Och det säger jag inte bara för att han är MIN BABE, utan för att jag verkligen menar det. Så det så! :D

Nu hoppas jag på Norge igen!

Dagarna som varit.

*I fredags var jag och älsklingen in på bio och såg Prince of Persia. Mysig film med en hel del action. Då vi båda gillar äventyrsfilmer så kändes det som den passade oss bra!

*Under lördagen var det dags för andra trippen till stan den helgen. Jag och Camilla hade bestämt oss för att inta uteserveringarna! Solen sken på morgonen och det var jättevarmt! Tyvärr hann den gå i moln innan vi var framme, men värmen höll i sig så det var inga fel alls att sitta ute och ta några glas rosé! Det blev en härlig helkväll med avslutning inne på Tempel där vi "shaked som ass!" Tror klockan var halv fyra innan vi var hemma och jag tror aldrig sängen känts så skön! Dock fick jag mig ingen skönhetssömn då jag vaknade då och då och drack vatten, blev säkert minst en liter under den natten ;P törsten smög sig på!


Camilla med ett glas rött på Tempels uteservering!

*Dagen efteråt var jag lite seg...men bara LITE! :) Så gick ut på balkongen för att få mig frisk luft, och beslutade sedan att jag skulle röja lite på balkongen... Eller ja, röja och röja, men göra rent iaf! Så skrubbade rent balkongräcket och fönsterbläcken och plockade bort lite onödig skit som var där ;P Hade varit skönt med lite fotboll senare på kvällen och springa av sig all onyttig alkohol som kom in i kroppen kvällen innan, men det blidde aldrig så ;P Istället kollade vi bronsmatchen och finalen på hockeyn. Taskigt läge att Sverige inte var i final tycker jag, men hey, vi tog ju iaf en medalj! =) Hade vi fått spö av tyskarna hade jag grätit.. men iofs, detta var ju verkligen ett skräll VM så man vet ju aldrig hur det kunde gått!


God grekisk sallad jag gjorde i söndags, med fetaost, kyckling, pasta m.m =)

*Igår (måndag) var jag nyttig! Två varv på elljusspåret under förmiddagen i det fina solskenet och senare på kvällen en promenad med Camilla på 5 km! Totalt alltså en mil! Varav 5 av dem sprang jag! Mitt ansikte var rött under hela dagen p.g.a all frisk luft! Mumma för själen det! =)

* Förut var Cherie här hos mig och hälsade på! Hon hade med sig sin systerson Casper, och tacka att jag har Plutten säger jag bara! På grund av honom så höll han sig ganska lugn ändå, tror han var ganska fascinerad utav sötingen! =) Vi tog oss en promenad (i kylan - för tusan vad kallt det är ute!!!) till den nya lekparken som de fixat iordning i centrum. Där hade han så skoj så och hittade två andra ungar i samma ålder som han började hänga med, dock var det lite knuffar hit och dit men till slut gick det fint!

Nu väntar jag på att babe ska komma hem! Solen dyker äntligen upp nu ser jag så det hade inte varit helt fel med en promenad! =D


Cherie i parken med Casper!

Längtar tillbaka!
















Hungrig? Bjuder på ett recept - gott och snabblagat!

Chorizogryta!

1 lök
1 tsk olja
300 gr chorizokorvar
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl mjölk
drygt 1 msk senap
salt, svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika


* Ansa lök och skär i tunna klyftor. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir muk och gyllene.
* Skär korven i skivor och stek med löken ca 3 min.
* Häll ned matlagningsgrädde, mjölk, senap i pannan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt & peppar.
* Skölj paprikorna och skär i små bitar. Vänd ned i grytan strax innan servering.
* Servera med pasta.

Årets första sommarkväll bestod utav fotboll och utgång!

Blev fotboll igår kväll, 1½ h. Skönt som tusan då solen hade bestämt sig för att äntligen visa sig och ge oss värme! Och jag säger bara det: Shit, vad varmt det var! Skönaste dagen detta år! Vill gärna ha fler sådana dagar, typ NU! =)

Efter fotbollen var det dags för en skön och välförtjänt dusch! Hade pratat med Henka och Rebecka att de skulle komma över på lite lördagsmys, men efter att ha gjort mig iordning och öppnat en cider var jag extremt sugen på utgång! Hörde av mig till Becca och frågade om de var på, och visst, så blev det!
Tyvärr skulle Becca upp och jobba morgonen därpå så det fick bli nyktert för henne =/ det positiva var dock att vi fick världens bästa chaufför på grund av detta! ;D

Vi stannade till hos Simon och Knutsson på Romstad och satt ute på deras balkong och njöt av värmen och drickat. Kvällen var så skön och ljummen, var precis som en sommardag! Kunde inte varit skönare.
Jag och Becca blev lite förskräckta utav en gammal tant som satt i fönstret mitt emot balkongen och stirrade oss i ögonen hela tiden ;P Hon satt inte och kollade på långt håll och försökte vara diskret inte, utan hela huvudet så nära fönsterrutan som det gick och stirrade...minut efter minut. Sedan blev hon nog trött.. för mörkt blev det!

Vid 23.45 var vi tvungna att dra oss in mot stan då det inte fick bli allt för sent för Rebeckas del! Simon och de andra stannade kvar i lägenheten eftersom de nyss hade fått besök av ytterligare en person.
Det blev Score för vår del. Spelade lite biljard. Kollade på Aschberg som var där och spelade även han. Och dessutom skrattade och hade kul! Jag och Becca spöade killarna, trots att vi låg under med sex kulor ett tag!

Gick ut och stötte då på Simon och dem. De skulle in på Ankan tror jag. För vår del fick det bli bilen hem. Vi var ganska nöjda med det ändå, då vi alla var ganska slitna efter fotbollen tidigare under dagen ;P
Men kul hade vi och en underbart varm och go utekväll var det!



Får hoppas på att det börjar bli varmt på riktigt nu så man snart kan lägga båten i sjön igen!! Längtar sååå mycket efter sommaren, fiske, sol och bad! Och sommarstugan!

Ledsen.

Känner sorg... och tycker verkligen synd om dem som det berör..
Tänk att det kan gå så här... Kommer nog ta ett tag för mig att verkligen förstå det. =,(

Ibland blir det helt enkelt inte som man tänkt sig.

"Nej, jag ska inte ha något, ingenting alls! Jag ska bara vara med som smakråd till Rebecka!"

Ja...så lät det, men så blev det inte! Gårdagen som spenderades på stan igår resulterade i en mer tom plånbok, men även en mer fylld garderob! :D

Jag hade lovat mig själv att det inte skulle köpas något, det var ju ändå bara 1½ vecka sedan som jag var på stan med Cherie. Men det funkade helt enkelt inte. Kläderna ropade efter mig och alla ville de med mig hem! Dock fick en del inte komma längre än till provhytten men några jäklar var det allt som lyckades övertala mig och hamna i kassen på vägen ut från affären. (Mitt samvete sa mig att jag fick göra så med tanke på att jag fick något högre lön än vad jag hade trott =).
Smakråd var jag ju självklart också, men det var även det enda som var tänkt ifrån början.
Jaja, ibland kan det helt enkelt inte bli som man tänkt sig i alla lägen.

Men nu.... NU ska jag ha lite shoppingstopp! Under senaste veckorna har jag faktiskt köpt kläder så jag klarar mig hela sommaren lång! Jag får helt enkelt hålla mig till dem! Hur svårt kan det egentligen va?.... ehm... *host*

Om jag var någon annanstans i mitt liv.

Hittade en blogg igår kväll där en tjej skriver om sin tid nere på Gran Canaria.
Hon är i huvudstaden Las Palmas och pluggar och ska vara där under hela sommaren. Bor i en liten lägenhet 300 meter ifrån den stora Las Canteras stranden och njuter av livet till fullo! Gissa om jag blir avundsjuk!
Jag tänker på hur det skulle vara om det var jag som var där nere... Vandra omkring i värmen, bada varje dag, njuta utav språket och atmosfären, resa omkring på ön och träffa folk som man har träffat förut, och framför allt - lära sig spanska! Jag skulle dessutom få se vackra solnedgångar varje kväll över playan och få sluta bekymra mig över när solen någon gång ska dyka upp på himlen.
Hade det varit annorlunda nu kanske jag skulle prövat mig på det, om jag var någon annanstans i mitt liv.. om jag nu hade vågat sätta mig på ett plan ensam och styra upp några månader där nere.. Vänner lär man alltid känna, det skulle vara precis i början som det skulle vara svårt. Att ta sig fram endast via engelskan och några få glosor på spanska. I och för sig finns det svenskar som driver barer och restauranger överallt där nere som man skulle kunna lära sig lite av.
Det hade varit så himla kul, det hade varit en fantastisk upplevelse! Ibland vill jag inte annat än bort från Sverige och från detta skitväder som alltid finns här.. men jag har en älskling här som jag inte vill åka ifrån för något i världen! Hade han hakat på, om han också hade velat flytta dit eller bara velat dra dit för några månader och plugga spanska, så hade jag inte tvekat en sekund! Det hade varit den optimala drömmen för min del...
Tyvärr blir det nog aldrig så... jag blir som de andra turisterna som besöker ön någon gång då och då, alltså: Vill inget hellre än att flytta dit, bo där, leva som spanjorerna gör, men gör det ändå inte utav någon anledning.

Semestern ska vara perfekt, den ska vara till för att man ska känna att man bara vill stanna kvar, att man inte vill hem igen. Jag kan säga att det lyckas den verkligen med.

Avreagerar mig på de svenska lagarna!

Ack så trött jag blir på alla dessa försvarsadvokater som finns i Sverige, ja i alla andra länder också för den delen. För mig är det helt obeskrivligt hur man ens kan anta sig ett sådant arbete... att försvara någon som man vet begått ett brott, som kallblodigt mördat eller våldtagit någon.
Att de sedan uttrycker sig som de gör i media gör mig än mer galen!
" Han är skärrad, mår psykiskt dåligt och orkar inte prata med någon just nu".

Läser just nu om en gammal polis som misstänks ha mördad sin fru med tre knivhugg - i magen, ryggen och i bröstet. Advokaten: " Han mår skitdåligt. Han är förvirrad."
Samma sak med den 16-åriga tjejen som mördades för några dagar sedan utav sin s.k "pojkvän"... I varenda tidning har hans advokat uttryckt sig med ord som att han "mår dåligt, gråter och är ledsen, förstår ingenting", och de ska få det att låta som att det är såå synd om honom! Tjejen var 16 år och hade hela livet framför sig! Nog fan ska han må dåligt! Inget medlidande ska finnas till en sådan person... han ska få sitta inne LÄNGE och inte få något sänkt straff för att han är ung! Skicka han till USA eller något så han får ett ordentligt fängelsestraff! Eller skicka honom tillbaka till hans hemland där han kom ifrån, han gör ingen nytta i Sverige, what so ever!

Tyvärr blir det väl, med dessa korkade lagar som finns i Sverige, samhällstjänst, böter eller fängelse i max fem år för sådana som dessa personer. Ibland kan man undra vart världen är på väg!

Fem, sex unga tjejer som blivit mördade under ett år nu i Sverige... det säger väl allt.

We are the champions!

Nu sitter vi här, jag och min sambo, och är helt slut i kroppen efter dagens fotbollspass. Det var mycket nytt folk med idag så det var både kul och spännande! Kul att vi kunde få ihop så många, sex i varje lag var vi.
Tyvärr har jag lyckats sträcka mig i höger lår, och om det är som förra säsongen så kommer det nog komma upp lätt igen varje gång som vi spelar. När jag väl sträckt till det så verkar det som det aldrig vill ge sig... Men man kan ju bara hoppas på det bästa och tro på att denna säsong inte är som den förra!
Publik lyckades vi få ihop också i form av Mona, Charlotta, Adam, Helene, Rio mfl. Riktigt skoj måste jag säga!

Annars då... söndag idag och första VM-matchen för Sveriges del är avklarad. 5-2 emot Norge. Skönt att öppna med en vinst trots att jag tyckte att svenskarna från stund till stund var bra tama. Nu är det bara att hoppas på att de laddar inför kommande matcher nu i veckan och vinner de två som återstår i gruppen!

För mig kommer den kommande veckan bli bra tror jag! Imorn skulle älsklingen kanske ta med mig på bio, på tisdag är det frisören som gäller, onsdag ska jag till stan med Rebecka och senare på kvällen förhoppningsvis fotboll igen, fredag väntar jobb (äntligen) och sedan är det en härlig helg som väntar med förhoppningsvis vackert väder med grillning och kanske lite mojito! ;D

Efterlängtat.

Sitter i soffan och kollar på en vacker solnedgång på andra sidan rutan. Himlen har under hela dagen präglats utav moln och nu på kvällen skingras de lätt så solen kan titta fram och ge oss detta härliga gul/orange sken!
Har uppmärksammat att trädens knoppar slår ut med all hast nu, under denna vecka har det skett mycket - underbart! Backen upp till mamma och pappa lyser upp av de gröna knopparna och ger mig otroliga vårkänslor! Det är bara värmen som saknas nu! Jag ska be till gudarna att den kommer inom en snar framtid, för shit vad jag längtar efter hetta!

Härlig vårdag hemma på Floran och Camilla på fikabesök!

Ja, idag kan man absolut inte klaga på vädret, speciellt inte när man fick sitta i lä i solväggen uppe hos mamma och pappa! Blev nog några timmar där sammanlagt, under tiden som man snackade med päronen och fixade mammas naglar. Sa till henne att hon nu skulle ha de snyggaste naglarna inne på Gruvöns bruk ;P Nu gäller det bara att hon tar av sig handskarna då och då så gubbarna får chansen att se dem ;P
Tog oss en promenad senare under eftermiddagen också innan alla molnen smög sig på. Vi hade tänkt dra till badhuset först men då ingen av oss var sugna på att stå inne i en träningslokal och träna när solen sken utomhus så drog vi på det till en annan dag. Att ta en promenad längs Trulsen var mycket mer uppskattat! =)

Camilla var här en sväng på fika för ett litet tag sedan, man kan säga att hon bjöd in sig själv ;) hehe.. men det var kanon trevligt! Kul att töla lite och snacka om gamla tider, och nya! Hon ska vara med på fotboll på söndag så det blir grejer det! =)

Åh, en rolig sak... jag har fått färg efter att ha suttit i solen idag! =)



Blåsippor/vitsippor som jag och mamma plockade på vår tur för typ två veckor sedan. Kan lova att det blivit himla mycket grönare i skogen under bara dessa få veckor! Härliga vår!

Toppendag!

Ställde klockan på 09.30 för att göra mig iordning och åka in till stan och träffa Cherie. Parkerade borta vid Helmia och jisses säger jag bara, vad mycket folk det var där utanför!
Träffade på Hoffe, började töla lite och han berättade att de hade brandövning.. så det var därför. Planerade inför kommande grillfester och han gav mig senaste skvallret om Rebecka.. ;) Jag som trodde hon skulle berätta allt för mig men det var några saker där som hon inte hade hunnit sagt än, men Hoffe hade via sin arbetskamrat uppdaterat.. Och GUUUD vad glad jag blev för hennes skull! =D ... lilla tjejen... ;D Blev mobilen upp ur fickan direkt för att höra allt ifrån henne, och senare under dagen även höra resten under fotbollen!
Cherie kom fem minuter senare och vi gick bort mot la stada. Hade endast tänkt inhandla leggings eftersom min shoppingkassa inte är något vidare nu, men det blev ej så. Inga leggings blev hittade och köpte då istället en tubtopp och en tunika/klänning på H&M. Billigt värre då jag hade en del rabatt! =) Fick sedan bli en tunika till, en jättesomrig och fin på JC, från Rut m fl. Nu är det bara att vänta på solen och värmen! =)
Blev lunch på caféet nere i Duvan och ytterligare shopping, nu för Cheries del. Totalt hamnade vi på fem timmar i stan, vilket inte brukar vara alls ovanligt när vi är där!
Toppenträff med Cherie och nu lovade vi varandra på hedersord att det inte ska ta så lång tid tills nästa gång!

Kom hem, pustade ut och vilade min rygg i soffan under tiden som Thomas fixade mat - potatis m. kassler! Vilan blev dock inte långvarig för min del då vi klockan sex skulle ner till Grönberg och spela fotboll! Äntligen blev årets premiär av! Ganska mycket folk var vi också, tio stycken tror jag.
Hade så himla kul och hela kroppen sprudlade av lycka över att vara tillbaka på planen igen. Solen sken så härligt på oss från stund till stund så det kunde inte varit bättre. Det syndes dock att det var längesedan vi spelade, så varken konditionen eller viljan var lika stark som den brukar, men vi orkade 1½ timme åtminstone tills vi gav upp. Det var dock inte pga konditionen utan mest för att solen hade gått i moln och det började bli kallt. Vi är väl vana att det ska vara varmt länge eftersom det var så i somras, men det har ju faktiskt inte gått så lång tid på detta året ännu så vi kanske inte ska förvänta oss någon rekordvärme.
Trots detta blev det dock vissa stunder då vi alla höll på att dö av värmeslag och därför bara sprang runt i t-shirts och linnen (blev inte långvarigt då vi var rädda för att bli sjuka).


På onsdag ska vi ses igen för att göra upp på planen för andra gången i år! Kul, kul,KUUUUL! =)

Nu får det bli vila i sängen och sedan John Blund innan det blir dags för morgondagens träningspass på gymmet!
Kanske får man sig en glad överraskning imorgon också...! =) den som lever får se.



Rebecka och jag sjunger karaoke! Är SÅÅÅ glad för hennes skull nu alltså! Hoppas det fortsätter så! =)

Dagar med full rulle.

De har dagarna har varit fyllda med saker att göra hela tiden, därav ingen uppdatering på bloggen!

Under torsdagen hann jag knappt med i svängarna själv. Vi åkte hem till mamma så jag fick plantera lite penséer i mina ytterkrukor och satt och tölade ute i en sol som hela tiden ville envisa sig om att gömma sig bakom molnen...När vi sedan kom hem ringde Helene och frågade om hon och Rio kunde komma över på en kopp kaffe, så det fick bli både fika och matlagning på samma gång där. Pratade med dem om Gulli (Thomas mormor) och insåg att hon var ganska ensam under dagarna.
Åkte därför sedan direkt bort till henne och spelade lite yatzy! Jätteglad blev hon av vårt besök och frågade direkt när det var dags för oss att skaffa barn, hon ville se en liten Thomas sa hon, innan det var för sent. Naaw, söt hon! Så härlig mormor så det finns inte! Vilket litet energipack! :D
Därefter skjutsade Thomas mig bort till Camilla där det blev prat och en promenad med Smurf! Stannade väl hos henne 2-2½ h tror jag! =)
Sedan hann jag inte med så mycket mer då det var jobbdags morgonen därpå, så det fick bli lilla sängen!

Dagen efter (valborg) var jag ute på jobb istället för min mamma som hade tagit sig en ledig dag. Senare under dagen, vid klockan sex, gick jag och Thomas bort till Helene och Rio där det bjöds på mat, snacks och spel! Natti och Gabbe var där med en megasöt vovve som de passade för natten. En åtta veckors! =) Mycket skratt blev det under kvällen och när klockan hade slagit två var det dags för oss att gå hem (genom ett hemskt dött Grums).

Igår (1:a maj) så följde Thomas med Ronnie och Sten på fotbollsmatch i Degerfors! Under tiden var jag upp till mamma på lite käk och drog mig senare bort till Mona där Charlotta och Adam höll hus, även Elin och hennes kille var där. Blev mycket prat och lite gos med Adam. Mycket trevligt. Vid sju kom grabbarna hem igen och då blev det ännu en omgång fika (jag stod dock över) och grabbarna var så glada över en varm kopp kaffe efter timmar ute i kylan på fotbollen, det hade tydligen blåst storm! ;P
En timme senare var vi på hemgång och hungriga som vi var bestämde vi oss för att köpa pizza och dra hem till mamma och pappa. De ville också ha så vi hade ett stort lass med oss hem ;P Där uppe blev det kortspel och ännu massa skratt. Man hade kunnat tro att de hade smygdruckit innan vi kom dit men de var tydligen nöjda efter gårdagen ;P Men kul hade vi iaf, idag skulle de tydligen dra till stugan och ta bort luckorna från fönstret - SOMMARKÄNSLOR!
Och för vår del idag kommer det bli grillning på balkongen och en långpromenad i solen! Och mycket mer förhoppningsvis! =)
RSS 2.0