Vamos a la playa!

Imorgon bär det av till sköna Gran Canaria. En hel veckas semester ska avnjutas och det ska bli såå underbart! Längtat bort till solen och värmen allt för länge nu alltså! Jag har (som vanligt) kollat upp väderprognoserna lite granna och de visar på soligt väder med temperaturer mellan 21-25 grader varmt. Allt som oftast brukar det ligga på någon grad över detta också, så det är bara att hoppas på kanonväder! Så länge solen skiner är jag lycklig!

Det ska bli drinkar, sol, bad, god mat, goda efterrätter, shopping, en massa videofilmande och korttagande! Lovar att lägga upp bilder när jag är tillbaka igen!

Ha det kanon alla vänner, så hörs vi om en vecka igen! Jag ska försöka sola lite åt er också ;D

Vilken underbar seger!

Vilken match och vilken glöd!
Nu visade verkligen Färjestad alla sina fans att viljan finns där (trots att den varit ganska nedgrävd på sistone). Det är så här en slutspelsmatch ska se ut! De ska inte tro att SAIK bara ska lägga sig och ge segern till dem frivilligt - de måste kämpa för den, kriga för den!
Den här matchen hade allt - bråk (som ledde till massvis med utvisningar + matchstraff), en straff som kungen Rahm räddade, mål i boxplay (ett riktigt kämparmål utav Emil Kåberg som gjort sig förtjänt utav detta länge nu), sudden death och till sist - VINSTEN! Det enda FBK ska jobba på nu är att sitta mindre tid i utvisningbåset och ha koll på antalet spelare på planen så ska detta nog fixa sig fint till slut. Fortsätter de så här är de ett stort hot emot SAIK.
Alla var besvikna för att Färjestad inte kom på 4:e plats och därmed inte fick med sig någon extra hemmamatch.. men jag sa det till Thomas att jag tror inte den matchen spelar någon roll. Hemmaplan har inte varit någon fördel för FBK på sistone, utan snarare en nackdel. Att de spelar borta i Skellefteå kan faktiskt gynna dem, på något konstigt vis.

Nu blev man nästan sugen på att dra in på matchen på måndag. Det kan ju gå vägen. Det är ju kanske sista matchen vi isf får se utav FBK i år eftersom vi drar till Gran Canaria på onsdag. Blir de utslagna nu så blir det inget mer besök i LLA för denna säsong. Vi får väl se hur vi gör! =)

Ånger.

Shit alltså! Nu i efterhand kan man ju fundera över varför jag önskade mig träningsvärk!

Resultatet: Jag har nu en fruktansvärt extrem träningsvärk! Jag orkar knappt gå, och att sätta mig i bilen är nästa omöjligt. Min rumpa och mina lår vill inte samarbeta med mig över huvud taget! Jag kan lova att det var svårt att gå uppför alla trappor på jobbet idag, ja, jobbigt att gå över huvud taget! Men jag ska ju egentligen inte klaga, jag ville ju ha det så nu får jag skylla mig själv!
Visserligen känns det ju bra på ett vis för då vet jag att träningen verkligen tog iaf! ;D
Trots mina gå-problem tvingade jag mig själv att gå till badhuset igår och idag ändå. Jag har sagt till mig själv att träna typ hela denna vecka eftersom jag åker bort nästa. Imorgon kommer nog bli enda vilodagen under dessa vardagar då jag och mamma ska in till stan och jag ska få håret klippt bland annat. Då hinns ingen träning med.


Har lånat en resväska utav mamma och pappa nu också så under helgen blir det packning som gäller! Det närmar sig sakta men säkert! =) En vecka kvar nu!

Nu hoppas jag på träningsvärk!

Idag har jag varit duktig och kört två träningspass! Varför inte köra på när man för en gångs skull varit ledig? Imorgon är det dags för det hårda arbetet igen, det fick bara bli en dag som man fick sova ut på. Men jag är glad för de timmarna jag får!
Imorse var det iaf dags för ett styrkepass och 40 minuter på cykel, det tog mig väl ungefär 1½ h. Träffade Diana där och vi tölade på lite, och hon övertalade mig faktiskt om att vi skulle gå på medelgympan på kvällen också. Ingen av oss hade varit där under hela detta året så vi tyckte det var dags. Gissa om det var tufft efter dagens tidigare träning! Dessutom hade jag tagit med mamma på en promenad emellan detta också, så det har varit mycket! Kanske är det den härliga luften och det fina vädret som fått mig motiverad! Sedan känner jag också att jag måste passa på att träna nu när det inte blir så mycket av det de kommande två veckorna. Nästa vecka kanske jag tränar måndag åtminstone men sen har jag nog ingen mer tid innan jag ska åka. Då är jag borta onsdag - onsdag och sedan är det påsk och badhuset har stängt fram till tisdag lr onsdag veckan därpå. Men jag tror inte att jag går åt för det, det kommer nog bli himla massa promenader på Gran Canaria och när vi sedan kommer hem igen kan man ju hoppas på att temperaturen här stigit med någon grad så man kan ta sköna promenader även här!

Nä, har jag inte träningsvärk imorgon, eller i övermorgon, så blir jag faktiskt ledsen! Denna veckan ska det köras på hårt! Hoppas jag orkar gå uppför alla trappsteg på p-bruket imorgon bara ;P

Melodifestivalen 2010.

Årets melodifestival är nu över (äntligen) efter mycket om och men! Själv tycker jag det är jäkligt drygt med alla deltävlingar som pågår i veckor.
Jag bytte till ettan när ungefär hälften utav bidragen hade visats, och jag hann inte se mer än två bidrag innan jag bytte tillbaka till canal+ igen. Jag menar, hur många gånger hade jag inte redan hört Hollow och This is my life? Genom alla deltävlingar vecka efter vecka har man faktiskt hunnit tröttna på alltihop, radion har bidragit väldigt mycket till detta också, trots att jag inte lyssnar på den allt för ofta!

Överlag tyckte jag inte årets melodifestival var något bra. Det var ingen låt som jag tyckte var "wow!" och inte heller någon som jag möjligen hade tyckt varit så pass bra så jag hade ringt in och röstat på den. Jag hade gärna sett lite mindre ballader och lite mer pop eller rock. De låtarna som jag tyckte var lite fräsiga var redan utslagna för längesedan! Hälften av alla bidrag i finalen var ballader, visst kan de också vara fina och bra, men gud vad tråkigt det blir att lyssna på om och om igen.

Anna Bergendahl vann årets upplaga och jag vet inte om jag kan säga att det var någon höjdare. Jag tycker faktiskt den rent ut sagt är ganska kass. Själva låten hade säkert varit bättre med någon annan artist, som Jessica Andersson tex. Ändå är det ju kul för Anna att vinna med tanke på att hon är en "färsking" och så pass ung, men då kan man samtidigt se det som så att hon fortfarande är ganska orutinerad. Det ska bli ganska spännande att se om hon klarar av pressen när hon ska stå på scenen i Norge inför hela europeiska folket. Klarar hon det så ger jag 5 stjärnor till henne direkt, men jag är tveksam. Vi får väl helt enkelt vänta och se.
Jag kan dock säga att jag hellre hade sett någon annan som vann, ja nästan vem som helst faktiskt. Annas röst är inget vidare och det lät faktiskt inte så himla bra. Hon bräker sig igenom hela låten som en stucken get och det låter som hon legat i förkylning i en månads tid. Om hon nu ska ha det mörka soundet på sin röst så kan hon väl försöka behålla den låten igenom, och inte blanda med de ljusa tonerna då och då...

Nee, det var inget för mig som sagt. Jag hade inte gjort det alls bättre själv, men jag tycker ändå svenska folket kunde ha röstat lite bättre.
That's all folks!

Lite gott & blandat.

Jag är sjukt trött just nu! Vilat i soffan en timme och det gjorde verkligen inte saken bättre, nu är jag bara ännu segare! Vardagarna är, tack gode gud, arbetade så nu är det bara helgen kvar. Jag kan lova att jag tänker njuta otroligt mycket under måndag morgon och ligga och dra mig ett bra tag! Sedan får man nog masa sig till gymmet en sväng då det blivit ganska dåligt med det nu denna vecka!


Igår hade jag myskväll hemma hos Camilla med henne och hennes mamma. Det blev hockey, middag och prat! Matchen var väl något bättre än vad vi hade förväntat oss (?) fast det slutade ändå med att FBK spelade oavgjort till slut mot HV71. Tyvärr tappade de två måls ledningen inom loppet av 40 sek, men det kan vi verkligen inte klandra vår inhoppade juniormålvakt för!
Något som inte var en besvikelse var maten, Mmmm.. =) kycklingtortillas, gott gott!


Under de närmsta dagarna har jag bara gått och väntat på att det ska bli torsdag nästa vecka. Ett besök hos frisören är inbokat och jag ska äntligen få ordning på min lugg (ja, hela min frisyr) lagom till resan. Dessutom ska mamma följa med mig in till stan och kolla runt i butikerna och se om vi hittar något roligt inför resan. Jag ska försöka hindra mig själv ifrån att köpa mer kläder, däremot kan jag hjälpa mamma att välja ut något somrigt och snyggt som hon kan få glädje utav ;D Qualitytime tillsammans med mamma är aldrig fel!


Hade världens sjukaste dröm också, får väl se om två veckor om det ligger någon sanning i den! ;P

Nee, nu är det tvätt som står på schemat... So long!



Bjuder på en bild på våran lilla plutt!

Vårkänslor.

Att det kan vara så underbart att äntligen få syn på asfalten igen! Tidigare år har det inte varit i närheten utav ett vårtecken men detta år, när snön legat tät på marken, så känns det som vårtecken nummer ett!
Gick runt på jobbet idag (är på ett område där jag får kuta runt ganska mycket utomhus mellan massa småställen) och blev bara så glad utav att se asfalten titta fram, solen skina, fåglarna kvittra och se alla stora vattenpölar som samlats på vägarna. Det känns att våren är på väg och att snön är på väg bort för denna säsong!

En grej som verkligen får mig att tänka på våren är när jag och Thomas var in till torget förra året för att fira att Färjestad hade tagit SM-guld! Det var i mitten utav april och man kände hur det luktade vår i hela stan. Det luktade asfalt, det luktade friskt. Och när vi stod där på torget så dök senare solen upp och lyste över hela scenen. Det blev varmt och alla stod med solglasögon på sig! En favorit i repris hade inte varit fel detta år heller, men jag tror nog inte chansen är så stor att det blir ett nytt SM-guld år 2010, men om inte annat kan man ju dra in till stan för att inviga säsongens uteserveringar istället! :D

Härligt biobesök.

Då har jag och min söta sambo kommit hem efter ett efterlängtat biobesök och sett den sköna rullen "Farsan"!
Jag kan lugnt rekomendera den till de som vill få sig ett gott skratt!
Farsan i "Farsan"-filmen var så jäkla skön, fast det ibland kunde vara någorlunda svårt att höra vad han sa, speciellt då alla i biosalongen fortfarande skrattade under tiden som han fortsatte prata vidare.. Men vilken cool snubbe alltså. Man hade nog kunnat få sig ett gott skratt då och då om man kände honom i verkligheten ;D
Det var härligt att äntligen få komma iväg på bio iaf.. Som jag sa så var det efterlängtat med tanke på att vi pratat om bio ända sedan nyår men det har bara inte blivit något av det. Nu är det bara att vänta tills nästa pang-rulle kommer ut! =)



Imorgon är det dags för jobb igen! De som var sjukskrivna förra veckan är fortfarande borta, så med lite tur så kanske jag får jobb veckan ut, plus att jag jobbar helgen också! Mycket möjligt att det blir en sjudagars-vecka!

Andra planer för veckan då?
* Hämta ut Thomas pass
* Träna som attan!
* Sola med Camilla
* Kolla hockey..

... och mycket mer! =)

Bjuder på...

..en gammal bild jag hittade! Snart 2½ år sedan!

Fredag!

En härlig fredagkväll ligger framför mig. En kväll då jag inte ska göra ett enda dugg, bara ta det lugnt och koppla av! Det får nog bli någon godisbit framför en bra film tillsammans med älsklingen, så får vi istället ta nya tag imorn och fixa till lite action! ;D

Nu är det mindre än tre veckor kvar förresten, och de kommer nog gå SÅÅÅ fort! Ska bli skönt!!

Shoppingrunda med Cherie!

Så har man varit iväg på denna månads shopping tillsammans med Cherie! Inte en enda gång blir jag förvånad när pengarna skenar iväg när jag är i stan med denna tjejen alltså! Vet inte vad vi gör eller hur vi lyckas, men varenda gång får jag alltid med mig en massa hem (inte för att det är dåligt, men kontot hade ju kunnat mått bättre ;P).
Vi möttes i stan när klockan var halv tolv och stannade tills klockan blev halv sex! Alltså nästan sex timmars shopping (får bortse från lunchen vi tog då). Lustigt värre så träffade vi på mamma och pappa när vi käkade, på café Royal. De hade sätt sig snett bakom oss och inte märkt att det var vi som satt där. Det var när jag av någon slump vände mig om som jag insåg detta, och vi blev lika paffa alla fyra! Både jag och mamma hade lyckats beställa samma mat också - hemskt goda paninis! =)

De sex timmarna i stan resulterade i två nya bh:s, en härligt, fluffig, vit sommartröja, hudcreme, svarta sommarskor och en flaska silverschampoo! Riktigt nöjd med mina köp då fyra av dessa fem saker stod på min inköpslista! =)
Hade det jättetrevligt tillsammans med Cherie! Det var ett tag sedan som vi sågs nu, men blir lätt så när vi har sådana jobb som krockar ganska mycket med varandra. Hon jobbar mycket eftermiddagar och helger och jag jobbar alltid förmiddagar, så det skär sig liksom lite grann! Vi får snart ses igen, gjorde upp att vi måste komma hem till varandra och se våra omtapetseringar som vi båda gjort i lägenheterna. Och fortsätter dagarna vara så här fina som de varit idag så varför inte ta oss en liten eftermiddagspromenad i solen? =)


Gott som tusan var det när jag kom hem också måste jag säga... för mina fötter till exempel, men allra mest för den skull att Thomas hade fixat mat! Kotletter och potatisgratäng m pepparsås! Mmmm.... jag gjorde en sallad till också, inte för att glömma ;D Riktigt smarrig måltid vi lyckades fixa iordning tillsammans, kungen o drottningen i köket ;D

Karlstad i motgång.

Var in till la stada idag för att växla in pengar till resan och fixa nytt pass till Thomas. Mysigt värre då jag verkligen känner att resan närmar sig allt mer. Ska bli SÅÅ skönt att komma bort från kyla och snö och istället glassa i solen, äta god mat och dricka drinkar i mängder! Det bästa av allt är trots allt atmosfären! Mmmmm!


Las Canteras stranden i Las Palmas - mars 2007


Jo.. i motgång var det ja...

Vi hann inte ens parkera bilen innan någon dåre körde in i oss bakifrån. Vi stod i korsningen och skulle svänga in mot busstationen och bion och detta och så kom han bakom och bromsade inte i tid... Jag kände hur det dunkade till men hoppades först på att det var någon hård snöbit som Thomas hade lyckats köra över...men icke!
När vi hade svängt ställde vi oss längs vägen och killen i andra bilen körde in bakom oss. Som tur var så var det inga bucklor (vad vi såg) utan det såg mest ut som det hade slitit upp lacken, men det sög ganska mycket ändå måste jag säga.. Vi har haft bilen i drygt en månad och så händer detta. Vi som trodde att det var slut med oturen vad gäller bilkrockar vid det här laget... Som att det inte räcker med att en tant backade in i Thomas förra bil och bucklade till hela sidan, eller att någon hade kört på den på en parkering och dragit, eller att min blivit påbackad den med... Nee, jag tror vi är förföljda med otur när det kommer till bilar. Om vi skulle lämna in bilen nu skulle vi få betala 3000:- i självrisk också fast det inte var vårt fel, bara för att de inte styrt upp allt med försäkringsbolagen än.. Så istället får vi helt enkelt vänta tills det är löst, men vi vet ju alla hur lång tid sånt där kan ta.


Annars då?
Jo, imorn ska jag åka till stan och träffa Cherie en sväng! Vi har bestämt oss för att ta en liten fika och om jag känner oss två rätt så blir det säkert någon påse med något roligt med hem också!
Torsdag ska jag sola med Camilla! Ska bli så skönt att få lite värme! Ska ladda lite nu innan jag drar så jag får mig en grund!
Fredag blir det jobb också! Reneé ringde mig halv nio (!) imorse när jag låg och sov så sött och frågade om hon kunde skriva upp mig på fredag.. Jajjemän,  sa jag och sussade kudden igen 2 sek senare.

Ja, så ser min vecka ut så länge. Helgen är ej planerad, men något kul hoppas jag på! Ska trots allt jobba nästa helg så måste ju göra någon nytta denna istället ;D
RSS 2.0