Fredagsmys.

Haft Camilla här under kvällen på fredagsmys! Ostbågar m. chili, tutti frutti, en varsin chokladboll och dricka till moffade vi i oss. Gymmet bara skriker efter mig nu känner jag ;P
Thomas och Henka stressade som tusan förut med att få upp tv:n på väggen inför min och Camillas tv-kväll och de hann bli klara i god tid. Alltid bra att dessa grabbarna kan sin sak och gör det så fint här i vår lägenhet! =) Känns som en otrolig lättnad nu när tv:n är uppe, då kan man börja sätta upp resten av grejerna på väggen.

Iaf, Idol var det som gällde för oss girlies! Tyvärr var dagens tema ingen hit då vi bestämde oss att slå på stort, men det fick gå ändå. Hade jag suttit ensam och kollat skulle det nog slutat med att jag bytt kanal efter halva tiden eftersom temat som sagt inte var min grej, men när man hade Camilla här och man kunde töla mellan de tråkiga låtarna så gick allt mycket enklare ;P Ganska rätt person var det som åkte också tyckte jag, Erika var inget vidare denna kväll. Tycker synd om stackars Eddie dock som hängt lös tre veckor i rad, så kass är han faktiskt inte!
En grej förstår jag däremot inte.. varför ska de som vi tycker är sämst få sjunga om sina låtar? Vi har ju redan röstat och gillade dem minst, varför inte bara meddela det direkt? Istället ska vi få lyssna på de låtar som vi gillade minst ytterligare en gång.. snygg fredagsunderhållning det ;P Fast de som ligger bakom Idol är väl giriga som vanligt och bara vill ha in mer pengar.. så är det. Fast de säkert ger anledningen till oss att idolerna får en sista chans att glänsa.

När Idol var slut blev det lite film på Canal+, Patrik 1.5. Lite smårolig var den allt, men ingen fempoängare tycker jag.
Camilla stannade i vart fall tills klockan blev halv ett. Dags att dra så hon kunde ta sig upp när klockan ringer till morgonen och hon ska dra sig in på ett träningspass!
Själv ska jag också försöka röra mig lite imorn.. tror badhuset har stängt, men får väl bli en promenad då. Bättre än inget ;D

Jag drömmer mig bort..

... till ett varmt land där jag kan njuta av sol, bad och värme och ledig tid att spendera på exakt vad jag vill.
Jag klagar inte på vardagen jag har här hemma eller på jobb eller så.. Jag är bara så äckligt sugen på en kväll i något varmt land med skön atmosfär, en paraplydrink i ena handen och en skål med jordgubbar och grädde i andra. Att bara leva och njuta av varenda minut på dagen, vilket vi människor i Sverige allt för ofta faktiskt glömmer bort!
Ibland önskar jag att jag var uppväxt i någon liten by mitt i ingenstans där glädje var att få mat för dagen eller tak över huvudet. Tänk vad mycket lyckligare man skulle vara som människa då egentligen. Tyvärr väljer dock de allra flesta den där paraplydrinken istället...

Jättetrevlig tur på Bergvik med Cherie.

Då både hon och jag håller på att tapetsera hemma och det ser förjävligt ut med allt skräp som ligger huller om buller så bestämde vi oss för att ses på Bergvik för att gå runt där och tjöta och kolla i affärer. Hade verkligen jättetrevligt och timmarna bara flög iväg.
Jag hade inga som helst planer på att köpa några kläder, det skulle isf ha varit någon snygg halsduk eller mössa eller något.. men det slutade trots allt med en ny topp, ingenting annat dock! Toppen kunde jag inte motstå, de hade den på Vero Moda och den glittrade så fint när jag gick förbi så var bara tvungen att pröva den, och den satt som smäck! Glad blev jag och en ny partytopp rikare! =)

Vi bestämde iallafall att ses snart igen, kanske till veckan, då iaf jag har fått iordning här i lägenheten igen. Någon vecka senare ska vi även dra in till Karlstad och kolla affärer igen, men det får vänta tills vi fått lön!

Nu sitter jag och vilar mina ömma hälar i soffan framför Bonde söker fru. Sedan jag kom innanför dörren har jag satt upp en liten tapetbit som var kvar, borstat undan massa skräp, börjat dammsuga och skura golvet i hela lägenheten. Thomas tapetserade klart allt annat i hallen förut medan jag var på jobbet, så nu är vi klara! Bara städningen och placeringen utav möbler kvar. Hoppas Thomas blir glad när han kommer hem och ser vad jag har gjort iordning!

Träning v.43

Måndag: Medelgympan 1h
Tisdag: Styrketränat (hårt) mage och triceps
Onsdag: Crosstrainer 20 min + styrketränat axlar och bröst

Resten utav veckan blev det lugnt. På torsdag hade jag min enda arbetslediga dag och den ville jag bara njuta utav tillsammans med älsklingen och FBK. Ingen träning för min del där inte. Och under fredagen hade jag ingen ork då jag hade jobbat från 6-15. Under lördagen och söndagen var det också arbete som gällde och väl hemma var orken också då borta. Men jag ser det som så att städning på Gruvön ger en en jäkla massa träning ändå, så jag har inget dåligt samvete! =)

Denna vecka har dock börjat bra då jag redan idag har haft med mig mamma på gympa + att jag har hårdtränat magen här hemma efteråt!

Bra där Anna.

En klapp på axeln för mig!
Igår var det söndag och dags att vrida tillbaka klockan till vintertid. Det är den dagen på året då man tjänar en timmes extra sömn...om man är smart.
Men vet ni vad Anna gjorde? Hon glömde ställa tillbaka klockan när det var dags att åka till jobbet så hon var där klockan fem istället för sex (sådant som aldrig brukade hända då man bodde hemma då mamma alltid påminde mig i god tid.. mamma... vart var du igår!? =( ) Lite tråkigt läge, men det gjorde mig inte så mycket när jag väl var där. Fick ju gå hem tio istället för elva bara för det och dagen blev då hur lång som helst. När klockan var tre trodde jag hon var sex eller nåt. Det var i sin tur bra då vi bestämde oss för att börja tapetsera om i hallen! Så bort med de skrikiga orangea tapeterna och börja slipa! Finns inget tråkigare, men det som inspirerar en är när man tänker på vad fint det blir när allt är klart. Mamma kom över en sväng på kaffe och hjälpte till att slipa lite och när hon hade gått fortsatte vi fram till klockan tio på kvällen. Då hade vi hunnit slipa, spackla och satt upp tapeter på ungefär en tredjedel utav hallen. Och hittills är jag såååå nöjd! Den där fonden som jag bestämde mig för att ha på två utav väggarna är såå grym!
Idag börjar Thomas jobba eftermiddag så nu hamnar nog tapetseringen på is lite tyvärr.. Men då har jag under tiden tid med att dra till IKEA för att köpa ny hatthylla och spegel till hallen! =)

...

Då alla missförstår allt jag skriver om detta ämne så lägger jag ned det från och med nu. Bye med det! I don't give a shit anymore!

Inomhus är skönt.

Åtta timmar på jobbet avklarat! (nio om man räknar med rasten).
När jag gick omkring där borta och moppade och tömde papperskorgar tänkte jag på hur underbart det egentligen är att jobba inomhus såhär på hösten/vintern. På sommaren skulle jag lugnt kunna tänka mig att vara ute, om vädret ville vara lite fint från dag till dag, men nu är det så underbart att slippa det! Luften är kall, det blåser ganska mycket och det är så mulet så det ser ut som att det ska börja dugga när som helst.
Förra veckan jobbade jag på ett område som betydde en hel del spring, däribland utomhus. Och usch så jag frös! Och jag kände verkligen skillnaden idag - är man inomhus och slipper den kyliga vinden, så känns dagen på jobbet så mycket enklare. Man behöver inte spänna hela ryggen och axlarna för att kunna behålla lite värme. Istället svettas man som ett as när man tar alla dessa stora omklädningsrum som jag gjort idag (och jag kan lova, att inne på ett pappersbruk är det verkligen VARMT!) Men gud vad jag föredrar det just nu.

Kyla är mysigt om man är ledig, slipper gå ut och kan mysa ned sig i soffan med en filt över sig och med massa massa tända ljus bredvid sig. Annars är inte kyla direkt mysigt. Skulle vara i framtiden isf när man ser ens lilla bebis krypa runt och leka i all snö och se leendet de får på läpparna, då kan det funka! Då står jag ut hur många timmar som helst i den kalla luften. Men fram tills dess väntar jag med att tycka om kylan allt för mycket.

Matilda ville ha bildbevis på hur håret såg ut efter färgningen av underhåret också, så här kommer det!





Vår lilla plutt var tvungen att vara med och glänsa också ;D

Lyckad Karlstadtripp.

Är så glad över dagens inköp, om än fattigare.
Både jag och Thomas var så sugna på att kolla om vi hittade några tapeter till hallen och det tog faktiskt inte så lång tid tills vi hittade några som vi fastnade för. Hallen har en massa vinklar och vrår och det finns inte många väggar som är direkt stora, men vi bestämde ändå att vi ska försöka att ha en fond där också. Kanske till och med två? Det är roligt att ha det lite annorlunda, så som ingen annan har det. Färgerna går iaf i beige ungefär, ganska ljus beige.

Var en tur till Bergvik också såklart! Köpte mig en ny vattenflaska, ett nytt glittrande halsband, en efterlängtad ögonfransböjare och två riktigt snygga och härliga lila stickade tröjor på Vero Moda. Trodde inte det skulle bli några kläder för min del, men när jag såg dessa var jag bara tvungen att ha dem. Dessutom har jag inga kläder som går i lila, och det är ju en riktigt snygg färg, så lika bra att passa på =)

När denna helgen är färdigjobbad (och troligen hela nästkommande vecka) så ska det bli så skönt att få klä sig snyggt, använda den nya ögonfransböjaren och göra ögonen fina och ta på nån av de snygga tröjorna som köptes idag.
Men först blir det som sagt slit i några dagar. Imorgon bär det av till Gruvön strax innan sex för att jobba fram till 15. Sedan är det helgjobb också som gäller. Eva hörde av sig från kommunen idag också och frågade om jag ville arbeta måndag och tisdag också...tackade ja till tisdagen. Lite vila är jag allt värd efter jobb en hel helg så måndag vill jag vila upp kroppen lite. Kanske passa på att träffa Cherie om hon har tid den dagen.. =)

Neee..nu blir det HOCKEY! Modo - Färjestad är det som gäller!

Kl. 00.43

Klockan är 00.43 och Anna är fortfarande uppe! Jag lovade mig själv att ta vara på denna kväll eftersom det är den enda denna vecka då jag inte behöver lägga mig i tid p.g.a jobb till morgonen. Men snart ska jag sova, jobb idag plus ett träningspass med mamma tog knäcken på mig ;P
Men ooohhhh vad jag ser fram emot Karlstadturen imorgon då vi ska kolla på tapeter till hallen! Och den efterlängtade träningsväskan + ny vattenflaska ska nog inhandlas + (otroligt viktigt) ny fransböjare. Den jag har nu knäcktes häromdagen och utan den känner jag mig så kal, mina ögon syns inte som de ska! Och om jag känner att jag har råd (vilket jag egentligen inte har) så kanske det inhandlas något nytt klädesplagg också! Garderoben behöver alltid en update lite då och då.
Men det som kommer först och främst nu - en god natts sömn och en riktigt lång och skön sovmorgon!

Och allt..

..som skulle bli så bra nu. Jaja, det märks på planeringen att det inte går åt rätt håll iaf.. Bra där.

Res - och tapetseringssugen!

Ja, för det första: ressugen! Nåt så inni...! Hur skönt vore det inte att dra bort till lite värme, njuta av god mat, goda desserter, goda drinkar och en underbar atmosfär, och att bara vara med sin älskling! Så Thomas, jag blir ledsen om det inte blir av efter julen ;)

Och för det andra: tapetseringssugen! Trodde aldrig jag skulle bli det så fort igen! Trodde att när vi väl hade vikit ihop tapetserarbordet så skulle jag inte ens vilja snegla på det en sekund.. Men sedär, nu är jag redan sugen! Hallen är nästa steg, vill verkligen få ordning på den nu! Har kollat runt på en tapet som jag skulle kunna ha som fond på en liten kortvägg.. den går i vit, beige mönstrat. Och tillsammans med ljusbruna eller gräddvita tapeter skulle den verkligen göra sig snyggt!
Just nu är ju vår hall skarpt orange, något som jag verkligen hade svårt för direkt när vi flyttade in. Men ju mer tiden gick så blev man mer och mer van den och tyckte till slut inte att den var så illa. Sedan ser jag nu när man sitter i vardagsrummet och kollar ut mot hallen - det matchar inte direkt med det gråa i vardagsrum/kök med det orangea. Dessutom är den förra tapetseringen väldigt dålig gjord över lag i hallen så den behövs ju verkligen bytas ut!
På torsdag ska vi in till stan en sväng (enda lediga dagen denna vecka som jag har tid) och då ska vi kolla på tapeter. Hittar vi några köper vi dem nog, det behöver ju inte betyda att vi måste smälla upp dem på väggarna direkt för det, även om man blir bra sugen! =) Men nu jobbar jag hela veckan och till veckan som kommer jobbar Thomas hela veckan, så det får allt isf vänta tills vi båda har tid, sådär lagom fram till v 44 skulle jag tro =)

Lägenhets-makeover.


Förra tapeten


Fondväggen sätts upp..


..och på sidan vid fönstret syns den andra grå tapeten vi hade valt.


Skiljeväggen mellan vardagsrum och kök.

Så vad tycker ni? Blir det bra? Nu ska vi bara försöka få upp allt på väggarna så det ser mer hemtrevligt ut =)

Ännu en arbetsvecka på G.

Var iväg på jobb på Backvägen idag i fem timmar. Ska vara där tisdag och onsdag också innan det blir dags för lite ledighet på två dagar innan man får köra igång med första helgstäden på Gruvön! Så det blir faktiskt en femdagars arbetsvecka, fast man inte är van att "helgen" ska ligga på torsdag och fredag. Men gud så skönt med jobb! Jag vill att pengarna bara ska rulla in på löpande band! Vem vill inte det? =)
Arbetslösheten löste sig för ett tag. Jag fick mer jobb via kommunen igen och ytterligare jobb på ISS, så jag kan verkligen inte klaga. Jag som trodde att denna hösten verkligen skulle bli en lång och svår plåga! Men nu är jag bara glad och lycklig (om än trött ;P)

Fullspäckat hela tiden.

Nu har jag jobbat mycket!
I onsdags var jag på Gruvön nio timmar, igår 5½ och idag sex. Plus tisdagen då, då jag var där 4½ h.
Känns riktigt skönt att få komma ut och jobba, fast man helst av allt bara vill lägga sig ned och dö på morgonen! Men när man väl är uppe så är det inga problem. Jag är inte direkt morgontrött utav mig, ställer aldrig klockan på snooze, ligger aldrig och drar mig eller försover mig. Jag går upp direkt när det ringt, går på toa och lägger i linserna och tar mig lite käk så jag blir pigg. Men ändå känns det allt bra jobbigt när mobilen ringer klockan fem på morgonen.

Appropå morgonpigg - jag försov mig endast en gång under hela gymnasietiden! Det ni! (på riktigt alltså, ibland var ju trött och "hade försovit mig" men det räknas inte här).

Iallafall.. fullspäckat var det ja...
När jag inte har arbetat har vi hållit på för fullt med tapetseringen här hemma. Nu i denna stund blev vardagsrummet klart, och Thomas och Henka börjar med fortsättningen in till köket. (eftersom vi har öppen planlösning är det ju snyggast att köra på samma tapet hela vägen). Jag har gått och stått på benen hela dagen så bestämde mig nu för att vila i soffan lite och kolla Idol. Måste få mig käk snart också.. när man håller på med något hela tiden är det lätt att glömma att man är hungrig och att man måste äta..inte bra.
Men shit alltså, jag är verkligen nöjd med vårt nya vardagsrum! Och så nöjd över hur bra jag fick till det i fönstret med blommor och så. Festinvigning blir det snart! =)
När allt är klart kommer bildupdate!

Och imorgon... då får jag äntligen göra mig iordning och helgfin! Har känt mig som jordens sletnaste varelse denna vecka då jag hoppat direkt från jobb till tapetsering här hemma. Det har inte blivit några fina kläder, ibland inte ens ombytt från arbetskläderna, inget fix med hår eller smink..ingenting vettigt alls. Så ooh, va skönt det ska bli imorn!!

Positiv dag.

Då var man än en gång Gruvöarbetare då! Eller ja..snarare ISS:are, men det är ju på Gruvön så sak samma. Jag känner mig åtminstone som samma Gruvömänniska som jag varit då jag jobbat där tidigare, förutom att ISS städning är utöver det normala så det känns som jag lär mig städa på nytt igen ;P Sättet att städa på tidigare var  MYCKET enklare. Men iaf, jag är där och jag är glad. Har jag tur får jag jobba hela veckan ut. Och nästa helg börjar jag med helgstäden.


Och ännu en bra grej... - vi har fått upp fondtapeten! Och den blev så jäkla snygg! Jag har väl iofs inte gjort så himla himla mycket då Rio och Thomas fick sköta det mesta.. jag kände mig ganska så ivägen bara...men - jag höll tapeten när de limmade! ;D När Rio sedan gick hem och vi skulle försöka oss på nästa enfärgade vägg själv, då gick det mindre bra. Det var så fruktansvärt svårt att få till det bra vid väggkanten.. så vi la helt enkelt ned och väntar med resten till imorgon. Vi var mest bara trötta efter allt slit. Jag var ju hemma från jobbet vid tre och Thomas hade hållt på sedan klockan tolv idag. Ingen idé att stressa, då blir det bara fel. Så imorn kommer pappa förbi istället så får vi se om han kan hjälpa till. Då jobbar dock Thomas så får väl se om jag kan göra lite nytta istället för en gångs skull ;P
Ser fram emot tills allt blir klart! Förhoppningsvis innan kommande helgen =)

Och förresten, Tilda önskade bildupdate på mitt hår, så det kommer när jag har tid! =)

weeeeii.

Om någon timme ska vi in till stan och köpa tapeter! Och därefter ska vi börja slipa i vardagsrummet!! Och till på köpet blev jag inte utringd på jobb idag så jag är ledig och har all tid i världen på mig att greja!! Weeeiiii! =)

Dagen.

+
Jag fick sova ut.
Mamma hjälpte mig färga underhåret.
Jag fick mammas färdiglagade mat.
Thomas är äntligen ledig några dagar nu.
Jag börjar verkligen få inspiration till vår lägenhetsmakeover och längtar allt mer och mer.
Vi kan vara uppe länge och bara mysa.


-
Dammsugningen blev av imorse, bra, men ack så trist.
Jag inser att alla dagar inte kan vara perfekta.
Och det enda jag har att säga om innebandyn: helt värdelösa domare som inte ens borde vistas på en plan, och dessutom ett allmänt dåligt spel.


Veckans träning:
Måndag: Medelgympa 1h
Tisdag: Styrketränat rygg, triceps och mage
Onsdag: Styrketränat bröst och axlar + crosstrainer 20 min
Torsdag: Styrketränat biceps och mage
Fredag: Styrketränat ben och rumpa

Kass.

Vi måste ha haft världens sämsta domare i Danmark - Sverige matchen iaf! Vadå fördel Danmark..
Och jisses va störda vi blev här hemma på alla rutor som Kanal 5 visade upp i tvskärmen hela tiden! Odds, bästa lirare, reklam för kommande program osv.. de tog ju upp halva rutan! Jag skickade t.o.m ett klagomail till dem.

Men en sak är bra: FBK vann och tog därmed sin 23:e hemmaseger! Och nu ska jag ha myys! =)

Underbar dag.

Igår gick mitt shoppingstopplöfte ut och det ska idag firas med nya underkläder och en ny träningsväska! Under denna månad som jag haft mitt löfte skulle jag ju inte köpa ett enda klädesplagg, och jag klarade det! Det trodde man aldrig! Jag sa ingenting om att jag inte fick köpa något annat förutom kläder, men jag köpte typ ingenting till mig själv trots det under hela månaden. Det enda var mina två nya piercingsmycken för 350:-, och så delade jag och Thomas på det vi köpte på IKEA - 400:-. Så idag känner jag mig så jävla duktig! =)

Thomas överraskade mig med biljetter till FBK - DIF nu imorse med! Ska bli så himla kul att dra in och se laget för första gången denna säsong. Nu tror jag att de är extra taggade också sedan förlusten mot HV med 8-0.

Så jag tror det kommer bli en underbar dag. Först shopping, sedan hockey och sist men inte minst hem för att kolla matchen i fotboll mellan Sverige och Danmark med några nygräddade våfflor till! =)

Anna ledsen.

Det funkade inte med kaniniserna.. Det gick jättebra några dagar men imorse var Snuttan SUR!
Hade ställt klockan på 07.45 för då skulle jag upp och jobba, men redan klockan 07.00 vaknade jag utav ljud ifrån buren. De sprätte runt lite och så hörde jag Snuttan grymta. Ja, kaniner kan faktiskt grymta! Hon har varit lite morgonsur tidigare, men nu när hon varit tillsammans med den nya killen, ja, då är hon jättesur. Så hon lät som tusan, och när jag skulle klappa henne för att hon skulle lugna sig så lät hon bara ännu mer och slängde med huvudet. Man var ju nästan rädd att hon skulle bita där ett tag.. Och när killen kom emot henne så såg det ut som hon ville bita han. Så nej, det gick bara inte.
Tillfälligt fick vi sätta dit en plåtbit som skulle skärma av dem ifrån varandra så de fick vara ifred. Sedan drog jag till jobbet och under tiden ringde Thomas till Saku och hörde ifall han ville ha den ena för Saku hade pratat om detta tidigare. Och det ville han. De skulle komma imorgon..
..Men nu blev det så att de kom idag istället och det var inte den nya som de tog - utan Snuttan. Men det var vårt beslut, mitt och Thomas. Och nu känner jag mig så himla taskig! Snuttan har vi ändå haft över ett år nu och så får hon dra för att vi tar över en annan.. Men någon var ju tvungen att lämna oss, och då fick det bli hon. Mycket för att den andra är mycket mer social och för att han inte är rädd som Snuttan. Sedan tror jag också att Snuttan passar ganska bra hemma i hans familj, med två små barn och så. Hon är ju väldigt blyg och sitter mest i ett hörn, och då passar det barnen bra som bara vill klappa och kolla på henne.
Men som sagt, känner mig dum, taskig, som en svikare...you name it. Men jag visste inte hur jag skulle göra annars. Thomas kände ju samma sak.
Så nu är vi en kanin mindre och den nya (snutten, plutten kanske?) får lära sig att leva ensam i sin bur. Tyvärr.

Yes, hon ringde.

Fick ett positivt och uppmuntrande samtal när jag var på jobbet förut idag! Det var René som är arbetsledare på ISS. Som jag nämt tidigare så hade ju mamma gett henne mitt nummer utifall de behövde ringa in vikarier någon gång. Och nu var det dax! De behövde några som ska jobba helger på pappersbruket på Gruvön. Ifrån början var det tänkt att de ordinarie städerskorna skulle gå ut och ta en helgdag någon gång i månaden och istället få ledigt en fredag, något som många inte var så sugna på.. Och då bestämde sig René för att sätta in nytt folk, vikarier, som ska ta över denna uppgiften istället. Hon hade redan frågat en, sedan frågade hon mig, och nu hon skulle fråga någon mer. Hur mycket jag får jobba beror på hur många vikarier hon tar in. När jag väl jobbar kommer jag jobba lördag och söndag, och helgen därpå är det någon annans tur, sedan blir det min tur igen längre fram. Så jäkla skönt!
Arbetstiden är bara fem timmar båda dagarna, så det kommer ju inte bli sååå ansträngande att gå upp och jobba helg, man är ju snart hemma igen. Sen är det bara att hoppas på att man får fler timmar på kommunen under vardagarna (eller kanske rent ut av fler vikariattimmar på Gruvön) så man får in en riktigt skön lön!
Lite fränt faktiskt, det här är första gången som jag har två jobb samtidigt. Och jag tror faktiskt jag kommer trivas med det!


Städtant? Jajjemän!!

Prövat på nytt snacks.

Torkade äppelskivor som hade varit lagda i citronsyra eller nåt liknande. De blev sega, nästan som winegummin, eller som skumgodis snarare, men det var faktiskt ganska gott. Syrligt, mäktigt på något vis. Skulle nog inte klara av att käka många, men nu är det prövat iaf.
Det var på dagiset som de hade gjort iordning. Jag blev utringd på jobb igår och fick reda på idag att jag har jobb där resten utav veckan. De hade gjort iordning sitt äppelsnacks till en liten marknad de ska ha där imorgon. "Backmarten" kallar de det. Barnen har gjort en massa olika godgrejer tillsammans med fröknarna, och så ska de sälja till sina föräldrar när de besöker dagiset imorn. Det kan bli spännande att se.
Kommer ihåg att vi hade en "marknad" när jag gick i femman eller nåt. Kommer du ihåg den Camilla? Medeltidstema, där det såldes glaserade äpplen, sköldar som vi hade gjort osv.. Så var det små vimplar överallt om att Grums hade fyllt ett visst antal år eller nåt. Jag och Camilla gjorde en sköld ihop, har för mig att den var vit och blå? eller..? Hmm.. men iaf så var vår den som var mest eftertraktad. ;D Föräldrarna fick lägga bud på dem väl? Var det inte så? För har för mig att vår blev den dyraste, eller åtminstone mest eftertraktade..? Minns inte riktigt, men minns iaf hur otroligt stolta vi var över vår sköld.
Självklart ville vi ju att våra föräldrar skulle köpa den, men det var någon annan som hann före, kommer däremot inte ihåg vem.
Men det är iaf en sådan grej som jag kommer ihåg väl (eller iaf skapligt ;P) från tiden då man var liten och gjorde någonting som man verkligen tyckte var jätteroligt! Den marknaden alltså.. det var tider det!

Färjestad.

Ytterligare en vinst för FBK!
De ångar på bra och man kan inte vara annat än nöjda över dem. Men en sak stör jag mig på: det är en gubbe i publiken som alltid hörs nåt så inni... och han är ALDRIG nöjd. Han klagar på grabbarna hela tiden fast de nyss gjort mål eller haft ett kanon pp eller bp. Han har antagligen lyckats pricka in precis den platsen med sitt säsongskort ;P
På torsdag väntar match mot HV71 och det ska bli hur spännande som helst. Smiter kanske t.o.m lite tidigare ifrån styrka&konditionspasset så jag inte missar något. Viktigt viktigt! =D
Och hur bra är inte Henrik Karlsson egentligen!?



Det går bra för lilla snosen.

Kaninen är så sööt! Han beter sig som att han har varit här i evigheter.. kommer till en när man ropar på han, äter som aldrig förr, kollar nyfiket runt överallt och är så kelig och kramgo och det sötaste av allt - han slänger sig ned som en liten limpa och vilar hela tiden. Såå gulligt, fastän han ser ganska död ut ;P
Prövade ju i förrgår att ha dem i samma bur, men det funkade ju inte. Var därför in till Karlstad idag och skulle kolla om de hade någon mer bur, någon mindre, så man kunde ha dem i en varsin men hittade ingen. Kom hem och prövade därför att sätta ned dem i samma bur igen, och det har faktiskt gått bra! I förrgår ville de jucka hela tiden och blev till slut irriterade på varandra ;P men nu har de bara kelat lite. Slickar varandras öron och så.
Snuttan blir dock livrädd någon gång då och då och hoppar till så fort den nya (vi kan kalla honom Lille Skutt så länge) snosar på henne. Då flyger hon upp och spänner ut spån åt alla håll. Men jag tror faktiskt detta kan funka.
Tänkte att vi under natten ska pröva att ha dem i buren och se hur det funkar. Det är bäst att man har sovrumsdörren öppen då så man hör om det blir ett herrans liv eller inte. Om de bråkar får jag gå upp och fixa någon provisorisk bur åt honom så länge, måste nog ändå göra det på morgonen oavsett då både jag och Thomas jobbar. Vill inte att de ska ha halvt ihjäl varandra tills man kommer hem ;P

En kanin rikare.

Jajjemän, vi hittade honom! Han gömde sig under nån jäkla byggnadsgrej så det var inte lätt att få tag i honom, och när han väl flyttade sig och sprang ut gick det såå foooort så vi hann inte med. Jäklar vad kaniner springer alltså, och han gav oss en timmes motion på köpet! Vi fick hjälp av Helen och Rio, annars hade det aldrig gått. Men vi fick allt springa runt halva industriområdet också för att ens få hem honom. Lite sprattel blev det när vi tog upp honom men han lugnade sig fort, han var antagligen så himla trött.
Nu är han hemma hos oss.. den söta lilla godingen. När han väl kom hit lugnade han sig och han är hur kelig som helst. Just nu ligger han raklång i Snuttans bur och vilar. Vi försökte först släppa ned honom i buren tillsammans med Snuttan, och det funkade väl sidådär två minuter, sedan var de på varandra och juckade. Roligt nog var det Snuttan som var på honom och inte tvärtom. Till slut blev han väl så irriterad så han bet tag i henne så han fick päls i halva munnen så då var vi tvugna att separera dem. Antagligen var det väl inget allvarligt, kaniner brukar ju bita tag i varandra när de är lite småsugna på lite mys.. ;P men det ser ju bara så ont och hemskt ut.
Nu är iaf båda i buren, men en plåtbit som jag hämtade hemma hos pappa skiljer dem åt. Båda har mat, vatten och nytt hö på sina sidor och hittills går det ganska bra. Dock är de bra nyfikna på denna plåtbiten och på vad som är på andra sidan så de ställer sig på bakbenen hela tiden och försöker nå fram till varandra, men utan lycka. Vi får väl se om de kommer på något smart när vi gått och lagt oss, då kan vad som helst hända.

Nu kommer man bara till frågan.. hur ska jag göra? Ska jag behålla denna söting? Han är ju jättesnäll och kelvänlig. Men isf måste jag skaffa en till bur eftersom de inte kan vara ihop, och blir det för mycket då tro? Har vi verkligen plats med en bur till? Det bästa hade ju varit om de kom överens, men med en hona och en hane blir det svårt.. Då blir det snart bebisar!



Så mja...är någon jättesugen på en kanin så har jag en här, även om jag har svårt att lämna ifrån mig honom.. Se bara va söt han är!

Slappvecka.

Har verkligen inte tränat något alls denna vecka typ. Detta beror dock inte på lathet, utan pga att jag varit sjuk. Det började ju redan förra lördagen med otrolig huvudvärk som höll i sig fram till i torsdags. Efter det har det mest varit ont i halsen och lite så som har gällt.
Det var i tisdags som jag drog mig bort och styrketränade med Camilla då, annars har det verkligen inte hänt någonting. Men imorgon är det ny vecka och jag känner mig nästan helt kry, så då är det dags för hårdträning igen! Det ska bli skönt. Dessutom är det för en gångs skull inte hockey på en måndag så då kan jag gå bort och vara med på medelgympan.. ska se om jag kan få med mig mamma då också.

Idag händer det inte så mycket. Insåg nyss att grannarna har höststädardag här utanför, men det tror jag nog vi tar och struntar i. Thomas har fortfarande nackspärr sedan matchen i förrgår och dessutom är det nog inte det första han vill göra sista dagen innan långveckan på jobbet börjar. Vi åker nog bort sedan och prövar en sista gång att hitta den lilla kaninen, annars blir det lugnt.

Rabbit rescuers.

Helen och Rio berättade igår att de hade sett en liten söt kanin springa lös borta vid industriområdet i flera dagar. De trodde att de som ägde den var några grannar som tänkt sig flytta, så antagligen tänker de inte ens försöka att leta efter den..
Djurkär som jag är så följde vi med dem på en liten promenad igår så de kunde visa oss var de hade sett den. Letade runt lite men såg inte skymten av den. Gjorde därför ett nytt försök förut, och inte heller då sågs den till. Jag mår dåligt av att veta att den springer omkring där borta ute i regnet, och nu på kvällarna när temperaturen ligger under nollan så kan den frysa ihjäl! Knäppa folk som inte verkar bry sig om sin egna lilla kanin. Ska försöka mig ut senare idag och kolla ännu en gång, jag ger inte upp än!
Så tycker ni också synd om denna lilla krabaten så gå gärna bort och kolla ni också. Kaninen skulle vara vit med några mörka prickar på sig och av den lite mindre sorten med små korta öron (ungefär som vår lilla Snutta). Vill inte ni ta hand om den så gör jag gärna det. Snuttan kan gott behöva en liten burkompis.
Den har synts till bortanför Grums Motor, inne på industriområdet. Det är som en stor sandplätt där de har grävt lite med grävmaskiner, där brukar den hålla till.

Hämtat paket.

Hämtade ut paket på Klingan förut med mina två nya piercings! =) Hade bara två stycken innan och insåg härom dagen att det vore roligt med lite variation. Så det fick bli en svart med blå pärla (som jag har satt i nu och har här på bilden) plus en annan i guld med ett hjärta. (bilden nedan) Tidigare hade jag inte tagit ut piercingen på evigheter och trodde att jag fortfarande skulle ha ont utav det, men jag blev glatt överraskad. Det gick hur bra som helst!



Nu har serien dragit igång.

Och idag ska jag vara POSITIV! Får jag höra ett: WEEEIII!?

Seriepremiär med u-laget mot Guldkusten borta i Arvika denna kväll klockan åtta. Ett Guldkusten som slutade tvåa i serien förra året mötte ett Grums som slutade näst sist.
Grumskillarna var heta denna kväll, undrade nästan om de hade slängt i sig varsin Red Bull eller något. Målen bara pangade in hela tiden och man tänkte ju ifrån början att det skulle bli tufft om man kollade till statistiken som var förra säsongen. En tvåa mot en nia brukar ju inte vara världens bästa utgångsläge.. Men Grums spelade matchen så jävla bra! De höll i bollen mest och gjorde riktigt snygga framspel. Det var så roligt att titta på, snabbt och enkelt var det. Ett tag hade Grums övertag med tre mål, men fram till slutet stod det nio lika. Ni kan aldrig gissa hur nervös jag var!! Skrek som en jäkla dåre där på läktaren. Och med fyra sekunder kvar... vad händer då? Jo, då får Grums en straff emot sig. Jag hoppades och hoppades inombords, men visste att det inte skulle gå vägen. Killen (eller snarare gubben) som la straffen var så himla rutinerad så man visste att han skulle sätta den. Efter det visste man ju att det var kört, fyra sekunder är inte mycket att hinna kvittera på.
Synd att det inte gick vägen, tre poäng mot Guldkusten hade verkligen inte varit fel! Men även om det blev en förlust får man se till hur otroligt bra Grums spelade denna match. De skulle egentligen inte haft en chans mot dessa, men de pressade verkligen och visade vad de går för!
Så jag ger alla killarna ett jäkla stort plus för en riktigt kämparinsats + ett extra plus och en kram till min älskling som pangade in 3 mål. Nästa gång tar ni och spöar skiten ur Guldkusten - på hemmaplan!

Fixat och dolat i lägenheten.

Vi har gjort om lite här hemma lagom till den mörka hösten och allt. Först och främst har jag köpt nya mattor och lagt på golvet i hallen, sedan har jag även bytt ut alla gardiner till några i lite mörkare ton.
Förutom detta har vi även stuvad om tavlorna i vardagsrummet där Thomas hade sina skivor som han fått ut låtar på. Det blev faktiskt ganska annorlunda och jag gillar det! Känns liksom inte lika rörigt längre. Vad tros?
Så här såg det ut innan:



Och efteråt (nu glänser det en del i tavlorna men...) :



Här är även en liten del utav våra nya mattor!




Har dock ingen ork att gå och fota nya gardinerna (och det är kanske inte så intressant ändå? ;P)
Vi har även planer på att tapetsera i alla rummen, med början i vardagsrummet. Jag har redan en tanke åt något grått med en snygg fondvägg i svart, silver eller något. Någon färgklick i fonden förutom dessa färger vore ju inte helt fel heller, som tex lila. Vi är på spaning efter något snyggt iaf, vi får se när vi hittar någon vi fastnar för!
RSS 2.0