Vintertid.

Trots att alla runt omkring har påmint mig om att det är dags att ställa tillbaka klockan till vintertid, så är mitt närminne så otroligt kort så jag helt glömt bort det! Det var då en jäkla tur att Felicia somnade om bredvid mig i sängen när hon vaknade 8.30 (fast den då egentligen var 7.30) och istället bestämde sig för att vakna 10.00 (nu alltså 09.00).
Men en sak är ganska bra med vintertid trots allt.. Det känns som att dagen blir lite längre just denna dag! Självklart är det ju kanske inte så positivt om man har en dålig dag, men jag ska försöka få detta till en bra och rolig dag! Igår kväll var jag så extremt shoppingsugen och det sitter nog kvar lite i mig än, så kanske att det får bli Bergvik en snabbis. Sedan får vi se vad dagen bjuder på, vad min trötta sambo känner för och vad Felicia är på för humör.
Just nu är hon en pigg liten spjuver och njuter av morgonen med fulla drag. Thomas sover vidare, jag har nyss käkat frukost och Felicia sitter i babysittern och pratar och svingar armarna åt höger och vänster. Tur att någon av oss är pigg! :)

Bilberoende.

Nu har våran bil varit inne på verkstad i över två veckor! Snacka om att få bil-abstinens!
För ungefär en månad sedan hade det inte gjort så mycket om bilen hade pajat, för då hade vi fortfarande kvar min gamla pärla.. Men så fort som den blir såld - då ska det smälla till! Typiskt. Och inget litet fel heller..

Växellådan. På en 07:a. Man tycker inte att det ska vara möjligt men jodå... växellådan höll på att stupa ur sa de. Vi har ju hört under en tid hur det "skramlat" lite i bilen.. Spec när man släpper kopplingen, men vi hade ju ingen tanke på att det kunde vara växellådan som var felet.

Som tur är får vi snart tillbaka den. Egentligen skulle vi fått den idag. "Senast tisdag" hade de sagt till oss, men som vanligt så blir aldrig saker och ting som det är tänkt. Killen som skulle fixa bilen blev sjuk och de hade ingen annan att sätta in på det... så då fick vi istället beskedet att den skulle bli klar imorgon. Problemet då är att Thomas ska på kurs vid fyra och stannar då kvar på jobbet fram till sex på morgonen därpå eftersom kursen håller på fram till nattskiftet hans..  Så vi kommer inte hinna hämta bilen imorn heller. Men på torsdag, då jäklar! Då ska vi inte vara bil-lösa längre, utan istället ska vi åka till IKEA och shoppa lite! Kanske inte det man ska göra efter ett dyrt byte av växellåda, men måste man så måste man!

Så ja.. tänk vad beroende man är utav bilen ibland fast man aldrig ens tänker på det...

Felicia har lärt sig sitta bra nu! :)


Mamma och pappa var upp på sin vind och dammade av den gamla stolen som jag och brorsan hade när vi var små. Detta gillades skarpt när hon nu fick sitta vi bordet i höjd med oss istället för nere på golvet i babysittern!


Vi har även skaffat en lära-gå-stol till henne, en som hennes kusin Kimberly tidigare använt! Hennes tår nuddar golvet men hon har dock en liten, liten bit kvar innan hon kan gå med den själv utan vår hjälp! Men fram tills dess kan hon sitta i den lite och leka med grejerna som finns på brädan framför henne :)
Det är så kul och mysigt att se alla hennes framsteg!

Felicias dop!8/10 2011 var ett speciellt datum - då döptes Felicia i Solbergskyrkan här i Grums. Hennes fullständiga namn blev Felicia Anna Amanda, Anna efter mig och Amanda bara för att vi tyckte det var fint!
Till en början funderade vi på om vi skulle ha dopet i Solbergskyrkan eller om vi skulle satsa på Grums kyrka, men vi är faktiskt riktigt nöjda att det blev i Solbergs... Vi var 35 gäster allt som allt tror jag och Grums kyrka hade blivit för stor för så pass lite gäster. Det såg nästan lite tomt ut i bänkarna t.o.m nu, men tycker ändå inte att det skulle varit fler, vi höll oss till dem som vi hade sagt ifrån början - familj och släkt. Undantaget någon vän som ville dyka upp :)

Hon var hur duktig som helst undrer hela dopceremonin! Jag och Thomas var ju nervösa för att hon skulle börja skrika och gråta (hon har ju kommit i den åldern nu så att hon blir rädd för folk som hon inte brukar träffa så ofta), men det var inga som helst problem! Alla ville hålla henne och hon log och skrattade och var så glad hela tiden. Under själva dopet var hon så trött så hon somnade i famnen på faddern Krille! Sååå söt så man ville smälta! :) (Natti var också fadder, bara för att inflika! ;P) Allt gick som sagt kanon och hon kunde inte vara sötare i sin klänning!


Föräldrar, faddrar och prästen lägger sina händer på Felicias huvud


Felicia blir väckt av att få vatten på huvudet, inte så populärt kanske ;)


Thomas, jag, Natti, Felicia, Krille och prästen Mats


Paketöppning


Det fina väggordet vi fick av Natti och Gabbe


Vår goding


Syskonen Berglund - Johnnie, Mikael, Helene och Thomas.. tillsammans med mamma Inger och mormor Gulli.


Sandra med Felicia. Beundrar henne gör Kimberly och Helene :)


Hemma och klar, i sin fina klänning :)


 

Finast i världen! <3<3

När jag har vaknat ska jag...

.... äta frukost och sedan dra och träna.
.... åka in till stan med älskling och shoppa byxor till honom.
.... Storhandla mat.
.... fotografera Felicia i sin dopklänning (som för övrigt var såå fin) :)
.... träffa Emelie och Anders.
.... åka till kyrkan och duka upp för dopet på lördag.
.... baka två tårtor.

Med andra ord.... fullt upp!

Kräftan.

Jag solade i måndags efter träningen på badhuset. 16 minuter i stå-solariet.... och ni tänker säkert som jag: "det är ju ingenting", men shit alltså! Jag tror jag aldrig varit så röd i hela mitt liv. 16 minuter liksom... det borde man väl tåla?
Jag har kanske solat en gång sedan Felicia kom till världen, och under graviditeten solade jag inte alls, så kanske var min kropp så himla ovan så det var därför som den tog till sig den röda färgen så fint. Man kan ju inte direkt säga att jag solat mycket under sommaren heller så jag hade ju inte direkt någon bra grund att gå på.
Men efter två dagar nu så har brännan börjat lägga sig. Det svider lite fortfarande men jag ser iaf inte ut som en kräfta längre!


Annars så går mycket tid åt till att planera dop denna veckan. På lördag smäller det, då får Felicia sitt namn "på riktigt". Det är mycket som ska tänkas på inför det. Det ska bakas (har hunnit med några olika sorters kakor osv, men det återstår fortfarande lite). Tur att mn har mamma som hjälper till att baka lite också. Tårtor ska göras också, men det får bli samma dag som dopet eller sent dagen innan. Sedan ska vi träffa prästen idag som ska gå igenom själva dopet med oss, vi ska pröva ut en dopklänning, vi ska köpa grejer till serveringen och vi ska till stan en sväng och shoppa lite nya kläder till Thomas.
Det ska bli så himla mysigt när allt är färdigt och vi står i kyrkan och hon döps. Kameran kommer gå het (har t.o.m bett pappa att videofilma lite så man får händelsen sparad i levande bilder :)) Det ska bli så kul!


Ikväll blir det zumba. Funderar på om man ska köra ett litet styrkepass i gymmet efteråt också, men just nu så har jag lite ont i magen så jag får avvakta lite och se hur det blir med det!
Nu vill min lilla prinsessa ha uppmärksamhet!
Tjosan!

RSS 2.0