Så jäkla skönt med helg snart!

När förra helgen var över hade jag aldrig trott att jag skulle få jobba hela denna veckan lång! Det blev en glad och positiv överraskning må jag säga! Den kommande marslönen ökar ganska kraftigt efter denna arbetsvecka!

Egentligen blev jag lovad vikariat på kommunen halva förra veckan och hela denna, men Eva upptäckte sedan att hon hade gjort en miss (ovanligt?) så då blev det inget med det. Ledsen blev jag för det då jag hade räknat med mycket pengar... men sedan hade jag sådan otrolig tur att det var hög sjukfrånvaro på Gruvön nu, och då tjänade jag på Evas miss! Istället för de tänkta 25 timmarna blir det nu istället 38! Blir fina fickpengar till kommande resan där i Mars!

Måste ärligt erkänna att jag ändå är så glad att helgen snart är här! Så här trött som jag varit de senaste dagarna var det längesedan som jag var.. Slitigt att knata runt på jobbet i åtta timmar - moppa, sopa och allt vad man nu gör som får kroppen att bli trött. Ork till träning finns knappt där över huvud taget, men några dagar i veckan samlar man på sig krafter och mod att dra till gymmet oavsett och pumpa musklerna lite. Imorgon är en sådan dag!


Vet ni förresten! Igår kväll blev jag glad! För första gången i mitt liv fick jag in full pott på trav! V64. Inte för att jag har spelat så hemskt många gånger, men alltid trevligt när man äntligen lyckas slå sin sambo i detta! Det roliga var att han var så insatt och läste på om alla hästarna innan, medan jag valde bland kuskar som jag vet är bra och på namnen på hästarna. Tyvärr blev det ju inget miljonbelopp, inte ens ett tusenbelopp, men jag är glad för det som slank in iaf. Men det jag är gladast över är nog trots allt lyckan över att ha spöat Thomas! ;D

Nytt OS- guld till Sverige igår kväll också i skidstafetten! Shit, vad spännande det var! Våra unga killar klarar allt ;D Northug - känn dig mosad! Skönt att sätta dit denna självgoda norrman!

Festkväll med vänner.

Igår hade vi en riktigt lyckad fest här hemma tillsammans med ett skönt gäng!
Simon och Knutsson var först på plats, de kom med buss ifrån Karlstad. Kort därpå kom Madde en sväng och sa hej, dock var hon nykter då hon skulle åka tillbaka hem till stan igen. Blev en soft uppvärmning för mig med några glas smarrigt vin!
Sedan började folket droppa in allt eftersom. Camilla kom tillsammans med Putte, Nattis kom med killen Gabbe, Lehn kom ensam och även så Magnus. Så när alla var här var vi ett bra skönt gäng!
Blev mestadels prat med allihopa här i soffan och mot slutet fick även Thomas agera trubadur på Puttes begäran. Så några ljuva stämmor fick vi gott lyssna till.
Vet inte riktigt vad klockan var när alla började dra sig hemåt.. men den var nog runt två kanske? Då gick det utför för Thomas som fick springa in på toan och stanna där några minuter... Sedan blev han såpass pigg så han kunde gå och lägga sig och sova lite, men på morgonen - då var bakfyllan ett faktum. Det är först nu den närmsta timmen som han varit uppe från sängen, medan jag har varit uppe ända sedan klockan elva. Tycker synd om min lilla goding som fått tillbringa halva morgonen inne på toaletten, men det är ju självförvållat! ;) Han har inte känt såhär sedan han gick i nian sa han ;P
För min del blev det en hel del dricka också, ganska mycket blandat, men jag mår skapligt. Seg i hela kroppen och var yr på morgonen men nu är det mesta över.. Var tänkt att vi skulle dra in ett gäng ikväll och gå på Tempel, men det finns inte en chans att Thomas orkar sig ut nu.. Sedan är väl vädret kanske inte det bästa heller iofs.. Synd, för det hade varit kul, men det kommer fler chanser!


Magnus, Gabriel och Natti är goa och glada! =)


Knutsson, Simon och Camilla!


Moi!


Simon, Henka, Putte, Camilla och Thomas!


Älskling och jag.


Lehn, Henka och Magnus.


Skål!


Natti, Putte och Thomas sjunger svenska klassiker!


Putte och Thomas.


Jag och Camilla.


Natti och Gabbe på hemväg.


---------------------------.--------------------------------------.----------------------------------.------------------------------
Och snön ja.. den bara fortsätter att vräka ned! Det måste vara snörekord här snart! Tur att det är lördag och man inte har något jobb att behöva masa sig ut till, det hade inte varit roligt!
Undrar när snön kommer försvinna i år..

Klant-Anna.

Öppnade skåpet bredvid spisen förut för att jag skulle ta fram påsen med kaninmat och ge Plutten. I samma skåp har jag några blomkrukor som just nu inte används utan står och samlar damm.. När jag tog ut påsen (som stod ovanpå) så lyckades jag göra så krukorna välte och åkte ut ur skåpet och rakt ned på min fot..allihopa dessutom! Nästan all mat for ut på golvet och jag låg och jämrade mig som en tok. Gjorde riktigt ont alltså.. av några jäkla krukor!
Av med strumpan och insåg att foten var röd och svullen, kommer troligen bli blå längre fram. Tur att man har en älskling som tar hand om en. Ispåse på och en strumpa lindad över och en puss, så kändes allt bättre en halvtimme senare.
Nu lovar jag att jag ska vara mer försiktig längre fram, eller så kanske jag väljer att byta plats på matpåsen!

------------------------------.-----------------------------------.--------------------------.-----------------------------.-----------

Snön bara vräker ned förresten..verkar aldrig ta slut! Skit!

Powernaps är välkommet!

Sorgligt men sant... jag håller faktiskt på att bli sjukt trött just nu.
Kanske ska man vila lite innan hockeyn börjar, men samtidigt vore det skönt att vara vaken hela tiden. Då slipper ögonen bli trötta och mitt huvud slipper försöka övertyga mig om att somna om.
Matchen mellan Sverige och Tyskland SKA jag se, lika mycket som jag SÅG Norge - Kanada igår. Storstryk blev det där, tydligen hjälpte det inte att jag höll både fingrar och tår =/ men måste säga att det var oerhört bra, om än chockartat, att Norge lyckades hålla 0-0 genom hela första perioden. Jag tror fasenimej att Holös hade fler skott under denna matchen än vad han har haft i FBK under hela denna säsong ;P

Anledningen till att jag är trött då:
Vaken fram tills klockan fyra då hockeyn slutade imorse (dock hade jag några små powernaps emellanåt) och därpå jobb som började 08.30. Efter jobbet har det gått i ett känns det som. Thomas var med till affären och handlade och strax efter att vi käkat följde mamma med mig till gymmet och tränade. Detta har sedan följts utav städning, tvättning och annat dolande här hemma i lägenheten..
Så ja, kroppen är trött. Kanske får man försöka med en eller annan powernap trots allt.

HEJA SVERIGE!!

Ett försök till OS-vak!



Ja, John Blund har redan besökt mig flera gånger och han har lyckats fånga mig från och till, men hockeymatchen mellan Norge och Kanada SKA ses om två timmar! Självklart vill man ju inte missa att se norrmännen från FBK som spelar; Bastiansen, Holtet och Holös! Vet att det kommer bli tufft, kanske till och med omöjligt, men jag ska försöka hålla tummar och tår för att Norge ska kunna vinna! Hoppas de ger mig lite energi till hjälp också, annars får vi nog börja be till gudarna.

Imorgon samma tid är det dags för Sveriges första match. Tyskarna står för motståndet. Där hoppas jag på vinst och visst borde väl Sverige kunna slå dem? Då kan jag lova att jag också ska försöka vara vaken! Den matchen får jag bara inte missa..

Tyvärr lyckas det vara så att jag ska upp och jobba imorn, men det är först vid klockan åtta som tur är. Men sömnen kommer ändå inte bli den bästa. Får försöka ta igen det senare under dagen istället, efter att jag och mamma varit till badhuset och tränat! Men kan ju hoppas på att jag får vara ledig på torsdagsmorgonen så man kan kolla Sverigematchen utan dåligt samvete och också passa på att ta igen den sömn som man förlorat tidigare.


Nu är det bara 1½ h kvar till match! Jag har nyss smakat på en Ben&Jerrys för att försöka hålla mig pigg. God måste jag säga. Har hört mycket om denna glass och hur underbart god den är, dock blev jag inte mer imponerad utav den än vad jag blir av någon annan sort.. men den hjälpte mig bli pigg igen iaf efter en halvtimmes sömn!

Nu ska jag nog försöka mig på en powernap till medan jag har tiden till det, önska mig lycka till! Och önska detsamma till norrmännen - det lär behövas!

Långpromenad med Camilla.

Hemkommen efter en lång promenad i vinterlandskapet tillsammans med Camilla. Det blev längre än vad jag hade trott ifrån första början, men det gjorde absolut ingenting. Kroppen behövde detta efter dagar med tårta! ;P Säkert 5-6 kilometer hamnade vi på allt som allt.
Det som är så himla skönt med att vara ute och gå med en polare är att man pratar bort tiden så himla väl så man tänker inte ens på att man tar sig framåt. Uppförsbackarna blir knappt jobbiga heller! Mycket uppskattat! Ibland går tiden så fort bara...hade Grums varit större hade vi säkert gått ännu längre, men i brist på platser att gå kände vi väl att det kanske var bäst att avsluta efter de sex kilometerna ;P

Ser fram emot fredagen också då vi har planerat lite partaj här hemma! Hoppas det blir som jag tänkt mig. Roligt med lite nytt folk, så får vi se hur jag bestämmer mig för att göra med allt.. Men hoppas på att det blir kanon! Var ett bra tag sedan som man hade fest nu faktiskt. Har några något bra förslag på musik så ge gärna tips ;D Thomas är ju dansbandskungen här och det är inte alla som älskar sånt så variation är väldigt uppskattat (från min sida iaf ;D)

Bjuder på gamla minnen!

Jag och Camilla när vi går ur nian! Här tillsammans med Leo och Sven-Gunnar!

Mammas 60-års kalas.

Vi hade siktat in oss på att få en bra plats att parkera på och såg därför till att komma ganska tidigt till mamma, ja, först till och med! Strax därpå kom Maria m. Victor och Denise och kort därpå Ebon och Kenneth. Sedan fortsatte det bara att strömma in folk: kusin Annicka m. familj, kusin Per m. familj, kusin Andreas m. familj och till sist även farmor och farfar... hmmm... har jag missat någon nu? Det var så många där ett tag så man hade inte koll på nåt. Just det ja, Ebon hade med sig kusinen Anders två barn också eftersom han själv jobbade. Så det var mycket barn!

Smörgåståran som jag hade längtat efter hela dagen slukades upp inom några minuter (ja, jag orkade faktiskt med en massa godsaker trots att jag käkade tårta även igår!) och även en koksruta fick slinka ned innan mamma packade fram marängtårtan och jordgubbstårtan som även de fick smakas en liten bit! Gott som tusan var det! Nu ska det bli bra skönt att slänga på sig träningskläderna på måndag och köra ett stenhårt pass med styrka och kondition!

Det var riktigt kul att träffa släkten iaf, detta händer allt för sällan tyvärr. På sistone känns det också som det varit på mer tragiska tillställningar som man setts, och så ska det ju verkligen inte behöva vara! Min släkt är ju trots allt inte så stor då pappa inte har några syskon på sin sida, så det gäller att ta tillvara på den lilla släkt man har!


Bildupdate! Släkt och vänner, se och njut! ;D



Kusinen Per med frun Kristina och sonen Axel


Kusin Maria bär runt på Pers son nr 2 - Edvin


Bror, Thomas, Kenneth och pappsen!


Sliten och mätt!

Det känns verkligen i kroppen att man har arbetat mer än man varit van vid under de tidigare veckorna! Jag är redan trött och jag har två arbetsdagar kvar.. Men det ska nog gå bra, när man väl är framme på morgonen så är det ingen fara, det är på morgonen det suger hårt! Och helgen är liksom ganska värdelös när man jobbar faktiskt, man tänker inte ens tanken på att det är helg eftersom man lägger sig tidigt och man går upp i gryningen (inte ens det). Denna helgen gör det mig iofs inte så mycket eftersom Thomas ändå jobbar. Han gör sina nätter nu och då kommer han hem när jag åker och så sover han ändå medan jag är på jobbet. Skönt att det passar in så, så att vi inte jobbade olika helger hela tiden och aldrig kunde göra något roligt ihop.
Alla hjärtans dag kan jag dock säga att vi kan glömma myspyset på. Jag jobbar från 6-11 och Thomas drar kl 17 och är borta tills 6 morgonen därpå. Vi får helt enkelt fixa vår "egna alla hjärtans dag" någon annan dag! =)


Mätt som en tok känner jag mig just nu förresten. Vi har nyss kommit hem ifrån Helene och Rio där vi firat Rios födelsedag. Helene hade dukat upp med en massa kakor, hallonpaj och marängtårta. Gottegris som man är så var man tvungen att smaka på det mesta, dock inte i några stora mängder! Men nu kan jag säga att magen känner sig så full som den bara kan vara. Tanken på att man ska slänga i sig mer tårta imorgon tar just nu emot, men imorgon är en ny dag och då kommer jag ha glömt hur jag känner mig just nu! =)

Många jag känner som fyller år idag förresten!
* Gamla vännen Matilda.
* Kusinens fruga Kristina.
* Och Rio.

Den 12:e januari verkar vara populärt här i de sk "Grumstrakterna"!

För det är ingen vanlig dag...

...för det är mammas födelsedag, HURRA, HURRA, HURRA!
Idag blir min kära mor 60 år gammal! Dock blev det inget kalasande idag då hon flyttat fram det tills lördag istället. Så då blir det tårta och en massa töl med hela tjocka släkten! =)


Stressig dag.

Jag la mig i sängen vid ett inatt och chansade på att jag inte skulle bli utringd till jobb på morgonen. Den bistra sanningen var dock en annan. Helt dödstrött vaknade jag utav att mobilen ringde 05.30 och arbetsledaren frågade om jag ville till Gruvön och jobba åtta timmar. Självklart kan jag inte säga nej till det! Så ner till jobbet bar det.

Efter åtta långa timmar där jag sopat golv och kört skurmaskin i hela pappersbruket så var jag äntligen på väg hem!
En snabb dusch fick det bli och sedan iväg för att köpa blommor i blomsteraffären till mamma som fyller 60 år idag! Blommorna blev köpta, en fin (ganska så vårig) bukett, och så långt var allt bra.... fram tills jag kom tillbaka till parkeringen och skulle starta bilen. Ingenting hände! Inte ett minsta lilla knyst! Jag vred om nyckeln, men nej. Innan hade den ju gått hur bra som helst och nu var den helt plötsligt död - batteriet. Så fick bli att ringa pappa snabbt som fick komma och hämta mig innan blommorna skulle frysa ihjäl. Hem med dem till mamma, som blev så glad så, och i med lite mat i magen innan det var dags att dra tillbaka till parkeringen (då ska ni veta att jag stod vid swedbank, i rusningstrafiken mellan halv fyra och fyra) tillsammans med pappa och Mikael som hjälp. Med lite startkablar gick Forden igång snart igen och vi kunde köra hemåt mot Floran!
Under tiden jag var där fick batteriet laddas och när jag nu skulle åka hem startade bilen iaf, tack och lov. Frågan är nu om den kommer funka till morgonen eller inte... kanske får man sig en morgonpromenad i den sviniga kylan! Men det ska jag väl överleva.
Har en toppenvecka framför mig förresten...jobb veckan ut! Kanon värre! =D

Superfin vinterdag!

En underbar dag med underbart väder tillsammans med en underbar pojkvän!
Efter en mysig kväll igår låg vi imorse kvar i sängen och drog oss. Det blev frukost i sängen och The Hangover på datorn. Måste hålla med Camilla och säga att den var ganska underhållande! =)
Klockan tolv var filmen slut och solen sken in genom fönstret som ett tecken på att vi var tvugna att vakna till. Thomas kom på en fin fin idé (som han vägrade berätta om för mig). Han sa endast att jag skulle ta på mig varma kläder och göra mig iordning. SJälv skulle han dra ut en sväng men skulle snart komma tillbaka. Så när jag hade pylsat på mig allt så gott jag kunde kom han tillbaka och sa att vi skulle åka iväg en sväng. Smart som jag var så hade jag redan räknat ut att han hade tänkt ta med mig ut och grilla! =)

Vi drog runt och kollade vart det fanns någon bra plats. Först tänkte vi vara borta vid Thomas sommarstuga men kom då på att det säkert inte hade varit någon där före oss och därför var allt för högt med snö. Så drog därför bort mot Trulsön och kollade läget där. Jag trodde ju garanterat att grillstugan som finns där skulle vara upptagen eftersom det var så mycket bilar på parkeringen, men till vår överraskning var den tom. Perfekt!
Thomas hade fixat lite ved så han tände på och fixade brasan. Mysigt värre var det där i solskenet och med all snö.
Nu när jag sitter här hemma luktar hela jag rök. Händerna, håret...ja, allt. Men det är så det ska vara! Får ta en dusch sedan!

Vinterbilder!







Oväder även på Gran Canaria?

Jag är glad att vi inte valde att resa dit den vecka som varit nu.. Tydligen har det varit kasst väder och regnat i fyra-fem dagar. Hemskt att få en så förstörd semester om man bara är där under en vecka.
En gammal arbetskamrat till mamma är där nu och även en som jag känner... så hoppas de inte har haft det helt förjävligt. Bara att hoppas på att vi får en kanonvecka när vi drar om 1½ månad!

Men men, de är inte ensamma om att ha skitväder... här är det helt otroligt. Vi tar oss inte ut från parkeringen då plogbilen inte varit hos oss och skottat än! Jag undrar när de tänkt sig komma... Thomas kan ju bara glömma att ta bilen till nattskiftet. Antagligen blir det nog jobb för min del också imorn då en del folk säkert är insnöade, så jag får räkna med att pylsa på mig massor utav kläder och bege mig till fots... frågan är vart fötterna tar mig. Endra till Gruvön eller till Backv. Om jag får välja själv blir det Gruvön, så slipper jag backarna, plus att jag får fler jobbtimmar då med! ;D Vi får väl se vem som är först med att väcka mig till morgonen... jag skulle bli hemskt förvånad om ingen ringde alls!

Ahhh, ge mig vår, ge mig sommar! Ge mig värme, sol och bad!!

Kvällsbakning.

Denna kväll har jag varit riktigt, riktigt duktig! Det började med att jag var lite smått sugen på att baka, och det slutade med att jag hade tre sortsers mjuka kakor framför mig när jag var klar!


Bärrutor, hallongrottor och nutellamuffins!
---------------------------------------------.--------------------------.------------------------.-------------------

Fick ytterligare några nagelstickers med posten idag förresten! Nu har jag ett litet lager som man kan börja använda, så får det beställas mer nästa månad då mitt shoppingstopp löfte har gått ut! Men alltid roligt att pyssla om sig och dola lite! =)



---------------------.--------------------------.----------------------------.-----------------------------.----------------

Kan avsluta med att visa vad duktig jag var i lördags innan jag och Camilla hade vår utekväll... jag bakade pizzabullar!

Once again...shopstop!

Ja, varför inte köra på det igen när det gick så bra sist? Ett shoppingstopp löfte!
Har inte fått jobba något alls under den förra veckan och om jag inte får mycket jobb de kommande veckorna denna månaden blir lönen minimal. Just därför måste jag hejda mina inköp någonstans och det som stryker med då är kläder. Inget annat onödigt ska jag köpa heller, som saker till lägenheten och sådant. Jag måste spara ihop till fickpengar till kommande resan. Just nu är mitt sparkonto ganska ledset måste jag säga.
Så under februari månad får jag helt enkelt nöja mig med alla kläder som jag redan har, och det är ju faktiskt en del! Kanske jag på detta vis även börjar variera mina kläder lite från dag till dag! ;D
RSS 2.0