Uttråkad!

Men vad tusan ska man hitta på när ryggen och ljumskarna värker? Hade gärna tagit en härlig vårpromenad nu i det fina vädret...but no can do! =/
Thomas ligger och vilar inför sitt arbetsskift till natten och jag har nyss fixat mat och diskat undan.. vad ska man hitta på mer? Funderar på att gå till förrådet och ta fram stolarna på balkongen. Kan ju passa på att sola ansiktet lite och få lite färg, får nog klä mig ganska ordentligt dock.. det är tyvärr inte så varmt än. MEN! Har läst att det ska bli varmt under helgen och till kommande veckan, hoppas det stämmer!

Ja, mitt illbleka ansikte behöver nog få sig lite sol tror jag så jag får nog ge mig ut och ge det en liten bränna... då kommer man bara till frågan... What to do on the balcony then? :O

Finns det någon sötare eller? :)

Vårstädning.

Idag har jag varit riktigt duktig och putsat varenda fönster i lägenheten, både på insidan och utsidan. Så fort solen kommer fram och temperaturerna stiger utanför dörren så blir man riktigt städsugen och vill ge lägenheten en riktig omgång. Sedan ser man ju dessutom hur himla skitiga fönstren är när solen ligger på och det är inte vidare trevligt att se. Så efter några timmars slit med ont i fötterna och rygg som följd så är de nu rena och klara för våren! Lika bra att passa på nu för sedan kommer jag definitivt inte ha tid! Får se om jag passar på att byta gardiner imorn eller om jag tar det någon annan dag framöver. Jag ska vara tidig i år med påskgardinerna tänkte jag. Kan vara mysigt att ha dem uppe ett tag eftersom påsken ändå är kort som den är, och som sagt, när lillan är här har jag ingen tid att lägga på strykning och upphängning av gardiner. Mamma har iofs erbjudit sig att hjälpa mig med dem nu men om jag ändå har lite ork kan jag passa på att göra det själv.
Ska baka smörgåsar någon dag också så man har färska att frysa in.. riktigt riktigt hurtig är jag idag känner jag!

Var till barnmorskan tidigare idag också. Lillan har ännu inte sjunkit ned så långt i magen och fixerat sig än, men hon ligger som tur är fortfarande med huvudet nedåt och det är ju det som är huvudsaken :) Min navel är ett minne blott nu för tiden då den stora magen tryckt bort den helt och det enda man ser är ett "knapphålshuvud" i princip ;P
Har kollar på "En unge i minuten" nyss och inser att min mage ändå är ganska liten trots allt, om man jämför med andra.. Men iofs har jag ju några veckor kvar så kanske hinner den bli lite större till. Insåg även också att det snart är jag som ligger där! Hoppas att man får lika trevliga barnmorskor som de verkar ha på tv, de verkar för goa faktiskt.

Nu dags för lite kvällsmat. Thomas jobbar natt så jag får klara mig ensam hemma. Känner mig tryggare med honom här men man kan inte alltid få som man vill ;P

Avslutar inlägget med ett riktigt vårtecken - snödroppar utanför vår tvättstuga. Det sitter även en liten fjäril där men för de som inte vet kan den vara svår att se ;) Ciggpaketet förstörde dock bilden något ;P

Mot final!! / Själsfränden i mitt liv.

Färjestad besegrade idag AIK för fjärde matchen i rad, vilket betyder att vi nu är i final! :)
Vilka motståndarna blir vet vi inte riktigt än, men det står emellan Luleå och Skellefteå. Själv hoppas jag på Luleå, de känns på något vis lite enklare... men iofs, det lag som vinner semin av de två är ju det som är bäst, så det är ju vilket som egentligen. Bara att hoppas på nu att de får spela alla sju matcher så de spelar skiten ur varandra så de inte har energi kvar till Färjestad. Inte för att vi är dåliga och måste ha klent motstånd, men ändå. Lite säkrare känner man sig ju om de inte fått vila så mycket mellan semi och final.


Annars då...
Graviditeten närmar sig sitt slut och nu börjar det verkligen bli drygt. Jag har börjat få otrolig värk i ljumskarna, förmodligen foglossning (bäckenbottenuppluckring), så tyvärr blir det inga härliga vårpromenader för min del innan lillan är född. Lite synd för nu vill man ju verkligen ha lite tidsfördriv när man inte orkar sig till något jobb längre. Men men, jag får väl ta några enstaka korta turer runt kvarteret här uppe in case of emergency ;P
Med foglossningen så är det inte bara promenader som är jobbiga. Har även väldiga bekymmer att få på mig skorna, resa mig ifrån soffan/stolen, ligga skönt i sängen på nätterna och att huka/böja mig. Thomas är så söt så han brukar alltid fråga mig om jag vill ha något eller om han ska hjälpa mig med något. Han knyter ibland skorna eller hjälper mig upp med dragkedjan på dem om det nu finns en sådan :) Han hjälper mig även upp ur soffan och sängen jämt och hämtar saker om jag behöver. Det spelar ingen roll om han nyss kommit hem från åtta timmar på jobbet... han säger att han kan laga maten eller städa osv ändå. Så jag måste säga att jag har otrolig tur som har honom i mitt liv, som stöttar mig i den här stunden som för oss är den största stund vi någonsin upplevt. Kunde inte ha det bättre, jag har nog hittat min själsfrände i honom (även om han ibland kan gå mig på nerverna när han dänger mig i NHL på PS2 eller pratar i tele med sina musikkompanjoner i timmar ;P)

Imorgon är det dags för ytterligare besök till barnmorskan. Lillan har bökat runt i magen massor de senaste dagarna så hoppas verkligen inte hon ändrat läge utan fortfarande ligger med huvudet nedåt. Ska bli kul att höra vad bm säger när hon känner på magen :) Och med mig har jag ju såklart Thomas som stöd. My lovely! <3

Barnmässan 2011

Intresserade blivande föräldrar som vi är så var vi tvugna att besöka årets Barnmässa som hölls i Tingvallahallarna idag. Mässan fortsätter även under lördagen och söndagen för er som är intresserade :)

Utställare från bla. Libero, Apoteket, TryggHansa m.m var där och visade nyheter och bjöd lite på det ena och det andra. För 100:- per person i entré så fick vi tillbaka pengarna i gratisprover, blöjor, barnkläder osv. Totalt fick vi tre stora bagar fullproppade med en massa bra-att-ha-saker :) Dessutom passade vi även på att köpa en bärsele som vi hittade där till bra pris - 300:-. Hur bra som helst att ha nu under sommaren om vi är iväg på lite turer hit och dit och ska vandra runt på sight-seeing eller bara ta en snabbtur på stan!

Med oss hade vi Daniel och Paula, det var tack vara Paula som jag hittade alla gratis-grejer tror jag. Hon sa att hon hade som en inbyggd radar till sådana saker hehe. Så det tackar vi för! Med alla gratisgrejer som vi fick tillsammans så blev hela bagageutrymmet fullproppat och vi kunde glada och nöjda återvända till Grums igen 1.5 h senare.


Paula, Daniel och Thomas utanför Barnmässan på vägen hem.


Vår baby bag, väska från Libero, väska från Barnens hus och bärselen!


Några utav klädesplaggen som ingick i väskorna :)

Skadad liten Plutt :(

Igår skadade Plutten sig när jag skulle ta ut honom ifrån buren en sväng.. Tog upp honom och skulle bära honom till ena soffan, och innan jag visste ordet av blev han sprattlig som tusan och hoppade ned från mitt bröst. Det som var illa var att han missade soffan helt + mattan som var nedanför och hamnade istället rakt på parkettgolvet.. från 1.5 meters höjd. Han satte sig sedan under vardagsrumsbordet och började slicka sig på framtassarna så jag förstod att något inte stod rätt till. Tog upp honom, kollade på ena tassen och insåg att ena klon var av och att han blödde. Hela den ena klon var av, ända ned ifrån pulpa-roten liksom..
Tyckte så synd om våran lilla Plutt och Thomas tog direkt och ringde till veterinär och hörde vad vi kunde göra åt det och om vi var tvugna att komma in och få det kollat. Som tur var så var det inget akut utan vi skulle ha tassen under uppsyn och försöka hålla den rent och återkomma om det skulle bli något konstigt. Har vi otur kan det bli infekterat, men jag ska försöka göra allt i min makt för att hålla det så rent som möjligt.
Som tur är verkar han inte lida av det någonting. Han verkade ha lite ont i början igår då han slickade sig på tassen en del men bara minuter senare så hoppade han upp och ned ifrån soffan och sprang runt på mattan som vanligt. Skulle han fått andra problem med tassen skulle han väl garanterat inte hoppat runt i soffan utan bekymmer..

Såg bara så illa ut när hela klon till en början hängde i en liten flis och sedan lossnade helt när han gick runt.
Ska göra rent med lite koksaltlösning nu innan vi lägger oss och hoppas på det bästa.

Magen från början till slut





Det var tider det... :) Sen blev det bara större och större ;P





.. Men vet ni vad som är bra...? SNART FÄRDIG! :)

Magen v. 36+2



Inte lång tid kvar nu... tänk att om ca tre veckor så kommer livet aldrig vara som det varit tidigare! På ett positivt sätt då givetvis :)

Hårfix.

Gaah, så äckligt sugen på att fixa iordning håret! Klippas och blonda slingor till det. Men känns inte som någon vidare idé nu innan lillan är här. Förlossningen kan verkligen rubba till hormonerna och göra håret konstigt. Därför är det lika bra att vänta till någon vecka efter hon anlänt. Inte roligt att lägga ut 1000:- på ett hår som kanske kommer bli förskräckligt ;P
Sedan blir det ju bra skönt med lite egentid och lite styling efteråt så man känner sig som på nytt igen :)
Frågan är bara om jag ska göra som jag tänkt tidigare... spara ut luggen? Eller ska jag klippa till den? Just nu är den ett mellanting mellan lång och kort och måste därför typ jämt sättas upp.. Kluven... what to do? Vad tror ni?

Färjestad...

... vidare till semifinal! Tusan va gött! :D

Några timmar med Cherie!

Idag passade äntligen jag och Cherie på att träffas en sväng! Varje gång vi säger hejdå till varandra säger vi att det inte ska ta sådan lång tid tills nästa gång, men nog tusan blir det så ändå ;P Men nu så!
Jag var duktig och ställde klockan på nio så jag skulle hinna med att äta, duscha och göra mig iordning innan vi skulle träffas inne på Bergvik. Nog tusan blev jag sen ändå (vet ej hur) men som tur var så var Cherie ännu senare ;P

Riktigt stolt över mig själv då jag lyckades hålla mig borta ifrån att köpa en endaste grej! Alltid är det något som brukar slinka ned i väskan men inte idag inte, men bra sugen var jag! Thomas var nästan i chock när jag kom hem utan något nytt ;P Men om sanningen ska fram är det faktiskt pissigt tråkigt att försöka pröva kläder nu med denna stora mage... så väntar hellre och tar det lagom till mitten på maj eller något istället.. då sommargarderoben måste uppdateras :)

Lite prat och en fika på det blev det och några trevliga timmar tillsammans med tjejen som man träffar allt för sällan :) Nu SKA det INTE ta så lång tid tills nästa gång.


14 mars = en månad kvar till BF

Ja som sagt... om hon kommer på beräknat förlossningsdatum så är det idag exakt en månad kvar! :)

Var bort till barnmorskan förut på vanlig kontroll och allt var normalt.. mitt blodtryck, bebisens hjärtljud, blodproverna och sättet som hon låg på. Som det verkar just nu ligger hon med huvudet nedåt och barnmorskan tror inte att hon kommer ändra läge något mer nu eftersom det är så trångt i livmodern. Sköönt, då slipper man höra att det blir sätesbjudning iaf, förhoppningsvis!
Barnmorskan (Anna) har alltid sagt till mig att det bara är bebis i min mage och inte mycket annat och det har känts mer och mer på sistone kan jag lova då min mage är stenhård hela tiden. Känns som man känner bebisens rygg, rumpa och ben på utsidan magen. Ibland ser man verkligen hur en liten fot trycker ut i sidan. BM tryckte och kände lite på magen och sa sedan att jag förmodligen hade förvärkar/sammandragningar eftersom min mage just då var jättehård. Skumt tyckte jag då jag trodde att förvärkar var tvugna att kännas men tydligen behövde de inte göra det. Jag skulle vara glad att jag inte hade ont av dem just nu för jag skulle förmodligen få känna av dem snart...
..Och nej, jag är inte vidare rädd eller nervös än faktiskt. Ser bara fram emot att få det gjort och få se den lilla snart :)

Thomas var så söt härom kvällen också.. Han funderade över hur det egentligen kändes att ha en mage som var ivägen lite då och då och var därför tvungen att få känna på läget ;P Kudden under tröjan är väl i största laget, men han fick iaf en liten inblick hur det kändes att inte kunna se något nedanför sin egna navel ;P



..Och jag kunde inte annat än att skratta ;P

Melodifestivalen.

Jaja. jag kan väl lika gärna lämna en åsikt om Melodifestivalen när jag nu ändå satt framför tv:n och tittade på den.
Alla delfinaler har jag bojkottat så igår var första gången som jag hörde många utav låtarna (ja, förutom de som redan spelats på radion ett x antal gånger då).
För det första tycker jag det är för mycket hysteri runt Melodifestivalen här i Sverige. Jag tror inte det är något annat land som håller på att fjanta runt så mycket som oss vad gäller delfinaler, andra chansen och internationella juryn. Till sist vet man att det ändå är Björkman som får som han vill, förmodligen oavsett hur vi röstar eller inte. Det skulle vara som det var förr... då man bänkade sig framför tv:n med familjen med en chipsskål i knät och kollade EN endaste final. Hela familjen var involverad då och man hade många timmars tv-tittande framför sig den kvällen. Det var mys det, det var tider det..

Vad gäller låtarna då... Jag tyckte inte att rätt låt vann, tyvärr visste man ju redan ifrån början att det skulle bli Saade oavsett. Också en grej som är så hemsk med melodifestivalen nu btw... ---> Man har redan hört alla låtar, det är omröstningar i tidningar och på nätet om vilken låt man tycker ska vinna.. Och därför visste vi redan att det var Saade och Danny det stod emellan. Gud, vad nervkittlande den finalen blev...not! Måste dock säga att jag nog hellre hade sett Danny vinna om jag hade fått välja mellan dem två. Hans röst är bättre och renare och låten känns faktiskt lite mer mogen än Saades. Men det är min åsikt det, smaken är som baken och tur är väl det ;P Många tycker Saade är så sockersöt men jag ser inte riktigt det där i han... ni får väl tycka jag är konstig ;P

Sköna och udda låtar som jag tror kunde slå i Eusovision: "Oh my God" med The Moniker och "Me and my drum" med Swingfly. Det var udda låtar som säkert kan slå i Balkanländerna och även resten utav Europa. "Oh my God" gör mig glad och "Me and my drum" får mig att vilja sätta mig i bilen en sommarkväll, dra ned rutorna och bara glida runt med låten spelandes i högtalarna...kanske en glass till det med. Hoppas verkligen de kommer bli sommarplågor.
Nicke Borg
gillade jag också, (de som känner mig vet att jag är svag för rockballader).





Huvudsaken är att låtar som Bengtzings och Sannas inte gick vidare. Har fått så äckligt nog av dessa "typiska" svenska schlagerlåtar så jag bara vill spy på dem. Men det är väl detta som Björkman vill ha tydligen... konstigt dock att han sedan varje år säger att vi behöver skicka något nytt för att det inte går hem i Europa..men men. Nu gick inte de vidare så tur var väl det. Hade Shirley Clamp och Sonja Aldén varit med hade det varit höjden av schlager-ihopkok, hade de sedan slängt in Sarah Dawn Finer hade det verkligen varit "svensk schlager" rakt igenom. Man kanske ska vara glad att det "bara" var Bengtzing och Sanna trots allt. ;P

Vinnaren... var som sagt inte i min smak... men önskar han all lycka inför Eurovision!

Tjosan på er allihopa!

Vilka är det som läser min blogg egentligen? Bra nyfiken.. :)
Ser att antalet läsare ökat bra mycket på senaste tiden vilket är skitkul!

Keep up the good work - och kommentera gärna :)

Mondeon.

Just det ja.. glömde ju helt bort att uppdatera hur det gick med gamla Bettan igår på bilprovningen!
Hon klarade sig igenom! Gissa om det var gött eller? :)
Några anmärkningar blev det, men inga allvarliga som är direkt svåra att fixa.. diffus ljusbild på ena framlyktan och en fjäder som gått av vid ena framdäcket. Rost fanns det lite under också men inget som hade blivit sämre sedan förra gången. Det tar vi ett "gött mos!" på tycker jag :)

Vecka 35 avklarad!

Vecka 35 är nu avklarad och jag går idag in i vecka 36!


V.36
Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut direkt efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.


Just nu skulle jag egentligen varit i Skruvstad och jobbat men min rygg sa verkligen ifrån imorse när klockan ringde. Ja, inte bara min rygg för den delen utan även fötterna och benen. Ville gärna ha de där timmarna men kände att det inte var värt att masa iväg till Skruvstad för ca en femhundring när jag kände hur mycket kroppen ville ha mig kvar hemma. Så jag fick ringa till Ellinor och meddela att jag blev hemma. Sa till henne att jag gärna vill arbeta och att jag fortsätter lägga in lite tider i vikariebanken framöver, men om de bokar mig kan de tyvärr inte räkna med att jag till hundra procent orkar iväg kommande morgon. Därför känns det som de inte så gärna bokar mig nu framöver när jag är ett så osäkert kort..
Men fasen... tycker det är ganska bra gjort av mig ändå att jobba ända fram till vecka 35/36! Det är ju bara en månad kvar tills lilla tösen anländer så man kan inte räkna med att jag ska ha en massa ork till arbete och liknande just nu.
Jag känner att jag blivit större och klumpigare. Bara att ta på sig strumporna på morgonen är ju trixigt och inte för att tala om skorna. När jag ligger i sängen och ska sova ligger jag inte alls så skönt längre. Jag kan inte ligga på sidan halvt på magen som jag alltid gjort tidigare. Och när jag ska upp ur sängen känner jag mig ibland som en valross ;P
Men...som sagt... fyra veckor kvar ungefär och sedan är denna magen ett minne blott! Gud så skönt det ska bli! Så fort jag smält hela förlossningen och kroppen återhämtat sig ifrån den ska det bli långa härliga vårpromenader med vår dotter och till en början ska jag försöka mig på lite sit ups här hemma innan jag tar i rejält och kostar på mig ett nytt gymkort! Lovely!

Dagarna går så fort.

Nu har vi nyss haft Thomas morbror Sten och Mona här på kaffebesök. Första gången som de var här och kollade sedan vi gjorde om, allra första gången för Sten över huvud taget tror jag :). Alltid trevligt att träffa dem och töla, riktigt lättsamma och härliga människor som gör mig glad!
Under morgonen var mina planer för dagen att ta med mig mamma in till stan och köpa det allra sista som behövs till lillan - blöjor, nappar, tävttlappar osv.. Men när jag sedan insåg att mamma idag var på kurs och inte skulle komma hem förrän efter fyra så gav jag upp den idén. Tur då att Mona ringde och frågade om de kunde komma bort så man fick något roligt gjort idag! :)
Får se om shoppingen blir av imorgon istället efter att vi varit iväg till Säffle och besiktat min gamla Bettan. Besiktningsperioden står sig ända till sista mars men vi ville vara ute i god tid ifall lillan skulle vilja komma ut tidigare. Då slipper man ha en bil att tänka på mitt i allt annat som händer runt omkring. Lika bra att få det gjort liksom. Dock är jag lite osäker på om bilen klarar sig igenom denna gång.
Förra året klarade jag mig precis, lät det som, då det fanns några små anmärkningar som exempelvis rost.. Nu tror jag tyvärr det kan vara så att rosten har käkat upp min bil ytterligare och på undersidan kommit åt något som är bärande.. Det är iofs bara som jag tror men sannolikheten är inte så stor att den gamla 95:an får blankt papper, vi får väl se!

På torsdag går jag in i vecka 36 (35+0), och på måndag är det exakt en månad kvar om man räknar till det beräknade datumet. Iiiiiihhh! Fattar inte att tiden har gått så fort, känns inte som det var längesedan alls som jag i somras kollade på stickan och insåg att jag var gravid!
Bilder vecka 35:




Anna börjar numera bli "Big Moma"!
Egentligen ska jag inte säga något nu, absolut inte innan graviditeten är fullgången och genombordad.. men har ni sett... inga bristningar än! Hoppas, hoppas att det håller i sig! :)

V.35 - here we come!

Igår gick vi in i vecka 35! (34+1 idag). Det betyder att det är ungefär fem veckor kvar bara, max sju. Det är ju ingenting! Nästan så man börjar bli nervös för nu kan förlossningen ske när som helst känns det som. På ett vis hade det varit skönt att få det gjort så man slipper gå omkring och vänta hela tiden, men samtidigt vill jag ha henne kvar i magen en liten stund till så hon hinner växa till sig lite mer.
Undrar hur det kommer kännas när hon väl är ute... kommer jag sakna att ha ett litet liv i magen tro? Kommer jag sakna sparkarna och den närhet jag känt inom mig hela tiden?
Nej..Risken för det är nog inte så stor ändå.. Hon kommer vara ute och jag kommer få känna hennes närhet ändå. Jag kommer kunna hålla henne, amma henne och framförallt kunna titta på henne.
Tror det kommer bli svårt för mig och Thomas att ens slita blicken ifrån henne när hon kommit ut..
Gud, så jag längtar!!

Jag hoppas verkligen att jag lagom till juni kommit i någorlunda form igen - kroppsmässigt - så man kan börja shoppa lite sommarkläder. Jag har redan några plagg jag är lite sugen på! ;)



RSS 2.0