Mycket på gång!

Nu är det mycket på gång här hos oss! :)


* Imorgon är det nyår. Hoppas Felicia sover skönt inatt (hon hade feber under natten som var) så man orkar vara uppe till tolvslaget imorgon iaf ;) Gott nytt år på er alla mina vänner! :)

God Jul alla mina nära och kära!!



Önskar Felicia med familj :)

Duktig tjej.

Vår lilla snosing har varit så himla go denna veckan! Hon har skrattat och varit glad typ hela tiden. Och idag har hon pratat mer än någonsin! Hon har gått runt i sin gåstol eller suttit i sin matstol och sagt ord som liknar både mamma och pappa. Oftast brukar det dock låta något i stil med "ma-ma-mam" och paa-pa-pap", men hon är på god väg.

Gud vad glad jag är över att ha min familj i mitt liv. Utan dem skulle jag inte vara en hundradel så lycklig :)

Har haft en jättebra vecka tillsammans med min älskling då han haft sin ledighetsvecka (han var dock ute extra både måndag och tisdag natt) men resten utav veckan fick vi tillsammans med varandra iaf, och det har varit mys. Vi har packeterat in julklappar, klätt julgranen, jag har städat hela lägenheten och gjort det mesta iordning inför jul. Nu är det bara att vänta på självaste tomten som anländer om mindre än en vecka :)

Hjärtat.



Ett glas vitt.

Efter en tung vecka har jag nu gjort mig förtjänt av ett glas vitt. Thomas är iväg och jobbar natt extra, Felicia ligger och sover (JA, jag fick henne att somna snabbt för en gångs skull!), och då kände jag hur mycket ett glas lockade.

Har ni tänkt på vad skönt det är egentligen? Att sitta ensam i soffan framför tv och dator, med ett glas vin och bara vara för sig själv, bara vara och inte tänka på varken sambo eller barn som härjar. Just nu bara njuter jag av min stund, och det känns riktigt jäkla härligt! Jag känner mig mör och avslappnad i hela kroppen (lite ligger nog i vår tur till babysimmet med lillan förut), men så här skönt har det inte känts på länge i min kropp! Ahhh... skönt :)


Igår hade jag Camilla här på ett härligt och välbehövt besök. Hon hade med sig ett nytt té som vi bara var tvugna att pröva (efter lite om och men då jag inte varit té-entusiast så himla länge och därför inte ägde någon té-sil ;P). Men man får inte ge upp så lätt och efter att ha silat vattnet ifrån alla blad och blomster med en riktigt stor sil så hade vi två goda koppar té vardera! Det blev snuskisätning, kebabätning, prat och lek med lillan i flera timmar. En riktigt lyckad söndagskväll! De brukar annars vara ganska trista... söndagskvällarna... men Camilla livade upp min kväll :)


Jag är ganska nöjd med julstämningen jag fått i vår lägenhet nu också. Förra veckan köpte jag en hyacint som nu slagit ut och det luktar gudomligt här i vardagsrummet. Finns det någon godare doft än hyacint eller? Lilekonvalj och syren ligger inte långt efter, men nu till julen är hyacinterna underbara! Clementinerna ligger framme i skålen på köksbordet och under veckan ska mamma hjälpa mig att griljera vår egna julskinka :) Nu är det bara lite choklad som saknas och julklappsshopping och inslagning, men det kommer nu i veckan det med.

Känslomässig berg- och dalbana.

Dessa dagar har varit grymt jobbiga... på alla sätt och vis. Felicia gjorde inte direkt allt så mycket bättre nu då hon skrikit konstant de två senaste timmarna när jag skulle få henne att sova. Hon var dödstrött hela tiden men så grymt stönig och ville inte alls lägga sig. Det var inte riktigt vad jag orkade med nu känner jag efter en dag då mitt humör inte varit på det bästa då hon varit gnällig i princip ända sedan hon vaknade. Vet inte vad det varit med henne. Det kan ju vara så att det är tänder på G, man kan ju nästan hoppas på det iaf, för då vet man ju att det beror på nåt speciellt. Sådan jäkla otur har jag också att Thomas drog till jobbet vid nio och har därför inte haft någon avlastning alls när hon varit sådan här. Jag har matat henne, bytt blöja, dansat igenom en hel skiva (hon brukar alltid somna när man dansar med henne), men nej... inte nu. Just nu känns det som både rygg och axlar är helt paj. Det känns även som hon skrikit hål i huvudet på mig.. sådär ni vet då det varit så mycket skrik och oväsen runt omkring en så man inte känner att man orkar ta in en endaste liten grej till. Jag som hade tänkt mig köra ett pass på crosstrainern när hon hade somnat, men inte en chans att jag har ork till det nu. Min dans i typ 1.5 h lär väl ha förbränt en hel del ändå.

Och på grund av denna jobbiga avslutning på dagen så kom alla jobbiga grejer från tidigare i veckan fram också. Det kändes som att allt bara brast på en och samma gång. Det har varit så mycket tidigare dagar som jag varit ledsen över...

Bland annat lovade i princip min chef mig att jag skulle ha mitt vikariat fram till sommaren, som ni vet. Sedan ringde hon igår och sa att hon kanske var tvungen att sätta in en annan på det arbetsområdet istället, en fastanställd. Hon visste inte då hur hon skulle lösa det hela och alla månader som jag hade sett framöver med en fast säker inkomst gick då åt skogen. Jag blev ledsen, mycket på grund av att jag tidigare varit så glad åt att ha kunnat spara in på min mammapenning i och med detta jobbet, men nu kändes det som allt det bara drogs ifrån mig.

Dock kan jag ju glädja mig åt att hon ringde mig idag och sa att det hade löst sig ändå. Att hon hade fixat så att jag fick behålla jobbstället. Riktigt snällt av min chef som gjorde allt för att jag skulle få vara kvar där eftersom hon tidigare hade lovat det. Så ja, det är inget stort bekymmer längre. Jag kan inte vara säker på att jag får vara där ända fram till sommaren, men så som det såg ut nu så var det lugnt ett tag framöver iaf om det inte sker några nya omplaceringar eller så...

Men eftersom den dåliga nyheten dök upp igår så var jag ganska så depp den dagen.. en lång stund. Dagen innan var det också grejer som gjorde mig riktigt depp, dock inget jag nämner här... men det har varit tuffa dagar kan man minst säga..

Skönt att man har en blogg där man kan skriva av sig en massa skit iaf, för kände verkligen jag behövde det nu.

Puh, hoppas på en bra helg iaf. Och så ser jag fram emot veckan där jag hoppas vi kan få positiva besked!

2011-11-18

Imorse fixade jag klipptid. På onsdag nästa vecka smäller det, innan jag ska åka in till stan med mamma och julhandla är det tänkt... Det kommer bli en mysig dag :)

De pratade igår på att det skulle bli snöstorm här under natten till imorn och att det kunde komma 1-3 dm snö... nog hade det varit lite mysigt alltid, men när jag kollar klart.se visar de 4 grader varmt och regn istället, så den där stora massan med snö lär vi nog få vänta på lite till.


Imorgon är det dags för lite kalas hemma hos svärmor. Hon fyller år på samma dag som min namnsdag, lite fräckt :) På så vis glömmer jag aldrig bort den iaf ;) Så grattis säger vi till henne!

Julstress.

Julen närmar sig med snabba steg och även om man tycker det är en liten bit kvar så är det tomte-dags snabbare än man tror. Tyvärr har jag inte hunnit finna någon vidare julstämning än. Kanske beror det på det milda vädret eller att det faktiskt var först igår som första snön föll? Egentligen tycker jag det är ganska skönt att snön har uteblivit fram tills nu, men när julen väl är här vill man allt ha lite vitt på backen. Om inte annat blir det lite ljusare och trevligare utanför rutan. Jag måste också erkänna att jag varit grymt dålig på att följa årets julkalender också... kanske också en liten anledning till att stämningen inte hunnit infinna sig.
Jag ska se till att göra lite stämningsfullt, nu snart. Bara att ställa fram lite nötter och clementiner på vardagsrumsbordet gör ju det hela lite mysigare. Och vad känns mer juligt än lukten av skalad clementin blandat med lukten av levande ljus :)

Veckorna framöver är ganska så fullspäckade.. Jag har bland annat fått reda på att jag får mitt vikariat förlängt ända fram till sommaren! Göttigt! Eva (chefen) ringde dock förut och krånglade och ville kanske flytta om mig... men jag vet inte om det blev något med det då jag sa att jag inte kunde infinna mig på det andra stället de tider som hon ville. Det stället var mer tidsanpassat.. Gör inget heller för den delen, jag är hellre kvar på Reparationsgymnasiet där jag är nu :) Men jobb ändra fram till sommaren... det lättar mitt hjärta så grymt mycket!  Nu slipper jag oroa mig över att bara behöva leva på mammapenningen!

På torsdag ska vi gå på ännu en husvisning! Jag är riktigt positiv inför denna och kommer bli riktigt besviken om vi hittar något som ger oss ett riktigt bestämt " No No!" Vi får väl se... men jag är grymt förväntansfull!

Nästa vecka är fullspäckad. Thomas har ledighetsvecka och då finns det en massa måsten som måste göras nu innan julen. På måndag är eftermiddagen inbokad för babysim, något som ska bli riktigt mysigt :)
Tisdag ska jag försöka få med mig mamma till stan och kolla på julklappar. Någon dag ska vi även åka hem till farmor och hjälpa henne att julstäda. Vi ska även försöka träffa våra forna grannar om de har tid ;) Sedan blir det väl som vanligt... bra mycket mer att göra förutom detta ;P

Nu denna helg hoppas jag iaf få hinna träffa Camilla som inte varit här på flera veckor nu! Du är saknad vännen.

Felicia rullade runt idag förresten! Hon gör framsteg för var dag nu! :)

Glad.

Fått mitt vikariat förlängt fram till 22 dec! :) Och om jag ska vara ärlig tror jag till och med att det kan bli längre ändå! :)


Nu ska man bara ha lite tur med hus också! :)
RSS 2.0