Man kan inte annat än att njuta.

Mikael & Christer- besök.

En störtskön helg med Mikael och Christer närvarande har nu tagit slut och det har blivit måndag och en ny arbetsvecka är på ingång! Gud så kul man kan ha med människor, extra roligt blir det när man inte ses alls så ofta!

Bildbomb från lördagskvällen då kubbspel stod på "att göra - listan".


Jag koncentrerar mig på mitt kast och Helen är snäll och håller min Smirnoff!


Thomas, Helen, Mikael och Gabbe myser i solen


Natti, Christer, Thomas och Krille


Softis!


Natti och Christer leker runt i solskenet ;P


Rio och Helen tar sig en välförtjänt paus!

Kvällen började mulen men efter en timme sprack himlen upp och solen visade sig! Supermysigt hade vi det! Senare bar det vidare hem till oss på dricka och SingStar och en massa allmänt snack! :D

Med tanke på hur Christer mådde morgonen därpå kanske han inte är redo för de Värmländska skogarna på ett litet tag framöver, men han ska veta att vi gärna har honom och Mikael på besök snart igen...oavsett! ;)

Gud, vad jag trivs!

Då var halva tiden utav mitt sommarjobb avklarat då! De flesta brukar väl tänka att det är skönt när man kan börja räkna ner dagarna, men jag trivs faktiskt riktigt bra så jag vill bara att det ska fortsätta. Visst vill jag vara ledig några dagar under sommaren, men skulle verkligen inte haft något emot att komma tillbaka dit när jag sedan hade semestrat klart.
Just nu har jag haft riktigt trevligt folk på alla områden jag är på. Ni vet sådana som man kan prata med om vad som helst, sköna gubbar som skämtar och skrattar och frågar ut en om en själv. Just gubbarna kan nog vara anledningen till att jag trivs så bra - de brukar oftast vara trevligare och mer pratglada än tanterna. Så är det inte i alla falllen, men jag kan lova att jag hellre är på ett skiftlag inne på SK1 eller hos killarna som går dagtid på el och mek än att vara bland tanterna på kontoren på Södra. De är inte hälften så stela och de pratar med en som att man var kompisar. Tanterna på kontoren lever fortfarande kvar i den gamla tiden... då man tittade ned på städerskorna och ansåg att de var så mycket lägre än dem själva. Ibland hälsar de inte när man kommer ens och att flytta sig ifrån stolen vet de inte vad det är...Men så är typ alla äldre också, så inte konstigt de lever kvar med det synsättet.

Mamma berättade att det var så förr i tiden på Gruvön. Städerskorna kunde/fick inte städa under dagtid då kontoristerna själva jobbade utan vi skulle komma före eller efter deras arbetsdag så vi inte var i vägen! Städerskorna fick därför jobba tidiga mornar eller sena kvällar för att göra kontoristerna till lags. Usch, tänk att det var så. Precis som att de var så mycket högre än oss fast vi sliter mer under en arbetsdag än vad de gör. Hur lång tid tar det att städa ett kontor egentligen? Ja, mindre än fem minuter, säkert tre ungefär. Så det är ingen enormt lång tid som vi pratar om som tanterna skulle fått se dem ändå.

Men iaf... trivs som sagt riktigt bra! Pratade med en kille i förrgår som sa att han skulle gå på semester, alla andra som han jobbade med där skulle också gå på semester och istället skulle de som redan haft sin komma tillbaka.
De är säkert lika kanon de också, men jag bävar inför en person... en som jag vet ingen är vidare förtjust i... Håller tummarna för att han fortfarande har semester, annars kommer jag känna mig iakttagen i varje ögonblick där borta...och det är ingen vidare skön känsla faktiskt.... inte av han iaf!

MEN det går säkert fint! Nu ska jag ut på en löparrunda, har precis njutit utav min första sovmorgon på tolv dagar så nu känner jag mig redo för lite träning och har laddat batterierna till max!

Oförglömligt.

Träffade lilla Maddie idag, kändes som det var en evighet sedan sist!
Hon är hemma i Sverige under veckan (tyvärr är det inget positivt med det kan man säga... ), men det var kul att träffa henne iaf. Hon kom bort en sväng innan hon skulle dra sig in till la stada.

Efter att hon hade åkt kom jag att tänka på hur det var när vi var små.. Grannar som vi var så lekte vi hela tiden, dag ut och dag in. Vet att mamma brukar säga ibland att när jag var 3-4 år skulle jag hela tiden springa tvärs över vägen för att leka med Madde.. (hon fick kila efter mig hela tiden, bus som man var :D)
Och lekte ja... det gjorde vi...allt möjligt.
På sommaren hade vi vattenkrig, ibland var Frida och Mikael med, vi badade, cyklade och åt glass. Under vintern var det den stora snöhögen utanför vårt staket som gällde dagarna i ända. Där byggdes det STORA kojor som vi gjorde allt för att försvara - både från plogen och från andra skitungar ;P
Till och med under våren och hösten (som jag inte gillar något vidare nu för tiden att vara utomhus på) så var vi ute! Lekte i skogen bakom Madde där vi hade en koja och klättrade i trädet där kojan var. "Lagade mat" i grytorna som hon hade i kojan och efter påsken hade inträffat gick vi runt på gatorna och letade uppskjutna raketer som vi samlade där. Efter julen hade varit fick vi även återanvända Karin och Rolf gamla julgran som vi dekorerade med glitter....
Och för att på senare år inte förglömma den otroliga fiskeresa vi hade vid hennes stuga! Det var både action, skräck och humor i ett! Jisses! =)


Ja, det är många minnen, sådana som gör livet värt att leva egentligen. Detta är bara några utav sakerna som vi gjorde, och detta är bara minnen som jag har med Madde. Tänk så många andra minnen man har med andra personer också, det är inte dåligt vad mycket man varit med om i livet egentligen och hur kul man verkligen haft!

Ibland vill man bara tillbaka till gamla dagar... då man var liten och allt var så mycket enklare. Inga killar fanns i våra huvuden (ja, inte förräns man var efter tio iaf ;P) och man kunde bara njuta utav stunden. Uteliv hela tiden var det som gällde och någon gång då och då kunde vi ha skitkul framför datorn eller tv-spelet.
Tyvärr gillar jag inte den vändande trenden som är nu för tiden - att barnen håller sig mer inne framför skärmarna än att vara ute i den friska luften... Vad ska de ha för minnen när de växer upp? Minnen om att de dödade den och den för att ta sig vidare till nästa nivå?
Nej, hoppas verkligen det vänder och kan bli så igen som vi hade det när vi var små, för visst hade vi kul!?

Tack alla goa vänner som finns och har funnits där genom åren i mitt liv! Ni är guld värda!


Vintern 2007


Sommar 2008?

Intensiv helg i bilder.

Ja, det har varit mycket denna helgen. Blev dricka och grillat med vänner två dagar i rad! Vädret var underbart och värmen har varit på topp så det kunde inte ha blivit så mycket bättre.

Under fredagen var vi bjudna till Charlotta och Ronnie på grill- och poolparty! Mysigt värre var det och maten var kanon god! Charlotta är så duktig i köket och hade gjort allting själv - potatissalladen, Rhode Island dressingen till salladen, eget vitlöks- och persilje smör... Ja allt. Till detta fick vi också en god marängtårta efteråt! :)

Utöver att käka god mat så slängde jag, Helene och Charlotta oss ned i poolen en sväng, jag och Thomas hoppade studsmatta och så sjöng vi allihop lite Sing Star i några timmar. Kvällen avslutades vid tre då vi insåg att det var dags att ta den 2.5-3 kilometer långa promenaden hem.














Under lördagen var det dags för grillning igen, denna gång tillsammans med Camilla, Putte och Henka. Vi höll till här hemma hos oss och vädret var, som jag sa tidigare, på topp. 30 grader och inte en vindpust! Varmt som tusan här inne trots försök till korsdrag.
En tur in till stan fick det bli sedan, till uteserveringen på Blå. En mojito senare gick vi till BMB och dansade lite smått!


Kan lätt meddela att jag varit lite seg idag, men en pizza och lite frisk luft har gjort det bättre.
Nu är det dags att titta på fotbollsfinalen i VM! Säger bara en sak: Heeeeja España!

Börjat sommarjobba LITE i förväg.

Ja, Ann-Katrin som jag ska sommarjobba istället för har blivit sjuk precis innan hon går på semestern, så det betyder att jag idag och imorgon går ut två dagar tidigare än beräknat för att täcka upp henne! Gött för mig med lite extra cash, dessvärre tråkigt för henne nu när semestern är på ingång.
Hade bra tur också faktiskt.... idag är faktiskt den dagen med sämst väder på hela veckan (mulet och 22 grader) så det gjorde mig inte ett dugg att gå ut och jobba. Brukar vara lite tuffare när solen skiner och man bara vill vara ledig och ligga på playan och glassa!
Ganska skönt ändå att få förbereda mig lite smått mentalt på att gå upp tidigt dessa två dagar när sedan tolv arbetsdagar på rad väntar...


Ser annars fram emot en fullspäckad helg!

Imorgon kväll ska vi till Ronnie och Charlotta på grillning! Vädret ska vara fint och därför ska bikinin packas ned...får se om vi vågar oss på något dopp i deras pool! Myyys värre! :) Innan grillningen hinns det kanske även med en snabbtur till Bergvik och ev. lite fiske!

Lördagen går också i grillens tecken! Camilla, Putte och Henka kommer hit (?) på grillat och sedan bär det troligtvis ut på någon härlig uteservering. Även då sägs vädret bli kanon! :) Ska höra med Rebecka också om hon är ledig, hade varit skitkul!

Söndag är vi troligtvis lite bakis och njuter av någon snabbmat samtidigt som vi kollar finalen i fotbolls-VM! :D


Underbara sommar.

Vädret har varit så kanon som det bara kan vara under hela juni månad... iallafall om man jämför med vad vi brukar vara vana vid.
På grund av detta har många dagar på sistone spenderats utomhus och jag har inte haft någon motivation alls till att uppdatera bloggen.
Men nu så!

Midsommaraftonen spenderades i Rio och Helenes sommarstuga i Värmskogs skogar. Där bjöds det på grillat, dricka, jordgubbar och spel. Övernattning ingick också i våra midsommarplaner så vi var kvar där tills nästa morgon. En liten tur till Borgvik hann vi också med innan detta, där vi kollade på folk och tog en varsin kall! =)







Andra dagar har vi fiskat, grillat och varit i sommarstugan. Däremellan har jag även badat några gånger med Camilla, tagit promenader med mamma och dessutom varit på middag! :)

Från igår till idag så har vi faktiskt sovit i sommarstugan. Vi velade lite till och från om vi verkligen skulle åka dit igår eller inte eftersom vädret inte var särskilt klart, men efter lite övertalning från min sida så var vi snart där! Thomas klippte gräs och jag städade lite. Därefter blev det att grilla korv innan det var dags för en tur på sjön!
Vi hade ganska tur med nappandet som vanligt. Det slutade med fem firrar i båten (utöver detta slängde vi i fyra stycken som vi tyckte var lite för mesiga). Thomas slog dessutom sitt eget abborre-rekord! Klockan 23 var vi tillbaka till stugan igen (Thomas blev där skrämd av en fladdermus hahha... så han ramlade ;P) och då drog vi direkt bort till farmor och farfar med fisken. På väg dit såg vi en stooor älg på en äng ganska nära oss... försökte få till ett bra kort, men det var allt för mörkt tyvärr...

MEN...fiskandet slutade inte där! Imorse var vi på G igen. Jättefint på vattnet i början - och varmt! Men sedan kom det mer moln och det började blåsa. Thomas ville ge upp men jag insisterade på en tur till..och vad händer? Thomas får världens mega gädda på kroken! Först trodde han att det var bottennapp men insåg sedan att det gick faktiskt att veva in linan lite smått... Och upp till ytan kommer den... GÄDDAN! Den var så stor så jag blev rädd! Tyvärr tappade han den i sista sekunden (gissa om han blev förbannad ;P) men jag blev bara glad över detta. Jag skojar inte, jag blev verkligen rädd! Huvudet var enormt och kroppen var ta mig tusan en meter eller nåt! 7-8 kilos trodde vi att det var ungefär. Den kändes som ett odjur som var på väg att fånga oss istället för att vi fångade den! =O






Kvällsfiske är bland det mysigaste som finns.. :)


Lite badminton tog vi oss tid till också...


.. och det blev skapligt varmt så det var skönt med ett dopp i viken ;) + lite slapp på luftmadrassen


Någon dag senare var jag med farmor, mamma och bror ut till Sådsand med båten! Vadå långgrund sandbotten!


Efter tre timmar ute på sjön igår och fyra timmar nu imorse så snurrar det i mitt huvud. Det känns som soffan gungar! Lite jobbigt men jag får väl hoppas på att det är över till morgonen! Har ändå spelat fotboll i två timmar nu men gungandet gick inte över för det.


Fotbollen ja, den var kul! Längesedan som vi spelade nu och det behövdes verkligen en omgång! Kul att så många kunde vara med! Alltid roligt med lite nya ansikten i lagen =). Jag hade det skitkul iaf!
Sorgligt bara att det finns folk som är bra trångsynta och inte kan glömma saker och ting och coola ner sig lite...men det är deras ensak. Ingenting jag lägger mig i... Ibland är det bra omoget bara tycker jag...


Imorgon är det dags för klippning på Aqua! Fick inte samma frisör som jag brukar ha eftersom jag ville ha en tid med kort varsel, men det blir nog lika bra för det hoppas jag på! =)

Nee, nu blir det lite mat i magen tror jag bestämt. Hoppas ni är nöjda med en liten uppdatering iaf! =)
RSS 2.0