Julafton i bilder.

Som jag berättat tidigare så jobbade Thomas förmiddag på julafton så det blev inget firande förrän senare under dagen. Det blev heller ingen tur till Inger som under de två förra åren då de redan hade käkat och öppnat alla paket innan vi var klara här hemma.
Blev en tur till Souidis för att lämna en liten julklapp till Krille och Nattis (Nattis hade förövrigt hunnit bort till macken innan vi var framme så det fick bli en snabb nödbromsning när vi såg henne stå där för att lämna över kuvertet till henne). Blev bjudna på lite glögg hos Helene och Rio innan vi drog bort till Floravägen.

Det blev först middag tillsammans med allihop, inkl farmor och farfar. (Var förresten första julen vi firade utan Prince nu och det kändes ganska vemodigt). Proppmätta och glada begav vi oss in i vardagsrummet där vi öppnade paketen.



Pappa blev glad och skrattade åt den personliga almanackan jag hade gjort åt honom och mamma.



Brorsan var glad över alla julklapparna, Thomas sitter belåtet med en salt pinne i munnen och farfar fokuserar sig på kameran!



Farmor blev så glad över tavlan på Prince så tårarna sprutade! Visst blev den bra? =)



Firandet på Floravägen avrundades med lite julfika innan vi drog oss hemöver igen!



Lite utav de julklapparna som vi fick med oss hem: Kaffekokare från farmor och farfar, dammsugare, lindorchoklad och en blomma från mamma och pappa, och en lampa från brorsan som vi önskat oss bra länge! =) Utöver detta fick vi även 500:- av farmor och farfar.



Detta var vad jag fick från älsklingen! En locktång, fotbad (Mmmmm) och ett jättefint halsband!





Och så här mycket snöade det dagen efter, annandagen ska vi inte ens tala om!

Allt som allt var det en lyckad jul iaf, även om jag helst hade sett att älsklingen varit ledig så man kunde haft lite mer julmys här hemma. Appropå julmys...jag måste ju baka en massa innan nyår!!

LLA-tripp blev av.

Vi kom in till Karlstad och kunde kolla på FBK - RBK trots allt... inte för att det blev något hit av det men..
1-1, 1-2 efter förlängningen (som vi förövrigt inte kollade). Hade ändå på känn att det inte skulle resultera i 2p.
Tyckte synd om min älskling också som fick ett smäck bredvid sig. Han sov under periodernas gång och var vaken i pauserna. Kanon det! Dessutom snarkade han ganska högt och åkte åt sidan så han hamnade på Thomas axel, säkert fem-sex gånger - MINST. Han var väl inte riktigt helt hundra då... men ändå. Inge roligt att få han bredvid sig. Vräkte i sig en chipspåse på 7 min gjorde han också!

Tänkte uppdatera om julafton också, men vet inte riktigt när det blir av.. Men satsar på imorgon!

Snökaos!

Jag tycker snö är jättemysigt. Jag tycker om när snön faller dag ut och dag in. Men nu är det inte roligt längre!
Det var hemskt att ta sig till jobbet imorse kan jag lova er! Trött var man och på köpet skulle man ut och ta bort två decimeter snö på bilen som kommit under natten. Tungt var det också då det låg på nollan.
När bilen väl var någotsånär fri från snö så startade jag och backade ut... ja...så mycket längre än så kom jag inte. Jag körde fast! Gasade som en blådåre och inte gjorde det saken bättre. Fick helt enkelt ringa upp till babe (som förövrigt hade tagit ledigt idag) och väckte honom så han fick komma ut och hjälpa mig. Han skottade lite runt bilen och sen körde han mig halvvägs ner till centrum där jag sedan fick fortsätta bilfärden ensam. Han gick hem i snöyran istället. Här uppe hos oss var det ju inte skottat alls, så man tog sig typ ingenstans. Så jag hade tur att jag hade en babe som var lite bättre på bilkörning än vad jag är!
Jag kom fram till jobbet till slut iaf och jobbade mina fem timmar.

När jag gick hem (jo, jag lämnade bilen kvar där borta då Thomas sa att de inte hade varit här och plogat än) så hade de plogat de flesta gatorna genom Grums iaf, ändå upp hit till Östermalm också faktiskt, men inte gatan in till oss. Så det kanske var tur att bilen fick stå kvar, annars hade vi nog inte tagit oss in hit.

Jäkla skit egentligen att snön ska vara så dum just idag! Vi har biljetter till FBK matchen klockan fyra, och den får vi nog strunta i nu. Problemet är inte att vi inte kan eller vill köra, utan det är mest det att vi inte litar på andra bilförare. De varnar ju för att ge sig ut på vägen nu och då ska det mycket till om vi verkligen ska iväg. Borta vid Bergvik smäller det ju titt som tätt vanligtvis och det lär säkert göra så även nu med all denna snö. Även om vi själva inte blir inblandade i någon krock så kan det ju bli trafikstockning i timmar om någon olycka dyker upp, och då är matchen körd ändå.

Jaja, vi ska gå och hämta bilen sen så får vi se hur det ser ut på vägarna, annars får det bli hockey här hemma på tv istället! 500:- som bortblåsta isf!

God Jul allesammans!

Julafton idag, typiskt att det ska vara plusgrader då för första gången på nästan två veckor! Men jag får väl hoppas på att snön kanske faller lite senare, om inte annat så har vi ju för en gångs skull en vit jul, än så länge!

Sitter ensam hemma. Thomas jobbar förmiddag och kommer inte hem förrän klockan två. Än så länge vet vi inte riktigt hur dagen ser ut, det hänger mest på hur de gör hos Inger. De skulle ju träffas där och käka mat vid ett och när vi isf är klara ca klockan tre så är det kanske inte några kvar där. Så då får vi se om vi åker dit över huvud taget. Annars åker vi nog förbi hos Souidis en sväng för att ge Nattis och Krille deras julklapp och önska dem alla God jul. Minneslunden ska vi åka förbi också och tända ett juleljus för Harald, mormor, morfar och morbror.

Som vanligt blir det lite senare middag och julklappsöppning hemma hos mamma, pappa och bror på Floravägen. Farmor och farfar kommer också dit och jag ser så mycket fram emot att se deras min när de öppnar sin julklapp! Jag tror det kommer komma tårar. Ska bli spännande att se allas reaktioner över deras julklappar ifrån mig. Alltid lika spännande och man hoppas ju alltid att de ska bli nöjda och glada.
Thomas har ringt mig från jobbet nu och sagt åt mig att inte öppna mina paket medan han är borta... bra sugen är jag allt då de ligger där helt öppet under julgranen. Men jag ska hejda mig! Julklapparna ska öppnas när Thomas är hemma.. spänningen ligger i luften!

God Jul allesammans!

Kanonkväll.

Hade Henka och Rebecka här igår kväll och tillsammans hade vi en kanonkväll!
Det blev lite vin, baileys och sällskapsspel - Absolut överrens. Jävlar vad roligt det var! Jag skrattade som ett as och vi fick aldrig nog. Spelade fram tills klockan blev 03.20, så det var verkligen beroendeframkallande! Det kallar jag verkligen en underbar myskväll med vänner!

Förresten... 21/1 bär det troligen iväg till GBG och The Studio! Ska fotas och vara modell för en dag! Så jäkla kul! Helene bjöd med mig, så ska vi försöka fixa lite mer folk tills dess! Ser fram emot det så mkt! Nattis blev ju så grym på sina bilder, bara att hoppas på att man bli nöjd själv! ;D

Härliga, frostiga vinter!







Kyla, familj och tankar.

Det löste sig till slut med vår värmepanna! När han killen prövade att starta om den funkade den helt plötsligt och värmen började sprida sig i elementen. So far so good! Dock kom vi efter några timmar fram till problem nr 2 - vi fick inget varmvatten. Hela tiden väntade vi och tänkte "det kommer nog snart, det tar kanske lite tid", men nej.
Pratade därför med killen igår när han var vid en annan lägenhet så han kom upp lite senare och kollade läget. Det var någon ventil som satt i ett knepigt läge uppe i pannan som han inte hade öppnat, och den hade hindrat varmvattnet från att ta sig fram. Så ett litet skruv där och så var varmvattnet ett faktum! Skönt värre! Direkt blev högen med disk uppdiskad!

Idag då..  Jag måste säga att jag njuter av att det verkligen är vinter på riktigt nu. Tidigare har jag klagat för att det inte varit i närheten utav vinter så då tänker jag absolut inte klaga nu när vi äntligen fått den! Att snön har fallit och att det nu ska vara minusgrader fram till dagarna efter jul åtminstone - det är ju helt underbart! Minns inte det året som det senast var en vit jul med minusgrader. Nyår däremot, brukar vara en hejare på kallt väder. Självklart drar kylan med sig lite mer besvär än vad man brukar vara van vid vanligtvis, men det kan man gott stå ut med nu innan julen... så som en igenfryst motorvärmarlucka så man inte kunde ställa om tiden till värmaren tex, och sedan när man väl hade fått upp skåpet och satt in kabeln i bilen så hade kablen fryst fast i bilen så man inte fick ut den när man skulle åka iväg. Så då fick det helt enkelt bli att sätta sig i Thomas iskalla bil och köra iväg i den istället, och när man kom hem fick det bli hårblåsen på så man kunde få loss sladden. Men som sagt, jag ska inte klaga! En sak vet jag dock, jag måste köpa några varma vinterbyxor! Kan inte fortsätta gå i leggings eller jättetunna jeans nu!

Förövrigt har jag haft en väldigt fin dag tillsammans med min mamma. Jag var hem till familjen och fick mat, sedan var hon med mig till ÖB en sväng och sedan hjälpte hon mig att blondera håret åter igen. Vi funderade nästan ett tag på att ta en promenad också men tyckte det var lite väl kallt, och jag hade inga bra kläder med mig. Istället gjorde mamma en pepparkaksdeg som ska ligga i kylen under natten, så imorn blir det nog lite pepparkaksbak med henne också skulle jag tro! Roligt eftersom vi tänkte skippa det baket här i år då vi ändå inte äter upp några av dem. (Degen är så mycket godare än när de är färdiggräddade ;P)
Jag måste säga att jag njuter av att ha så fin tid med min mamma iaf. Vi har alltid kommit bra överens hon och jag. Kan prata om allt och vi bråkar aldrig med varandra. Självklart kan vi tycka olika om en del saker men det gör väl alla? Men vi gör aldrig någon stor grej utav det isf. Så jag gillar min mamma. Har insett mer och mer efter att man flyttade hemifrån vad lite tid med varandra gör när man inte ses dag ut och dag in.
Självklart är pappa den bästa pappan som finns också, men på något vis tror jag det brukar bli så att mor och dotter har mer gemensamt på något vis och lättare kan prata om saker. Pappa är väl ingen som älskar att töla på som jag och mamma kan göra, så ska man snacka är mamma bra att ha. Pappa löser allt det andra, hjälper mig med tekniska saker, förklarar sådant som jag inte förstår och bara allmänt finns där när man behöver honom. Det gör de båda två. Min bror är också världens bästa bror även om jag har haft alla möjliga duster med honom genom åren, men hey, vad är syskon till för? ;P Även om man blir arg ibland och även om man stör sig så är det faktiskt så i grund och botten att ens egna familj är den allra bästa. Så vill säga till alla att passa på att ta vara på tillfällena som ges för att ses och umgås med dem. Man lever bara en gång och då ska man se till att må bra!
Så åk hem till era familjer nu under julen och fira tillsammans med dem, och njut av tiden tillsammans! =)

Smarthead Anna.

Jag var trött, allmänt dum och hade koll på snöskrapan som åkte runt på parkeringen imorse så jag glömde låsa ytterdörren. Mina tankar gick till en massa annat.
Skapligt paff blev jag då när jag kom hem på rasten för att hämta posten och ser killarna som ska byta värmepanna här utanför hos oss. Berättade för dem att jag bodde i lägenheten där uppe och att jag var hemma först vid ett. Det lustiga var att det visste de redan då de hade läst lappen jag satt på dörren. Det var ju så att de skulle komma hit idag, det visste jag redan. Det skumma var att de hade öppnat dörren och insåg att den var öppen och då hade de gått in och börjat installera den nya trots allt.
Lite skumt måste jag erkänna att det kändes att de hade gått in bara sådär utan att någon utav oss var hemma. När jag ringde Thomas blev han förbannad över att de tog sig den friheten, och visst, så ska de faktiskt inte göra.
Men men, allt ser ut som det gjorde när jag åkte hemifrån och de är fortfarande här och grejar... Hör att den ena killen snackar i telefon nu och säger att något är fel - TYPISKT! När han skulle starta gick varena säkring här inne och huvudströmmen bröts. Nu skulle det inte förvåna mig om något skiter sig (just här när de är på näst sista lägenheten utav alla).. Minusgrader är det ute också och får de inte igång den får vi ingen värme...gött värre!
Hoppas det löser sig, ska gå och snacka med killen nu!

Önsketänkande.

Jag hade en dröm inatt som var så jäkla bra!
Mamma var med mig och tränade, och vi var inte vart som helst utan i ett gym tillsammans med hela Färjestad. Jag och mamma körde crosstrainer och snackade lite med Jörgen Jönsson under tiden. Och det bästa av allt var att jag var superduper tränad! Under tiden jag stod på crosstrainern tyckte jag det var varmt så slängde av mig tröjan och tränade bara i sportbh:n, och jävlar vilken mage jag hade! Dundertränad verkligen! Smal och med värsta definierade musklerna! Tyvärr kommer det dock förbli en dröm då jag vet att jag aldrig kommer lyckas bli så som i drömmen, men det var iallafall trevligt för stunden!

Peppad av min dröm blev det ett hårt pass styrka + cykel idag. Tänkte att jag skulle dra tillbaka imorgon med mamma men hon ville passa på att julstäda nu när hon hade tid. Så jag får försöka masa mig iväg själv istället. Får se om jag hinner efter jobbet någon gång. Måste dock direkt hem eftersom de ska komma hit och byta panna då. Så får skynda mig att dra sedan när Thomas kommit hem. Senare på kvällen kommer nämligen Erik hit och kollar lite fotboll.

Färjestad måste börja värva folk!

Det var inte bara Eriks flickvän på scenen som var pinsam... det har även FBK:s alla matcher emot HV71 varit.
Idag trodde jag att det skulle gå skapligt bra. Tänkte för mig själv att de kan absolut inte tappa så mycket emot dem som de gjort tidigare. Men jag hade fel, så fel!
Matchen slutade 7-1. Det verkade inte som det skulle bli så stora siffror efter två spelade perioder. HV gjorde 3-1 målet när det var en minut kvar på andra, och även om det sög så tänkte man att FBK kunde resa sig.. Men som så många gånger tidigare så stupade de emot ett lag som var 100000 ggr bättre.
Färjestad har inte en suck emot HV71. Ganska pinsamt då de ska vara "de svenska mästarna". HV71 har fått stryk av bottenlagen, som tex Modo, Södertälje och Brynäs, men FBK... de kan inte komma ens i närheten utav en vinst.

8-0
5-0
7-1


Det ger Färjestad en målskillnad på 20-1. Och de ska vara Svenska mästare? Och då räknar vi inte ens med en träningsmatch som slutade typ 6-0 lr 7-0. Jag struntar totalt i att de har 13 nya spelare! Det har gått mer än halva säsongen nu så jag tyckter inte man ska kunna ha det som ursäkt längre. Felet är helt enkelt att folk som de värvat inte presterar alls som det är tänkt. Kolla poängligan i HV tex.. de tre bästa har mellan 40 - 26 poäng typ.. och FBK? Ja ni.. 16, 17 som toppoäng. Inte alls i närheten.

Så jag är faktiskt lite trött på hur matcherna slutar nu. De måste börja värva nytt folk om något ska hända. Förhoppningsvis gör de det nu efter jul och nyår men jag hade gärna sett att det hade hänt tidigare. Tänk om de nya nyförvärven blir som McDonell, Pihlström och Andersson? Tänk om de heller inte presterar något? Då kommer de inte ha en suck och då är det verkligen tveksamt om de ens tar sig till en kvartsfinal.
Så jag hade som sagt gärna sett att de hade börjat värva redan nu så de har en chans att kanske kunna värva mer om det skulle skita sig totalt.
McDonell var bra några matcher men sedan dess har han inte presterat, Pihlström som har sin kvickhet och så många gånger hamnat i friläget måste börja TRÄFFA MÅL, och Goreen (som förövrigt inte spelat alls de senaste veckorna) har inte heller stått för något skönspel (sorry camilla ;D hehe)

Nej, men ärligt...börja värva nu... Inte ens ni som är de trognaste fans kan tycka att det här är bra..

Idol 2009

Vinnaren blev den kille som vi alla redan hade förstått ifrån början när vi visste att det stod mellan Calle och Erik.
Jag tyckte dock att det var fel, men min röst ger ju inte så mycket nu i detta läget.
Står fortfarande fast vid att Erik är allt för divig och skriker ut sina låtar precis som att han vore iväg på ett toabesök. De allra högsta tonerna skär sig då och då och ibland låter det faktiskt förjävligt, trots att juryn program efter program bortsett från detta och hyllat honom till skyarna. Däremot kan jag inte säga att Calle var underbar heller för även han hade sina felaktiga tonlägen då och då, och han hade faktiskt aldrig "det". Men ändå gillade jag honom så mycket mer. Han visade aldrig några tendenser till att vara mer än alla andra och aldrig blev hans beteende divigt. Och det är det som gjorde han så bra. Det värsta jag vet är nämligen folk som är dugliga, som tycker själva att de är bäst och som verkar vilja få hela världen att hålla med dem. Usch...

Kan även passa på att kommentera det som hände i slutet när Erik stod klar som vinnare och sjöng låten... en sak som det verkar som alla passat på att kommentera det senaste dygnet: tjejen. Pinsamt måste jag då säga. Jag är glad att jag inte var Erik i det läget, och framförallt för att jag inte var tjejen. Visst kan hon komma upp någon sekund och glänsa i stjärnglansen, men att stå där hela uppträdandet var bara fel - och jäkligt taskigt mot sin egna pojkvän. Låt grabben njuta av SIN EGNA STUND i rampljuset för guds skull och gå ned. Det var bara pinsamt att se henne stå där och dansa runt lite lätt när Erik efter en liten stund släppte tag om henne och började vända sig mot publiken igen och njuta av sin vinst. Hon stod ju där och var totalt dissad. Gud vad jag hade känt mig pinsam om jag hade stått där och dansat runt medan min kille vände sig bort och låtsades som att jag redan hade gått ned.

Så tyckte jag om årets Idol-final iaf. Mina egna åsikter, men alla kan ju inte tycka lika.

Speciellt till Hanna ;D

Hon tyckte att jag verkade laga mycket god mat - tack för det =) - så därför lovade jag Hanna att lägga upp lite recept här då och då. Idag stod kyckling och pastagratäng på menyn så varför inte dela med mig lite?


1 grillad kyckling
1 liter kokta pastapennor
½ purjolök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1 burk tacosås (medium, mild, stark...välj vad ni vill)
2 dl riven ost

UGN: 225 grader

1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.
2. Blanda kycklingbitar, pasta, purjolök, salt, svartpeppar, matlagningsgrädde, yoghurt och tacosås i en bunke. Lägg över allt i en smord ugnssäker form.
3. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad.

Julmys med nya soffan!

Kan man vara mer underbar eller?

Min sambo och älskade darling är helt underbar!
Här kommer man hem efter julbord på jobbet och efter en julklappstripp på stan med mamma och får se den nya soffan i vardagsrummet! =) Han hade inte sagt ett ord till mig om att han hade hämtat den utan han ville överraska mig, och det var dagens bästaste överraskning! Har längtat så mycket efter den och nu är den här. Ringde Thomas förut när jag var i stan och han sa att han hjälpte Rio köra grejer med släpkärran, fast i själva verket var de bort och hämtade soffan. Så himla gulligt! Till på köpet har han varit inne i stan och köpt julklappar till mig idag med - ännu mer gulligt! ;D

Är dessutom jävligt stolt över honom måste jag säga! Igår fick jag reda på att ett album som han har en låt med på sålt guld i Norge! Det betyder älsklingens första guldplatta! Den kommer sättas upp på väggen så fort vi får den, garanterat! Så stolt som sagt.
Utöver detta har han ännu en stor grej på g när det gäller musiken, men den är hemlig än så länge..ett tag framöver. Men jag kan säga att det är bra, riktigt bra =)

Så ja..kan man ha en mer underbar sambo?
Svar: NEJ!
=)

The midnight hour is close at hand..



...creatures crawl in search of blood
to terrorize y'alls neighborhood! MOAHAHA!
¥

Mot nya mål.

Nej, ikväll blir det inget röj gott folk! Faktum är att jag faktiskt snart ska sova. Imorgon ringer klockan 05.30 och då är det dags att masa sig till jobbet. Samma visa var det idag, men det var faktiskt ganska skönt att komma upp i tid och gå till Gruvön, det var längesedan jag var där nu. Nästan så man saknar den stinkande fabriken ibland ;D

Ser fram emot måndag, ny vecka och nya möjligheter.
Thomas har sin ledighetsvecka så vi har lite saker inplanerade som vi ska göra. Bland annat bio. Jag hade gärna sett Luftslottet som sprängdes men Thomas är bra sugen på den där framtidsfilmen.. hmm..2012? Var det de siffrorna tro?

Jag har kommit på ett nytt löfte förresten som jag ska försöka ta mig igenom! Igen pizza på länge nu. Och då snackar vi inte enbart pizza då, utan allt som kan köpas på pizzerian - så som kebab, sallader, baugetter.. you name it. Inget McDonalds eller BK heller (inte för att jag brukar vara där men). Har kanske käkat hamburgare max två eller tre gånger under detta året, det ni! Däremot har det blivit lite mer pizza, därav löftet. Jag ska inte sätta någon maxgräns på hur länge jag ska klara detta, jag ska bara försöka så länge jag kan. Om det blir mindre än en gång i månaden kommer jag vara otroligt stolt! ;D Mer motion ska det bli också på detta, minst två, tre gånger i veckan!

Shit, jag har verkligen mycket att stå i nu alltså!

Simning blev och tavelfix blir.

Sitter i soffan och myser ned mig under filten efter skön relaxtid på badhuset tillsammans med Camilla. Eftersom barnen var i bassängen och lekte fick vi inte till några riktiga längder, men med alla småturer hit och dit kan vi väl säga att vi till slut hamnade på ca 15. Efteråt var det avslappnande bubbel som gällde (huuur skönt som helst) och direkt efteråt blev det bastun. Man blir så skönt mör i kroppen på något vis! Trots detta ser jag ändå fram emot morgondagens pass på gymmet under morgontimmarna (förutsatt att jag inte blir utringd på jobb).

Var en tur till IKEA förut med älsklingen. Vi har länge funderat på vad vi ska ha på väggarna i köket efter att vi gjorde om. Tavlorna vi hade tidigare passar inte med den nya tapeten så nya tavelköp var ett måste! Det fick bli två stycken med en lila blomma i vardera, med svart ram runtom. Jag tror den färgen kan passa kanon ihop med det grå. Det blir upp till bevis imorgon det, när vi ska sätta upp dem!
Utöver tavlorna köpte vi nya doftljus (har fortfarande inte fått de jag beställde på ljuspartyt för en månad sedan så köpte några under tiden jag väntar), en röd pläd för att förstärka julkänslan och några förvaringskartonger som vi kan lägga Thomas alla miljoner cd-skivor i. Att vara ihop med en musiker innebär såklart halva lägenheten fylld med skivor i alla möjliga genrer. ;D
Tänkte jag skulle vara en duktig flicka nu och sätta ihop tavlorna innan jag tar natten. (vi fick köpa ramarna och bilderna för sig).

Undrar om man blir utringd något till morgonen tro? Antagligen inte.. men lördag och söndag..då blir det jobb! Jävligt gött! Behövs nu när jag inte fått ihop så himla mycket timmar från denna och förra veckan!

Nighty night!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Förresten... förra veckans träning:

Måndag: Hårt magpass, styrketränat triceps + cykel 7.8 km
Tisdag: Styrketränat bröst och rumpa
Onsdag: Hårt magpass, styrketränat rygg + crosstrainer 20 min

Och denna veckas träning:

Måndag: Medelgympa 1h
Tisdag: Styrketränat triceps, hårt magpass + cykel 10 km
Onsdag: Shopping 4h (vadå träning? ;D)
Torsdag: Simmat ca 15 längder
Fredag: Förmodligen cykel 10 km + styrketräning

Motion alla veckans vardagar! Fan va nice!
RSS 2.0