Let´s go!

Idag har jag varit iväg och bränt kalorier på gymmet! Det var riktigt skönt för nu var det längesedan, allt för längesedan faktiskt. Nästan så det är skamligt!
Som tur är har jag ju kört pass på min crosstrainer 3-5 ggr i veckan så jag har inte legat HELT på latsidan trots allt, men mina muskler har ju inte fått jobba så som de gjort tidigare, och det kan jag verkligen säga kändes idag! Det var tungt och jobbigt, men det gick!
Trots att Paula var med mig och vi hade en del att uppdatera oss om då vi inte setts på ett tag, så tränade vi ändå på ganska bra tycker jag! Nu är jag inne i ett litet flow så imorn är det dags igen, men då får Natti äran att följa med mig ;) Jag blev påmind på Camillas blogg att beach 2012 närmar sig med stormsteg så det är bäst att jag skärper mig! ;)




Idag firas min och älsklingens 50 månader tillsammans. Eller ja, firas och firas gör det väl inte... men det är iaf vår dag. Firandet får vi ta till helgen eller så då vi båda är lediga ;) Dessutom är det även min brors 30-års dag idag. Dock har det inte varit något kalas där idag då vi istället firade honom i söndags då alla var lediga. Grattis grattis säger vi till honom!

Jag tror jag måste börja med att bli lypsyl-beroende... Mina läppar svider och kliar. Det verkar som de känner av att vintern är på ingång, fast man inte direkt märker det vädermässigt. Tur att första advent varit så man iaf fått upp lite julpynt här hemma, just nu känns det som det är så nära julen man kan komma. Jag ser tyvärr ingen snö i sikte.. än.

Mina 2 hjärtan!



<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Music in my ears

Jag har fått ett vikariat. 2 timmar/dagen i 3 veckor. Ger ju inte mega mycket stålar men det är alltid något! Dessutom kan jag fortfarande bli utringd resterande timmar under dagen så det kan ju bli mycket om jag har tur.. Som idag tex då jag fick hoppa ut fyra timmar till, och imorn blir det en 8-timmars arbetsdag!
Vikariatet är på en skola, så jag får anpassa städningen efter hur eleverna börjar eller slutar.. För att få ihop det med Thomas arbetstider så jobbar jag därför på eftermiddagarna, när eleverna och lärarna gått hem.
Måste erkänna att det är lite creepy att gå runt där ensam i lokalerna när det är mörkt utanför och ingen är där... men samtidigt är det också ganska skönt. Jag brukar vara lite mörkrädd och inbilla mig massa saker jämt, men här går det faktiskt bra. Kanske att jag har kommit över mörkerrädslan lite när jag ofta kan få jobba som jag gör..

För att bota rädslan lite så har jag musik spelandes i öronen! Idag var en sådan där dag då man tyckte allt i mp3:n lät bra! Vissa dagar kan man ju tycka att det bara är bajs det som spelas, men inte idag. Idag njöt jag av allt.
Jag fick flashbacks!

"He is always on my mind
" (kommer inte ihåg artisten) men den var med i eurovision tror jag... den får mig att tänka på Camilla, och Putte. Kommer ihåg att de båda gillade den låten och vi spelade den mycket förr när jag var hemma hos dem. Kommer du ihåg det Camilla? ;) Riktigt soft låt som fortfarande går hem faktiskt :)

Sedan kom R.Kellys "If I could turn back the hands of time".. Den får mig alltid att tänka på Micki. När vi gick i mellanstadiet diggade han R.Kelly som tusan, och kommer ihåg en gång när vi var på "party", då han mimade till  denna låten ;P

"Hearts on fire"
var en låt som gick het på gymnasietiden då man typ alltid lyssnade på mp3 på bussen. Kanske inte världens roligaste minne, alla dessa bussresor, men den låten får mig att tänka på det.. Den spelades också idag.

Plus då lite David Bisbal och El canto del loco som inte kan få mig att tänka på annat än mitt kära San Agustin! ;)

R. Kelly


El canto del loco


Orka?

Orka lyssna på Ankan när han kommenterar Färjestadmatchen på Canal+?

Ja, vi VET att du hatar Färjestad, du behöver inte förtydliga det så!

Pajas!

2011-11-18

Felicia har varit lite febrig de senaste dagarna.. med detta följer lite mer gnäll och gråt som emellanåt kan vara ganska jobbigt, men tuff morsa som man är så står man ut ;)
Hon brukar ju vara så go annars vårt lilla gull så klart man inte ska klaga när hon är sjuker.

Idag har febern sjunkit och hon har genast blivit på bättre humör. Nu på kvällen låg hon i soffan med mig och pratade och pratade.. Man kan nästan tro att hon har några ord på G ibland, eller så är det bara önsketänkande ;) Alla små gurglande läten och tjut vill man gärna få ihop till något ord bara för att, bara för att det är mysigt! Tänk så många gånger jag trott att hon sagt mamma idag ;)


Har fått lite mer jobb nu btw. Det gäller att visa framfötterna och ringa chefen och arbetsledaren och fråga om det finns något som man kan få hoppa på. Nu hade jag fått reda på att en tjej blivit sjukskriven några veckor och frågade därför om jag kunde få ta hennes område. Det passade ju mig så bra då det är ett arbete som kan utföras både morgon som kväll. Är det tidsanpassat kan jag tyvärr inte ta det eftersom det inte passar med Thomas varierande arbetstider, men eftersom jag nu kunde börja när jag ville så kan jag bara anpassa det efter hans jobb. Det är inte så många timmar varje dag heller så skulle det mot förmodan köra ihop sig så skulle mamma kunna vara barnvakt också om det vore så :) Men det är skönt att ha fått något i några veckor framöver nu iaf, så man vet att man får ihop lite pengar till julklappshandlingen! :)

Apropå det.... Gud vad jag längtar till advent... och julen :)

Hus och sparande.

Jag är så extremt hus-sugen så det finns inga ord för det!

Visst har jag trivts med att bo i denna lägenhet under den tiden vi gjort, men nu krävs det ett rum till och jag orkar inte bo kvar med den störda kärringen i andra grannhuset något mer. Ibland förstår man sig inte på folk... hur kan man leva ett liv och vara så tvär och butter? Och så säger hon att det är synd att det bara är de "dumma människorna" som man märker av i samhället. Tycker hon det är synd kan hon ju ändra på sig själv också för hon är ju faktiskt en utav dem! Men gamla människor kan tydligen inte ändra på sig meddelade hon oss när vi konstaterade att hennes attityd var som den var, och att det skulle gynna de flesta i grannskapet om hon blev lite trevligare. Men folk kan inte ändra på sig... hon trodde inte på sånt. Och visst, skulle jag också tro på att det bara var "de dumma" som syntes i samhället kanske jag också hade blivit en butter gammal kärring som styrde och ställde med andra!
Men nog om henne.....


För att visa Thomas hur gärna jag vill ha hus så ska jag försöka vara så ekonomisk jag bara kan. Min mammapenning är ganska kass och det har varit ganska så stiltje på utringningen denna månad, så att spara undan är inte det enklaste, men nog tusan ska jag försöka. Dock kan jag meddela att blöjor är DYRT.... så det kommer inte bli lätt.
MEN!..
Nu har jag 500:- kvar på mitt personkonto och det har jag bestämt mig för att jag ska klara mig på hela nästa vecka, tills jag får barnbidraget. Det innebär tre dagar som jag ska handla mat på (brukar handla måndag,onsdag,fredag för jag hatar storhandling)... men jag får försöka hålla mig till relativt billiga ingredienser. Som tur är så gör Thomas långvecka och då innebär det mindre matlagning och mer matätning hemma hos mamma :). DET är ganska ekonomiskt, iaf för min del ;)
Jag brukar skämma bort Thomas med ganska så invecklade maträtter... mycket gratänger, sallader och grytor. Det innebär mycket ingredienser och på så vis blir det en ganska så dyr matlista. Denna vecka däremot får därför bli cool, nudlar eller nåt ;P. Nej, så långt ska vi väl inte behöva gå, men ja, inga delikatesser iaf!


Först tänkte vi åka och titta på huset på Floravägen.. de vill ha 810 000 för det. Lite för mycket tycker vi. När vi ringde mäklaren sa han att det var några som hade lagt ett lägre bud men det ville de inte motta, så ja... det blir nog inget för oss där heller. Däremot kollade jag upp ett på Hotellgatan. Ett äldre par har bott där och huset är väl inte super på insidan, men när jag har kollat på bilderna så ser jag hur mycket potential huset har. Jag ser hur fint vi kan göra det genom att byta golv och tapeter. Just nu till exempel så är det en mörk och murrig brun färg i hallen som tar emot en... men att bara byta ut det till vita tapeter hade kunnat gjort susen! Jag har mina förhoppningar om det huset. Sedan kan det visserligen finnas negativa grejer med det när man sedan går på visningen tyvärr... Eftersom det är källare kanske det är lättare till att det finns mögel. Element och rör är nog inte uppdaterade sedan huset byggdes och därför kan man ju faktiskt ha otur att något sådant skulle gå sönder, vilket kunde ge stora konsekvenser för huset i sig... Ja, vi får väl helt enkelt vänta och se. Man måste iaf gå på en visning för att sedan avgöra om det fortfarande är intressant eller inte.


Varför kan det inte komma ut mycket hus för? Ett, max två i veckan är ingen hit när man letar efter ett... Ibland kanske det inte kommer ett nytt på 10 - 14 dagar..

Ja, vi får se hur det blir med det hela, men det vore som sagt skönt att komma bort från kärringen snart ;P


Bjuder på en bild på vår goding!

Kvalitetstid med familjen.

Felicia ligger på soffan och sover som en stock. För en halvtimme sedan kom vi hem ifrån hennes första babysim, tydligen tog det knäcken på henne ;P Träffade på ett annat par där borta som vi träffat på en föräldraträff tidigare (kommer inte ihåg vad de heter...) men mamman där sa iaf att jag kunde räkna med att Felicia skulle somna direkt i bilen efter badandet, och hon hade så rätt så rätt.

Mysigt var det iaf. Först rörde hon inte en min, hon var väl så förvånad utav allt vatten. Men med tiden blev det lite roligare och hon hade det så bra. Det är definitivt inte sista gången som är iväg och badar.
Mysigt för Felicia, och kul för oss att kunna träffa lite andra föräldrar och så. Förutom det andra paret var det inga där idag. Det var så himla lugnt och skönt. När de gick kom det en pappa med sitt barn bara, men förutom det så var det kanonlugnt.
Skönt faktiskt.

Ett stort tummen upp för kvalitetstid med familjen! <3





Ser fram emot måndagen.

På måndag ska Felicia, Thomas och jag åka till badhuset och gå på babysim! Det ska bli så mysigt och jag ser fram emot det så! Ska bli spännande att se hur hon reagerar på så mycket vatten!

Ögoninfektion.

Vår stackars lilla älskling har varit dålig i ögat i över tre veckor nu. Det rinner, varar och klibbar igen sig. Därför pratade jag med Lisbeth på BVC i måndags och igår fick vi en remiss in till ögonkliniken i Karlstad. Felicia var hur duktig som helst, trots att vi fick vänta en timme över tiden. Den som var mest otålig av oss var nog jag som fick stå och hålla henne växelvis med pappa som var med oss in.. Att vänta har aldrig riktigt varit min grej, och att sedan få vänta på ett sjukhus är bland det värsta jag vet! Sitta i väntrum med sjuka patienter... risken är för tusan större att man blir mer sjuk medans man är där. Vi var som sagt till ögonkliniken så det var väl inte så mycket som kunde smitta i de väntrummen men.. Som tur var så hade Felicia så många beundrare som gullade med henne och lekte hela tiden, så hon hann inte bli så uttråkad som man hade kunnat tro.

Något som stör mig ganska mycket dock är att jag tycker att de borde prioritera barn först. Vi hade tid klockan tio och vi kom in först efter elva. Andra patienter som satt och väntade kom in före oss hela tiden, alla utom en trevlig tant som satt och pratade med oss stor del av tiden där inne. Jag led med henne när vi var klara och gick och hon fortfarande satt kvar. Hon hade varit där tidigare än oss.

Iaf - när vi väl kom in var Felicia lite otålig, doktorn hade inte så lätt att kolla och pilla i ögat för hon ville bara dra bort huvudet hela tiden. Men hon sa att det var en infektion i ögat så vi fick en salva som vi ska försöka få in i hennes öga morgon och kväll. Nu är det bara att hoppas på att hon blir bättre snart!


RSS 2.0