Vecka 35 avklarad!

Vecka 35 är nu avklarad och jag går idag in i vecka 36!


V.36
Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut direkt efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.


Just nu skulle jag egentligen varit i Skruvstad och jobbat men min rygg sa verkligen ifrån imorse när klockan ringde. Ja, inte bara min rygg för den delen utan även fötterna och benen. Ville gärna ha de där timmarna men kände att det inte var värt att masa iväg till Skruvstad för ca en femhundring när jag kände hur mycket kroppen ville ha mig kvar hemma. Så jag fick ringa till Ellinor och meddela att jag blev hemma. Sa till henne att jag gärna vill arbeta och att jag fortsätter lägga in lite tider i vikariebanken framöver, men om de bokar mig kan de tyvärr inte räkna med att jag till hundra procent orkar iväg kommande morgon. Därför känns det som de inte så gärna bokar mig nu framöver när jag är ett så osäkert kort..
Men fasen... tycker det är ganska bra gjort av mig ändå att jobba ända fram till vecka 35/36! Det är ju bara en månad kvar tills lilla tösen anländer så man kan inte räkna med att jag ska ha en massa ork till arbete och liknande just nu.
Jag känner att jag blivit större och klumpigare. Bara att ta på sig strumporna på morgonen är ju trixigt och inte för att tala om skorna. När jag ligger i sängen och ska sova ligger jag inte alls så skönt längre. Jag kan inte ligga på sidan halvt på magen som jag alltid gjort tidigare. Och när jag ska upp ur sängen känner jag mig ibland som en valross ;P
Men...som sagt... fyra veckor kvar ungefär och sedan är denna magen ett minne blott! Gud så skönt det ska bli! Så fort jag smält hela förlossningen och kroppen återhämtat sig ifrån den ska det bli långa härliga vårpromenader med vår dotter och till en början ska jag försöka mig på lite sit ups här hemma innan jag tar i rejält och kostar på mig ett nytt gymkort! Lovely!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0