Shit happens förresten...

..klantade mig och brände handen i ugnen på jobbet idag! En massa massa ont! =( och ett fett brännsår till på köpet som började läcka äcklig vätska när jag var i stan på shopping!

Men ett plus: nu får Thomas diska en vecka framöver! Annars får jag ännu mer massa ont!

Nöjd och glad shoppingbrutta!

Tog med mig morsan på en shoppingtur till Bergvik tidigare idag. Jag var sugen på något nytt - visste inte vad, men ville kolla runt lite. Och denna dag verkade lyckobringande för min garderob! =)

Att kolla runt på rean brukar inte vara något för mig då jag tycker att det allt som oftast bara är skräpet som reas ned. H&M tex... rean där består mycket av stora mönster, skrikiga färger, volanger som inte sitter där de ska osv osv...jag kan göra listan lång. Själva H&M brukar inte vara hemsk, men rean där ÄR verkligen det!
Stadium däremot...där hittade jag en reavara - en gul sporttop från Adidas för 50 :- Det var också det enda jag hittade på rea denna dag.

Utöver detta fick en sportbh, en lång, vit, stickad klänning, ett fräckt linne, fräcka jeans och en neutral svart cardigan följa med mig hem!




(Den vita tröjan har jag vikit upp, är egentligen en bra bit längre!)

Jag kände mig riktigt, riktigt nöjd och blev superglad över mina nya jeans! Brukar ha skitsvårt att hitta jeans, oavsett modell, och nu kunde jag ha de första som jag prövade! Lite stora i svanken men det löser ett skärp!

Nu ska jag inte shoppa kläder under hela augusti!
Tror ni jag klarar av det? Mja..tveksamt... men vill jag hellre lägga pengar  på saker längre fram i tiden så är det bättre att stoppa klädköpen lite! Har ju ändå ingen plats kvar i garderoben!! Och har en massa kläder som jag inte ens har använt en enda gång hittills! Nej, kläder är inte allt..tänk på barnen i Afrika ;D

Fotbollsmatch nr 1 avklarad!

Trött och seg och ont i vänstra foten men nu är jag hemma och redo för en stor vila!
Var match i Värmskog denna kväll, samling klockan sex, matchstart klockan sju. Kände redan på uppvärmningen att min fot värkte lite sedan måndagens träning, men jag höll humöret uppe och kämpade på trots allt.
Fick sitta första perioden (vilket var bra för min dåliga fot) men fick sedan hoppa in efter någon minut i andra och spelade resten utav matchen. Gick riktigt bra även om jag kände att min kondis inte var på topp. Men som sagt- höll tempot och humöret uppe. Spelade vänsterback och det mesta spelet utspelade sig på höger planhalva, så när bollen väl hamnade på min sida kändes det som jag fick spurta på ganska bra då jag inte tyckte allt för många i laget höll sig där. Men jag tyckte det gick riktigt bra för min egna del. Inte spelat en match på 15 år, och då absolut inte med detta tempo och 2*45 min. Bröt ganska så många bollar och sköt upp dem mot forwards.. tror till och med att jag fick till långbollar så det blev en eller två målchanser på det =)

Nästa match är på lördag klockan elva. Samling i Säffle där vi ska möta Kila klockan tio, vilket alltså betyder att jag måste gå upp innan klockan nio! Shit! Jag som såg fram emot att få sova ut i helgen! Skulle varit enda dagen som jag och Thomas skulle få sova ut tillsammans denna vecka också, men vi får väl ta igen det längre fram.. Inte så länge till som jag har jobb så då blir det sovmorgon vareviga dag! Skönt i början men trist efter någon vecka tyvärr..

Men får vila mitt ben nu några dagar, köra lite styrkeövningar istället och försöka vara pigg till nästa match! =)


Ja, nu blev det ju inga mål för vår del då vi förlorade med 6-0, men det kunde ha gått! =)

Fotbollsträning

Andra för denna säsong, och det gick faktiskt riktigt bra =) Känns som jag har lite koll på läget fast det är över 12 år sedan man spelade. Roligt när man redan vet hur avsparkar, frisparkar, hörnor, frikast etc går till!
Inte nog med att jag räddade och styrde undan en hel del bollar utan jag var även en utav två som gjorde mål! =) På en frispark som styrdes mot mig in framför mål, tog ned den på bröstet och trixade på knäna två gånger innan  den slutligen hamnade på min fot och jag sköt hårt in i mål =) Fan va glad jag blev!

Onsdag är det dags för match, Rebecka ska inte vara med men jag kanske drar ändå =) Roligt att testa..sedan är det dags på lördag igen i Säffle!

Inte vidare ont fick jag heller, bara i foten mot slutet, men inte på nåt av ställena jag brukar ha ont på iaf =)

Veckans träning:


Måndag; Fotboll 2 h
Tisdag; Vila
Onsdag; Vila
Torsdag: Tränat mage + 2 km promenad
Fredag: Vila
Lördag: Promenerat 5 km - minst!
Söndag: Promenad 2.5 km

Ganska kass vecka..jag vet..men har haft ont i magen med =/

Kustentripp i bilder!

Äntligen fick jag min biltripp till västkusten! Och vi hade faktiskt tur med vädret trots allt! =)


Var en del mörka moln på vägen dit, men de försvann ju mer vi närmade oss Smögen!


Väl framme kom vi på att vi inte hade några kontanter så det fick bli en 20-minuters väntan i bankomatkön! (Thomas i mitten)


Riktigt mycket folk och rikligt med båtar överallt! Stämningen kunde inte vara mer på topp!


Segelbåtar, ack så populärt!


Drog oss sedan vidare till Kungshamn där vi käkade lite pizza på en restaurang och sedan tog vi oss en promenad bort till badstranden..fastnade en liten stund i parken på väg dit =) och hittade ett ankare...


..som jag trodde att jag var stark nog till att orka lyfta! Men icke!


Min babe höll sig till sina poser istället! =)


Och innan vi drog oss hemöver igen så åkte vi och kollade in fina Fjällbacka! =)

Blev alltså en tur från kl 10.20 imorse till 20.30 innan vi var hemma igen. Det innebär alltså ca 5 timmar i bil och 5 timmar på kusten!
Nästa år ska vi försöka fixa en stuga eller något över en helg, kolla om de har lediga platser på Billerudstugorna! Någon som vill hänga på och göra kusten osäkert? =)

Karaokekväll här hemma!

Nu har vi haft Hoffe, Daniel och Christer här hemma hos oss på en karaokekväll! Eller kan väl snarare kalla det karaokedag då de kom klockan två. Har hållit igång i fullt ös hela tiden fram tills nu när de gick klockan nio! Vi fick ihop till en skiva med totalt 16 låtar, då jag är med på två utav dem, om inte en tredje räknas där jag skrattar som en galning i bakgrunden. Detta var på vår egengjorda raplåt (de brukar vara de bästa - de som man mixar ihop själv)
Tog en paus och drog en sväng till Grums pizzerian då killarna blev hungriga. Själv var jag inte hungrig och inte direkt sugen på pizza heller för den delen (vet ju att jag antagligen äter det imorn oavsett) så tog mig bara ett glas cola! Men det var gott det med!

De andra killarna drack öl och cider medan vi höll oss nyktra pga en inplanerad dagstripp till kusten imorn!
Äntligen får jag komma dit! Trodde inte det skulle bli av denna sommar eftersom Thomas börjar jobba nu efter denna helg så då blir det tight med tid sen. Men nu gör vi ett försök! Lite orolig pga vädret då de visar solsken på svt.se och mulet på tv4..så det blir väl som det blir, men kusten ska ju betyda sol - så hoppas verkligen det blir så! Bara det inte regnar är det lugnt!

Så det blir upp tidigt imorn för att fixa resmat och göra sig iordning och dra iväg innan den värsta trafiken kommer igång!

Min sötnos vinnare på V64!

Jävlar va gött! Han hade glömt bort att han hade spelat på travet idag - trots att han snackade med pappa om det förut - men hade glömt bort det nu. Alltid brukar han kolla resultatet direkt på nätet men nu fick vi kolla på genomgången på fyran istället (världens töntigaste programledare måste jag säga! Fan va värdelösa, de skulle inte ens platsa i ett barnprogram med deras dåliga humor!)
Vi tänkte som vanligt: Nja, det går som det går, skiter sig säkert mot slutet.
I andra loppet gick en skräll in och där hade han säkrat och spelat på alla hästarna så det var en väldans tur! Och när vi hade fem rätt innan sjätte loppet drog igång så tänkte vi att det aldrig skulle gå vägen.
Men då, kom den glada överraskningen! Han hade spelat på 2:an och 11:an och det var de två som fightades om vinsten i slutspurten! Oavsett hur det skulle sluta och oavsett vem som skulle vinna av dem skulle vi ju få in sex rätt!
Shit vad glada vi blev, och skrek! Jag hoppade upp i hans famn och kramade sönder honom! Visserligen var det inga 60 000 som vi varit nära att vinna tidigare, men det var ändå nästan 6500 och det är verkligen inte fel!
Det vet vi båda vad det ska gå till iaf, säkra inför framtiden! ;D WWWEEEEIIIII!

Överraskning!

När jag kom hem idag hade min kära sambo köpt en bukett rosor till mig, i alla möjliga färger! Först visste jag dock inte att de var till mig då han satt inne med sin kusin Emelie i studion då jag kom. Kunde ju lika gärna varit hon som hade köpt med till oss liksom, och fråga ville man ju inte ;P
Sedan kommer han in till mig i köket och säger: "såg du inte rosorna jag köpt till dig? Du sa ju att du hade ont i magen och mådde så dåligt på jobbet idag så jag ville göra dig glad!"
Gulligt gjort och sa då att jag inte visste de var till mig, men när han då sträckte sig efter dem för att ge mig dem personligen i handen så gjorde han mig glad och fick en puss! Så ska de tas ibland, karlarna! =)

Biltripp inplanerad

Under hela sommaren har vi planerat att åka till kusten, men vädret verkar alltid vilja hindra oss.. Nu hade vi tänkt att det kunde ha blivit av på lördag men sedan kom vi att tänka på att vi ska ha hit lite folk på fredag och dricka, och då är det väl inte så klockrent att åka till kusten dagen efter och känna sig lite halvt med. Så verkar som vi får skjuta fram det ytterligare..(vädret blir väl fint och passande lagom till högsäsongen slutar och det inte finns nåt folk kvar där)
Istället pratade vi då om att dra till Charlottenberg på lördagen. Dit behöver man ju inte åka jättetidigt på morgonen eftersom resvägen är hälften så lång så då kanske man hinner piggna till lite inför bilresan. Mamma, pappa och brorsan var där nu och de hade tydligen jättemycket rea. Har aldrig varit där förr så det skulle vara kul att dra dit och shoppa lite. Tyvärr får jag inte lön förrän nästa måndag, men jag får väl ta från sparkontot och föra över pengar efteråt =) Ska bli kul att kolla in lite andra affärer!

Fotboll utan ont!! - tack gode Gud!

Vilken skräll! Jag klarade mig verkligen utan att få ont idag. Jag kände lite i låret någon gång då jag sköt några långbollar men kände ingenting nere i vänstra vaden, inte ett dugg! =) Så jag var som ett vandrande lyckopiller när vi kom hem! Vet inte vad jag gjort för att ha kunnat undvika denna smärta, men nu spelar det ingen som helst roll!

Jag lyckades få med mig lite fler folk idag också - Henka Johnsson, Robin Fridén, Wallgärd och sedan tre killar till med dem. Så totalt var vi 13 stycken på planen och det var skitkul! Var skönt att inte behöva springa som en dåre för att få något gjort utan det räckte liksom med att alla höll sina positioner någorlunda så funkade det super! Höll mig som back först för att ta det lugnt med benen men när jag kände att det gick bra så flyttade jag mig uppöver, och det var riktigt bra att jag gjorde så för då small det! I nätet! Jag gjorde hela två mål på Thomas och äntligen släppte min måltorka! Har väntat hela sommaren på att få göra mål och så kom det två stycken nu samtidigt! I'm so happy! Och dessa gjorde jag dessutom på Thomas också, det ni! På ena dribblade jag bort han genom att stanna bollen och tveka lite först och sköt sedan en bredsida högt upp, och på den andra fick jag ett pass från mitten ut till sidan där jag stod och sköt ytterligare en bredsida!
Som sagt - lycka! Att få sätta dem på sin sambo också kan inte kännas bättre! ;D

Så nu sitter man här, inga plågor någonstans (förutom det vanliga magonda =/) och vräker i sig mat! Var såå hungrig! Innan detta hann jag även med en dusch också, vilket var ett måste efter Johnssons snygga spark på bollen i en vattenpöl då hela mitt ansikte blev dränkt! Tur att han träffade på en av de få ställena där det inte var lera!

Kan en dag sluta så mycket bättre? =D

Fest igår hos Souidis!

Krille fixade iordning en "avskedsfest" igår för att han efter sommaren ska dra in i lumpen! Det kom bra mycket folk, närmare 30 pers. Många som man inte kände igen då många kom från Karlstad och Hammarö. Sedan var de ju några år yngre än mig också så det var ju också en anledning till att man inte hade någon koll på dem. Höll mig mest till de som jag kände sedan tidigare som Krille, Nattis, Diddi, Magnus, Märta, Bondesson och dessa. Självklart rände man ju runt och pratade med en del av de nya också (som man i princip alltid gör på fester) men det blev ju inga längre pratstunder där.
Var lite roligt för det kändes som att jag och Thomas fick ha mamma-pappa-rollerna där borta eftersom jag var ca 3-5 år äldre än de andra, och Thomas alltså mer än 10 år äldre. Inte för att vi behövde ingripa i något så men ;D

Festen var ändå ganska lugn, visst var det dans och dunk, menar inte så...utan menar mer att det var lugnt utan något bråk och tjafs mellan olika personer. Självklart var det ju som alltid folk som ville lätta på sina hjärtan och sökte sig till någon att prata med, och i detta fallet tror jag det verkade som att Krille fick agera som kvällens Dr Phil. Upptäckte han med den ena och den andra på övervåningen de gångerna jag gick upp på toan ;P


Krille (kvällen Dr Phil) och jag snyggar till oss!

Var ganska roligt när vissa skulle gissa ålder på Thomas. Han fick höra allt mellan 20-23, så tror han blev riktigt stolt där när han fick höra att han såg ut att vara så mycket yngre än vad han faktiskt är! Kanske trodde de att han var så ung också eftersom alla andra var i den yngre åldern...sedan brukar man alltid skära ned någon siffra när någon ber en att gissa ålder (man vill ju faktiskt inte säga att någon är äldre än vad den kanske är..iaf inte till någon som är över 25).


Jag och min lilla 20-åring! ;)

När klockan närmade sig två så beslutade vi oss för att bege oss de 2-2.5 kilometrarna hemåt, trötta och sega.
Rolig fest var det, kul att träffa lite nytt folk sådär ibland! =)


På altanen höll många till och rökte vattenpipa (därav all dimma)


Jag och Nattis styggade oss


Idag är det ytterligare en dag med deprimerande regn, därför blir det inte mycket gjort denna sista lediga dag. Thomas var iväg och köpte mat förut - en kycklingsallad till mig - och så är en film hyrd. Cadillac någonting hette den.. Så idag blir det en moff- och mysdag i soffan tillsammans med min underbara sambo! Älskar dig mest av allt! =)


Veckans träning:

Måndag: Tränat mage
Tisdag: Promenerat 2 km + fotboll 2h
Onsdag: Vila
Torsdag: Cyklat 3 km + lite trixande med bollen
Fredag: Fotboll 2h
Lördag: Promenerat 2.5 km
Söndag: Promenerat 2.5 km

Svininfluensan..

..alltså, jag blir faktiskt lite nervös när man läser om den överallt. När det brukar komma andra sådana här pandemier eller influenser av olika slag brukar jag inte bry mig så mycket för de brukar aldrig nå fram till oss.. men nu är det faktiskt här. Galna kosjukan och fågelinfluensan var sådana som man oroade sig för i början när de sa att det spreds ganska så snabbt, men sedan brydde man sig inte när man såg att det inte var någon fara för oss i Sverige.. Men nu är det faktiskt många i hela världen som har smittats och många som har dött. Bara i England var det 29 stycken! Och nu när det har kommit till Sverige och en kille på 22 år ligger i respirator och tillståndet betraktas som allvarligt..ja, då börjar jag bli nervös.
Samma ålder som mig och allt och han hade inte ens varit utomlands utan han blev smittad via sin kompis som hade varit det. Kompisen fick en lindrig variant medan killen insjuknade snabbt..

Vaccinet ska inte komma förrän till hösten, tidigast september, och då ligger vi nog absolut inte i den gruppen som prioriteras först. Så kanske dröjer det till oktober, november innan en annan får vaccineras.. för vaccineras ska jag!

Och vi som har planerat att åka utomlands i november.. kommer man våga det nu när de säger att i nästan alla fall så smittas man via utlandsresor.. ? Ska man riskera sin hälsa för att kunna dra utomlands en vecka?
Hm, får se hur det ser ut med smittspridningen då, men det tål att tänkas på..

Till hösten säger de att smittan ska spridas ytterligare då alla börjar skolorna och alla börjar vistas mer inomhus än utomhus och då lättare kommer i kontakt med alla som bär på sjukdomen..
Jaja, vi får väl se...finns ju inte så mycket man kan göra åt det för tillfället..

Kan inte låta bli...MÅSTE spela fotboll!

Jo jag var ju till farbror doktorn idag då.. Han hittade inget direkt fel förutom att det skulle vara muskelinflammation eller muskelsträckning.. Tog och klämde lite överallt och tog ett blodprov som inte visade ett jota! Lite alvedon, stretching och vila rekommenderade han.. Jag skulle helst inte spela fotboll på några veckor..
Men orkar jag låta bli det? Nej, verkligen inte!
Så gick in på apoteket och köpte lite muskelvärksbedövande-salva! Så nu är det salva som gäller i några veckor framöver så får vi väl se om det hjälper någonting eller om det bara är skit. Jag tänker iallafall inte sitta hemma på sommaren och strunta i att spela när det är fint väder. Får hoppas på att benet håller ihop ända fram tills hösten så får vi ta vilan då och bara satsa på styrketräning istället och bygga upp kroppen! ;D

Så vid sex var vi ner på fotbollsplanen igen för att spela. Dumt jag vet, varför riskera något tänker ni säkert... men fotbollen har ju blivit en drog för mig ;D
Idag blev vi tio pers så körde med fyra utespelare och en målvakt i varje lag. Spelade tillsammans med Krille, Simon, Lehn och Stefan. Vi ledde riktigt bra där ett tag men sedan kom de andra ikapp. Var riktigt jämnt ett tag, men i slutet tog vi allt vinsten iaf! Spelade back ett litet tag och sedan bytte jag till målvakt för att vila benen lite, kände att jag började få ont. Gick ganska bra, men föredrar faktiskt backpositionen som jag är van. Är lite för bollrädd för att vara målvakt egentligen!

Nu blir det film och vila, Gud va skönt att det är fredag!

2 timmar i Värmskog!

Kom hem för inte så länge sedan efter en två timmar lång träning med Värmskogs dam + herrlag. Inget av lagen hade tillräckligt med folk på träningen så vi slog ihop oss och spelade allihop.

Drog och hämtade Rebecka när klockan var strax efter halv sju, och så drog vi oss de ca två milen bort to the field! Kände typ inte igen någon av tjejerna, var bara Deland som var bekant. Däremot kände jag igen några fler i killarnas lag!
Började med en runda i ett halvt igenväxt elljusspår ;P Självklart var det tvunget att börja med en jättebrant backe så jag verkligen skulle få känna av mjölksyran i benen tidigt! Jag och Rebecka kunde inte hålla exakt samma tempo som de andra så vi halkade bakom någon meter och det blev lite jobbigt när vi kom till en tvåvvägskorsning.. Hade ingen aning om vilken vi skulle ta så körde på den som fortsatte rakt fram, men efter en liten bit kom vi fram till att vi nog hade valt fel på vår 50-50 chansning. Men ut kom vi iaf, kanske två minuter före de andra.. så vi fick oss allt en ganska bra uppvärmning ändå tyckte jag =)

Inget utav lagen hade sina tränare där idag så träningen blev som den blev..lite flummig men ändå ganska bra organiserad. Vi körde på direkt med tvåmålsspel och jag valde att spela back, det som jag alltid varit mest van. Orkar inte med att spela forward eftersom jag har mina skador överallt också. Kände av dem redan efter turen i skogen men jag gav mig själva fan på att jag skulle ta mig igenom denna träningen! Och det gjorde jag!
Gick faktiskt ganska bra i tvåmålsspelet trots allt. Var evigheter sedan som jag spelade "på riktigt", alltså på stor plan och med stora mål och med alla regler som hörnor och frikast. Roligt var det! Fick en hel del passningar och vissa fick jag fram ganska bra, medan andra kanske hamnade lite fel, men så är det väl för de mest erfarna också ibland? =) Jag gjorde iaf inte bort mig helt utan gjorde kanske 50-50 i snygga pass vs felpass. Så vann jag en närkamp också! Det ni! =)

Sa till Rebecka att man inte riktigt vill gå in för fullt när man möter massa killar.. Man vet ju att de sparkar hårt som fan och att deras skott är hårda som bara den. Så det blir roligare när vi bara kör damlaget nästa gång och man kan anpassa spelet lite efter tjejerna.. Vet inte när nästa gång blir, och just nu har jag väldigt ont i båda benen, så klarar inte av en träning till om det här inte släpper först. Tur att man har tid på sjukhuset på fredag..om de nu kan göra något åt det..

Fan va dumt att man ska ha så ont! Jag hade tyckt det varit skitkul att ha fotbollsträning med Värmskog typ två gånger i veckan och sedan dra ihop ett gäng själva på Grönberg kanske två gånger...men det funkar inte just nu för mig. Om det ändå kunde ge sig! =)

Första dagen på jobbet i Åshammar!

Varför blir det alltid så att man har svårt att sova dagen innan man ska börja jobba igen efter ett uppehåll? Så kommer jag ihåg att det brukade vara när man gick i skolan också.. så fort man skulle börja efter sommarlovet så sov man nästan ingenting. Det är ungefär som att man blir nervös och får fjärilar i magen, fast man egentligen inte är nervös.. Jag var det inte idag, men ändå hade jag det svårt. Kanske berodde det också mycket på att jag nästan fick hjärtattack när jag hade lagt mig i sängen med!
Vi hade precis lagt oss och slumrat till och då smäller det till som tusan från vår klädkammare! Hörde först inte vart det kom ifrån. Nyvaken som jag var trodde jag först att ljudet kom från Snuttan och buren. Men sedan insåg jag vad det var. Ett litet hyllplan som vi har i vårt städskåp hade brakat samman sedan jag lagt en låda med massa skruv där på. Så den ramlade ner över dammsugaren och alltihop och skruven flög och skramlade åt alla håll. Mitt hjärta slog värre än det någonsin gjort tidigare tror jag.. blev ju livrädd! Så ja, kanske därför jag hade svårt att somna om igen..

När jag väl var framme på jobbet, trött och seg, så gick det iaf väldigt bra. Allt flöt på och det var ju inte alls svårt. Ska vara på fritids i Åshammar nu i fyra veckor framöver och ska städa och fixa maten som vanligt. Dock är det inte endast mottagningskök där som det var på Backv. utan måste laga lite mat själv, tex koka potatis och pasta och såna grejer... och jag som inte är hajj alls på potatis ;P But how hard can it be?
Trevlig personal iaf som hjälpte mig med alla mina tusen frågor om rutinerna och om vart allt fanns. Riktigt skönt var det också att bara jobba 4½ timme och börja halv nio och komma hem vid ett. Bättre tider kan man inte ha alltså! Det blir ju aldrig sådär jättedrygt =)

Min babe var snäll också som ringde upp till vårdcentralen åt mig under tiden jag var på jobbet. Han fixade tid till på fredag så jag får kolla upp mitt lår. Ska försöka se till att spela fotboll på torsdag så jag får ont igen. Lika bra att göra så för annars kanske de inte ser någonting. Har jag ont sedan dagen innan kanske de iaf kan se eller känna att det är svullet eller något och komma med något bra. Har ont så himla ofta annars så vad gör det att ha ont en gång till? Börjar bli ganska van faktiskt.. tråkigt men sant.

Får passa på att gratta vännen Camilla också som har sin 22-årsdag idag! =) Bara åtta år kvar till 30! ;D Ganska skönt ändå!? :D

Fotboll

Shit, så sitter man här igen med ett höger lår åt helvete! Imorgon ska jag ringa till rådgivningen på sjukhuset och försöka få reda på vad det är eller åtminstone vad man kan göra åt det... Men det blir väl samma svar som alltid: "Vi ser inget speciellt, inget annorlunda, utan det ser fint ut. Försök att stretcha och värma upp innan du spelar" Men lika bra att ringa ifall svaret kan bli annorlunda! Thomas kanske får göra det åt mig då jag ska börja jobba imorn igen och kanske är lite upptagen.

Men fotbollen var rolig tills det small till i benet iaf. Aningen blött och lerigt, men det är så det ska vara ibland. Lyckligtvis stöp jag aldrig, vilket jag kanske ska tacka mina nya fotbollsskor för. Däremot var det lite synd om Lundin och Stefan som hade vanliga sneakers och stöp lite då och då. Till slut gav Stefan upp och tänkte att han lika gärna kunde slänga sig i pölarna på flit så han slapp undvika dem hela tiden.. Var han redan blöt så gjorde det ju inget om han blev mer blöt sedan =) Ganska smart faktiskt..
Inget mål blev det idag heller men några assist lyckades man pricka in, och några skott på mål också faktiskt, men tyvärr ganska mitt på målvakten ;P

Veckans träning:

Måndag: Tränat mage + ett intensivt 17 minuters pass med rumpa och ben
Tisdag: Promenerat 3 km
Onsdag: Promenerat 2 km + fotboll 1½ h
Torsdag: Tränat mage och rygg
Fredag: Vila
Lördag: Tränat armar och mage
Söndag: Promenerat 3 km + fotboll 2 h

Drinkkväll med vänner

Hade en trevlig gårdagskväll!
Trots allt deprimerande regn på över 60 mm lyckades Häggeborn och hans tjej och Simon ta sig hit. Simon var smart och tog bilen hit så han slapp regnet, och gick sedan hem tillsammans med de andra.. Undrar om han hämtat bilen än tro..inte haft en tanke på att kolla upp det...
Vi satsade på en lugn kväll med dricka, snacks, lite Sing Star, Guitar Hero och en massa prat! Hanna (Häggeborns tjej) fick dock hålla sig nykter på grund av den lilla bullen i magen.. ;D Men vem säger att man måste dricka för att ha roligt? =) Var trevligt att träffa henne iaf, en trevlig tjej som flyttat från solsäkra Västervik på östkusten till lilla Grums på västra sidan om Sverige, där det definitivt är mindre solsäkert! Hade jag fått välja hade jag nog garanterat gjort tvärt om, även om jag faktiskt trivs ganska bra i Grums (till skillnad mot många andra ;P)

Tiden gick fort och klockan blev bara mer och mer.. Jag och Hanna höll på att somna till slut tror jag då killarna hamnade i ett innebandy-fotboll-hockey-killar snack.
Klockan tre gick de hem och vi la oss helt slutkörda =)



Trots det trista regnet..

..så får vi kanske en kul kväll trots allt! Jag trodde att allt skulle skita sig p.ga. vädret men en drink kan väl ställa det mesta till rätta? =)

Det här är INTE sommar!

Nu är jag så less på det här så mitt humör och tålamod går ned i bott snart! Jag hoppas ni alla som klagade så otroligt på värmen vi hade är nöjda nu när det är pissväder med tio grader och hällregn var eviga dag! Men detta är inte vad jag kallar sommar!
En vecka... så lång tid har vi haft sommar i Grums hittills...en jävla vecka på 1½ sommarmånad! Här sitter man och har sin sista semestervecka och undrar vad man lyckats åstadkomma för roligt under den korta tid man varit ledig..
Jag vet inte om jag har något vettigt svar. Visst, förra veckan hade jag tur eftersom jag iaf fick njuta av att vara ledig när det var fint väder en liten stund och då blev det en hel del fotboll, uteserveringar och liknande.. Men vad har jag gjort nu, den sista veckan?

När man är ledig på sommaren vill man att solen ska skina till klockan elva på kvällen! Man vill kunna gå ut och ta en kvällspromenad och känna att man inte behöver ha långbyxor och jacka på sig..Man ska kunnna gå ut och sätta på grillen och njuta av god grillad mat på balkongen och man ska kunna ordna till fester utan att folk hoppar av p.g.a vädret. Och man ska absolut kunna planera en övernattning i stugan med bad och fiske utan att man ska regna bort..

Nej, det har verkligen känts som denna semestervecka varit värdelös. Jag kunde lika gärna ha jobbat! Nästan så man får lite panik över att halva sommaren har gått, och det känns som jag inte gjort någonting.

När ska vi kunna åka till kusten, och när ska vi åka till Göteborg över en helg och gå på Liseberg? Allt börjar plöstligt bli otroligt stressigt!

Karlstadtripp, pyssel och bakning!

Skitväder idag igen så beslöt oss att dra in till stan efter vi käkat mat. Finns ju inget vettigare att göra liksom..
Först hade vi tänkt oss att käka mat och kanske dra på bio eller nåt, men sedan var vi båda lite shoppingsugna så det blev rännande i affärer istället med en fika.
Köpte inget nämnvärt, mest småplock som kan vara bra att ha. Det jag blev mest nöjd över var våra nya gardiner, men blev aningen besviken då jag kom hem och insåg att det bara var en längd i varje förpackning! Hur ofta händer det? Är det inte alltid två längder i en gardinförpackning? Ledsen blev jag då jag inte kunde sätta upp de nya när jag kom hem.. Så jäkla billiga blev de då inte heller när en längd fick kosta 175 :-.. Nu får jag dra in imorn igen innan de tar slut och köpa två förpackningar till..Ett par gardiner för 700:- alltså! Billigare kunde det ha blivit..

Men men, Thomas blev nöjd iaf. Vi svängde in på Onoff och kollade mobiler och han beslöt sig för att impulsköpa en direkt, en LG. Riktigt snygg  med 5 megapixel kamera. Jag funderade också på att köpa en ett tag där (har ju tänkt mig det en längre tid) men beslöt mig för att vänta lite.. Kanske blir det att jag köper mig imorn när vi ändå måste in på Jysk igen, eller så tar jag det lagom till löning =)



När vi kom hem drog Thomas och spelade lite innebandy och jag bytte gardiner i köksfönstret (tyvärr inga nya) och bakade frukostbullar! Det brukar inte vara min starka sida, frukostbullar alltså, då jag endast gjort sådana bakverk en gång tidigare. Det brukar vara mamma som har koll på sånt där, så jag har alltid överlåtit det till henne. Men nu när man bor tillsammans med Thomas här i en lägenhet så måste man väl kanske försöka sig på lite ibland så han får något gott att äta ;P Och tro det eller ej, riktigt goda blev de! Inte brända eller smuliga eller någonting! Ska ta med mig en påse hem till mamma imorn så hon får sig ett smakprov. Så får brorsan smaka också, han brukar vara bra på att bedömma mina bakverk och ge mig positiva kommentarer! =)

Annars har det inte blivit så mycket mer gjort idag, pysslat lite och stuvat om i garderoben lite bara...och möblerat om lite i fönstren, men annars lugnt! Imorn har jag ingen aning om vad det blir!

Besök av Cherie och senare fotboll

Tjejen kom och hälsade på mig klockan två idag! Vi hade lite catch up to do! =)
Så himla roligt att se att hon ser så pigg, glad och fräsch ut trots sin sjukdom och trots att hon fick börja om på nytt med en behandling som hon trodde skulle vara färdig. Det måste man vara en stark person för att klara av. Jag vet att det skulle ha tärt enormt på mitt psyke iaf!
Satt ute på balkongen och käkade jordgubbar och tog oss sedan en promenad till Konsum där jag äntligen fick inhandlat lite spån (ja, det lät kanske lite roligt, men jag har letat efter spån på både klingan o orrby och det har varit slut, och nu var Snuttan verkligen i behov av nytt ;P) Hittade det iaf, och köpte även lite ingredienser till kommande bakverk som jag tänkt mig pröva på imorgon när det ändå ska spöregna och vara kallt. Lika bra att försöka göra något gott och vettigt!
Satt sedan och snackade någon timme till innan det blev dags för käk för min del (Thomas hade lagat ihop lite kött m potatis). Då drog sig Cherie vidare. Men vet att vi snart kommer ses för en trevlig stund igen =)

Sedan var det dags för fotboll! Ganska många var vi idag också, dock kunde vissa ha stannat hemma... Ingen idé att stå på en fotbollsplan om man ändå inte tänkt röra på benen utan istället greja med mobilerna..
Men skit samma, tur att vi hade nio-tio andra som försökte och gjorde allt som man ska göra. Vårt lag låg under med två mål redan tidigt men det slutade med att vi tog ikapp och sedan även vände till seger! Jag var t.o.m med på ett utav målen då jag blev tredje assisten.. ;D Inte för att det räknas här i fotboll, men ändå. Det pekar ju iaf lite på att jag gjorde något bra, även om jag inte skulle fått något poäng för det i verkligheten!

Ja, vad ska man säga, lika kul som vanligt var det...och nu är jag trött! Ska vila här i soffan nu och kolla någon film tillsammans med Thomas, och kanske smälla i mig en glass som belöning för min kämpiga kaloriförbränning!


Dagens bästa:
Stefan tittade på Henkas cykel när vi hade spelat klart fotbollen och förstod inte att det var Henkas och säger:
-Någon som vill ha en cykel?
Thomas: - Henka, det är någon här som auktionerar ut din cykel.
Henka: - Neeeej, min cykel!

Nja, låter kanske inte sådär skitkul här, men det var riktigt humoristiskt om ni hade hört det själva! =)

Hedrar Michael med hans fantastiska Earth song



Har ni någon gång reflekterat över att i princip alla hans texter verkligen står för någonting?

"You are not alone"

"Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold
"


Tv4 håller just nu på att visa begravningsceremonin med The King Of Pop. Det har inte hänt något på ett tag, vet inte riktigt vad de gör och vad som ska hända. Men det är en stor grej att se på, inget man vill missa när man varit ett fan i halva sitt liv.

Tidigare under dagen visade de en långfilm om Michael och Jackson 5 - The american dream. Riktigt häftigt att få se den då jag inte visste om att den ens fanns.. och den var inte ny heller så jag fattar inte hur jag har kunnat missa den. Men Gud vilken bra film! Den rekommenderas till alla som har haft honom som idol på ett eller annat vis. Nu tycker man bara ännu mer synd om honom än vad man redan gjorde sedan tidigare.
Filmen visar Jacksons uppväxt och allt de fått stå ut med sin stränga tyrann till farsa. Riktigt gripande. samtidigt otroligt roligt att få se deras utveckling som grupp.

Michael Jackson kommer alltid vara stor för mig, och han kommer alltid vara saknad!

Träningen..

..var verkligen kass veckan som gick. Illa av mig, jag vet, men var det inte jobbigt p.g.a värmen så var det jobbigt p.g.a regn. Jag vet att vädret egentligen inte ska ha någon inverkan, men sanningen är den att det har den...iaf på mig.
Sedan kan man också skylla på att vi hade den första veckan (utav två) med semester tillsammans och passade på att njuta utav andra saker än träning..fast lite olika träningsformer lyckades vi allt med ändå ;D

Måndag: Fotboll 1½ h + styrketränat mage
Tisdag: Fotboll 2h
Onsdag: Promenerat 2.5 - 3 km
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Fotboll 2 h

Framtida arbete?

Ja, det finns det dåligt om. Efter att jag har gjort mina fyra veckor på kost och städ borta i Åshammar så vet jag inte om jag kommer få något mer. De ska ju skära ned på tjänster och dessvärre försvinner då flera vikariejobb - så som mitt. Eva ville ju gärna behålla mig men eftersom jag är en utav dem som har minst tid inom kommunen så blir jag en utav dem som kommer få gå hem. Tyvärr =/ Aldrig lätt att få behålla ett arbete länge eftersom man allt som oftast kommer in i ett företag som vikarie och då är man den som först ryker sen..

Upptäckte nu när jag spanade lite på ams hemsida att de söker personal på badhuset här i Grums. Det vore ju verkligen ett jobb som jag skulle tycka om! Jag är ju i princip där varje dag de dagar som de har öppet och alla som kommer dit känner jag ju! Så det vore ju hur perfekt som helst... Något som jag nog ska försöka mig på tänkte jag! =) Så skulle man ju bara kunna köra ett pass innan man gick hem för dagen liksom, hur bra som helst! =)

Fotbollsskor!

Drog in till stan en sväng förut tillsammans med Thomas.
Tydligen var det många som passade på idag då regnet kommit in över landet och värmen återigen är borta. Cherie smög sig på mig bakom min rygg och vi blev ståendes och pratade ett litet tag. Såg även min kusin Annica med sin familj och sedan även min andra kusin Pär med familj.
Thomas blev helnöjd när han fick shoppat Färjestads nyutsläppta guld dvd. Själv blev jag helnöjd över en mörkblå topp som jag hittade inne på Gina Tricot. Hade inte tänkt mig shoppa några kläder över huvud taget, och det är ju alltid kul när man hittar något som man inte tänkt sig! =)
Men allra mest nöjd blev jag ändå av mina nyköpta fotbollsskor! (Thomas passade också på att köpa sig nya). Ska vi fortsätta hålla på att spela så här mycket fotboll under sommaren som vi gjort hittills så är det så klart lika bra att skaffa sig ordentliga fotbollsskor istället för mina gamla styrketräningsskor. Ska ju snart följa med Rebecka till Värmskog också och klart det känns fränt att komma i några nya, snygga dojor! Kanske kan de hjälpa mig att lyckas sätta några bollar i nätet också! =D


De vita är de som kommer sitta som gjutna på mina fötter! ;P

Mysig kväll!

Jag och älsklingen drog in på bio i Karlstad vid sex-tiden. Kollade på den nya Transformers filmen. Riktigt bra var den, blev dock lite seg efter ett tag då den höll på i 2½ timme. Var nära på att somna där när det var 30 minuter kvar, men jag lyckades allt hålla mig vaken. Det var inte för att filmen var dålig eller så, utan bara att jag var ganska sliten. Mysigt var det iaf, finns det något bättre än att tränga ihop sig i en biosoffa tillsammans med sin sambo? =)

När vi kom hem, efter en tur i världens regnoväder med en jättestarkt lysande regnbåge, så kom Henka och Rebecka bort till oss på lite Texas Hold'em. Blev några glas med snacks och en himla massa spelande och skrattande. Riktigt roligt hade vi! Tyvärr blev det mindre roligt av att jag inte vann men det är nästan så man blir van det när man är tillsammans med någon som Thomas. Han kan det här kortspelet in och ut tror jag, så man brukar aldrig ha någon vidare chans.. Därför brukar jag allt som oftast avstå att spela kort med honom när vi är ensamma. Brukar oftast sluta med att jag blir sur och att alla korten hamnar på golvet (efter jag först slängt alla i ansiktet på honom vill säga). Så mja, lika bra att hålla mig borta från kortspel så länge det bara är vi två, för att skona honom ;D Men är vi fler så tar jag det inte lika allvarligt. Åker jag ut hejar jag bara på någon annan än just Thomas =D


"Rebecka - lullig och go!" =)

Michael Jackson död eller levande?


Som ni säkert märkt i alla tidningar så börjar det nu spekuleras i om Michael Jacksons död är på riktigt eller om den är fejkad. Själv tror jag då aldrig att han skulle göra något sådant som att fejka sin död. Han har ju alltid velat sina fans det bästa och att ljuga ihop en historia om att han skulle dö skulle verkligen skada hans rykte om man skulle komma på att han fortfarande var i livet.
Nu har det iaf kommit ut en video på nätet där Michael ligger i ambulanshelikoptern, inlindad i ett vitt skynke efter att läkarna bekräftat att han har avlidit. Och enligt denna video säger fansen att han fortfarande lever.. Såg en bättre video på expressens sida härom dagen men hittade den inte nu, så tänkte lägga upp ett klipp från Youtube istället.
Vad tror ni? De säger att han reser sig upp, att axlarna rör sig uppåt. Först tyckte jag också att det såg så ut men efter att ha granskat den fram och tillbaka tror jag nog att det bara är skuggan som får det att verka så genom att helikoptern svänger ganska kraftigt just i det ögonblicket. Så vad säger ni?




En dag i sommarstugan

Bland de sista dagarna nu som det ska vara så här fint väder säger de.. lika bra att passa på att njuta lite =)
Därför drog vi till stugan på eftermiddagen. Det var tänkt att vi skulle stanna över natten men det var så fruktansvärt varmt inne i sovrummet där och de fönstren går tyvärr inte att öppna..så vi tänkte att vi lika gärna kunde sova hemma som vanligt.. orka ligga frivilligt i värmen nu liksom? Istället stannade vi där borta länge så vi hann göra allt vi kände för.

Först blev det ett litet dopp för min del för att kyla ned kroppen, sedan försökte jag mig på lite solning, men jag orkade bara inte. Låg kanske max tio minuter om ens det... Nu när det är så här varmt undviker man solen så mycket så jag missar chanserna jag har till att få färg.. men det är förhoppningsvis två sommarmånader kvar så hoppas jag har tid på mig! =)

Mamma, pappa, brorsan, farmor och farfar var även de där för att komma bort från hettan på hemmaplan ;P Vi tog en fika med dem innan vi drog ut på sjön för att fiska.. Åkte åt alla möjliga håll men det nappade ingenting.. det enda som hände var att Thomas fick ett bottennapp... fram tills vi var på sista rundan.. Vi hade sagt till varandra att det här är den sista rundan vi tar och då nappade det - och det stort! Självklart var det på Thomas spö, och kanske var det tur det när vi fick se att det var en jättestor aborre! Jag hade kanske inte orkat ta upp den så som den kämpade.. ;P
Tog ett bra tag innan han fick loss kroken men när det väl var gjort bestämde vi oss för att köra ett sista varv..nu hade det ju ändå nappat så kanske skulle det hända igen?
Och jajjemän! Nu var det min tur! Dock var min kanske en sjättedel så stor som Thomas fångst men det var alltid något!
Farfar blev jätteglad när vi kom tillbaka och han insåg att han skulle få käka dem ikväll!



Sedan åkte de andra hem och vi startade grillen och grillade lite korv! Varmt var det fortfarande och det var mysigt att bara sitta där och chilla efter en tur på sjön.



Innan vi packade ihop och drog oss hemåt så utmanade vi varandra på lite pilkastning, och jag har nog ingen större lust att berätta hur det gick där ;P Tror vi måste köpa en ny sådan - piltavla alltså. Den vi har i stugan har nog funnits där sedan jag var liten och den håller på att falla sönder totalt ;P Sedan har vi bara fyra pilar också..lite väl klent! Så en sådan får nog införskaffas!

Nja, nu börjar det bli sent..sova kanske? Får ladda upp batterierna inför morgondagens fotbollsmatch =D

Härlig utekväll med sambon och vänner! =)

Som ni vet var ju Rix fm i Karlstad igår, dock blev det väl inte riktigt så att vi kollade något av showen..(Jag, Thomas, Simon och Rebecka)  Började titta lite smått på den vid sju då allt skulle börja men då höll ju förbanden på i en evighet, och de var inget vidare.. =/ Låtarna de sjöng var ju låtar man hört tjugo tusen gånger (exakt som det brukar) och jag tycker det är bland det styggaste som finns när de står och försöker få med publiken på alla sätt och vis..
-"Kom igen nu då Karlstad! Hör ni mig? Jag sa: hör ni mig??!"
-"Klappa händerna nu, ju mer ni klappar desto bättre show ger vi er!"
Ja ni vet...sånt dät tönteri ;P

Vi bestämde oss istället för att gå runt och leta uteservering och det var då inte det lättaste! Tidigare under dagen hade jag ringt till Score och hört ifall jag kunde boka bord på deras uteservering men det funkade inte. Försten dit får borden, fick jag som svar. Därför tänkte jag att säkert alla restauranger körde på samma grej, men det verkade det inte som de gjorde.. Men till slut då så hittade vi platser på Lilla Sicilien, alldeles perfekt så där, längst bak i hörnet! =) Fick bli en pizza och lite alkohol medan vi satt i den sköna skuggan och softade! Kunde inte bli så mycket bättre, pizzan var god, skönt sällskap, varmt som in i norden.. =) Tyckte dock lite synd om Thomas som höll sig nykter denna kväll för att vi skulle slippa fixa chaufför och så. Men han verkade inte lida av det ;D



Senare drog vi oss bort till Score för att spela lite biljard och jag skojar inte när jag säger att det måste varit minst 45 grader där inne! Shit alltså, de kan inte ha en aning om vad luftkonditionering innebär.. Tyckte skapligt synd om dem som jobbade där och fick springa runt och svettas.. Iofs kvittade det om man sprang eller inte för det blev svettigt ändå! Det var inte konstigt att antalet folk bara krympte och krympte..
Vi stod iaf ut med två omgångar biljard, med en kort luftpaus emellan dem. Jag skötte mig ganska bra trots allt, efter att ha hävt i sig ett antal drinkar. =) likaså gjorde de andra!





Thomas och Simon satte sig några minuter vid Jack Vegas medan jag och Rebecka körde igång omgång två. Då kommer Simon två minuter senare och säger att han drog in 350 :-. Vissa har tur ibland! Snabbt gick det också. Jag vet att när jag spelar brukar jag få sitta i en evighet och får bara småsummor hela tiden, men där gick det fort! Och snäll som han var bjussade han oss alla på biljarden med sina vinstpengar =)

Sedan bar det av till Valfrids på ett glas innan vi drog oss hemåt! Rebecka tog öl efter öl och trivdes som fisken i vattnet, medan jag och Simon höll oss i det lite lugnare tempot! ;D Men hon är så jäkla skön, roligt att någon drar igång den härliga stämningen som infinner sig när hon börjar öppna munnen! =D



Riktigt kul var det iaf och vi planerade nästan direkt att vi snart får dra ut på en omgång igen framöver! =)

Idag blir det lugnt med en tripp till sommarstugan med fiskande, badande, solande och övernattande! =)

Förväntansfull utekväll!

Känns som det var längesedan som man var ut i Karlstad nu och hade riktigt roligt. Riktigt skönt att den kvällen blir av nu! Sitter och tar mig en drink - supergod Sourz apple blandat med fruktsoda, och ska snart göra naglarna fina och sätta på lite färg!
Vid sex drar vi och hämtar Rebecka och Simon och så drar vi oss in till Rix fm i stan och ska sedan avnjuta någon god middag på en av Karlstads sköna uteserveringar! Förväntansfull! =)
RSS 2.0