Första föräldraträffen.

Då har man varit iväg på första föräldraträffen då. Det var riktigt trevligt att träffa par i samma situation som oss. Dock är jag inte ett fan av att prata och presentera mig inför grupp som vi fick göra, men jag klarade mig igenom det med. Lite konstigt eftersom jag egentligen inte har svårt att prata med andra och hitta orden, men just att vara ensam om att prata i en grupp.. det tycker jag är ganska jobbigt ibland. Men när det var gjort och vi hade lärt känna varandra lite så kändes det genast lite bättre :)
Det var en tjej till som var i samma vecka som mig, och två andra som var runt vecka 23-24 någonstans. Ett utav paren kände jag till lite sedan innan men annars så var det nya ansikten för min del, dock väldigt enkla och lättsamma personer så det var härligt.
De två timmarna vi var där gick ganska fort och med lite "kvällsmat" i mitten där så blev allt perfa.

Nästa måndag ska vi till Försäkringskassan i stan på informationsmöte - riktigt bra att vår BM bokat tid till det tycker jag då det är väldigt viktigt. Allt som rör föräldrapenning och hur man ska få ut det och regler hit och dit är bra att veta. När det gäller ekonomi, skatt, moms osv så är jag värdelös ;P Så bra att få lite info. Veckan därpå ska vi ha ytterligare ett möte, på självaste Alla hjärtans dag.

Men först väntar besök till vår BM imorn för vanlig kontroll. Då blir det även blod och urin-provtagning skulle jag tro + lyssna på de söta hjärtljuden och kolla om hon växer som hon ska :)

Dags att inta Löfbergs Lila Arena.

Snart ska jag och mamma bege oss in mot Karlstad och kolla när Färjestad möter Brynäs i Löfbergs Lila Arena! Hoppas verkligen att vi denna gång får se en vinst och inte förlust som det var sist när vi var in mot HV71. (Som det förövrigt varit varenda gång jag varit inne på match denna säsong).
Men efter förra matchen så är hoppet stort om en seger och jag håller både tummar och tår för killarna på isen!

Inger, Thomas och mamma när vi var in på matchen emot HV71 9/12-2010

 


Magen mätt efter att ha slängt i sig riktig "helgmat" (som jag gärna vill kalla det ;)) som jag lagt ned över en timme på att laga :) Potatisgratäng med ugnsbakad fläskfilé, bearnaisesås och färsk sallad. Nu ska man väl klara sig inne i arenan... om inte så får det kanske slinka ned någon korv eller kanske en liten godisbit! ;)

Btw...inte käkat godis på en vecka nu! Kanske att jag är inne i någon positiv trend!? .... Iaf tillfälligt ;)

Kärlek är bra fint det!

Kärlek kan man känna till mycket - till sin familj, släkt, sina vänner, djur, intressen, hockeylag eller varför inte ett fotbollslag. Utan kärlek i alla dess olika former tror jag vi som människor skulle gå under..

Fick nyss ett jättesött sms av Camilla som gjorde mig himla glad. Tänka sig vilka vänner man kan ha! :) Det är alltid skönt att veta att man har sina vänner runt omkring sig, och om man känner sig nere eller depp så vet man att de finns där, no mather what. Och även om man inte är nere utan livet leker så är det minst lika skönt att veta att de finns där ändå.
Camilla bor ändå i Örebro den mesta tiden under veckorna, och när hon över en helg är hemma här i Grums tycker jag det är fint att hon har tid över att ses, trots att jag vet att det säkert är tusen grejer till som hon vill hinna med här i Värmland under helgen. Det uppskattas! :)
Sedan känns det även riktigt härligt att känna stödet av sina vänner under denna fasen i mitt liv - graviditeten - då man ibland kanske behöver stöttas eller behöver prata ut om allt som man känner inombords. För mig är det ju faktiskt en hemskt spännande, dock lite nervkittlande, upplevelse som jag är glad om så många som möjligt vill dela med mig :)


(Jo, jag vet att denna bilden varit med i tidigare inlägg men tyvärr har jag ingen nyare bild på oss två ;P)

Utöver mina vänner är jag hemskt glad över att ha den familj som jag har. Min sambo är helt underbar och så kommer jag för alltid känna. Mamma och pappa kommer bli underbara morföräldrar och jag tror faktiskt att till och med min bror kommer sköta sin morbror-roll ganska väl ;P Det ska bli hemskt kul att se hur farmor och farfar upplever det med en ny bebis i familjen (23 år sedan sist) och vår dotter kommer även få en underbar familj på sin fars sida, med en härlig faster, farbröder, farmor, kusiner och allt som hör därtill :) Barnets farfar kommer även han finnas med oss, dock endast i våra sinnen tyvärr, men då på ett mycket fint vis.

Kärlek är bra fint det! :)


Bästa låten just nu!

Graviditetshormonerna sprutar...

... efter Färjestads hemskt kassa hemmamatch!

Jag har bestämt mig för att inte klaga och skriva massa skit om Färjestad här på min blogg, men nu kan jag verkligen inte hålla mig!
2 poäng av 15 möjliga är katastrof, och nu kan de inte längre skylla på skadorna heller. Vart på planen syntes Prestberg? Christian Berglund? Wallin? Visst.. Wallin har varit skadad, jag räknar inte med att han ska vara kung på planen  så fort han kommer in... men samtidigt undrar man då... varför funkar det för Dick Axelsson? Varför kan han komma in på planen efter att ha varit borta flera matcher och göra poäng efter poäng? Idag tror jag han fick 1+1, iallafall på de målen jag såg innan jag blev så frustrerad och gick in till sovrummet och kollade handbollen istället.

Det är de rutinerade som ska dyka upp nu, som ska visa sig i matcherna när det bara börjar gå utför.
Visst, det var inte dåligt att ta upp 0-2 underläge till 3-2 med sekunder kvar av matchen, men det som däremot var jävligt kasst var att inte kunna hålla i de 3 poängen den sista tiden utav matchen utan att de istället spelar så förbannat dåligt försvarsmässigt och släpper in ett billigt mål med sju sekunder kvar.

Att de sedan inte ens kan vinna i förlängningen ska vi inte ens tala om...

Sparka denna Tommy Samuelsson! Detta har jag sagt hela säsongen och med tiden som gått har min inställning till att ha bort honom bara blivit större och större. För det första är han ju hemskt tråkig att titta på, när de vinner ser han inte ens glad ut, när de förlorar är han inte förbannad. Bara förbannat likgiltig, och det stör mig!
Tror nog inte det är många vettiga ord han säger i omklädningsrummet under pauserna då Färjestad aldrig skärper sig när de kommer in i  en ny period. Vem är det som leder dem där inne egentligen? Snackar de över huvud taget?

Nej usch.. är ganska trött på dem faktiskt. Tappar gnistan mer och mer av att se matcherna med dem. Ska in till LLA nästa torsdag med mamma bara för att vi har gratisbiljetter, men så som det känns nu skulle det lika gärna kunna kvitta. Tur att de möter Brynäs iaf, de är ju inget topplag så kanske att de kan få med sig 2 poäng iaf!

Tacka vet jag Sveriges match mot Polen i handboll som resulterade i vinst! Det var en riktig kämparinsats av hela laget och de visade vad sport egentligen går ut på! Tack svenska handbollslandslaget för att jag fick se EN vinst idag!

Ett liv i USA.

Satt och kollade lite bloggar på nätet och kom in på Thomas kusins blogg.
Shit, säger jag bara. Läser man om henne och hennes liv så verkar det allt bra perfekt alltså! :)
Säger bara så här: Aupair i USA - ifrån början i Palm Beach Gardens i Florida, nu i Naples. Tar hand om två ursöta tjejer (vad det verkar som iaf ;P). Har en otrolig sångröst och har nu blivit kontaktad av ett skivbolag som vill ha henne på sitt bolag och som nu börjat spela in några låtar med henne. Bor i härliga hus och befinner sig hela tiden på ställen som är som tagna ur OC - de stora "highschool-festerna", de underbara och stora stränderna mm. Allt detta i kombination med allt som oftast vackert väder, palmtrees, gatorna och caféerna.
Man kan ju inte bli annat än avundsjuk! Det spritter i mina resenerver så fort jag ser alla härliga bilder! Ibland önskar man allt att man borde resa bra mycket mer än vad man gör..

... Men... mitt liv är för tillfället här och nu. Oavsett hur underbart jag tycker det ser ut för Emelie (som hon heter) så har jag ändå det viktigaste i mitt liv här, i lilla Grums, här där allt började i mitt liv.
Snart ska vi bli föräldrar och det finns inget på denna jord som jag hellre vill just nu. USA kanske kommer någon gång i ett senare skede i mitt liv, men just för tillfället ska jag njuta av den lycka som min sambo och vårt barn ger mig :) Kanske att det blir en resa till Disneyworld när dottern växt till sig, man vet aldrig ;)

http://labelicious.blogg.se - Emelies blogg, kolla så fattar ni nog vad jag menar!


Inflik:
Att lyckas nysa så läpparna spricker är verkligen inte skönt :(

3 månader kvar!

Nu har två tredjedelar gått utav min graviditet och endast en återstår! Säger man så låter det som det är ganska lång tid kvar.. säger man istället att det endast återstår 12 veckor så låter det genast mycket mindre!
Jag kan fortfarande inte förstå att vi inom ca 12 veckor har en liten tjej här hemma, en liten sötnos som kommer ifrån oss två, något som vi två har skapat tillsammans. Dagen då hon anländer kommer bli magisk, något man aldrig i hela sitt liv kommer glömma. Jag vill bara att den tiden ska bli nu :) Både jag och min älskling längtar något så enormt. Senaste dagarna har hon varit hemskt livlig där inne så man känner verkligen av henne mer nu. Dessutom känner man hur hon växt då hon numer sparkar ganska så mycket upp mot revbenen. Det gör inte vidare ont, utan det känns mest obehagligt. Det känns också i magen på något vis att den är stor och uppsvälld. Det känns som den runda kulan går ända upp emot brösten snart ;P



Taget ifrån Blimamma.se

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

------------------------------.----------------------------------------.------------------------------------

Nja, det där med vikten stämmer inte riktigt då jag bara ökat 4 kg, men det kommer väl i sinom tid ;P

Mitt hjärta.

Min älskling är ju som ni alla vet, helt underbar mot mig :)
Nu när jag var sjuk alla dessa dagar så kom han hem efter jobbet en dag och överraskade mig med dessa enormt vackra blommorna! Jag blir allt lite bortskämd ibland ;D

Alla samlade.

Thomas bror Mikael har varit på besök i Grums från och med igår förmiddag :).
I torsdags fyllde han år och för att fira detta åkte hela Berglund-släkten in till stan igår kväll och käkade på Mongolian! Och när jag säger hela släkten menar jag i princip HELA släkten denna gång. Inger, Mikael, Helen och Rio, Natti och Gabbe, Sandra och Johnnie och jag och Thomas. Inte alls ofta alla blir samlade på detta vis, så det var riktigt, riktigt trevligt :) Maten var god som vanligt (friterad kycklingfilé med ris) och för en gångs skull passade jag faktiskt på att fira riktigt med en glassig efterrätt också! Alla tycker ju att jag ska äta för två så varför inte ta chansen någon gång ibland ;)

Efteråt bar det hem till Souidis där vi spelade spel som Mikael hade med sig. Riktigt roligt spel - Oogachakka tror jag det hette. Det gick ut på att man skulle sjunga med sin vackra stämma och det andra laget skulle fortsätta texten där man slutade. Klarade de detta "vann" de det kortet, och det var först till tio kort. Några utav oss tog något att dricka så det som redan var flummigt blev ännu flummigare och vi fortsatte spela flera omgångar. Helt plötsligt var klockan 03.15 och vi kände att det nog var dags att åka hem. Gissa om vi sov länge imorse eller? ;P

Dagen idag fortsatte med ännu mer släktträffar. Inger bjöd hem oss alla på mat och vi satt där och umgicks alla som en familj!

Riktigt trevligt, och riktigt trevligt att äntligen få Mikael på besök igen. Som tur är har han lovat fler besök framöver i fortsättningen! :)

Tänk om...


... man hade denna utsikten just nu istället för den dystra, snöiga och tråkiga som är utanför fönstret för tillfället...
Om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog få uppleva den igen ;)

13 veckor.

Ja, nu är det bara 13 veckor kvar till beräknad förlossningsvecka!
Tänker man så, så är det ju ingen tid alls!
Om jag är nervös? Nej inte än faktiskt.

Den nedrans rethostan.

Nu har jag kollat runt överallt hur man ska stoppa den.... rethostan.
Té med honung, timjan, ingefära, gurgla munnen med saltvatten, ångbad, dricka mycket, dricka varm kakao, cocillana, alvedon.. ja, allt möjligt. Men jag har ändå inte lyckats få bukt med hostan. Någon gång under dagen känns det bättre men sen så kommer det ikapp mig igen.
Det värsta är att det verkligen blir som mest på kvällen/natten. Jag blir rädd för att gå och lägga mig när jag vet att jag inte kommer kunna sova. Får jag sova tio minuter åt gången ska jag vara glad, mer blir det typ aldrig. Dessutom har man druckit så mycket te och vatten innan så man är kissnödig konstant under natten också.
Saken blir inte bättre utav att veta att babe ligger bredvid och inte får sova någonting när det sedan under dagen väntar jobb för honom. Skönt att han gör sista dagen imorn så han kan vara ledig sedan, måndag-onsdag. Då behöver jag inte streta emot hostan så extremt.

Tycker synd om lillan där inne. Hon får vara med om mycket hon.
Redan som det är nu så suger ju hon kraft och energi av mig och gör mig trött, och när jag inte fått sova ordentligt under en hel vecka så känns det verkligen i kroppen. När allt börjar återställa sig sedan så kommer jag nog behöva minst två-tre härliga nätter att bara få sova ut på. Och DÅ...DÅ kommer jag verkligen njuta!

Inflammation.

Efter en femte sömnlös natt kunde jag inte vänta längre med att höra av mig till vårdcentralen.
Ringde vid halv nio imorse och frågade om de hade någon tid så en läkare kunde kolla mig. Hostan tar knäcken på mig snart och mina lungor känns som de ska sprängas. Rethostan verkar aldrig ge med sig.

Fick iaf en tid vid elva.. Tyvärr kom ett akutfall in före mig så det blev ytterligare 40 minuters väntan i väntrummet. Tur att jag hade med mig min älskling som stöd och som höll mig sällskap under hela tiden.
Väl inne så tyckte läkaren att allt verkade bra, när han lyssnade på lungorna och kollade halsen på mig. Han trodde att sannolikheten att jag skulle ha lunginflammation var väldigt liten men ifall jag var orolig pga graviditeten så kunde vi ta ett blodprov. Smart som jag var så tog jag ett för säkerhets skull så jag kunde sluta oroa mig. Tur för mig det kan jag säga. Jag kände ganska väl själv att allt inte var som det skulle när jag kom dit.
Läkaren bekräftade att jag hade en inflammation i kroppen. Jag hängde inte riktigt med på om det var lunginflammation eller om det var något annat, men min sänka var hög iaf, uppe i 90.
Så penicillin i 10 dagar är vad jag ska gå på nu, plus coccillana på kvällen så jag kanske kan få slippa hostan.. hittills har inte coccillanan funkat nåt vidare, men kan ju hoppas på att den slår bättre nu. Några alvedon och lite nässpray kommer också slinka ned i kroppen för att jag ska orka... tänker bara på vår stackars lilla bebis som får stå ut med alla mina mediciner och alla hostningar, men enligt läkarna ska allt det jag fått ut inte vara farligt för barnet. Det är väl mest kombinationen mellan allt som oroar mig tror jag...

Ska se om jag kan få bukt med hostan ett litet tag nu och försöka slumra till i soffan... Wish me luck!

Bildbomb - Nyårsafton 2010/2011!

Nyårsaftonen firades här på Radhusgatan tillsammans med goa vänner!
Under förmiddagen var jag med Nathalie till stan och hjälpte henne kolla på lite nya arbetskläder och när den trippen några timmar senare var förbi så fixade vi oss iordning här hemma innan jag och Thomas gick över till henne och Andreas (som även hade besök av Nathalies bror) på lite nyårskäk!
Killarna hade fixat iordning klyftpotatis och fläskfilé med bearnaise-sås och till efterrätt hade Nathalie gjort jättegod fruktsallad med grädde, maräng och Daimkulor! Mmmm :)
När maten var uppäten och klockan började närma sig sju gick vi över till oss för att ta emot vännerna som skulle komma!


Natti med partyhatten, i knät på boyfrienden Gabbe ;)


Natti, Gabbe, Henka och Peter!


Jag och Simon satt och hade "djupa diskussioner"!


Peter och Elin runt tolvslaget!


Thomas och Andreas skålade in det nya året!


Årets första kyss blev förevigad! :)


Hela nyårsgänget samlat (förutom jag då som fotade galningarna ;P)


Årets första dans..även den förevigad!


Självklart var jag ju tvungen att ta en svängom med Henka också! Vad vore en nyår utan det? ;P


Jag och Nathalie... HAHA, kolla IN den ENORMA magen! Så stor har jag aldrig sett den förr tror jag ;P


Festprissen min!



Klockan tre gav sig de sista vännerna iväg hemåt - grannarna och Henkan. Trotrs att Henka gärna såg ut att vilja stanna kvar hela natten så var det dags att säga hejdå och masa oss till sängen.
Första nyktra nyåret på ett litet tag, och det var ganska skönt faktiskt. Slapp illamåendet dagen efter och man hade energi till att göra annat. Trots att min babe drack en del så var han ovanligt pigg morgonen därpå också faktiskt!

Summering: En härlig nyår med de härligaste vännerna på plats (några var dock saknade), men vi hördes via sms istället :)

v.26

  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 14-Apr-2011
  • Du är gravid i vecka 25+6
  • Bebisen väger c:a 950 gram.
  • Bebisen är c:a 35,5 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 64% av graviditeten.
  • Du har 98 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 08-Jul-2010 till 06-Oct-2010
  • Din andra trimester varar från 07-Oct-2010 till 03-Jan-2011
  • Din tredje trimester varar från 04-Jan-2011 till 14-Apr-2011

60+

För första gången i mitt liv har jag nu passerat 60-kilos strecket! Och mer lär det väl bli! ;P
Under de senaste 5-6 åren har jag legat på 56 kg konstant hela tiden, ska bli spännande att se om man återtar den vikten till sommaren när allt är klart!

Update vad gäller nyår kommer strax framöver här... Har de två senaste dagarna varit sjuk och haft över 38 graders feber så har inte haft ork till något annat än att ligga i sängen och vila i princip. Knappt någon mat, inte mycket dator, ingen frisk luft.. ingenting :/

Nu är det iaf hockey, så lägger ner min energi på den istället för på bloggen för en stund! ;)

Kisses!

Årets lista 2010!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blev gravid, hade mysig weekend i Göteborg med älskling ... bl.a.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hoffe och Veronica som jag kommer på... dessutom blev två gravida också! :)

Vilka länder besökte du?

Spanien.

Är det något du saknat 2010 som du vill ha år 2011?

En liten baby och ett vinterhus runt Medelhavet (dock får jag nog vänta på det ytterligare år) ;P

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nja, lite småförkylningar men inget allvarligare!

Bästa köpet?
När babe köpte nya bilen till oss kanske :)

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mina vänner, familjen, graviditeten, min sambo och mkt mer.

Var du gladare eller ledsnare detta år än andra år?

Detta år har varit ett riktigt glatt år för min del tror jag!

Vad önskar du att du gjort mer av?

Solat, rest och sovit i sommarstugan.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godis, varit frustrerad över Färjestads förlustmatcher (;P)

Största musikaliska upptäckten?
Om Thomas lägger på smurfröst när jag sjungit in en låt låter det faktiskt helt okej! :)

Nya människor jag träffade?
Grannarna Nathalie och Andreas och folk genom jobbet bl.a.

Årets mat?
Hemgjorda kyckling- och risgratängen.

Årets dryck?

Té.

Årets semester?
Resan till Gran Canaria med Thomas, mamma och pappa.

Årets utekväll?
Fryksdalsdansen i Sunne - oförglömlig på alla vis ;P

Årets bästa upplevelse?

Sparkarna i magen från vår lilla tjej :)

Årets "kompishappening?"
Att jag och Camilla kommit nära varandra igen och börjat umgås mer, trots att det nu är längre emellan oss än någonsin tidigare.

Årets komet?
Älsklingen med sin musik. Inte nog med att han fick med låtar på både Lasse Stefanz och Larz Kristerz, han kom även med i Dansbandskampen med låten "ett,två,tre" som slog till högt över förväntan! :)
RSS 2.0