Liksom...varför?

Skar mig i fingret idag på jobbet :( Klant-mig! Började blöda som en tok och blev nästan lite nervös där ett tag på om jag skulle behöva sy, men det visade sig inte vara så illa som jag först trott. Men ONT gjorde det!
Veckan kunde ju på så sätt börjat bättre, men längsta arbetsdagen är iaf avklarad nu och tre kvarstår.


Sista föräldraträffen innan beräknad förlossning är nyss avklarad också. Bjöd på mina chokladbollar som jag fixade iordning igår kväll och satt och snackade med de andra som vanligt...
En sak jag dock inte förstår är varför vi nu, på sista träffen, ska börja prata negativa saker.. Det är nu man bara vill vara positiv och se allt på den ljusa sidan. Vi skulle prata om livet efteråt, när barnet har anlänt - och det vi pratade mest om då var vad som händer ifall föräldrarna går isär... Det är liksom inte det man vill prata om. Blev lite irriterad där faktiskt. Vi väntar barn för att vi älskar varandra och för att vi båda verkligen längtar efter ett barn. Vi har planer på att vara tillsammans hela livet MEN vet båda att livet kan slå om när man minst anar det. Visst kan förhållanden ta slut och då är det viktigt att veta hur man ska göra och hur man ska bete sig när man har barn..men det kan man väl ta då?
Jag sa till min barnmorska att jag faktiskt inte tyckte det var något aktuellt ämne just nu och att vi alla är glada över att få barn. Skulle det krisa sig i framtiden får man väl gå på familjerådgivning då, men varför ens ta upp det nu?
Nee, gjorde mig som sagt lite irriterad. Trodde de skulle ta upp det positiva med att ha barnet med i familjen, istället fick de det att låta som att det kunde förstöra förhållanden.
Vet vad de ville ha sagt med allt, men tycker inte det var lämpligt just nu som sagt.
Tur att jag och Thomas vet vart vi har varandra och att vi båda vet att vi vill leva med varandra livet ut! :)

Värmen på väg?

Jag är överlycklig! Efter att ha tittat på långtidsprognosen på klart.se så visar de äntligen plusgrader tio dagar framöver! Jag är så otroligt trött på snö, is och kyla så jag kan spy på det - vill inget hellre än att ha vår! Och nu kanske den äntligen är på väg!? Lagom till början på mars månad!
Tänk att det imorgon är sista dagen på februari. Den annars så dryga vintermånaden har faktiskt gått ganska snabbt! Man skulle kunna tro att den skulle vara segare än vanligt när man bara går runt och väntar på att lillan ska pluppa ut hela tiden... men inte. Riktigt, riktigt härligt måste jag säga!

6 veckor kvar... sedan är vårt lilla mirakel här - förhoppningsvis! Om hon nu inte envisar sig med att ligga kvar i mammas mage ytterligare någon vecka! Men 6 veckor... det ni! Det är verkligen inte länge! Det är lite mer än så långt som Thomas skiftgång sträcker sig. Gissa om det känns underbart skönt att hon är beräknad att anlända i mitten på hans ledighetsvecka iaf! Det känns lite säkrare att ha min babe hemma än att behöva ringa till honom på Gruvön ifall att vattnet skulle gå eller liknande.
Vi får väl se hur det blir :)


Under helgen har vi haft riktiga kanonkvällar tillsammans med Daniel och Paula. I fredags bjöd de hem oss på mat och efterrätt, och vi satt och tölade och spelade spel fram tills klockan blev efter två. Även igår sågs vi, men då kom de hit vid hockeyn och höll oss sällskap och även då blev det lite spel och mysig kvällsmat!


Nu väntar en vecka med massor utav jobb för min del. Eva har bokat mig fyra utav fem dagar och det innebär glatt ett lönebesked även i april månad. Får se hur mycket jag orkar jobba nu under mars, men så länge orken finns så ska jag försöka så länge jag bara kan. Sedan blir det ju inget jobb alls kommande månaderna så man får ta chansen när den kommer :)

Nu måste jag snart baka lite, ska ha med fika till föräldraträffen imorgon!

Pissed off.

Att folk kan skita så i sina små djur.. det gör mig verkligen pissed off!
Sorgligt att höra att det finns dem som har inställningen: "Jaja, men vi skjuter den då så får vi allt ur världen"...
Bryr man sig inte mer än så om sina djur ska man ta mig tusan aldrig skaffa några!

Längtar något så grymt mycket!



Två dagar i vänners sällskap.

Nu har vi kommit hem ifrån en dag hemma hos Paula och Daniel. Var kul att se hur de bodde och de hade ett riktigt mysigt hus måste jag säga :) Om vi var sugna på hus tidigare så kan jag inte säga att vi är mindre sugna nu! ;P

Vi gick husesyn, fick fika och satt och pratade i vardagsrummet och beställde sedan hem lite käk så vi kunde söndagsmysa lite! Kul att man kan ha så himla roligt tillsammans med ett annat par, vi får skrattanfall minst en gång var tionde minut tillsammans med dessa tokar ;P Känns som lillan i magen känner av att det finns en bebis till i närheten också för varje gång Paula är i närheten så sparkar hon som en liten ninja!


Igår var en dag med fullt upp även då! Vid tolv var jag, mamma och Inger på Mary Kay - party, dit vi hade blivit bjudna av Sandra. Det var Caroline som höll i det och det var riktigt intressant. Fick pröva lite olika hudvårdsprodukter och tiden bara sprang iväg. Det slutade med att jag fick med mig några tester hem med hudrengöring! Ska få testa dem till slutet på mars och sedan bestämma mig för om det är något jag vill ha eller inte :)

Vid fem var det dags för tårta hemma hos Helene och Rio. Rio hade fyllt år under förra veckan men firandet blev av först nu. Det var mysigt, åt mycket tårta (en bit för lillan också ;)), tölade lite, spelade kort och sedan även TP. Emellanåt där så åkte vi hem en sväng och kollade hockeymatchen mellan FBK och SSK - en riktigt bra match som slutade 6-2 till FBK. :)

Så på det stora hela har vi haft en toppenhelg!
Under veckan som kommer så har jag inga direkta planer alls, inte som denna som varit fullbokad hela tiden i princip ;P Det enda jag vet är att Rebecka och Kim kommer på besök på torsdag och på fredag väntar nog fredagsmys med Paula och Daniel igen. Sedan får vi se vad som väntar mer. Inte bokad på något jobb än så länge iaf så får se hur det blir med det!

Nu kan man börja koppla av.

Nu kan man koppla av lite mer och bara se framåt känns det som.
Farfar är hemma från sjukhuset och han ser ut att bli bättre dag för dag. Läkarna hoppas på att hålet i tarmen läker inifrån och att han nu snart är helt återställd. Dock har han ont när han äter och maten kommer ner i magen, men det brukar tydligen vara så... Det är väl alla slangar som varit i honom som gjort så han fått skavsår. Jag och Thomas var iallafall bort till dem i eftermiddags och då hade han inte så stora problem att käka ett wienerbröd, så ja, framåt går det :) Lättad och glad och allt annat som man kan vara är jag just nu!

Efter att vi imorse varit på ett extra ultraljud så känner vi oss även lugnare på den fronten. Inte för att vi har haft behov av att oroa oss men efter att vi var till barnmorskan sist och hon sa att bebisen sjunkit lite ifrån kurvan (fast ändå inom gränsvärdena) så var man lite orolig att hon inte fick den näring som hon behövde. Men allt såg fint ut. Hon mätte huvud, kropp och lårben och allt låg inom alla värden. Det var inget som var för litet eller för stort. Vi fick även se hjärtat slå och kroppspulsådern röra på sig. Dessutom fick vi verkligen bekräftat att det var en tjej! :)
Från att vid första ultraljudet i v.17+3 ha vägt 163g vägde hon nu i vecka 32+0 2001g, alltså över två kilo. Och jag som var rädd att hon skulle bli liten, hon kanske blir en liten knubbis istället ;P Nu är det bara att blicka framåt och hoppas på att hon fortsätter växa normalt fram tills beräknat datum. Hon låg redan med huvudet nedåt också så det var riktigt positivt :)

*********************:********************************':****************************

Igår kväll hade vi över Paula och Daniel ifrån föräldragruppen. Thomas känner ju Daniel sedan tidigare och även Paula, dock har de väl inte umgåtts något senaste tio åren i princip. Ifrån början kände jag endast igen Paula ifrån Ica en gång där vi stötte på henne och pratade lite, och Daniel hade jag sett på Gruvön, men förutom detta var de ganska okända för mig.
Jättekul att man hittat några blivande föräldrar nu iaf som man kan umgås med och snacka bebisar med :) Vi hade det riktigt trevligt när de var över här och de stannade ända fram till 00.30, trots att Daniel skulle upp och jobba förmiddag idag ;P Får se om vi hinner bort och besöka dem en sväng på söndag förmiddag och se hur de har det. Men som sagt, riktigt kul att lära känna dem, skönt folk :)

Imorgon är det dags för hudvårspartaj. Sandra har bjudit mig och mor dit, och vi ska även hämta upp Inger på vägen. Spännande, aldrig varit på sådant faktiskt :) Senare bär det även vidare till Helene och Rio där Rio ska firas för sin födelsedag som han hade förra veckan. Dessutom blir det hockey emellanåt också. Med andra ord: Fullspäckad dag!

Badbollen.

Ni som tyckt att magen har sett liten ut tidigare... här har ni ett nytaget bevis på att den inte är så mini längre ;)
Framifrån ser det ut som jag har en hel basketboll i magen, eller snarare en enormt stor uppblåst badboll! Jag börjar faktiskt känna mig mer och mer klumpig och det är inte alls lika skönt att ligga på sidan i sängen och sova under nätterna längre. Snart kanske man kan ställa en thékopp på den stora kulan ;P



För någon timme sedan kom vi hem ifrån IKEA. Vi hade fortfarande kvar 500:- från farmor och farfar som vi fick i julklapp så passade då på att åka in och köpa det sista som saknas till lillan.. saker som en badbalja, filtar, skötbädd, klädsel till skötbädd och madrasskydd bla. Nu är det mest saker kvar som kan köpas här i Grums, som blöjor och liknande ;)
Tidigare var vi även in på Bergvik där jag fick införskaffa mina första amningsbehåar. Jag kan ju lova att de inte är bland de sexigaste jag sett, men hittade ändå några som var helt okej. Vem har sagt att lite spets inte kan liva upp lite? ;D
En helt lyckad shoppingdag blev det iaf, då vi hittade mycket på IKEA för en billig peng och två av mina fyra behåar var till rea-pris!

Brainfreeze!

För det första:
HAHA, nu har jag gjort något jag velat göra läänge! *evil*

För det andra:
Egentligen har jag inget vettigt alls att skriva om! Det är blankt, totalt stopp i mitt huvud! Jag skulle kunna skriva vad jag gjort idag eller prata på hur jag tyckt Sverige skött sig i LG Hockey Games, men hur intressant är egentligen det? Det verkar som andra bloggarvänner även de haft hjärnsläpp, för nu har det varit dåligt med uppdateringar från alla håll ;P

Så allihop där ute, finns det något spec ni vill veta? Hade varit lite skoj med tips faktiskt, även om jag vet att det är grymt svårt att komma på några ;P

Jag kan meddela er att vi nu köpt babyskydd = bilbarnstol! Det var en av de viktiga grejer som saknades till vår tös. Men inte vill jag tjata sönder er om mina bebisinköp eller vår kommande dotter heller.. så ja. Kanske ska jag lägga ned för idag och återkomma när jag verkligen har något vettigt att komma med ;P

See ya!

Vi 3!



Mitt ibland allt tråkigt som händer så kollar man på denna bilden och blir glad för det som vi har tillsammans :)
Thomas, lillan och jag.

Och för er som tycker magen ser liten ut så ljuger bilden lite... magen ser större ut i verkligheten. Idag när jag gick runt på jobbet tyckte jag att den kändes enorm och att ingen borde kunna undgå att se att det är en bebis där inne. Men sedan har man fått höra från så många att jag är så liten och när jag sagt att jag ska ha i mitten på april har de flesta blivit paffa.
"Men Gud, så liten tror jag att jag var i månad fyra eller fem eller nåt!" var bara en sak som jag hörde idag till exempel. Träffade även på Git (grannen) som inte sett min mage tidigare och även hon blev hur paff som helst och verkade överlycklig för vår skull. Att det var så snart som i april hade hon aldrig trott.
Alltid kul med glada leenden :)

Blir så förbannad värdelösa läkare!

Nu har jag gått och oroat mig i fyra dagar över min farfar som ligger inne på Arvika sjukhus p.g.a problem med tarmen. Han mådde inte så dåligt när han åkte in, förutom att provsvaren ifrån tarmundersökningen inte var något vidare. Och sedan han kom till sjukhuet har han bara blivit sämre!

De började med att kolla tarmen och sa sedan att de inte kunde hitta något. När han någon timme senare fick jätteont i magen kom de kassa läkarna på att de kanske hade råkat sticka hål på tarmen för honom! Så då blev det dags för ytterligare ett ingrepp - titthålsoperation via magen! De hittade ingenting där heller utan sa att tarmen "nog" hade fått ett så pass litet hål så det redan höll på att läka utav sig själv! Sydde ihop honom igen och allt verkade bra... Var och hälsade på honom igår hela familjen och han verkade må ungefär som han gjorde hemma - pigg, skämtglad och inte vidare slö alls.. Men så fort vi hade gått därifrån hade han börjat må illa och spytt, och så hade det fortsatt under hela natten som var.
De klipska läkarna kom då fram till att han kanske hade hål i tarmen trots allt och ska nu öppna honom igen och göra en ny titthålsoperation! Jag blir så jävla förbannad! Igår kunde jag coola ner mig, då trodde jag att allting var okej och att han var på bättringsvägen och snart skulle få komma hem. Och så blir det fel igen p.g.a några läkares slarv! Han är 86 år i år och har varken rätt immunförsvar eller ork till att orka med flera operationer under bara några dagar. Någon vecka innan han åkte till sjukhuset låg han hemma två veckor i början till en lunginflammation och hade redan då sänkt sitt immunförsvar ganska rejält.

Blir det mer komplikationer nu så kommer jag personligen åka in till Arvika och skrika sönder öronen på de outbildade jäkla läkarna! Det är min farfar detta handlar om! Och det som gör mig så ont är att han mådde så mycket bättre innan han hamnade i "deras vård"! Vill inte behöva gå runt och oroa mig hela tiden över vad de ska göra med honom.

Blir verkligen så förbannad på värdelösa läkare!

Den färdiga sidan!



Sidan i "Mina första år"-boken som blev iordningfixad! Boken vi fick är så grymt söt!

Bebispyssel.

För några dagar sedan fick jag färgkort framkallade ifrån Fujidirekt.se, igår kom även ytterligare kort som jag hade beställt ifrån Extrafilm.se. Känns som det är dags att uppdatera fotoalbumen nu och sätta in korten ifrån sommaren och framåt!

Till er som funderar över att skicka iväg kort på framkallning så kan jag lugnt rekommendera Fujidirekt. Leveransen är jättesnabb (på deras hemsida står det 2-5 dagar) men jag tror aldrig jag fått dem senare än efter tre dagar. Denna gång kom de efter två. Ofta har de också erbjudanden om 100 bilder gratis - endast portot som kostar, och kvalitén på dem är jättebra.
På Extrafilm brukar de inte ha värst mycket erbjudanden och dessutom låg portot runt 57:-. Tycker det är ganska mycket för ett porto på lite kort, spec när leveransen sker minst 3 dagar efter Fujis...
Så som sagt... Fujidirekt rekommenderas ;)

Iaf, eftersom jag nu framkallat korten så har jag pysslat lite med att sätta in dem i albumen. "Mina första år"-boken som vi fick av Putte och Camilla har även den blivit lite pimpad.. med det lilla man kan bidra med än så länge, dvs, bilder på mig och Thomas ;P Dock är det inte lång tid kvar tills man kan förgylla den med många fler bilder :)  *längtar* Idag gick vi in i v.31!

Igår var vi in till stan en sväng, skulle egentligen inte köpa något speciellt, men som vanligt kunde vi inte hålla oss ifrån barnavdelningen på de olika affärerna ;) Det fick bli två nya bodys som det stod "I love mum" på, och ett set som Thomas så gärna ville ha med byxor och huvtröja som det stod "I love dad" på. Det ska hon nog få ha på sig på resan hem ifrån BB. :) Utöver detta köpte vi även små söta rosa strumpor så hon inte blir kallsen om fossingarna ;)

Så lite bebispyssel har det blivit senaste dagarna, och mer ska det bli framöver :)
RSS 2.0