Söta vänner man har!

Fick ett samtal idag som gjorde mig glad! Var så jag fick tårar i ögonen!
Jag är inte längre ensam i min vänskapskrets om att vara gravid, goaste Rebecka ska bli mamma för första gången hon också! Jag är så glad för hennes skull, vet hur länge hon har längtat efter barn och nu när hon äntligen träffat den rätta så kan man inte bli gladare när hon lämnar detta beskedet! Hon är nu i vecka 9, jag i vecka 25. Det betyder att vårt lilla underverk kommer till världen innan sommaren och Rebeckas i slutet av sommaren. Så härligt när man har någon i samma sits som man kan bolla lite tankar med fram och tillbaka :) Tycker dock lite synd om henne som än så länge inte haft en sådan lindrig graviditet som jag haft, men det ger nog med sig snart. De brukar ju säga att illamående brukar ge sig runt vecka 15. En del har ju otur och har så det sitter i hela tiden, men vi får hoppas att hon slipper det!
Ooooh, så mysigt! :)



Har nyss kommit hem från Natti och Gabbe där vi blev bjudna på Pollykladdkaka och spelade Kinect. Gott, mysigt och varmt - så kan man sammanfatta det besöket med tre ord ;P De var så söta och hade köpt present till oss som vi fick öppna. Egentligen skulle vi få det i april, men de ville inte vänta längre med att ge oss det. Två söta set med barnkläder som var "adorable"! ;)
Kinect var kul, men som sagt väldigt varmt. Redan ifrån början hade de säkert 23 grader i lägenheten och efter vi spelat hade de säkert minst 25-26! Hopp, duck, löpning... allt på en och samma gång var ganska jobbigt! Sedan är jag lite orolig att ta ut mig för mycket också när jag har tösen i magen så de flesta löpgrenarna lämnade jag till Natti. Vilket team vi var! Grabbarna fick spö, om än knappt, men SPÖ fick de! ;) hihi...



Nu blir det hembakta smörgåsar och vila i soffan tillsammans med babe framför den nya Narnia filmen! :)

Julen 2010.

Har haft en underbar jul trots att min älskling inte kunnat vara vid min sida hela tiden..speciellt under nätterna. Men tiden som vi fått tillsammans har varit mysig och tiden utan honom har jag spenderat med min familj hemma på Floran. Jag har till och med blivit så hemmastadd där så jag valt att spendera både fredags- och lördagsnatten i mitt gamla barnrum. Lilla Plutten har varit med dit han också så han slapp sitta ensam här hemma i lägenheten under julhelgen. Som farmor alltid brukade säga om sin hund Prince: "Han ska känna att det är jul han också". :)

Eftersom jag inte orkade krångla med att ta med Plutten hem ensam idag så bestämde vi oss för att han får stanna en natt till på Floran. Föräldrarna tycker att han är så söt så de har inget emot det, och då kan babe hjälpa mig bära in honom och buren i lägenheten imorn istället. Lite svårt att göra det själv..
Efter att nyss ha pratat med mamma i telefon och hörde att det hade hänt en liten incident med hennes prydnadskuddar i soffan var hon väl inte riktigt lika glad som innan, men de var ganska gamla och slitna och det behövs verkligen köpas nya, så hon kunde trots allt skratta åt det hela ändå ;P

Utan en sambo hemma och utan en liten Plutt som brukar sitta och kolla på mig ifrån buren där nere på golvet så känner man sig ganska ensam faktiskt. Tur att jag har lillan i magen som sparkar lite då och då och påminner mig om att jag inte är helt ensam, trots att jag inte kan prata eller beröra henne.. Men ändå skönt att känna något litet som gör så jag inte känner mig så ensam :) Hade jag inte varit gravid så hade jag troligen varit ute i stan idag eller varit in på Färjestads utematch, men då jag under det närmsta året avstår alkohol känns inte detta så lockande. Visserligen behöver man ingen alkohol på utematchen, men där är det istället kylan och trängseln jag helst vill avstå. Men appropå den - riktigt kul att se dem vinna faktiskt! Efter de miljonerna som de kastat ut på att bygga den nya utearenan så fanns inget annat än vinst på schemat idag!

Fick reda på igår att farfar inte var så kry heller. Tror han åkt på influensan eller något liknande. Inget bra tecken när de gamla åker på feber på över 39 grader, så därför blir man lite orolig, men får hoppas på att det snart går över och att han mår bra snabbt igen. Farfar är en tuff gubbe! Man märkte inget på honom på julafton när de var hemma på Floran utan det kom sedan under natten.. Hoppas på positiva besked imorgon!

Julklapparna då..!


Från älsklingen: Digital fotoram, Donna Karan parfym och skiva med Bon Jovi till bilen :)


Från mamma, pappa och bror: Två jättefina ljuslyktor, choklad och presentkort på Ikea med ett mycket trevligt belopp! :)

Från farmor och farfar fick jag och Thomas varsitt kuvert med pengar, och från Camilla och Putte en jättefräck "Mina första år"-bok! :)

Supernöjd med alltihop och som sagt riktigt nöjd med hela julhelgen i stort. Det enda jobbiga är detta med farfar, men vi hoppas på en ändring till det bättre till morgondagen!
Hoppas ni alla haft det bra!

God Jul allesammans!

Julaftonsmorgonen börjar inte som någon traditionell julaftonsmorgon direkt.
Älsklingen ligger och  sover efter att ha jobbat natten och jag äter varken julskinka eller julvört. Inga tända ljus (förutom i julgranen då) och ingen julmust i kylskåpet.
MEN.. efter klockan halv ett ska jag väcka Thomas och då drar julaftonen igång på riktigt! Innan dess ska jag ha hunnit att duscha, sminka mig, fixat håret och klätt mig innan det är dags för oss att öppna paketen som vi gett varandra.
När Thomas sedan är duschad och iordning ska vi åka till Helene och Rio en stund. Vi ska hämta Gulli på vägen så hon får följa med oss på lite julmys.
Ännu senare bär det bort till Floran där vi ska äta massor utav julmat och öppna ännu fler klappar. Det kommer bli mysigt värre!


Och förresten...
Nästa julafton är vi inte bara två här hemma i lägenheten, då är vi tre! Thomas påminde mig om detta inatt när han, efter klockan tolv, ringde och skulle säga godnatt och God Jul. Då har vi våran lilla flicka och troligen kommer det ligga tre gånger så mycket klappar under granen när hon är här :) Enligt Thomas skiftschema ska han jobba eftermiddag hela julhelgen då, men han ska ta ut sina pappadagar så han får ledig tid tillsammans med sin familj.
Lite trist faktiskt...känns verkligen som han jobbar jämt på jul... iaf under alla de åren vi firat tillsammans. :/ Som tur är har det alltid varit natt han jobbat och inte eftermiddag...men ändå. Det är ju ganska skönt att få avsluta julaftonen med att sova tillsammans iaf. Men som sagt...nästa år... då sover vi här alla tre :)

Otroligt söt julklapp som vi fick av Nathalie och Andreas. Den första och enda som öppnades innan julafton ;)


Så God Jul på er alla trogna bloggläsare! Ha en riktig toppendag nu!

Hur kommer vår lilla flicka se ut?

Ja, enligt sidan http://www.makemebabies.com kommer hon se ut något i stil med det här!



Vad tror ni? Skulle det kunna stämma? ;P

Julmys hemma med vår lilla Plutt!

Vardagsrummet färdigpyntat och med de två sötaste i världen i sofforna!



Sötnöten julmyser i soffan och försöker nafsa till sig en liten bit av mina gardiner, vilket han gillar starkt! Dock blir jag mindre glad utav det.. ;P

Surprise á la pepparkaka!

I fredags hade Nathalie och Andreas en liten surprise till oss. Först var vi ditbjudna på mat - Nathalie hade gjort lasagne - och till efterrätt fick vi vår överraskning: Vi skulle bygga varsitt pepparkakshus! De hade varit listiga och handlat med sig två paket när de hade varit på Maxi tidigare under dagen. Jag och Thomas som aldrig hade byggt pepparkakshus förut tyckte ju att det skulle bli både kul och spännande! Vi hade ju några "champions" vad gäller pepparkaksbyggnation att möta ;P


Proffs som de var så fick de fixa iordning vårt "klister".. Socker som hela tiden envisades med att stelna!



Byggnation och koncentration på hög nivå var vad som gällde. Dock gjorde vårt socker så huset såg mer Halloween-inspirerat ut där ett tag då det mörkbruna rann längs väggarna och överallt. Men så fort glasyren kom på så såg det genast snyggare ut!


Nathalie fotar hennes och Andreas mästerverk!


Framsidan på vårt lilla hus. Ganska gulligt och stabilt ändå måste jag säga för att vara första gången som vi byggde! Dock blev skorstenen lite missbildad men det är en senare fråga och hör inte hit ;P


Andreas och Nathalies till vänster och mitt och Thomas till höger. Lite utklassade kände vi oss ;)

Senare gav vi oss på att spela ett sällskapsspel. Kommer ej ihåg vad det hette men det ingick ett par störtcoola glasögon till spelet som Nathalie stolt presenterar här:


Tack för det trevliga pepparkaksbaket! Och tack för en trevlig kväll! Nu står huset på vår tv-bänk och gör sig riktigt juligt bredvid vår fina julgran!

Babylängtan!

Härligt med underbara vänner! :)
Thomas pratade nyss med Hoffe i telefon. Vi ska dit och hälsa på dem på söndag och för första gången se deras 6 veckor gamla Hilda! Gissa om jag kommer få babyfeber eller!? Kommer bli så himla sugen på att vi ska få vår egna lilla dotter så kommer säkert bli helt till mig ;P
De har en massa grejer som vi verkligen behöver och som de ville ge till ett bra pris.. spjälsäng, bilbarnstol, babygym osv. Ska bli spännande att se hur allt ser ut, men känner jag dem rätt så är det stil på det mesta som gäller ;)
Ska bli så mysigt att träffa dem iaf och se den lilla!

Inne i vecka 23+1 idag, alltså med andra ord inne i v.24! Härligt värre! Lillan har sparkat runt inne i magen halva natten så inte konstigt mamma blir lite trött.. Sover som ett as under natten och inte är jag piggare på morgonen för det. Det är inte många lediga dagar nu som jag är uppe innan klockan slår elva!
Men lika bra att passa på att sova, kommer inte bli mycket utav det senare!

Nya frisyren och uppdatering av magen!



Syns aldrig så bra på bild...hur färgerna blev och sådär. Men jag blev nöjd iaf, lite blondare på vissa ställen med chokladbruna slingor till :) Plus lite mer uppklippt så jag kan fixa till någon häftig frill lite enklare!



Bjuder på en flummbild på mig och Thomas också. Enjoy!



Och den växande magen... bild tagen idag, i vecka 23. :)

V. 22+5

Snart inne i vecka 23!
Detta betyder att jag gått mer än halva tiden, och om man leker med tanken att vår dotter skulle vilja ut några veckor tidigare än beräknat så är det egentligen inte så himla lång tid kvar tills man är mamma! Går hon fullt ut så ska det bara vara 17 veckor kvar, men säg att hon vill ut fyra veckor tidigare... det skulle bli om 13 veckor! Och det är ju inte lång tid alls, lite mer än tre månader!

Än är jag inte så nervös. Visst börjar det kännas i hela kroppen att det närmar sig.. på en massa olika vis... men än har jag som sagt kontroll över min rädsla, som i nuläget är ganska obefintlig. Jag vet att min älskling kommer finnas vid min sida och jag vet att jag är hård i lägen där jag verkligen behöver vara det. Så jag vet att jag kommer fixa det. Det är inte smärtan som kommer göra mig orolig, utan snarare tiden. Om hon kommer bestämt datum eller om hon är sen med veckor, om själva förlossningen tar dygn eller om det går ganska smidigt ändå, och hur länge man blir kvar på sjukhuset efteråt innan man får åka hem med den lilla.
Som många av er vet avskyr jag verkligen sjukhus. Ska jag vara där så vill jag hem så fort jag någonsin kan efteråt. Visst kan det vara bra för min del att ligga kvar ett dygn, kolla så amningen kommer igång och allt sådant, men helst skulle jag bara vilja åka hem nästan på direkten. Hem till vår lägenhet och bara smälta allt som har hänt och börja bygga upp vår nya familj.

Även om det börjar synas på mig nu och graviditeten gör sig mer märkbar så glömmer jag ofta bort den. Lillan påminner mig lite då och då under dagarna när hon sparkar där inne, men annars så märker jag inte av det så mycket. Jag har ju blivit ganska skonad hittills och inte mått alls illa, så kanske är det därför. Alla andra i min släkt har mått skit under sina graviditeter, speciellt när de väntat en flicka, men inte jag. Ja, inte jag och mamma då. Hon blev också skonad när lilla jag låg i magen, kanske är det ärftligt så jag har det efter henne! När hon födde mig hann hon knappt reagera innan jag var ute, så jag kan ju hoppas på att det på något vis också skulle kunna vara "ärftligt" för oss då ;)

Innan jag blev gravid hörde man om allt jobbigt som drabbade en under själva graviditeten, men kommer det kännas så här för mig varje gång (som det gjort hittills då måste jag tillägga) så har jag inga problem med fler graviditeter. Det många klagade på var:

Vikten: När jag läser om det på nätet är det normalt om jag har ökat runt 7 kilo i denna vecka, men det varierar ju alltid från person till person. Jag har ökat...ehm....2 kg... så jag kan inte klaga. Jag känner mig inte smällfet, pluffsig, äcklig eller något. Magen börjar kännas i vägen lite, men värre än så är det inte.

Humörsvängningar: Jag har nästan varit lugnare nu än någonsin tidigare. Nej, jag har inte haft lättare för att gråta, jag har inte blivit arg för ingenting. Faktum är att jag och Thomas knappt haft ett tjafs en endaste gång sedan jag blev gravid! Och det är rätt bra faktiskt!

Akne: Nope, inga större problem med dem heller, får någon finne någon gång så som jag alltid fått, men varken mer eller mindre än förut. Vilka är helt skonade från dem kan man ju då undra ;P

Cravings: Har inte haft några särskilda cravings. Tacka Gud för att det är juletider nu så man kan äta en massa clementiner iaf, gott och nyttigt och stillar suget efter godis. Ibland kan jag vara jäkligt sugen på något surt, typ sura dödskallar eller sura remmar, och jag hade säkert ätit fler sådana om inte clementinerna fanns just nu. Men annars...neee...inga speciella cravings. Det enda som blivit en dålig ovana är att vi ätit mer snabbmat, men då menar jag inte hemskt ofta. Men från kanske en gång i månaden till tre på ett ungefär nu kanske. För mig är det ganska mycket då jag tidigare tänkt mig för i samband med allt tränande och så, men nu känns det liksom som det kvittar mer så då har man varit mer onyttig. Sedan är jag trött ganska ofta p.ga järnbrist och orkar inte därför alltid ställa mig vid spisen och laga till någonting, så därför blir det smidigt och enkelt. Kanske har det också att göra med att jag jobbat väldigt mycket på sistone och kommit hem sent och varit vrålhungrig och att laga mat då skulle tagit allt för lång tid och varit för bökigt. Dålig undanflykt jag vet, men jag har rätt till sådana nu ;) Men så länge jag bara ökat dessa 2 kg så orkar jag inte bry mig ;)


Så här stor är vårt lilla gullefjun nu ungefär.


Och så här "fit" var man innan graviditeten satte igång... det var tider det! Men de tiderna ska snart upplevas igen, ett barn rikare :)


Och så här pluffsig blev jag i v.15. Nytagna bilder dyker upp här på bloggen framöver!

I miss my old stomach... ;)

Makeover.

Då var det dags för klippning igen... samma visa denna gång som förra, nämligen: Jag vet inte riktigt hur jag ska ha det.

Jag ska klippa upp det mer, men frågan är..hur mycket? Sedan ska jag även slinga det, och jag har svårt att bestämma mig för vilka färger. Jag ska nog lägga både ljusa och mörka denna gången tror jag. De ljusa så att håret ska lysa upp lite mer, och sedan lite mörka för att få det lite vintrigt och murrigare. Det ska vara större kontraster denna gång jämfört med förra gången.

Hoppas på att det blir bra! På torsdag är det dags!

Idol 2010.

Jag har i princip bojkottat Idol i år. Allt är ju trots allt ganska likt sedan det först startade för sex-sju år sedan. Blir ganska långtråkigt och enformigt tycker jag. Sedan föredrar jag musiktävlingar där de inte kör covers utan man får höra något nytt... låtarna på radio hör man så ofta ändå... jag behöver inte höra dem i tv ytterligare gånger.

Jag har sett programmet två gånger med Camilla tror jag, that's it ;P

Men för att trotsa bytte jag över till fyran när de skulle läsa resultatet, bara för att. Egentligen hade det kvittat mig vem som vann, men tror ändå att Jay var lite mer min stil trots allt.

Grattis säger vi till han! (dock står jag fast vid det jag tyckt tidigare - han är ingen vidare förebild för de unga direkt..)

Natti!

Nässprayen är min bästa vän!

Ja usch vad hemskt det är att vara täppt i näsan! Och tyvärr vill det inte ge med sig heller... jag har råkat ut för den jobbiga, s.k "graviditetstäppan". Under graviditeten svullnar slemhinnorna i kroppen och bidrar till att många blir täppta i näsan osv, varav jag lyckats bli en av dem. Trodde det skulle ge med sig nu när min stora förkylning började släppa, men icke. Det hänger kvar sen två veckor tillbaka. Rekommendationen att man inte ska använda nässpray mer än 10 dagar i streck kan jag bara glömma, får ju inte luft på nätterna utan sprayen. Finns en koksaltlösning med Menthol på apoteket som heter Renässans som jag prövade men den var bara skit. Kändes bara som man fyllde näsan med vatten, helt oföränderligt blev det. Nässprayen Nasin har numer blivit min bästaste vän!

...Och som att det inte räcker med att jag tidigare vaknat 3-4 gånger på natten av att jag varit kissnödig, nu vaknar jag dessutom 3-4 gånger till för att jag är täppt.

Gnälligt inlägg jag vet, men hoppas bara det ger med sig snart så jag får sova ut! :)

Jag har ju faktiskt varit ganska skonad annars så jag borde kanske egentligen bara vara tyst och gå och lägga mig ;P

Myspysiga, nyköpta bebiskläder



Lite av det som blev shoppat igår, mest nöjda är vi såklart med Färjestad-bodyn! Gud så söt hon kommer vara när vi lämnar BB någon gång i april med den på sig!

Dessutom var Inger här förut med en stor säck med söta barnkläder, så nu har vi verkligen att välja på! ;P

Kickar inifrån.

Lillan kickade för fulla muggar igår kväll! Har känt de små sparkarna i ungefär en veckas tid nu men igår var första gången som faktiskt Thomas kände dem också. Hon var bra livlig alltså, men än får hon vänta med att titta ut!
Gud så mysigt det är att äntligen känna av henne! Vårat lilla hjärtegull! <3

Nej, nu blir det jobb några timmar och sedan till staden för att kolla julklappar och gå runt och mysa med älsklingen. Sist men inte minst - hockey! Så chop chop!

Söndagsmys.



Blommor som jag fick av älsklingen i fredags...



...och några nybakta snuskisar pryder vårt vardagsrumsbord för tillfället! Söndagsmys på hög nivå!
Det vattnas i munnen, eller hur Camilla? ;)
RSS 2.0