Hockeykväll med pizza och vänner!

Igår kväll kom Camilla över till oss för att kolla hockeymatchen mellan FBK och SAIK. Jättekul att hon passar på att besöka oss de få dagarna som hon är hemma här i Grumset! :) Lagom till hennes ankomst fixade jag iordning en kladdkaka som fick gräddas under första spelade perioden.
För vårt älskade FBK gick det väl inget vidare, så lagom till andra fick vi dränka våra sorger i kakan istället och hoppas på det bästa! Då kom Dick Axelsson som ett spöke (ja, det var ju Halloween) i 3:e och gjorde världens snyggaste hat-trick på 5 min! Pang, pang, pang sa det bara och så hade han fixat upp FBK från ett 0-4 underläge till ett 3-4 istället. Med fyra minuter kvar hoppades vi ju på det bästa, och äntligen verkade FBK vakna till liv i matchen (vilket de förövrigt inte hade gjort spec mycket under tidigare delen), men någon 4-4 kvittering kom aldrig och vi fick dränka våra sorger i ännu mer kladdkaka! Men efter Dicks underbara spel kunde man ju inte gräva ned sig utan man var mest glad över att siffrorna blev tillsnyggade så pass bra av den ende spelare som visade lite GO! under matchens gång!


Camilla och Thomas på Thomas 30-års fest!


När matchen var slut satt vi och snackade och då hörde Nathalie av sig och frågade om vi hade något för oss och undrade om vi var sugna på att käka något ihop eller så. Så Camilla och Thomas gav mig deras beställning och sedan följde jag med Andreas och Nathalie till Pizzahouse och beställde lite käk! Jag var inte överdrivet hungrig och inte Camilla heller, så vi delade på en Hawaii :) Satt här hemma hos oss och snackade och käkade och hade det riktigt trevligt. Efter ett litet tag beslutade Camilla sig för att dra sig hemåt medan Nathalie och Andreas stannade kvar någon timme till. Det hade säkert blivit ännu längre om inte Thomas och Nathalie hade behövt lägga sig för att gå upp och jobba till morgonen! Vi lyssnade på lite utav Thomas nya låtar, gullade med Plutten och bjöd dem på det sista utav kladdkakan som var kvar.

Haha, var så roligt!

Andreas: "Men gud så mycket! Det här kommer inte vi kunna äta upp! Hur ska jag göra, ska jag lägga upp det andra på en tallrik direkt så ni har kvar tills imorgon? Jag är ju fortfarande mätt efter pizzan."
Anna: "Nej, gud nej, ät så mycket ni orkar och vill ni inte ha resten så slänger jag bara bort det lilla som blir över".
Nathalie: "Ja, det här kommer nog inte gå."

Och när det inte var så mycket kvar:
Andreas: "Det här var läskigt gott det! Det är inte så mycket kvar nu trots allt!"
Nathalie: "Men ge mig hälften då innan allt tar slut!"

Haha ja, tydligen hade jag lyckats bra med den där kladdkakan och inget behövde gå till spillo! :)


Nathalie och Andreas!

Jag är kluven... hjälp!

Jag ska klippa mig till veckan, problemet är att jag inte vet hur jag ska göra..
På ett vis saknar jag min gamla frisyr, den när jag inte hade någon lugg utan allt var jämnlångt. Men samtidigt är det så himla trist att spara ut luggen och det är inte alls snyggt under tiden som man gör det, så jag funderar istället på att klippa upp det lite och behålla luggen kvar som den är... Så snälla, hjälp mig! Vad tycker ni är snyggast? Är tacksam för alla svar! ;)


Gamla frillen....eller....


...den nyare med lugg?

Sommar och sol!

Jag kan inte föreställa mig hur nästa sommar kommer att bli. Man antar att den ska bli som vanligt, men faktum är att den inte kommer bli alls i likhet med de somrarna som vi tidigare har upplevt. Men vi är förväntansfulla och glada och tror att det kommer bli bästa sommaren ever!
Man tänker på hur mycket mysigt vi kan göra tillsammans som en familj vad gäller bad, semesterresor, långa kvällspromenader och utomhusfika! Vi ser verkligen fram emot det! :)

Tänk att nästa sommar så har vi en liten bebis!! :) Svårt att ta in faktiskt :).

Träningsdax!

Imorgon har jag lovat mig själv att masa bort till gymmet! Nu var det allt för längesedan tyvärr.
Jag får väl skylla på att min motivation inte har varit på topp när jag vet att jag ändå inte kommer kunna behålla min kroppsform. Fram till april kommer jag bara bli större och större och ingen träning kan hjälpa mig på traven med detta. Så jag får helt enkelt ta ett litet sabbatsår från min intensivträning och komma tillbaka till sommaren nästa år (om jag nu får tiden över till det vill säga ;P) Om inte annat har jag tänkt mig att införskaffa en crosstrainer så jag inte alltid behöver lämna hemmet så fort jag vill träna upp mig i form igen!

Under hösten och vintern får jag helt enkelt ta de passen på gymmet som jag orkar med och även ta fler promenader utomhus i den friska luften! Så oroa er inte, jag ska inte sitta inne och bli en latmask, jag ska komma igång igen! Jag har bara haft en liten, liten paus och lyssnat på min kropp ;)

Imorgon smäller det, och jag är taggad! (än så länge iaf ;P)

Kanonkväll + en stolt vinnare!

Efter att Andreas hade hjälpt Thomas med att byta däck under gårdagen så var vi sedan bjudna till dem på mat. Jättegod tacopaj hade Nathalie fixat ihop och till det bjöds det på sallad, nachochips och annat smått och gott! (Det är vid sådana här lägen som det är mindre roligt att inte kunna ta sig ett glas vin eller lite cider, men jag får stå ut med det ;P)

Klockan nio hade vi bowlingbana bokad på Score och nykterist som jag blivit så var ju jag given chaufför ;P Behöver jag ens nämna vem som ägde? Nee.. skulle inte tro det va ;) Första omgången fick jag 140 p och andra kom jag upp i 118, mina strikes och spärrar var så många så jag orkade inte hålla räkningen. ;P Tycker dock lite synd om Andreas som var såå nära att bräcka mig båda gångerna, första omgången med ett poäng ifrån och andra gången med fyra ifrån. Men det är inte lätt att slå en mästare ;)
Nej, nog om skryt nu! Ibland har man tur och ibland inte, ikväll var min turkväll. Alla tyckte iaf att bowlingen var skitkul och vi bestämde oss för att det borde göras om igen!
Inte helt redo att åka hem än så bestämde vi oss för att köra lite biljard, tjejerna mot killarna. Det slutade bra där också med en vinst var, riktigt grymma team tyckte jag att vi hade :)

Runt tolvslaget åkte vi hemåt mot Grums igen och då blev det lite "Absolut överens" innan det var dags för sängen. Vi hade en riktigt trevlig kväll och detta får vi se till att snart göra om igen!
Tyvärr har jag inga sköna bildbevis efter denna grymma dag, men vi får se till att ta det the next time!

Barnmys.

Nyss hemkommen ifrån Hoffe och Veronica där det har lekts med barn och ätit god mat. Oh jisses vilka söta små barn, Tindra på 3 år och Albin på 1.5 år. Inte nog med detta så är det en liten Hilda på väg också...vilken dag som helst nu :) Myysigt värre.
Nej, nu blev jag verkligen inte mindre sugen!

The most beautiful discovery true friends make....

... is that they can grow separately without growing apart.
/Elisabeth Foley.


Vilka söta vänner man har!
För det första har jag fått flera grattishälsningar och alla har skrivit vad glada de är för min och Thomas skull. Och för det andra så läste jag nyss världens sötaste inlägg som Camilla hade gjort på sin blogg! Sådant värmer!

"Nu såg jag på Annas blogg (annasita.blogg.se) att hon har avslöjat sin hemlighet. Jag vet att hon längtar och det förstår jag för t om jag längtar till lillen/lillan kommer. Det ska bli så mysigt :) Attans att man bor här borta...

"Trots det att Anna och jag är i helt olika skeden i livet och troligen på väg åt helt olika hål med livet så är vi tightare nu än vad vi varit på länge. Är inte det lite konstigt? Men ingen är gladare än jag för detta. Vi har så mycket minnen ihop, både bra pch dåliga av allt vi gjort tillsammans.  Det är ju trots allt 15 år som gått. Men nu ska en av oss bli förälder och en av oss har flyttat men jag är säker på att det inte kommer förändra något mellan oss. Jag är glad jag har en vän som Anna och jag är så glad för hennes och Thomas skull! :)"

Och ja, jag och Camilla har varit vänner oerhört länge. Ibland har det blivit mindre tid med varandra och ibland mer. När vi gick i mellanstadiet så sågs vi efter skolan i princip varendaste dag! Likaså var det i högstadiet.
Varje gång jag är till affären nu och köper de där små baugetterna i lösvikt t.ex så tänker jag på oss två... det brukade vara standard för oss när vi gick i högstadiet att åka hem på rasterna, svänga förbi ICA och köpa baugetter och sedan sitta hos Camilla framför tv:n och kolla "Fresh Prince in Belair" eller "våra bästa år" innan det var dags att återvända till skolan igen!
Sedan har det blivit stunder med mindre umgänge, men det gör mig glad att det under det senaste året börjat ändra sig tillbaka till den gamla tiden igen. :) Trots att hon bor i Örebro och jag är kvar här så försöker vi ses när tiden finns till. Dock förstår jag om det är tufft för Camilla då hon ska hinna med det mesta under en helg i Värmelandet. ;) Men huvudsaken är iaf att vi vet att vi finns där för varandra, oavsett tiden som spenderas tillsammans!

Our big surprise!

De närmsta vännerna och den största delen utav släkten vet om det redan... men för er andra bloggläsare... vilka ni nu än är ;P... så är det kanske dags för oss här på Radhusgatan att meddela att det väntar tillökning i familjen!
Och nej, jag menar inte i form av en katt, vovve eller ytterligare en kanin.. Utan ja, vi ska ha en liten bebis!

För er som har missat så är mitt smala jag ett minne blott och jag går nu mot några månader med betydligt större klädstorlekar väntandes. Så ja, om ni tycker att jag blivit tjock så finns det en grund till det! ;) Dock har jag bara ökat ett kilo hittills, men just det kilot verkar ha satt sig på magen direkt ;P

Känslan av att det växer ett litet liv inom mig känns ganska otroligt, men samtidigt så gör det oss lyckligare än någonsin! För mig har det inte riktigt blivit verklighet än, trots att jag ändå passerat över tre månader nu. Detta har troligen att göra med att jag inte har några graviditetssymptom alls, förutom att vissa lukter är vidrigare än normalt och att viss favvomat inte längre är någon favvomat längre utan snarare äcklar mig. Plus att jag är väldigt trött ibland. Men om det är det enda som jag kan klaga på än så länge så är detta "piece a cake". (De orden kommer jag säkert få äta upp snart)..

Något som är negativt är att det inte blir några hårda fester ett år framöver, att träningen inte kommer bli lika intensiv, att håret och hyn inte håller samma nivå som den gjort tidigare, och att man är rädd för minsta lilla ansträngning hela tiden. Man ska inte lyfta tungt och inte anstränga sig för mycket på gymmet.. Och varje gång man tränar lite lätt så kan man inte undgå att tänka att man kan ha gjort något fel eller tagit i lite väl mycket... Men det är väl så man känner när man ska bli mamma antar jag. Man oroar sig för allt, synd att jag ska börja med det så tidigt bara ;P Jag har resten utav livet på mig att oroa mig. MEN...  alla dessa saker rör mig inte i ryggen så länge allt går bra och vi får ett friskt barn! Att jag inte dricker på ett tag... so what? Jag har skitkul ändå! :) Detta är den största upplevelsen i livet!

Barnet var planerat och vi har sett fram emot det lika mycket båda två. När testet till slut visade resultat så blev vi otroligt glada och kände att allt bara var så rätt! Ingen utav oss blev orolig eller började fundera på om detta var något vi verkligen skulle göra. Det var något vi hade velat och sett fram emot så inget kunde som sagt gjort oss lyckligare! Jag känner mig mer redo än någonsin och vi ser fram emot varje måndag när jag går in i en ny vecka!

Det är en spännande tid vi har framför oss nu med mycket planerande och mycket inköp. Hösten och den kommande vintern känns inte jobbig alls i nuläget utan vi bara ser framåt - mot våren när vårt lilla underverk är planerat att titta fram.

Så skulle jag vara trött, seg och ovanligt rund framöver så vet ni nu vad det beror på! ;)





Höst vid Lassehall.





Åh, underbara höst!

Visst, ganska grått och trist ute just för tillfället, men när jag vaknade idag tyckte jag ändå att det såg så mysigt ut! :) Alla löven på träden är gula, mer än hälften utav dem ligger på backen i alla dess färger. Det är nu hösten är som finast!

Under helgen som var spenderade vi tiden i fina staden Göteborg, där vi njöt utav höst, ledighet, show, Liseberg och frukostbuffé.. med mycket mera!
Vi kom fram vid tolvtiden på lördagen och hann knappt få vårt hotellrum innan det bar av till Rondo på Liseberg där det skulle tittas på Robert Gustafssons show. Den var så jävla bra och vissa akter var så förbannat mycket roligare än vissa andra! Säger bara: "För han är en ILLER!"... En parodi på låten "Thriller" av kungen MJ. Sex dansare som kommer in på scenen i värsta evil utklädnaden i form av illrar som dansade som monstren gör i videon till MJ's låt! Då kom mitt högsta skratt under showens gång kan jag säga!

Efteråt hängde Nina och Stefan med oss in på Liseberg där vi snurrade hjul, körde lite femkamp och kollade butikerna. Jag fick en riktigt skön julstämning när vi gick där inne... ljusen var uppe på hus och i vissa träd, Lisebergskaninerna gick runt i tomtedräkter och luften var kylig och det började bli mörkt. Tyvärr lyckades vi inte vinna någon choklad :( Vi får nöja oss med den lilla mini-fisken Thomas vann när han kastade frisbee's... en "hitta Nemo" firre... fast gul och med riktiga plutläppar ;P
Kvällen spenderades på restaurang där jag avnjöt en god pasta carbonara och sedan bar det vidare till hotellbaren där en riktigt god drink väntade på mig ;)

Söndagen innebar frukostbuffé och sedan en tur ned till Nordstan. Där träffade vi Thomas bror Mikael som knallade runt med oss i butiker och gick med oss och käkade mat innan bussen skulle gå hemåt till Grums vid 15 igen.

Det blev ingen stor shopping för min del. Köpte två söta tomtar inne på Liseberg (jullängtan är stooor), och mössa, vantar och halsduk på Nordstan. Men det räckte! ;)


Sitter nu i soffan med tofflor på, varm Oboy nere i magen och en filt över benen...mysigare än så här kan det inte bli en vanlig onsdagsmorgon! Men nu ska jag ta tag i dagen och ta mig en dusch, klä mig varmt och gå ut på minst två långa, härliga höstpromenader! En med mamma och en med Nathalie! Känner på mig att detta kommer bli en bra dag, jag vaknade upp på bra humör! ;D


Häftiga bilder tagna inne på Rondo!




På hotellrummet


Älsklingen njuter utav sin dessert på Rondo innan showen ska börja


Thomas, Nina och Stefan kastar frisbee på Liseberg.


Liseberg by night!



Hotellbaren, Thomas med sin öl och min San Fransisco


Thomas och Mikael utanför Nordstan.

Duktiga Anna och duktiga FBK!

Igår var jag riktigt duktig och tog mig ut på höststädningen som vi har här vid lägenhetshusen! För min del blev det rensande utav rabatter och lite krattning. Tänka sig att jag var så duktig så att jag var ute i hela 2½ timme! Ganska kul att ta till vara på tillfällena som ges att prata lite med grannarna också, till och med sådana som man inte brukar prata med!
Mitt slit belönades med att mamma bjöd hem mig och Thomas på middag när Thomas kom hem ifrån jobbet. Gott som tusan och skönt att slippa disk! :)

På kvällen kom Nathalie och Andreas hit och kollade FBK-Modo matchen. Självklart blev det lite chips, godis och dricka till...så som det ska vara en lördagskväll :). Att Färjestad vann gjorde kvällen ännu lite bättre då man varit lite besviken på dem tidigare då de loosat två av tre hemmamatcher. Det blev ingen storseger, men ett 2-1 räckte iaf för att få ihop tre poäng :) Tyckte dock lite synd om Salak som var en minut ifrån att hålla nollan ytterligare en match!

Nathalie och Andreas stannade kvar några timmar när matchen var slut. Lyssnade bland annat på lite utav Thomas musik och satt och tölade om allt och inget :) Riktigt kul att de kom och vi hade en jättetrevlig kväll! Det får göras om snart igen :)

RSS 2.0