4 år med älsklingen.

Överraskades med jättefina blommor ifrån blomsteraffären igår, och själv så hade jag åkt iväg till stan och shoppat en tröja till honom. Den 28/9 2007 blev vi tillsammans och detta firades lite grann idag då jag tillagade hemgjord pizza som vi käkade samtidigt som vi kollade på hockeyn. Eftersom Felicia krävde uppmärksamhet hela tiden så blev det väl ingen särskild tid med varandra, men det gjorde absolut ingenting. Vi får istället ta en dag någon gång nästa vecka med lite tid på tu man hand.












Kinapuff.

Jag tycker faktiskt det går lite långt när folk kallar än det ena och än det andra rasistiskt..
Nu ska de ta bort gubben på Fazers kinapuffs-påse för att den anses kränkande med de sneda ögonen och kinahatten på huvudet... Snälla nån, varför ska folk ta åt sig?
Hadet det funnits en bild på en vit blondin på någon godispåse och de kallade det för blondinpuff eller vad tusan som helst så hade väl inte jag tagit åt mig. Ni tänker säkert nu att det är ju inte samma sak.. men jo, jag tycker det är lite samma sak... Varför ska de som är afrikaner, kineser, koreaner eller vad de nu än må vara ta illa upp bara för att något är uppkallat efter dem?

Jag kanske är för dum för att förstå eller så kanske det vore annorlunda om jag tillhörde något folkslag med minioritet, jag vet inte.
Men visst går det väl lite långt när de ska ta bort gubben på Kinapuffarna? :/

Planer för imorgon.

* Till min kusin Maria under morgontimmarna på fika, tillsammans med Felicia, Paula och Rebecka.

* Affären.

* Zumba.

* Tvättid.

Med andra ord... hela dagen fullbokad! Tur att Thomas är ledig från sitt nattskift så han kan hjälpa till med tvätten under kvällen. På torsdagsmorgonen ska han in till stan och bli intervjuad i radion. För er som vill lyssna så sänds det live klockan 10.00 på 103.5. Spännande spännande! :)

Nu drar vi igång igen!

Sjuk förra veckan vilket innebär att en hel veckas missad träning ska tas ikapp denna vecka.
Trodde imorse att jag skulle vara sjukt taggad när jag gick till gymmet, men jag tror motivationen försvann någonstans på vägen. MEN jag tog mig igenom den och styrketränade ca 50 min och avslutade med cykel på 20 min.

Jag har tänkt lite... och för att bli av med min gravidmage behövs mer kondition! Tacka gudarna för att det drar sig mot höst och att jag har över ett halvår på mig att komma i form till beach 2012. Utan dessa månader hade det aldrig gått. Nu när jag har en dotter kan jag inte bara masa mig iväg och springa eller dra till gymmet så fort andan faller på heller, utan jag får anpassa till hur Thomas arbetar osv. Därför blir det ännu lite svårare att komma i trim, men jag ska kämpa på! En lite degig mage är egentligen ingenting när jag fick en sådan underbar och vacker dotter!

Imorgon blir det iaf att ladda inför ett core-pass (första gången för mig faktiskt) och på onsdag står zumba på schemat! Sedan får vi se vad resten utav veckan har att erbjuda!

xoxo

I have a drinking problem :)

Premiären!

På lördag ska jag pröva mig på något som jag aldrig tidigare prövat på faktiskt.. JAG SKA PÅ LOPPIS! Jag ska inte bara kolla runt eller så.. nej, nej... jag ska SÄLJA! Det ni!
Loppis är egentligen inte min grej, jag tror att jag varit på en enda i hela mitt liv. Men när jag kollade igenom mina garderober och våra förråd och insåg att det fanns lite grejer att sälja.. så varför inte vara med när det är goa Paula som anordnar det också. Bli av med lite saker som en annan betraktar som skräp eller "bara sånt man aldrig använder" och få in lite pengar för det, det är ju inte fel faktiskt.

När jag sedan kommer hem efter loppisen (förhoppningsvis några hundralappar rikare) så är det dags för Färjestads andra hockeymatch. Den första går av stapeln idag och det ska bli grymt spännande att se hur det går! Jag tror de har ett lika starkt lag i år som förra året faktiskt. Kommer sakna vissa spelare som inte stannat kvar i laget, men är ganska säker på att jag kommer få några nya favoriter också.

Jag och Thomas anmälde oss på en sida häromdagen som heter CoachLeMat. Där kan man bygga upp ett eget lag (eller snarare en egen femma) och sedan tävlar man mot alla andra om vilka som valt de bästa spelarna. Man får poäng utifrån om spelarna gör mål, tacklar, skjuter skott osv.. Som jag.. Jag har tex Magnus Nygren med i mitt lag. Och om han tacklar mycket idag eller gör några mål så får jag poäng för honom. De räknar alltså ifrån hur de sköter sig under alla matcher i Elitserien, och poängen uppdateras efter varje match  som de spelar. Ska bli riktigt spännande att se hur det går...  vem som vinner av mig eller Thomas ;P

www.coachlemat.se

Kaos, feber, Felicia.

Usch vilken dag... Lillan kände av sprutan denna gång och det har hon visat oss klart och tydligt under dagen. Stackars liten. Vi hann få i oss en tårtbit uppe hos mamma och pappa innan det brakade loss. Felicia började störtgråta och det fanns inget att göra för att få henne att må bättre. Det var sådan gråt så tårarna sprutade och varken mat, lek, dans eller pussar och kramar hjälpte. Det enda som hjälpte för stunden var en tur i bilen.. Då somnade hon, men så fort vi kom tillbaka till dem, stannade bilen och tog ut henne så vaknade hon till och det blev liv igen. Det fanns inget annat att göra än att åka hem.

Väl hemma så kände hon sig nog lite tryggare, så då tog det inte så lång tid förrens hon somnade i Thomas famn. Först 40 min där, sedan en timme hos mig medan jag kollade på Ensam mamma.... Sedan har det varit lite gnäll och hon har fått feber (38.7). Mat ville hon inte ha någon (trots att hon inte ätit sedan typ fem). Men vem kan klandra henne... jag vill inte heller äta när jag är dålig.

Nu tror jag iaf att vi lyckats få henne att somna för kvällen. Jag åkte till Daniel och Paula förut och lånade deras flytande Alvedon (tack) som hon fick lite av, så man kan hoppas att hon känner sig bättre till morgonen. Och att hon inte vaknar tusen gånger inatt och är ledsen och har ont :/

Med andra ord har Thomas jäkligt stor press på sig nu med en förkyld och hängig sambo och en febrig dotter. Tur att vi tjejer är hårda som sten så jag ändå lägger lika stor tid på Felicia som han gör. Killarna kan kalla oss vad tusan de vill, men mjäkiga är vi iaf inte ;)

Förkyld :(

Nu har jag åkt på en förkylning, skit också! Kände hur den smög sig på igår och under natten har det blivit värre med jobbig irritation i halsen. Än så länge hostar jag inte speciellt mycket, men jag får dricka té i mängder och varva med varm Oboy för att det ska kännas bättre. Jag hoppas jag slipper hostan för när den kommer till mig brukar den bli extrem...

Annars då så är det pappas födelsedag idag. Vi ska åka upp dit en sväng på tårta (jag får väl hålla mig på lite avstånd). Jag får bryta mitt "inte äta godsaker på vardagarna"-löfte också och få i mig lite smörgåstårta. Är det kalas är det faktiskt lovligt! ;)
Vi får se hur länge lillan orkar vara där uppe också. Vi var nämligen iväg till BVC förut så hon fick sin 5-månaders vaccination. Hon var hur duktig som helst, precis som sist, och än så länge har hon inte fått några biverkningar... bara att hoppas att hon fortsätter må så bra som hon gör. Lite slö är hon väl, ligger i soffan tillsammans med Thomas och myser, men så länge hon bara är slö så är jag nöjd.
Jag ska nog joina dem i soffan nu, känns som mitt huvud vill sprängas utav denna förkylningen.

R.I.P



Stefan Liv, kommer alltid minnas dig och ditt underbara spel i HV71 och svenska landslaget. Det känns ganska obeskrivligt att inte få se dina fina bruna ögon bakom masken igen.. :(

R.I.P


Pumpat.

Hemma från ett tufft gympass med Paula nu. Andra passet för denna veckan och mer blir det imorn då det är dags att pröva på zumba! Jag tror faktiskt inte att det är något för mig egentligen, men prövar man inte på det så får man ju aldrig veta. Kanske blir jag glatt överraskad!
Passade även på att köpa mig ett gymkort nu också. Har avvaktat lite med detta för att se om jag eller Thomas hade kunnat fixa det billigare via jobb eller så, men nu orkade jag inte vänta längre. I värsta fall kan jag nog fixa det lite i efterhand isf.
Nu blir det duschen och sedan mellanmål!

Fy tusan för Hollywoodfrun!

Tog mig en titt på Hollywoodfruarna förut medan jag vek tvätt... och herregud säger jag bara!
Jag höll på att störa livet av mig på Isabelle - hur fasen kan hon tycka att hon gör sin dotter en tjänst genom att ta hål i öronen på henne!? Vad kan ungen ha varit, typ ett år ca? Helt sjukt. Jag ville nästan gråta själv när jag såg det. Det som var det värsta var att hon inte kunde stå för att hon hade tagit dit dottern själv... Hon hade med sig sin nanny som fick hålla fast i dottern hela tiden bara för att hon skulle få "ta skulden" när barnet blev ledset. Så när hon började gråta kunde mamman säga: "Ingen fara gumman, mamma är här." Stackars den nannyn...
Varför inte låta ungen bestämma själv när hon blir äldre om hon vill ha hål eller inte?

Det värsta av allt var sedan att hon tyckte det var så jobbigt att höra när barnet skrek så hon gick ut ur rummet och lämnade barnet och nannyn ensamma där med gubben som tog hålen. Hon kanske insåg till slut att det inte var så mysigt för barnet som hon verkade ha trott. Om du ska ta hål i öronen på barnet, så var för guds skull kvar i rummet och stå för att du orsakat barnet smärta och trösta henne själv, istället för att överlåta det till nannyn!

Gud så irriterad man kan bli på nåt alltså. Jag brukar aldrig kolla på Hollywoodfruarna, och nu vet jag väl varför..

Höst mys.

I slutet utav sommaren är det faktiskt jobbigt när hösten närmar sig, men när den sedan smyger sig på så inser man att det faktiskt inte är så jobbigt som man till en början tror.. Visst kan man inte sola och bada längre, åtminstone inte utomhus, men det finns mycket annat som man istället börjar göra nu som man missat under sommaren.

Till exempel så börjar hockeyn snart igen - riktigt kul då jag saknat det en del på sistone. Vad kan fördriva höstens regniga dagar mer än att kolla på Färjestads matcher? Till det så tänder man ljus och myser ned sig i soffan med sin goa familj! Eller tar över några polare, det går också finfint!

Ett till plus med hösten är att man får ta på sig den efterlängtade skinnjackan igen och börja använda stövlarna. Även om klänningar och sandaler är riktigt skönt på sommaren så gillar fötterna att ha lite snyggare dojor på sig ibland! ;)

Och en sista mysig grej...som vi gjorde idag faktiskt.. är att vandra ut i skogen och kolla efter höstens guldkorn - kantarellerna! Under den ganska korta tiden vi var ute hittade vi faktiskt en halv ICA kasse. Riktigt kul.

Nu har jag nyss kommit in från årets (förmodligen) sista varma kvällspromenad. Jag tog med mig lillan och grannen Eva-Lena på en ganska så lång tur och det var riktigt skönt. Lillan ligger i soffan och försöker sova, så lika bra att jag lägger mig jag också så jag får ladda upp batterierna inför morgondagens uppgifter. Då står bland annat handling, träning och tvätt på schemat!
Godnatt!

September - inte som någon annan månad.

Nej just det, nu är det stenhårda regler som gäller månaden ut vad gäller allt som kan tänkas vara godsaker!
Thomas har ju sedan tidigare sagt att han ska ha "gött-stopp" hela September medan jag hållt mig till att man faktiskt kan få unna sig lite saker under helgerna. Detta betyder dock inte att jag ska slänga i mig massa kalorier så fort det blir helg, men det är åtminstone då som jag kan tillåta mig själv att göra det. Idag till exempel, så har jag faktiskt inte ätit något som är onyttigt, fast att det är lördag. För Thomas blir det tufft när inte ens en öl kommer på fråga. But I believe in him - jag tror att han kommer klara det bra.
Riktigt hemskt var det dock häromdagen när vi hade Daniel och Paula på besök och jag efter maten var riktigt extremt sugen på efterrätt, typ kladdkaka. MEN, jag tog mig ett tuggummi och ignorerade känslan och så gick det över :) Ibland kan faktiskt en så liten sak som ett tuggummi vara räddaren i nöden!

Ska bli spännande att se hur det går.. det har ju trots allt bara gått fyra dagar utav månaden än så länge, men jag brukar vara ganska hård när jag går in för någonting. Efteråt kanske jag kommer ha hur mycket energi i kroppen som helst.
Just nu är jag faktiskt äckligt sugen på att träna! Ska bli skönt nu till veckan då jag bestämt mig för att gå dit minst tre dagar!

The hair.

Jag klippte mig inte direkt, utan jag färgade det! Enda klippningen som blev var förfining utav luggen.
Nu är det ju ganska rockigt stylat, när jag sedan fixar det själv blir det nog en lite mildare version.
Eftersom hösten är här ville jag ha något mörkt, men samtidigt behålla mitt blonda hår (eller ja, behålla och behålla, jag gjorde det några nyanser ljusare t.o.m) men nu är utväxten och allt borta iaf. Så jag lät underhåret bli mörkt istället. Lite ovant, men nöjd ändå :)

Planer.

Imorgon är det dags för en liten makeover på mig igen.
Jag har fixat tid på Klippoteket för att förändra håret lite... vad det blir får ni se när det är klart, men hoppas verkligen att det blir bra :) Sugen på förändring nu, som alltid när hösten närmar sig.

Lite trist att det står så still på husmarknaden just nu också. Kommer inte ut några hus alls längre känns det som. Fyra hus under en månads tid... det kan knappt räknas. Och när tre av dem inte ens ligger i Grums utan ligger utanför så har det inte funnits något alls av intresse. Ett låg i Borgvik, ett i Slottsbron, och ett var en sommarstuga vid Hasseldalen. Det enda i Grums var vid Karlberg och där vill jag ändå inte bo..
Man kan ju hoppas att det ändrar sig snart och rullar på lite mer med försäljningen.

Annars då så är det Thomas ledighetsvecka nu. Idag ska vi dra till stan en sväng tror jag och titta lite, och senare kommer ev. Daniel och Paula på lite prat och käk. Var förövrigt till dem i förrgår kväll och hade det jättetrevligt och blev bjudna på riktigt god hemlagad pizza.
Imorgon står mer käk på menyn, då ska vi hem till mamma och pappa på kräftskiva. Blir väl bara Thomas och pappa som kommer äta kräftor antar jag medan vi andra håller oss till mammas hemgjorda köttfärspaj. Inga fel. Alltid trevligt att slippa laga mat själv :)
RSS 2.0