Ooops!

Rättelse!
Att jag ska envisas med att skriva 18:e MARS hela tiden! Menar ju MAJ!
Tja... kanske beror detta på att det känns som det är lång tid kvar till sommaren! Idag har vädret varit hemskt! =/

Husmoderlig idag.

Efter att jag hade fixat iordning middag förut så blev det ett bakförsök! Hittade ett recept i en utav mammas Hemmets journal-tidningar som jag var tvungen att pröva på - Susses hälsobullar. Ganska enkelt recept och inte alls lika mycket mjöl som det brukar vara i alla andra (dock blev ju inte degsatsen lika stor heller då men). Men Gud så skönt när det inte är över 10 dl mjöl, lättbakat och så mycket roligare på så vis.
Efter tio minuter i ugnen och femton minuter på svalning så blev det dags för ett smakprov, och visst funkade de! Ett matbröd jag gott kan tänka mig att göra igen!

Älsklingen håller just nu på med kvällens mat - fisk med potatis och god fisksås. Tänk att det faktiskt var först när jag träffade Thomas som jag lärde mig att äta fisk (dock inte all sorts fisk, men vissa åtminstone). Gott ska det bli iaf! Om klockan inte blir allt för mycket kanske jag ska vara ännu mer husmoderlig och göra en kladdkaka som Thomas var extremt sugen på tidigare idag. Och visst är det gott!!?

Efter mycket om och men har jag nu bokat om min klipptid två gånger också! Insåg att det var för lång tid kvar till den 18:e mars så var tvungen att flytta fram det en vecka. Kunde inte hålla mig! Insåg därefter att jag var inbokad på jobb just den dagen och fick därför flytta på det ännu en gång. Så nu är det bestämda datumet den 11:e maj!


Spännande dag imorgon också!! Shit!

Strejk och sommarkänslor.

Det verkar som att strejken blir av imorgon klockan 18.00 på Gruvöns bruk. Det kommer troligen innebära mindre arbete för min del, tyvärr =/ men men, finns inget att göra åt det. För Thomas del rör det honom inte så mycket i ryggen då han efter denna natten går av på ledighetsveckan!

Vi har försökt satsa på lite fotboll imorgon. Såå kul om vi kan börja spela nu igen, har längtat hela vintern lång! Nu när strejken går igång kanske vi kan få med oss lite fler spelare? Folk som ev. skulle jobbat annars ;D

Tänk bara: Sommar, sol, varmt, fotboll ---> svettigt, törst ---> dra och bada, dricka kalla drycker och avsluta en härlig kväll med grillning eller annan mysig aktivitet! Oooh, give me!

Sommarkänslorna svallar på bra nu och man längtar så enormt!

Discoshake och paraplydrinkar!!! Gaaaah!



Sangria och San Fransisco!

Så sugen på förändring!

Jag har haft ett behov utav förändring de senaste dagarna! Jag vill göra om både mig själv och vår lägenhet!

Att göra om mig själv har jag varit sugen på i flera veckor nu, och därför passade jag på att göra slag i saken och bokade in en tid på Aqua i stan för både klippning och slingning. Håret ska bli kortare  (inte i det extrema laget), men det ska bli precis nedanför axlarna hade jag tänkt mig och mer uppklippt. Slingorna ska ge håret lite mer liv och ge mig en extra färgklick! Har inte riktigt bestämt mig om jag ska ha koppar/röda slingor eller om jag ska dra mig mer åt det lila/bruna hållet.
Utav vad jag har hört så brukar "kalla personer" (alltså sådana som föredrar silver framför guld och som är ganska bleka i huden) passa bättre med slingor mot det mörkare hållet.. Vi får väl se vad jag och Kristina kommer fram till! Spännande ska det iallafall bli!

Makeover på lägenheten har jag också velat göra länge nu. Om man tänker efter har vi ju faktiskt gjort väldigt mycket med lägenheten under det senaste halvåret genom att ha tapetserat hall och vardagsrum+kök, köpt nya soffor, mattor, köksstolar osv... Så egentligen är det bara sovrummet som är kvar nu, men det stör mig lite att veta att allt inte är färdigt liksom. Jag tycker vi har fått väldigt fint i de andra rummen och vill därför att sovrummet ska bli minst lika fint. Det matchar inte riktigt med de andra rummen just nu. Och visst, det är på g. Vi planerar och funderar lite på vilka tapeter vi ska ha här inne osv, men just nu gäller det helt enkelt att vänta tills man har fått in lite mer pengar. ..

....Men ååhh, jag vill så himla mycket med det här rummet! Sovrummet ska ju vara ens fristad, där man bara ska slappna av, njuta och sova gott. Klart man vill att det ska vara kanon! Vi ska iallafall åka in till stan till veckan och kolla runt på Stuvbutiken och se om vi får några idéer. Jag tror jag vet lite smått vad jag vill ha för färger.. måste bara komma överens med min sambo om det först också! ;D

Allt kommer nog bli bra, inom sin lilla tid! Först och främst kommer håret bli fixat iaf, det är bokat till den 18:e mars. Hoppas verkligen att det kommer bli så bra som jag vill tro att det blir! =)

Malm sängbord?

Finns det möjligen någon som har Malm sängbord ifrån IKEA till salu i färgen mellanbrun?
Jag har letat som en dåre överallt och nu har de utgått ifrån IKEAs sortiment... inte i någon annan färg, men i just den färgen! Typiskt också! =(
Men har ni, eller vet ni, någon som har sådana bord och som vill bli av med dem så kan ni meddela mig om det bums! =D


en sådan här, fast i mellanbrun är ett måste för lilla moi!

Partykväll.

Hade en kanonskön kväll igår tillsammans med sambo och vänner!
Ifrån start var det tänkt att Rebecka skulle komma hit och vi skulle förfesta lite tillsammans med grabbarna som var här och sjöng karaoke (Thomas, Hoffe, Krister & Christer) innan det bar vidare till stan för oss tjejer. Boysen skulle egentligen dragit till Krister i Vålberg och bastat men så blev det inte heller. Istället drog vi allihopa till stan! =)

Jag gick upp i tid för jobb väntade nere på Gruvön tillsammans med mamma. Klockan sex var jag där och klockan 12.30 var jag hemma igen. Inte kort därpå kom killarna hem hit, jag hann precis duscha. Satt sedan med dem och värmde upp med en drink medan jag väntade på att Rebecka skulle komma. Karaoken drog igång och tiden gick fort. Rebecka kom till slut och då blev det mer dricka, mer sång och pizza time!
Killarna frågade vart jag och Rebecka skulle senare, om vi skulle in till stan eller inte, och jajjemän, det skulle vi! Tydligen blev killarna sugna på utgång de också så de hakade på, skojsigt värre!


Först bar det av till Hoffes polare Dan där vi blev bjudna på en drink och passade på att gulla med hans 8 veckor gamla bebis! Sååå söt så! Efter några timmar där gick vi vidare till Leprechaun på en cider innan det bar vidare till Tempel där vi kunde shakea loss lite! Kön var lång (!) och efter fem minuter tröttnade killarna på att köa. Thomas och Hoffe gick vidare till Pitchers istället, Krister drog sig hemåt och Christer nr 2 hade redan tagit sig in på Tempel. För Rebeckas skull stod vi kvar i kön cirka 20 minuter till, hon hade nämligen någon på g! ;D
Hittade Christer direkt där inne där han stod i princip ensam på dansgolvet, så tölade lite med honom och sedan blev det dans för fulla muggar, Rebecka kom igång så inni..! :D


Efter lite funderingar bestämde vi oss för att ta nattbussen hem. Så ut från Tempel 01.30 och bort till BK för att få sig något i magen och få en liten återställare! Mötte upp Thomas utanför då Hoffe hade hoppat på en stadsbuss och dragit hem.

Natten slutade fint, Rebecka fick väl lite som hon ville och fick sig lite kärlekspirr under kvällstimmarna! Och jag och Thomas fick oss en fin promenad hem i kylan och somnade sedan som stockar så fort vi hade lagt oss i sängen. Nästan vaken 24 timmar för min del! Gissa om jag var trött imorse! Men kul hade jag!


Krister, Thomas och Hoffe!


Rebecka, glad som alltid! =)

14/4 2010

Idag har jag blivit ett år äldre.. numer kan jag klassas som en 23-åring! (fast jag känt mig som minst 25 i flera år ;P)
Födelsedagen har inte känts något speciell alls med tanke på att jag firades i söndags istället. Dock har jag fått väldigt många fina grattishälsningar via både sms och facebook. Vill passa på att tacka alla er för er omtanke! =)

Älsklingen ville trots allt att jag skulle känna av lite grann att det var min födelsedag, så en vacker bukett från blomsteraffären köpte han till mig... my lovely! ;D

När jag vaknat till imorse tog jag mig en liten promenad upp till badhuset och körde lite styrketräning. Det var ett riktigt skönt sätt att starta upp dagen på. Promenaden hem var minst lika skön, solen sken och fåglarna kvittrade!
Skönt som det var så bestämde vi oss för att grilla på balkongen! Igår var det premiärgrillning med goda baconhamburgare, och idag fick det bli kotletter med potatissallad. Mumma var det och en perfekt födelsedagsmiddag! Tänk att solen kan vara så uppskattad!
Efteråt bar det av till Floravägen. Satt ute i solväggen där och fikade och solade. Jag tror till och med att jag blev lite röd i ansiktet under de två timmarna. Kommer bli såååå härligt när solen och sommaren är här på riktigt och man får sola och bada i massor! (Om nu sommaren blir så fin som man hoppas på då så den inte blir som förra året). Jag har planer i massor som jag vill få igenom under sommaren, vi får väl se om vi hinner med allting. Men övernattningar i sommarstugan, kustentripp, massa fiske och fotboll ska det lugnt bli iaf! =)

Har iaf haft en helt underbar födelsedag, trots att det inte varit någon tårta eller något annat sånt där mys.. ;) Själva vädret har bara gjort mig på bra humör och därför har allt bara känts så bra hela tiden! Sedan har jag haft mycket tid med min älskling också och det är aldrig fel!

Ser fram emot lördagen också då det blir utekväll med Rebecka! Men först förfest här hemma med karaokesnubbarna! ;D

Då har man firat den kommande 23-års dagen!

Älsklingen sjöng en liten sång för mig imorse (trots att det egentligen inte är min födelsedag förrän på onsdag, men eftersom vi skulle ha kalas idag kunde vi lika gärna ta allt på en gång!) och så gav han mig paket. En liten ask...och det bådar ju alltid gott! Hade nämligen önskat mig en ny ring, och det var vad jag fick! Hade inte alls sagt hur jag ville den skulle se ut eller någonting utan han valde ut den helt själv, och den var jättefin! Den kommer jag bära med mig jämt ;D Utöver ringen fick jag även 500:- som hjälp till en ny mobil jag vill köpa. Han hade tänkt köpa en till mig först men då han inte var helt säker på vilken jag ville ha (och då han hörde att jag gärna ville ha en ring) så fick jag det istället! Och jag klagar inte! =) Så fint så!


Haft ett fint kalas här hemma denna eftermiddag. Bakade som en tok igår för att ha lite saker att bjuda på och imorse blev det ingen lugn stund heller för den delen. Istället för den vanliga Pavlovarullen som jag brukar bjuda på så blev det en vanlig marängtårta som jag fick receptet på utav Helene. Första gången som jag gjorde den och den hade kunnat bli lite bättre, men första gången är ju trots allt första gången. Helene lyckas lite bättre med den måste jag säga! Men som en liten backup hade jag även bakat en pekannötspaj (som verkade väldigt populär) och Nutellamuffins! Hade gjorde dubbel sats utav muffinssmeten så jag skulle ha lite att frysa in, men det blev otroligt mycket smet faktiskt så jag hade så det räckte och blev över. Passade därför på att slänga med farmor en påse när hon skulle gå så de har något gott att äta på framför tv:n ;D Som tur var så verkade det som det mest bara var jag som tyckte att marängtårtan inte var så bra, så den gick åt som smort ändå! Det var en liten pyttebit kvar som Mikael fick ta med sig hem, han blev förtjust i den!

Det var trevligt att så många kom iaf måste jag säga! Igår fick jag reda på utav Helene att Nattis och Gabbe troligen skulle komma och det var ju en trevlig överraskning, sedan blev vi ganska paffa när även Krille dök upp, men det var bara trevligt med lite folk! =) Förutom dessa var ju då Helene här, tillsammans med Rio, och mamma, pappa och Mikael dök upp samtidigt med farmor och farfar. Trångt blev det i vardagsrummet/köket, men det är bara mysigt det ;D Killarna hade fullt upp med att följa hockeyn AIK-Växjö så de hade nog ingen tanke på hur tight det var! Tack alla ni som kom, ni gjorde så jag fick en fin dag!

Presenterna då! =)
Lotter från Helene och Rio som jag vann 40:- på.
Lotter från Nattis och Gabbe som jag vann 50:- på.
Pengar, lott och blomma från farmor och farfar.
Pengar och blomma från mamma, pappa och Mikael.
Jag hade sagt redan ifrån början att jag helst av allt ville ha pengar så jag kan köpa vad jag vill, ex ny mobil, så jag kan inte vara annat än nöjd över det jag fick! Nu har jag pengar så jag kan köpa mobilen utan att lägga ut ett enda öre själv! Tack alla ni än en gång för presenterna! =)

Imorgon efter jobbet bär det av till staden med mamma. Ett besök hos frissan där hon ska fixa till min lugg blir det, sedan lite lunch på något mysigt ställe (Royal kanske) och sedan kolla lite affärer. Antagligen blir det en mobil redan då! =)
Jobbet ja förresten... stoppveckan på Gruvön väntar nu, så det blir nog mycket jobb för min del. Är bara uppskriven imorn och på lördag än så länge men skulle inte förvåna mig om det blir hela veckan ut! Det kommer vara en himla massa firmafolk där nu som ska kolla upp alla maskiner och allting på hela Gruvön så det kommer vara typ 600-800 fler folk än vad det brukar! Gissa om det kommer bli mycket för mig att göra! Det kommer bli kämpigt, men som tur är så är det lång tid kvar tills nästa stoppvecka! =)


Dagarna flyter på...

Nu har man snart varit hemma i en vecka och det känns som man aldrig varit iväg.
Det känns så som det alltid brukar kännas - som en dröm. Men dagarna flyter på och snart är sommaren här. Skönt att man har ljuset att se fram emot iaf!

Under påskhelgen hände det inget speciellt. Både jag och Thomas jobbade hela helgen så det blev inget uteliv för vår del. Jag hann med lite påskmiddag hos mamma och pappa, men det var i princip det enda som kom i närheten utav påsken. ETT enda utklätt litet barn såg jag, dock ingen påskkärring utan istället en söt påskhare. Påsken gled förbi mig ganska snabbt och jag lade knappt märke till att den var här.

Igår (måndag) var vi till farmor och farfar under eftermiddagen/kvällen och firade farmors 79-års dag! Det blev massor med godsaker - smörgåstårta, hallontårta, kakor, likör, snaps, snacks mm.. Gissa om man var mätt när man drog därifrån! Svängde förbi Nattis och Gabbe och kollade in deras nya lägenhet på hemvägen och blev där bjudna på nybakade bullar! Tyvärr fick jag dock avböja då min mage var så proppmätt som det bara gick! Lägenheten deras var mysig iaf, riktigt fin. Skulle jag lugnt kunnat tänka mig om vi inte haft denna =)


Och ikväll då så har jag varit en sväng till Camilla och tölat ikapp lite som vi missat de senaste veckorna! Trevligt trevligt! =) vi får se hur det går med dicken i fortsättningen då... ;D




Åhhhh, om det ändå kunde vara nu!! Karlstads flygplats i väntan på att planet skulle lyfta mot Gran Canaria!

Hemma i kylan åter igen =(

Så som vädret är nu så är det verkligen inte roligt att vara tillbaka hemma i kalla Sverige igen. Men man får väl helt enkelt försöka hålla humöret uppe och hoppas att våren kommer tidigare än vad man anar... fast jag kan lugnt lova att en resa snart igen inte hade varit fel, och absolut inte gjort mig ledsen!

Vi har i alla fall haft en helt underbar vecka nere på Gran Canaria jag, Thomas, mamma och pappa. Vädret kan man inte alls klaga över då vi haft det soligt och fint varje dag och temperaturer runt 25-28 grader. Det har blåst en del men det har inte gjort mig så mycket då vinden inte påverkat temperaturen särskilt.
Dagen då vi skulle åka och satt på Karlstads flygplats fick vi mindre roliga nyheter. Dimman låg tät (vilket den inte gjort tidigare under hela mars månad och i högtalarna fick vi höra att vi kanske skulle behöva ta buss till Örebro för att flyget inte kunde landa här. Nej herregud, tänkte vi... ska vi åka till Örebro först så kommer vi ju bli hur försenade som helst! Vi fick beskedet att vi skulle avvakta lite och invänta väderrapport, så länge skulle flyget landa i Örebro för att tankas och städas. En timme senare kom det glädjande beskedet att dimman lättade och vi kunde lyfta från Karlstad. Dessvärre kom det ytterligare ett hinder efter detta, när vi väl satt i planet... Eftersom flyget hade blivit så försenat och personalen ombord hade fått arbeta så länge så var vi tvugna att mellanlanda i Madrid för att byta personalen ombord. Jag som har väldigt ont i öronen utav stigningar och landningar blev väl inte allt för glad men det gick skapligt ändå. Dock blev vi några timmar försenade - istället för att vara framme halv nio var vi framme klockan tolv...på kvällen alltså. Därför hanns det dessvärre inte med så mycket första kvällen, men en drink hann vi allt slänga i oss innan det blev sängen.

De andra dagarna njöt vi utav solen, god mat, drack goda drinkar, badade, spelade minigolf och promenerade.
Känslig som jag är så brände jag mig redan andra dagen och kunde därför inte ligga och sola något resten utav veckan. Jag fick helt enkelt nöja mig med den solen jag fick på mig när jag badade eller promenerade, men det är ju skit samma egentligen. Alltid kul att komma hem med lite färg, men med mitt skinn hade jag inte förväntat mig något annat ;P


Så sitter man här hemma nu då och bara längtar tillbaka hela tiden. Kunde jag skulle jag boka en ny resa redan nu, men jag tror inte plånboken har råd med det just nu...och så har jag antagligen en pojkvän som inte är särskilt sugen heller ;P Visst, han hade inget emot resan, han tyckte vi hade det underbart, men egentligen är han ingen resmänniska så att åka två gånger med korta mellanrum är nog inget för honom.

Nee, tillbaka till verkligheten och vardagen igen då (även om det tar emot ;)) Nu är det påsk som gäller och jobb helgen ut, sedan får man se fram emot en födelsedag och en skön vår och sommar istället!








RSS 2.0